Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Page 4 of 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  strikerbuncit on Thu Apr 30, 2009 1:45 pm

Mrcipizs wrote:Ferdinand terlepas beraksi akibat retak tulang rusuk

MANCHESTER: Pemain pertahanan, Rio Ferdinand mungkin terpaksa melupakan baki perlawanan Manchester United memburu Liga Juara-Juara Eropah apabila beliau dilaporkan mengalami retak tulang rusuk.

Ia berlaku ketika pemain antarabangsa England itu beraksi untuk United mengalahkan Arsenal 1-0 pada perlawanan separuh akhir pusingan pertama di Old Trafford, pagi tadi.

"Rio mengalami keretakan pada tulang rusuknya. Kami harap ia bukannya patah dan dia boleh beraksi dalam dua atau tiga minggu lagi," kata pengurus United, Alex Ferguson said.

Ferdinand terpaksa dikeluarkan pada lewat masa permainan tamat sebelum segera dibawa dengan ambulans hospital untuk mengimbas kecederaan rusuknya itu. - AFP

habesla..tulang rusuk Rio kena simen t.hahaha..riso betulla..Rio sgt penting klu men Eropah,Evan tu men liga bolelah..adoii..

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  Mrcipizs on Wed May 06, 2009 9:53 am

ROME!!! here we come!!!!!!!

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  sam on Wed May 06, 2009 10:45 am

uwweek geli ajee..
berita baik utk pemnat MU...
kemungkinan sempena kunjungan MU nnt.. mgkn dieorg akan dedahkan jersi baru season depan ...

yg dah konfem ngan xtvt nike nnt... rio ferdinand n beberapa player yg dibawah tajaan...

xtvt dlm perancangan, drg cdg nak wat street soccer kat kawasan flat...n nike nak contribute satu gelanggang sempena kunjungan drg..
bagus juga drg dtg

sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  RoyKay33 on Wed May 06, 2009 12:51 pm

[img]http://i1.lelong.com.my/UserImages/Items/0902/23/barfar@11.jpg[/img]

[img]http://i1.lelong.com.my/UserImages/Items/0903/05/barfar@11.jpg[/img]

GLORY GLORY Romantika..theehee0 elephant

RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  RoyKay33 on Wed May 06, 2009 12:57 pm

Aisehh..x jadik pul0pss..theehee0 elephant

RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  Deto_8 on Wed May 06, 2009 1:29 pm

samdol wrote:
yg dah konfem ngan xtvt nike nnt... rio ferdinand n beberapa player yg dibawah tajaan...

boleh tau dok baper aribulan dorang datang coz tak nak bertembung ngan xtvt kita di Cameron

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  Mrcipizs on Wed May 06, 2009 1:42 pm

Malaysia XI v United
Bukit Jalil Stadium, Kuala Lumpur
18 July 2009

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Wed May 06, 2009 3:22 pm



ingatkan kembooo owen hangerasss tadi...
sama klon rafael ngan fabio tadi..hehe Very Happy Very Happy

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  sam on Wed May 06, 2009 4:54 pm

plyr biase akan dtg 2 hari awal la... drg pun ade bt frenli serantau asia tenggara ni..

sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  sam on Wed May 06, 2009 4:56 pm

JM2020 wrote:

ingatkan kembooo owen hangerasss tadi...
sama klon rafael ngan fabio tadi..hehe Very Happy Very Happy
ape maksud aok ni macha Laughing
ke aok nak kaitkan kaki aok yg sakit skg ni Laughing

sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Fri May 08, 2009 1:40 pm


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Fri May 08, 2009 1:45 pm

memory dulu2...


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Fri May 08, 2009 1:47 pm


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Fri May 08, 2009 1:55 pm


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Tue May 12, 2009 10:46 am


RONALDO (kiri) bercakap sesuatu kepada Ferguson
selepas dia dikeluarkan pada aksi di Old Trafford kelmarin.



United dilanda gelora


MANCHESTER - Di sebalik kejayaan membenam Manchester City 2-0 kelmarin, nada kurang gembira dirasai pengurus Manchester United, Alex Ferguson.

Semuanya gara-gara perasaan memberontak yang disuarakan dua penjaring di Old Trafford kelmarin, Cristiano Ronaldo dan Carlos Tevez.

Ronaldo dilihat begitu kecewa kerana Ferguson mengeluarkannya pada awal separuh masa kedua, manakala Tevez pula dikatakan berang selepas dia masih kekal dengan status pemain pinjaman.

"Saya tidak baca kenyataan itu. Dia masih pemain Manchester United," kata Ferguson ketika diminta mengulas komen Tevez yang mahu meninggalkan United musim depan.

Ditanya tentang masa depan Tevez, pengurus veteran itu berkata: "Saya belum mahu memikirkan perkara itu lagi buat masa ini."

Sebelum ini, Tevez dilaporkan mahu meninggalkan United selepas dua musim dipinjamkan daripada West Ham.

Sementara itu, Ronaldo pula terkejut apabila dia dikeluarkan pada minit ke-60 meskipun sedang beraksi cemerlang dan berjaya meledak gol ke-18 dalam saingan liga musim ini.

Ronaldo dilihat begitu marah apabila menuju bangku simpanan dan merentap bip yang dihulurkan kepadanya lalu menggelengkan kepala beberapa ketika sewaktu duduk di bangku simpanan.

"Dia mahu kekal di atas padang. Itu saja puncanya. Dia pada prestasi terbaik tetapi saya perlu lihat rasionalnya.

"Dia juga cemerlang pada Selasa lalu ketika kami menewaskan Arsenal. Jadi saya kena fikirkan untuk mengekalkan dia terus cergas untuk perlawanan selepas ini," kata Ferguson.

Pada aksi kelmarin, Ronaldo meletakkan United di hadapan pada minit ke-18 menerusi sepakan percuma sebelum Tevez menjaringkan gol kedua pada minit ke-45.

United kini mengumpul 83 mata daripada 35 perlawanan dan Liver- pool pula 80 mata dalam 36 perlawanan. - AP

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Wed May 13, 2009 9:32 am



Cristiano Ronaldo Can Join Real Madrid For €80M - Report

The Portuguese ace could be heading to the Bernabeu this summer if the Spanish club invoke a clause in their deal with Manchester United...
12 May 2009 12:35:43

Real Madrid and Manchester United signed agreements last summer that the Spanish club could buy Cristiano Ronaldo after July 1 this year if they paid €80 million, according to a report.

Los Merengues have been linked with the Portuguese star for over a year and even without a permanent president in place, the rumours about him moving to the Bernabeu persist.

Disgraced supremo Ramon Calderon stated recently that a deal was in place and respected daily newspaper El Pais has now published details of what they believe is a binding contract.

Ronaldo could become the most expensive signing ever, despite the global recession, if Madrid take up their option to buy him after July 1 for a staggering €80m.

One clause that El Pais state could see United strongly object that the agreement should not have been leaked until May 31 and if it was then the deal could cancelled.

But that seems unlikely and Ronaldo has been accused of seeking to engineer a move away from Old Trafford with his petulant display when being substituted against Manchester City at the weekend.

Florentino Perez, who stepped down as Madrid president in 2006, is expected to win the forthcoming elections on June 15 at the Spanish club and he is known to want Ronaldo.

El Pais believe that the would-be leader has already held talks with the player's agent, Jorge Mendes, and is trying to broker a deal about how to pay the huge transfer fee in blocks over several years.

If Perez does not win, then it will be down to whoever does beat him to the hotseat to decide if they want to copy his planned return to the Galactico period with the mega-signing.

Iker Casillas stated this week that he feels Madrid should be focussing on building a team by buying the best Spanish players, like David Villa and David Silva, and combining them with youth teams products.

That does not seem to be on Perez's agenda and Ronaldo could now see the move that he stated last summer would be his dream, come true if United have signed the deal.

Sir Alex Ferguson was asked about such an agreement earlier in the campaign and ridiculed the idea of doing a deal "with that mob", as he described Real Madrid.

Lucas Brown, Goal.com

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Wed May 13, 2009 9:44 am

United ‘bebas’ Ronaldo



MADRID: Cristiano Ronaldo dan Manchester United menandatangani perjanjian dengan Real Madrid mengenai perpindahan pemain sayap antarabangsa Portugal itu ke kelab Sepanyol terbabit.

Akhbar utama tempatan, El Pais, semalam melaporkan, mengikut perjanjian itu, Manchester akan melepaskan Pemain Terbaik Dunia 2008 terbabit selepas Julai depan dengan nilai minimum AS$109 juta (RM380.47 juta).

Bekas Presiden Real, Florentino Perez, yang dijangka membuat pengumuman, esok, mengenai pendiriannya bertanding untuk kembali menerajui kelab itu, sudah mengadakan perbincangan mengenai yuran perpindahan dengan ejen Ronaldo, Jorge Mendes.

Tetapi, Perez mungkin memutuskan untuk membeli perancang utama AC Milan kelahiran Brazil, Kaka kerana: “Dia lebih murah dan tindakan ini akan memberi peluang untuknya membeli lebih ramai pemain baru,” lapor akhbar itu.

Bulan lalu, Ronaldo, yang kontraknya bersama United berakhir 2012 berkata, dia gembira di Manchester apabila ditanya mengenai siri laporan mengaitkan perpindahannya ke Real.

Kaka, Pemain Terbaik Dunia 2007, baru-baru ini turut berkata, dia mahu kekal di AC Milan.

Perez ialah Presiden Real antara 2000 hingga 2006 apabila kelab itu membeli bintang seperti Luis Figo, Zinedine Zidane dan David Beckham.

Real dijadual mengadakan pemilihan presiden, Jun depan dan Perez di anggap calon pilihan kelab itu sekalipun belum mengesahkan akan bertanding. - AFP

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  Deto_8 on Wed May 13, 2009 9:50 am

maknanya kalau jadi gi RM Apens tokleh tengok dia secara live nanti bila datang Mesia

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Wed May 13, 2009 10:05 am

Deto_8 wrote:maknanya kalau jadi gi RM Apens tokleh tengok dia secara live nanti bila datang Mesia

maser tu apen mungkin tengah mogokla.....

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Wed May 13, 2009 10:09 am



TINDAKAN Ronaldo pada aksi Liga Perdana England Ahad lalu mencetuskan
kontroversi.

--------------------------------------------------------------------------------
Usah bersikap bagai primadona


LONDON - Cristiano Ronaldo diberi amaran supaya tidak bersikap seperti primadona.

Mesej itu hadir daripada legenda United, Dwight Yorke yang merupakan penjaring terbanyak skuad Red Devils ketika era kegemilangan mereka pada 1998-99.

Di zaman kemuncaknya, York juga terpaksa menerima hakikat bahawa dia akan diganti atau diketepikan dalam beberapa perlawanan penting, tidak kira betapa hebat atau buruk prestasinya.

Namun, dia juga tahu cara untuk menangani situasi itu apabila ia berlaku.

Yang jelas, York tidak dapat menerima tindakan Ronaldo ketika dia dikeluarkan pada aksi Liga Perdana England menentang Manchester City, Ahad lalu.

Ronaldo dilihat menggelengkan kepalanya di tengah padang apabila diberitahu dia akan dikeluarkan.

Dia kemudiannya mengambil jaket yang dihulurkan seorang pegawai United sebelum melempar jaket tersebut sebagai tanda protes.

"Apabila kamu lihat apa yang berlaku di United iaitu memburu dua kejuaraan, Liga Perdana England dan Liga Juara-Juara, ia sesuatu yang hebat," kata Yorke.

"Tetapi kemudian kamu lihat ada seorang pemain yang ber- kelakuan sedemikian.

"Melempar jaket dan tunjuk tanda protes adalah tidak betul dan tidak boleh diterima, malah tidak sepatutnya dilakukan.

"Pengurus tidak akan gembira. Dia adalah seorang pengurus, jadi dia yang akan membuat keputusan.

"Kamu boleh berjumpanya selepas perlawanan jika tidak puas hati tetapi berkelakuan seperti itu di depan jutaan peminat akan menjatuhkan maruah pengurus Alex Ferguson." - Agensi

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  Deto_8 on Thu May 14, 2009 10:20 am


Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Thu May 14, 2009 3:08 pm



PLONKER
The Sun report that senior Manchester United players have had a word with Cristiano Ronaldo and told him to calm down after his petulant strop on Sunday. A source tells the paper: "A number were unhappy about Ronaldo's behaviour and told him so. A lot of these players have grown up with Alex Ferguson as their manager and do not like seeing anyone show him disrespect."


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Thu May 14, 2009 3:28 pm


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Thu May 14, 2009 3:37 pm


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  J.Milan22 on Thu May 14, 2009 3:40 pm


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: MANCHESTER UNITED :: THE RED DEVILS

Post  Sponsored content Today at 12:16 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 40 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum