Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

How to Be Popular At Work

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

How to Be Popular At Work

Post  Jeck Sparow on Wed Jan 06, 2010 9:50 am

How to be Popular at Work

Power, money and fame are definitely the top three things that can make a person popular at work? If not, read on to find out how to be everyone's favorite buddy at work:

Be friendly: Do your colleagues think you're a real snob? Do they have to think twice before talking to you? Do you always get to hear negative comments about you in office? If your answers to all these questions are yes, how can you expect your colleagues to be fond of you? First learn to be friendly with them. Feel free and communicate with your colleagues. Enter office with a smile on your face and make an effort to greet people cheerfully once you reach office. Try and adopt a friendly mindset. The more time you spend with your work mates the better they'll get to know you.


Show empathy: Your empathy reflects your capacity to see things from another person's point of view and to experience his/her feelings. When you connect with someone's feelings, and they believe you're with them, it really makes a lot of differences.


Don't gossip or complain: If you know all the office gossip, please keep it to yourself or don't open your mouth you're sure about anything. Watching a colleague progress in the firm is always the number one topic for gossip. There are people in every office, who fuel the gossip fire and tell you stories about what they think he/she has done to achieve success. But remember it's best to take such rumors with a pinch of salt and never repeat them to anyone. If you do, it'll harm your own reputation. So, just stay away from gossip and gossip mongers.


Drop a compliment: Tell your boss that you like the new ad campaign s/he came up with. Genuine flattery goes a long way. In fact even if your boss or a colleague is looking good you can always compliment them but, at a proper time and occasion. There's no harm in saying, 'You are looking gorgeous today or what a cool bag where did you get it from?' Your colleagues will simply love you for this.


Be a funny person: Laughter is the best medicine. If you have a great sense of humor you can make your colleagues laugh, nothing like it. Your workmates will love you for your humor and you will always be remembered as a funny character.


Be there for your colleagues:
If you colleague is disturbed about something, don't leave him/her alone. Try talking to your colleague and find out what's the matter? Ask if there is anything you can do to help him/her out. If you manage to help your colleague, you will always be admired for being there in times of trouble.


Be an attention seeker: If you want people in your office to like you, learn to gain attention. You also need to be a little unique from the rest of the people in your office. The way you dress and the way you speak has to have a charisma to pull them towards you.


Enjoy being the butt of jokes: If your colleagues often crack jokes on you, don't take it too seriously. It simply means that people like you and enjoy pulling your leg. This also means that you are being noticed. If you take it too personally, you may come across as a sensitive person and your workmates may shun you for good the next time you join them.

One must have the following qualities to be popular in office:

1. Good networking skills.
2. Leadership qualities.
3. A positive body language.
4. Politeness.
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  jasnoraizan on Wed Jan 06, 2010 9:59 am

bodek king....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  zulkbo on Wed Jan 06, 2010 12:16 pm

jasnoraizan wrote:bodek king....

bodek jangan tak bodek..
popular bodek pun tak guna
boss je sayang kawan sema larikk Laughing

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  koy101 on Wed Jan 06, 2010 12:54 pm

Jeck Sparow wrote:How to be Popular at Work


One must have the following qualities to be popular in office:

1. Good networking skills.aku pakai networking org lain jer... hehehe kat dlm utan nih networking ngan tok batin ader la.....
2. Leadership qualities.ntah... aper nih??? sumer org tau, ngko wat salah... mmg sah sah kena maki dek aku... tu pun nasib baik la kalu xterbang sepana segala...
3. A positive body language.errr.... aku bukan nak bercinta... hehehehe///
4. Politeness.
keje main air, main gris, main main minyak itam... mana ader polite nyer.....

kesimpulan.:
xyah nak sibuk nak jaga ati sumer org.... wat jer keje tuh seikhlas hati. Supaya rezeki tuh halal. Biar org lari dari kita, asal jgn Allah menjauhkan rahmat dari kita. Duit gaji tuh nak bg makan anak bini oooo.......
Aku ari-ari gaduh ngan bos.... yg penting keje jalan. Gaji naik gak.... hehehehe....sikit.
p/s: hanya kalu korang dapat bos cam bos aku... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  MD on Wed Jan 06, 2010 12:57 pm

ni bagi kerja kawan lah...
-kekuatan pengalaman dan pengetahuan dalam skop bidang tugas [ depa tak boleh putaqkan kita...]
-inter personal skill kena ada [ marah marah mau ada,lepas tu pujuk balik....]

ni utk memudahkan kerja,bukan mencari popular....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  koy101 on Wed Jan 06, 2010 1:05 pm

MD wrote:ni bagi kerja kawan lah...
-kekuatan pengalaman dan pengetahuan dalam skop bidang tugas [ depa tak boleh putaqkan kita...]
-inter personal skill kena ada [ marah marah mau ada,lepas tu pujuk balik....]

ni utk memudahkan kerja,bukan mencari popular....

yer betul.. bro.... aku sokong. Nak popular g masuk Akedemi Fantasial atau rancangan tv yg ntah hapa-hapa nu ntah.... hhehehe.....
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  MD on Wed Jan 06, 2010 1:10 pm

koy101 wrote:
MD wrote:ni bagi kerja kawan lah...
-kekuatan pengalaman dan pengetahuan dalam skop bidang tugas [ depa tak boleh putaqkan kita...]
-inter personal skill kena ada [ marah marah mau ada,lepas tu pujuk balik....]

ni utk memudahkan kerja,bukan mencari popular....

yer betul.. bro.... aku sokong. Nak popular g masuk Akedemi Fantasial atau rancangan tv yg ntah hapa-hapa nu ntah.... hhehehe.....

lihat lah duniaaa....... Laughing

satu lagi,kalau yang jadi leader/manager dll terutamanya bidang teknikal..kalau ''hands on'' lagi mantap beb...
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  apens7 on Wed Jan 06, 2010 2:22 pm

tiba2 nampak topik ni..

hr ni rasa cam cibai jerk pas staff meeting...

sembang pasal personal development kunun! pastu wat personal attack kat individu2 tertentu... h%%^ j### nyer ceo!

ada staff yg tak tau apa2 pasal keje tak plak kene attack... d@mn u ceo n co.!
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  J.Milan22 on Wed Jan 06, 2010 2:27 pm

apens7 wrote:tiba2 nampak topik ni..

hr ni rasa cam cibai jerk pas staff meeting...

sembang pasal personal development kunun! pastu wat personal attack kat individu2 tertentu... h%%^ j### nyer ceo!

ada staff yg tak tau apa2 pasal keje tak plak kene attack... d@mn u ceo n co.!

sabor apen..hehehe
aokk marohh cam aokk marohkan fergusonn ari tuh..... Laughing
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  ozzy on Wed Jan 06, 2010 2:29 pm

apens7 wrote:tiba2 nampak topik ni..

hr ni rasa cam cibai jerk pas staff meeting...

sembang pasal personal development kunun! pastu wat personal attack kat individu2 tertentu... h%%^ j### nyer ceo!

ada staff yg tak tau apa2 pasal keje tak plak kene attack... d@mn u ceo n co.!

hehe..relax apen ada masa satu hari kita leh jumpa keh nak ceritakan pengalaman keh kerje dgn company bkn melayu ni..sampai satu ketika tinggal aku sorang je melayu yg lain seme kena cantas..masa tu aku pegi keje melangkah keluar pintu dgn doa 'aku pergi kerja untuk mencari rezeki kerana allah taala' dan bila habis waktu kerja aku ucapkan 'alhamdulillah ada rezeki aku hari ni' sebab apa?..sebab bila2 masa aku akan dicantas pada waktu tu..bukan attack lagi dah terus ambush jek mcm kata trumph..you fire !!
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  apens7 on Wed Jan 06, 2010 2:53 pm

ozzy wrote:
apens7 wrote:tiba2 nampak topik ni..

hr ni rasa cam cibai jerk pas staff meeting...

sembang pasal personal development kunun! pastu wat personal attack kat individu2 tertentu... h%%^ j### nyer ceo!

ada staff yg tak tau apa2 pasal keje tak plak kene attack... d@mn u ceo n co.!

hehe..relax apen ada masa satu hari kita leh jumpa keh nak ceritakan pengalaman keh kerje dgn company bkn melayu ni..sampai satu ketika tinggal aku sorang je melayu yg lain seme kena cantas..masa tu aku pegi keje melangkah keluar pintu dgn doa 'aku pergi kerja untuk mencari rezeki kerana allah taala' dan bila habis waktu kerja aku ucapkan 'alhamdulillah ada rezeki aku hari ni' sebab apa?..sebab bila2 masa aku akan dicantas pada waktu tu..bukan attack lagi dah terus ambush jek mcm kata trumph..you fire !!

uh? tapi takpe bro ozzy, itu company cina... ini company melayu.. tapi ek cam bagus!
asyik sebut perkataan 'sacked!' jer!
kwn nak terang kat sini pun payoh bro ozzy... org yg baca tak paham...
itu takpe lagi, ni ada yang dok gelak jer pasal apa yg kwn tulis ni... so baik takyah tulis sini lebih2.. cukup ar kwn hangin satu badan hari ni.. kat opis wat2 cool jer.. dlm hati tuhan jer tau.. huhuhu..
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  zulkbo on Wed Jan 06, 2010 2:58 pm

to apens
adat doh baru keje
cam baru masuk sekolah asrama lah
mesti kena buli sedikit sebanyak
aok kena sabo lebih..yang penting pengalaman
yang aok dapat..harap bila aok dak senior idoklah
membuli yang baru puloks..
he he..try your best cheers sunny

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  ozzy on Wed Jan 06, 2010 3:04 pm

apens7 wrote:
ozzy wrote:
apens7 wrote:tiba2 nampak topik ni..

hr ni rasa cam cibai jerk pas staff meeting...

sembang pasal personal development kunun! pastu wat personal attack kat individu2 tertentu... h%%^ j### nyer ceo!

ada staff yg tak tau apa2 pasal keje tak plak kene attack... d@mn u ceo n co.!

hehe..relax apen ada masa satu hari kita leh jumpa keh nak ceritakan pengalaman keh kerje dgn company bkn melayu ni..sampai satu ketika tinggal aku sorang je melayu yg lain seme kena cantas..masa tu aku pegi keje melangkah keluar pintu dgn doa 'aku pergi kerja untuk mencari rezeki kerana allah taala' dan bila habis waktu kerja aku ucapkan 'alhamdulillah ada rezeki aku hari ni' sebab apa?..sebab bila2 masa aku akan dicantas pada waktu tu..bukan attack lagi dah terus ambush jek mcm kata trumph..you fire !!

uh? tapi takpe bro ozzy, itu company cina... ini company melayu.. tapi ek cam bagus!
asyik sebut perkataan 'sacked!' jer!
kwn nak terang kat sini pun payoh bro ozzy... org yg baca tak paham...
itu takpe lagi, ni ada yang dok gelak jer pasal apa yg kwn tulis ni... so baik takyah tulis sini lebih2.. cukup ar kwn hangin satu badan hari ni.. kat opis wat2 cool jer.. dlm hati tuhan jer tau.. huhuhu..

Sebab tu ada kawan yg kerja dgn company melayu offer aku masuk sana aku tolak bukan x support melayu tapi dah boleh baca kerenahnya (siap pakai bomoh lagi last2 member aku tu kena puas berubat sana sini) persaingannnya x sama dgn syarikat yg multi race ni..kdg2 memang sengit tapi setakat ni dpt lagi la aku tepis
p/s - maafla kot ada yg terasa
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  zulkbo on Wed Jan 06, 2010 3:41 pm

ozzy wrote:

Sebab tu ada kawan yg kerja dgn company melayu offer aku masuk sana aku tolak bukan x support melayu tapi dah boleh baca kerenahnya (siap pakai bomoh lagi last2 member aku tu kena puas berubat sana sini) persaingannnya x sama dgn syarikat yg multi race ni..kdg2 memang sengit tapi setakat ni dpt lagi la aku tepis
p/s - maafla kot ada yg terasa

koi pun ada dengar gak gini kalau kerja
company melayu..koi sendiri pun dah 16
tahun keja ngan cina..dorang menilai kita dari prestasi
tapi cina ni..tak suka kita pandai berkira sangat..tu je Cool

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  Mrcipizs on Wed Jan 06, 2010 3:43 pm

keje ngan cina lg senang sebnrnya..

tp tgk tokey jgk..
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  strikerbuncit on Wed Jan 06, 2010 3:45 pm

kerja lah anda di mana anda rasa mampu bekerja..jangan sampai anda dikerjakan,sudahlah..


Last edited by strikerbuncit on Wed Jan 06, 2010 3:47 pm; edited 1 time in total
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  apens7 on Wed Jan 06, 2010 3:46 pm

ozzy wrote:
apens7 wrote:
ozzy wrote:
apens7 wrote:tiba2 nampak topik ni..

hr ni rasa cam cibai jerk pas staff meeting...

sembang pasal personal development kunun! pastu wat personal attack kat individu2 tertentu... h%%^ j### nyer ceo!

ada staff yg tak tau apa2 pasal keje tak plak kene attack... d@mn u ceo n co.!

hehe..relax apen ada masa satu hari kita leh jumpa keh nak ceritakan pengalaman keh kerje dgn company bkn melayu ni..sampai satu ketika tinggal aku sorang je melayu yg lain seme kena cantas..masa tu aku pegi keje melangkah keluar pintu dgn doa 'aku pergi kerja untuk mencari rezeki kerana allah taala' dan bila habis waktu kerja aku ucapkan 'alhamdulillah ada rezeki aku hari ni' sebab apa?..sebab bila2 masa aku akan dicantas pada waktu tu..bukan attack lagi dah terus ambush jek mcm kata trumph..you fire !!

uh? tapi takpe bro ozzy, itu company cina... ini company melayu.. tapi ek cam bagus!
asyik sebut perkataan 'sacked!' jer!
kwn nak terang kat sini pun payoh bro ozzy... org yg baca tak paham...
itu takpe lagi, ni ada yang dok gelak jer pasal apa yg kwn tulis ni... so baik takyah tulis sini lebih2.. cukup ar kwn hangin satu badan hari ni.. kat opis wat2 cool jer.. dlm hati tuhan jer tau.. huhuhu..

Sebab tu ada kawan yg kerja dgn company melayu offer aku masuk sana aku tolak bukan x support melayu tapi dah boleh baca kerenahnya (siap pakai bomoh lagi last2 member aku tu kena puas berubat sana sini) persaingannnya x sama dgn syarikat yg multi race ni..kdg2 memang sengit tapi setakat ni dpt lagi la aku tepis
p/s - maafla kot ada yg terasa

btul! setuju sgt! kwn dulu dr company yg top mngement semua cina... (mmg racist)... bila dpt offer company melayu (skang ni), mmg bersyukur sgt..
start keje tempat ni dgn azam mmg nak saport org melayu.. tapi makin lama makin nampak 'kecurangan' dia... istilah2 yg sinonim ngn melayu cam pengampu, kaki bodek, kroni, dengki, busuk hati semua ada.... (sorry la sbb kutuk bangsa sendiri, tapi org tak admit sifat2 ni sinonim ngn melayu kalau melayu tu sendiri yang buat, pastu bangsa sendiri pun ikitiraf sbb mmg betul)...
kita buat kerja dengan baik pun belum tentu lagi dapat pujian... mende yang kwn dapat jugak kat kompeni cina walaupun takde increment... hehehe...

sori la kalau kwn hangin kat sini... utk dishare utk aokmer jugek.. manatau jumpe mende yg sama kat opis... jgn segan silu tanya kwn ni... ekekeke
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  MD on Wed Jan 06, 2010 3:51 pm

Ozzy dan kawan sama umur...apens dah tentu muda...kome merasa dulu...
so kalau ada masa kita minum teh,kawan kisahkan semula perihal ni..kat sini takmau....

p/s - ni sikit lah...penah keje satu company...dari bos pakai Satria..maju dan maju sampai pakai BMW X5
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  apens7 on Wed Jan 06, 2010 3:52 pm

zulkbo wrote:
ozzy wrote:

Sebab tu ada kawan yg kerja dgn company melayu offer aku masuk sana aku tolak bukan x support melayu tapi dah boleh baca kerenahnya (siap pakai bomoh lagi last2 member aku tu kena puas berubat sana sini) persaingannnya x sama dgn syarikat yg multi race ni..kdg2 memang sengit tapi setakat ni dpt lagi la aku tepis
p/s - maafla kot ada yg terasa

koi pun ada dengar gak gini kalau kerja
company melayu..koi sendiri pun dah 16
tahun keja ngan cina..dorang menilai kita dari prestasi
tapi cina ni..tak suka kita pandai berkira sangat..tu je Cool

congrate.. 16 tahun tu bertahan! bab prestasi kerja, mmg chinese way is better... KPI diguna pakai untuk menilai prestasi kerja... bounus pun dikire dr situ...

wtf, komp melayu (komp kwn la) lak tak pakai kpi ni... ko kerja la camner sekali pun, kalau tak pandai kipas bos, tak busuk hati, cantas org yg lebih pandai dari dia, etc.... kpi? tak tau.. mana buang....

camni la payoh nak maju setaraf ngn bangsa len.... kwn percaya ada segelintir kompeni melayu yg ok.. kompeni camni, kalau kwn dapat kerja dgn diorg.. insyAllah kwn all out...
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  Jeck Sparow on Wed Jan 06, 2010 3:53 pm

bukan nak condemn la Bangsa Cina ni memang kalau kita yang BUTUHkan ( Bahasa Indonesia) Bantuan ngan kita ni bukan main lembut gigi berbahasa tapi kalau kita yang mintak sikit consider hampehhh sebelah mata pun tak nampoknyerr memnag macam G*%#*&g..opssss sowieee emo cikit
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  zulkbo on Wed Jan 06, 2010 3:55 pm

Jeck Sparow wrote:
bukan nak condemn la Bangsa Cina ni memang kalau kita yang BUTUHkan ( Bahasa Indonesia) Bantuan ngan kita ni bukan main lembut gigi berbahasa tapi kalau kita yang mintak sikit consider hampehhh sebelah mata pun tak nampoknyerr memnag macam G*%#*&g..opssss sowieee emo cikit

sabo dik..
kang terbalik lak PC tu
he he..pengalaman tu..
Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  Jeck Sparow on Wed Jan 06, 2010 3:58 pm

zulkbo wrote:

sabo dik..
kang terbalik lak PC tu
he he..pengalaman tu..
Very Happy

Insyaallah boleh Sabo lagi kot... Twisted Evil Twisted Evil
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  ozzy on Wed Jan 06, 2010 4:00 pm

Jeck Sparow wrote:
bukan nak condemn la Bangsa Cina ni memang kalau kita yang BUTUHkan ( Bahasa Indonesia) Bantuan ngan kita ni bukan main lembut gigi berbahasa tapi kalau kita yang mintak sikit consider hampehhh sebelah mata pun tak nampoknyerr memnag macam G*%#*&g..opssss sowieee emo cikit

Itu kwn x nafikan jeck dan semua org pun tau perangai diorg gitu..tapi perbincangan sementara tadi adalah sikap syarikat org melayu kita dan pekerjanya..dari sudut lain kwn mmg setuju sgt dgn apa yg aok katakan tu..seperti yg disebut/tulisan oleh dr Ridhuan Teh dlm topic di mingguan malaysia hari ahad..kini semakin ramai yg ultra kiasu..puncanya??cubala baca.. Sad
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  Jeck Sparow on Wed Jan 06, 2010 4:03 pm

Kawan kena gi cari paper tu dulu yerkkk
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  ozzy on Wed Jan 06, 2010 4:06 pm

Jeck Sparow wrote:Kawan kena gi cari paper tu dulu yerkkk

Menariknya lagi dia diserang bertubi2 oleh bekas bangsanya sendiri dengan segala sumpah seranah kerana tulisannya dan pendedahannya atas sikap mereka..begitu tebal jiwanya terhadap agama islam ni..syabas
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: How to Be Popular At Work

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum