Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

10 Kebaikan Air Coca Cola

View previous topic View next topic Go down

10 Kebaikan Air Coca Cola

Post  strikerbuncit on Sun Jan 10, 2010 11:34 am

satu_duo menulis - " Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.

Di dalam kebanyakan negeri di US, kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna?

Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :
1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!
2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?
3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!
4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.
5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.
6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.
7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap. Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!
8.Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!
9.Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.
10.Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh...mesti buat overhaul ni!

Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran "Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis : bahaya". Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolong jangan letak/parking kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.

Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah tapi tambahkan citric asid, mesti muka tersenyum. Tambah pula dengan ais!. Wahh! Rasa cam minum Coke berperisa kopi. Asid tersebut akan bertindak terhadap lidah untuk memberi signal kepada otak bahawa air yang diminum tidak berapa manis. Lidah ngan otakpun kena tipu. Semua minuman ringan menggunakan asid yang sama. Tak kiralah Pepsi. 7-up, Drinho, Yeos, Milo, F&N dll. Sama jer! Anak bapak dan Keluarga 69.

Coke membawa maksud dadah Cocaine. Asal minuman Coke adalah dicipta untuk meghilangkan rasa letih dan mengkhayalkan untuk para pekerja buruh. Cam candu masuk China dulu. Antara isi kandungannya adalah ekstrak dari daun coca [cocaine] dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan CocaCola tu.

Cuba rendamkan gigi [gigi yang patah ker tapi kalau nak rendam gigi dalam mulut tu pun boleh gak] dalam satu mangkuk Coke, pasti gigi tu hilang/lebur dalamasa 24-49 jam. Yang mana sakit gigi, try cara ni, kot-kot gigi tu bleh hilang!
Kalau anda tak suka minum kopi tapi suka sangat minum Coke, sama jer! Anda minum Caffein, bahan yang sama dalam 2 minuman tersebut.

DiIndia, negeri Andhra Pradesh dan Chattisgarh secara spesifiknya, para peladangnya menggunakan Coke sebagai semburan untuk membunuh serangga perosak dalam ladang kapas dan cili mereka. Jadi racun seranggalah pulak. Saper ada tanam pokok cili kat rumah tu, semburlah Coke untuk bunuh serangga. Cili tu rasa pedas manis berperisa coke kot? Cubalah!

Syarikat Coke dimiliki oleh pelabur berbangsa Yahudi 100%. Kat Mekah ada Mecca Cola. Betul ker? Yang pernah pi Mekah bleh confirm kot?
Jadi, sambil-sambil kita minum Coke tu, bolehlah pada masa yang sama cuci cermin kereta, cuci baju, buka nat skru, cuci tandas , sembur serangga dll. Rupa-rupanya Coke ni boleh dibuat bahan gantian emergency jika bahan cuci/pelincir/penghakis habis kat rumah. Semua fakta diatas anda boleh cuba sendiri dirumah jika tak percaya. Yang mana tak pass sains khasnya kimia dulu masa sekolah bolehlah buat eksperimen sains kimia ni kat rumah.

Tepuk dahi tanya hati....nak minum ke tak? Saya pun minum sekali sekala! Sama-samalah kita bercoke sambil singgah KFC [Syarikat Yahudi gak!!], time raya, time parti, time kenduri, time bola piala dunia dll.

Terima kasih kerana memberi masa untuk membaca. Rajin membaca pasti berjaya. Luang-luangkanlah masa untuk membaca.

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: 10 Kebaikan Air Coca Cola

Post  zulkbo on Sun Jan 10, 2010 11:46 am

ALHAMDULILLAH ..
minuman paling koi tak suka sekali.. Evil or Very Mad
bukan ape gas tu yang buat koi tak bleh nak minum
koi prefer "susu kambing" susu kedua terbaik selepas
susu ibu..he he(iklan free)... Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: 10 Kebaikan Air Coca Cola

Post  strikerbuncit on Sun Jan 10, 2010 11:54 am

zulkbo wrote:ALHAMDULILLAH ..
minuman paling koi tak suka sekali.. Evil or Very Mad
bukan ape gas tu yang buat koi tak bleh nak minum
koi prefer "susu kambing" susu kedua terbaik selepas
susu ibu..he he(iklan free)... Razz

kwn pun xsuka gak..seumur hdup kwn pnh beli skali je klu tak silap..pastu xmau dah..sbb tau mmg xelok..ramai peminum coke ni dpt kencing manis..tmsuk hat yg muda2 pun..
jauhkan lah ye aokme..lgpun scra xlgsg leh boikot produk USA/Yahudi..

sama2lah kita supot susu ibu dan susu kambing!..ekeke...

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: 10 Kebaikan Air Coca Cola

Post  Yassin on Sun Jan 10, 2010 4:04 pm

strikerbuncit wrote:
zulkbo wrote:ALHAMDULILLAH ..
minuman paling koi tak suka sekali.. Evil or Very Mad
bukan ape gas tu yang buat koi tak bleh nak minum
koi prefer "susu kambing" susu kedua terbaik selepas
susu ibu..he he(iklan free)... Razz

kwn pun xsuka gak..seumur hdup kwn pnh beli skali je klu tak silap..pastu xmau dah..sbb tau mmg xelok..ramai peminum coke ni dpt kencing manis..tmsuk hat yg muda2 pun..
jauhkan lah ye aokme..lgpun scra xlgsg leh boikot produk USA/Yahudi..

sama2lah kita supot susu ibu dan susu kambing!..ekeke...

kawan kadang minum juga air nei..kek hok rasa vanila tu peh sedak ngat... Razz


Last edited by Yassin on Sun Jan 10, 2010 8:51 pm; edited 1 time in total

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: 10 Kebaikan Air Coca Cola

Post  Cik_N on Sun Jan 10, 2010 8:34 pm

Koi pun time gi kfc je la jumpa air ni.. kalau tak, jarang lah minum.....mmg coca-cola ni merbahaya...tapi budak2 suka bbenor air ni.. bimbang akan effect bila dah beso nanti...

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: 10 Kebaikan Air Coca Cola

Post  Yassin on Sun Jan 10, 2010 8:52 pm

Cik_N wrote:Koi pun time gi kfc je la jumpa air ni.. kalau tak, jarang lah minum.....mmg coca-cola ni merbahaya...tapi budak2 suka bbenor air ni.. bimbang akan effect bila dah beso nanti...

Kata dik org tua air ges nei tajam amat entoh la... Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: 10 Kebaikan Air Coca Cola

Post  Cik_N on Mon Jan 11, 2010 12:42 am

Yassin wrote:
Cik_N wrote:Koi pun time gi kfc je la jumpa air ni.. kalau tak, jarang lah minum.....mmg coca-cola ni merbahaya...tapi budak2 suka bbenor air ni.. bimbang akan effect bila dah beso nanti...

Kata dik org tua air ges nei tajam amat entoh la... Very Happy

mungkin jugok la yassin.. koi selalu dengo la.. budok2 x leh minum air gas nnti otok jd lembab.. mungkin ada kebenaranya.. yg penting yg memudaratkan tu lebih kita jauhkan selagi mampu...

air ribena pun best gak.. :-D

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: 10 Kebaikan Air Coca Cola

Post  koy101 on Mon Jan 11, 2010 1:33 am

Aku minum air nih bila aku nak bersihkan benda putih kat terminal bateri, tuang ckit kat situ.... grenti clear.
Lebih masuk perut la.... hehehe.... keknyer, aku g cari garam dulu campur ... bg ilang itu gas.... Laughing Laughing Laughing

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: 10 Kebaikan Air Coca Cola

Post  sakur@86 on Mon Jan 11, 2010 9:15 am

Lebih masuk perut la.... hehehe.... keknyer, aku g cari garam dulu campur ... bg ilang itu gas.... Laughing Laughing Laughing[/quote]

ge2 plak....hmmmm macam2 oakme ni...
koi suke 100 plus jek...

sakur@86
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 673
Points : 708
Join date : 24/07/2009
Age : 30
Location : Bera

Back to top Go down

Re: 10 Kebaikan Air Coca Cola

Post  koy101 on Tue Jan 12, 2010 1:27 am

sakur@86 wrote:Lebih masuk perut la.... hehehe.... keknyer, aku g cari garam dulu campur ... bg ilang itu gas.... Laughing Laughing Laughing

ge2 plak....hmmmm macam2 oakme ni...
koi suke 100 plus jek...[/quote]

try la wat....
letak garam tuh sikit-sikit.... sambil rasa....
sampai jumpa sedak dier.....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: 10 Kebaikan Air Coca Cola

Post  lepat_ubi on Thu Jan 14, 2010 1:11 am

ape yg penting koi mmg tak suka jenis2 air gas ni...minum air masak sudeyh....

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: 10 Kebaikan Air Coca Cola

Post  zulkbo on Thu Jan 14, 2010 1:15 am

lepat_ubi wrote:ape yg penting koi mmg tak suka jenis2 air gas ni...minum air masak sudeyh....

untung sapa jadik boyfriend aok
dating minum air masok je
baru 20 sen..cepat la dia
boleh minang aok..he he

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: 10 Kebaikan Air Coca Cola

Post  koy101 on Thu Jan 14, 2010 1:18 am

zulkbo wrote:
lepat_ubi wrote:ape yg penting koi mmg tak suka jenis2 air gas ni...minum air masak sudeyh....

untung sapa jadik boyfriend aok
dating minum air masok je
baru 20 sen..cepat la dia
boleh minang aok..he he

hahahaha,.....
takutnyer....LU jer hok jimat minum air masok...
Boipren dier duk nibai air buah manjang.... hahahaha....
cukup bulan, budget lari.... hehehe....

p/s: LU jimat tang air masok...
keknyer aku rasa tang shopping..... besa la ...
pompuan... hahaha....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: 10 Kebaikan Air Coca Cola

Post  lepat_ubi on Mon Jan 18, 2010 2:18 pm

koy101 wrote:
zulkbo wrote:
lepat_ubi wrote:ape yg penting koi mmg tak suka jenis2 air gas ni...minum air masak sudeyh....

untung sapa jadik boyfriend aok
dating minum air masok je
baru 20 sen..cepat la dia
boleh minang aok..he he

hahahaha,.....
takutnyer....LU jer hok jimat minum air masok...
Boipren dier duk nibai air buah manjang.... hahahaha....
cukup bulan, budget lari.... hehehe....

p/s: LU jimat tang air masok...
keknyer aku rasa tang shopping..... besa la ...
pompuan... hahaha....

hhahahaa...knp koi yg menjadi mangsa???? hahah...minum air buah takpe... baek utk kesehatan!! Twisted Evil

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: 10 Kebaikan Air Coca Cola

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum