Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Cara Hidup Koi..

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Cara Hidup Koi..

Post  zulkbo on Tue Jan 26, 2010 2:32 pm

Assalamualaikum aok me?
Cer kongsi sini weh cara hidup aok me?
yang duduk di bando..goner
yang duduk di kampung..goner lak?
WA


Last edited by zulkbo on Tue Jan 26, 2010 3:52 pm; edited 1 time in total

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  zulkbo on Tue Jan 26, 2010 3:51 pm

koi mulakan dulu lah
gaya hidup koi sederhana jer
koi pegi keja pakai perodua Kancil
makan nasi bungkus bini masok..he he
jimat sket.. Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  Cik_N on Tue Jan 26, 2010 6:51 pm

zulkbo wrote:koi mulakan dulu lah
gaya hidup koi sederhana jer
koi pegi keja pakai perodua Kancil
makan nasi bungkus bini masok..he he
jimat sket.. Very Happy

Salam...yes that right,,,,better for the owner to start first..

Actually, I'm just a typical normal village women....working in quite a remote village, around Temerloh.... By the way my favourite cuisines just normal traditional foods, those foods are very delicious....the important things, every weekend I will go back to my Kampung...I love my Kampung....sape nak ikot koi balik kg? huhuhuhu
hehehe


Laughing

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  Yassin on Tue Jan 26, 2010 7:07 pm

Gaya hidup kawan simple...aje kawan gi keje naik motor handa cup aje...minum pagi kat umah sebab tmpt keja dekat ngan umah makan nasi t/hari soh di rumah, minum ptg kadang layan kat kantin pejabat...kete kala jalan reramai kawan bawak laa..lagi best bawak motor hehehehe...nampok single.......... Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  zulkbo on Tue Jan 26, 2010 9:10 pm

masa lapang koi selalu koi abiskan bermain dengan anak-anak
melayari laman sembang kesukaan koi PCC nih dan Tranungkite
selain membaca buku politik dan agama..koi cuti selalunya hari
jumaat seminggu sekali di samping kadangkala koi ambik hari minggu
tolak cuti tahun koi memandangkan orang rumah kerja guru cutinya
hari minggu..bolehlah bawak keluarga berjalan rumah saudara mara.. Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  Deto_8 on Tue Jan 26, 2010 10:30 pm

hidup kawan didedikasikan untuk aktiviti sosial...dari dulu memang kejenya buat xtvt....tak taulah ngape...nak kata boleh jadi kaya tak jugak...

dulu handle xtvt TGC pastu buat handle pulak PCC...sekarang ni jadi manager bola team HarimauMalaya.com yang main Liga Selangor...weekend memang takde masa ngan family...abis ke situ je...

kengkadang orang rumah marah jugak...tak gi jalan2 pun ujong minggu I love you

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  Cik_N on Tue Jan 26, 2010 11:11 pm

banyok manusia banyok ragamnya..setengah org suka yg simple life ketnya ada gok hok vice versa... topik ni koi rasa relevan jugak utk di kongsi.. bole tau jenis kehidupan org yg kita sendri x penoh rasa.. kalu ada forumer kat sini yg ada gaya hidup yg luo biasa @ jrg2 org buat tu leh la share kt sini... tingin gok nok taunyer.... cheers

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  koy101 on Tue Jan 26, 2010 11:28 pm

Errrr..... kalu aku tulis camni leh tak???

Aku setan. Titik.

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  Deto_8 on Tue Jan 26, 2010 11:40 pm

koy101 wrote:Errrr..... kalu aku tulis camni leh tak???

Aku setan. Titik.

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Cik N, please take note... Razz

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  Cik_N on Tue Jan 26, 2010 11:52 pm

Deto_8 wrote:
koy101 wrote:Errrr..... kalu aku tulis camni leh tak???

Aku setan. Titik.

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Cik N, please take note... Razz

yes.. i will... koy.. cer aok tulis gini... tok imam ke.. sedakkk skit koi mendengornyer... keh2.. Razz Razz Razz

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  koy101 on Tue Jan 26, 2010 11:54 pm

Cik_N wrote:
Deto_8 wrote:
koy101 wrote:Errrr..... kalu aku tulis camni leh tak???

Aku setan. Titik.

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Cik N, please take note... Razz

yes.. i will... koy.. cer aok tulis gini... tok imam ke.. sedakkk skit koi mendengornyer... keh2.. Razz Razz Razz

yer lah... yer lah.... aku tuko....

Aku tok imam antu-antu kat melaysia nih. Titik.


Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
leh??? hehehe.....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  zulkbo on Tue Jan 26, 2010 11:59 pm

koy101 wrote:

yer lah... yer lah.... aku tuko....

Aku tok imam antu-antu kat melaysia nih. Titik.


Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
leh??? hehehe.....

antu raya...
takutttttttt........larikkkkkkkk affraid cheers

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  koy101 on Wed Jan 27, 2010 12:01 am

zulkbo wrote:


antu raya...
takutttttttt........larikkkkkkkk affraid cheers

yer laaa..... baru teringat...
lama dah aku x up citer antu kat tread entiti aku..... hehehe....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  zulkbo on Wed Jan 27, 2010 12:03 am

koy101 wrote:
zulkbo wrote:


antu raya...
takutttttttt........larikkkkkkkk affraid cheers

yer laaa..... baru teringat...
lama dah aku x up citer antu kat tread entiti aku..... hehehe....

nape tak bawok ke sini
weh..mesti suka si Sakur@ ngan jeck...

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  koy101 on Wed Jan 27, 2010 12:04 am

zulkbo wrote:
koy101 wrote:
zulkbo wrote:


antu raya...
takutttttttt........larikkkkkkkk affraid cheers

yer laaa..... baru teringat...
lama dah aku x up citer antu kat tread entiti aku..... hehehe....

nape tak bawok ke sini
weh..mesti suka si Sakur@ ngan jeck...

Bang... tuka masuk sembang kosong..... hhehehe.....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  Cik_N on Wed Jan 27, 2010 12:05 am

zulkbo wrote:
koy101 wrote:

yer lah... yer lah.... aku tuko....

Aku tok imam antu-antu kat melaysia nih. Titik.


Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
leh??? hehehe.....

antu raya...
takutttttttt........larikkkkkkkk affraid cheers

kalu nok tau koi ni penakot skit bab2 hantu ni.. citer hantu lagiler... aritu tgk iklan citer hantu dlm tb je ..nth macamna hntu tu leh masuk dlm mimpi pulok... uii seramm... Embarassed

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  koy101 on Wed Jan 27, 2010 12:10 am

Cik_N wrote:
zulkbo wrote:
koy101 wrote:

yer lah... yer lah.... aku tuko....

Aku tok imam antu-antu kat melaysia nih. Titik.


Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
leh??? hehehe.....

antu raya...
takutttttttt........larikkkkkkkk affraid cheers

kalu nok tau koi ni penakot skit bab2 hantu ni.. citer hantu lagiler... aritu tgk iklan citer hantu dlm tb je ..nth macamna hntu tu leh masuk dlm mimpi pulok... uii seramm... Embarassed

ahak!! ni yg best nih....
leh nyakat nanti... hehehehe.....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  Cik_N on Wed Jan 27, 2010 12:24 am

nyakat ler.. nnti koi x layan aok..huhuhu Evil or Very Mad Evil or Very Mad

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  lepat_ubi on Wed Jan 27, 2010 11:16 am

koi biase2 je....pegi kuliah...balik kuliah...wat asaimen...adat org belajor....kdg2 layan PCC... kdg2 ada meeting....(tapi bulan feb ni dah pencen...laalallalla...)...jarang2 sekali pg giant... time cuti pnjg pg duk subang....kdg2 balik jengka....tapi yg penting....tiap2 ari koi MAKAN..... hahahahhah....tak penoh mis....

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 27
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  zulkbo on Wed Jan 27, 2010 12:06 pm

koi keja kalau ikut offer letter 11am to 9pm
every day..nak jadi citer SURIA KLCC ni buat law baru
buka kedai 10am-10pm..jadi kena lah koi bertiga ngan
rakan sekerja arrange time sesama..sebab big boss
(datang setahun sekali jer)hampuras betikk..tak mboh bayo
overtime..katanya gaji dah beso ..jadi ada lah 3 syif keja
1-10am to 7pm
2-11am to 9pm
3-1pm to 10 pm
begitulah citernya serba sedikit..nanti koi sambung lagi..



**mana lain cer kabo sket aok me wat menda.. Very Happy Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  Jeck Sparow on Wed Jan 27, 2010 12:16 pm

Just a simple.. gi keje balik keje 8.00 am to 5.00pm pastu urus umah tangga..huhu..

weekend cuti.. tu la masa untuk family.. Smile

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  zulkbo on Wed Jan 27, 2010 12:19 pm

Jeck Sparow wrote:Just a simple.. gi keje balik keje 8.00 am to 5.00pm pastu urus umah tangga..huhu..

weekend cuti.. tu la masa untuk family.. Smile

wanita yang dah berkahwin dan
bekerja mmg koi salute ...
tak mudah sema ni..nasib baik dapat laki yang
ringan tulang cam koi..
he he..cheers sunny


**koi biasa doh nolong bini ngemas umah basuh baju nieee drunken

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  RAFtegang on Tue May 04, 2010 3:01 pm

Gaya hidup aku rasanya tak banyak berbeza dgn korang semua rasanya. Cuma aku mungkin dah tua umur 38, dah kawen so korg sendiri mau ingat la umur2 camni camana punye hidup. Tapikan aku ni umur je tua tapi perangai budak2 jugak. Masih lagi melepak2 kat lounge2, Hard Rock, tgk live band etc. Tapi minum juice je la... Aku keje bank je, gi keje naik motor buruk aku tu yg aku rasa 2 tahun lagi tercabut la tayarnya. Masalah tempat keje aku ni susah nak cari tempat makan cam gerai2. Yang ada Gloria Jeans Coffee...sebelah ada la cafe tapi sama je harga cam Starbucks etc. Susah nak makan sini. Duit dah la ciput. Kalau nak makan kat foodcourt terpaksalah ke KLCC atau Pavilion dan kedai2 yg sewaktu dgnnya. Rasa separuh dari gaji aku dah lepas kat makanan kot. Tapi aku rasa cam tak boleh mengelak bila dah dok kat KL ni. Serba serbi dah jadi gaya hidup bandar. Depan umah ada Carefour, Jusco etc....kat opis lak KLCC, Pavilion, Lot 10 etc...bila jalan2 kat tempat camtu dah tentu ternampak baju2 Armani la, Guess la...dah terjebak.....budak2 kat opis lak banyak benar duitnya asik ajak berjalan je.....laaaaagi terjebak ajak gi Indon la, Spore la, Bangkok la.....perghhhhhh......yang tak laratnya duit laaaaaaa!!!!

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  ozzy on Tue May 04, 2010 3:10 pm

RAFtegang wrote:Gaya hidup aku rasanya tak banyak berbeza dgn korang semua rasanya. Cuma aku mungkin dah tua umur 38, dah kawen so korg sendiri mau ingat la umur2 camni camana punye hidup. Tapikan aku ni umur je tua tapi perangai budak2 jugak. Masih lagi melepak2 kat lounge2, Hard Rock, tgk live band etc. Tapi minum juice je la... Aku keje bank je, gi keje naik motor buruk aku tu yg aku rasa 2 tahun lagi tercabut la tayarnya. Masalah tempat keje aku ni susah nak cari tempat makan cam gerai2. Yang ada Gloria Jeans Coffee...sebelah ada la cafe tapi sama je harga cam Starbucks etc. Susah nak makan sini. Duit dah la ciput. Kalau nak makan kat foodcourt terpaksalah ke KLCC atau Pavilion dan kedai2 yg sewaktu dgnnya. Rasa separuh dari gaji aku dah lepas kat makanan kot. Tapi aku rasa cam tak boleh mengelak bila dah dok kat KL ni. Serba serbi dah jadi gaya hidup bandar. Depan umah ada Carefour, Jusco etc....kat opis lak KLCC, Pavilion, Lot 10 etc...bila jalan2 kat tempat camtu dah tentu ternampak baju2 Armani la, Guess la...dah terjebak.....budak2 kat opis lak banyak benar duitnya asik ajak berjalan je.....laaaaagi terjebak ajak gi Indon la, Spore la, Bangkok la.....perghhhhhh......yang tak laratnya duit laaaaaaa!!!!

seeloknya jgn terjebak yg keluar duit..biar terjebak dengan yang masyukkkk duit...sebut indon , bangkok memang masuk jebak la syurga dunia..aktifkan dirimu..adiosssss ..zassssssss terjah

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  Deto_8 on Tue May 04, 2010 3:18 pm

RAFtegang wrote:Gaya hidup aku rasanya tak banyak berbeza dgn korang semua rasanya. Cuma aku mungkin dah tua umur 38, dah kawen so korg sendiri mau ingat la umur2 camni camana punye hidup.

dusta!!!

bukan ke ko mengamalkan gaya hidup bebas cam orang muda
Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Cara Hidup Koi..

Post  Sponsored content Today at 4:25 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum