Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

koi nak tanya lelaki nih...

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

koi nak tanya lelaki nih...

Post  cekwa on Thu Jan 28, 2010 9:05 am

ngape yak..sejak kebelakangan nih koi selalu tengok lelaki yang pergi ke masjid/surau (waktu magrib terutamanya) suke ngat bawak henpon.Selepas magrib besa nye diorang akan bermesej sambil menunggu waktu isyak.ini bukan lah lelaki kat PCC nih jgn saloh faham pulok. kang ramei yang mangamok kat koi.. ini permerhatian koi di merata tempat, seolah2 sudah menjadi tren baru plak..Koi kesian gak kat bini memasing yang duk umah ingat somi nya bagus gi mesjid tiap malam tapi rupa2 bermesej dgn dot..dot...

cekwa
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 181
Points : 241
Join date : 19/01/2010
Location : kg kerayong, bera, kuantan, beaufort, sabah

http://9w2waa.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  Deto_8 on Thu Jan 28, 2010 9:09 am

suke betul cekwa tanya pasal laki.... Very Happy

dorang tu sms imam...''imam, pas isyak nanti jangan lupa ngeteh kat simpang nanti"

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  cekwa on Thu Jan 28, 2010 9:12 am

Deto_8 wrote:suke betul cekwa tanya pasal laki.... Very Happy

dorang tu sms imam...''imam, pas isyak nanti jangan lupa ngeteh kat simpang nanti"

lerr takkan lahh sms dgn pak imam sambil sengih sorang2 deto? scratch

cekwa
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 181
Points : 241
Join date : 19/01/2010
Location : kg kerayong, bera, kuantan, beaufort, sabah

http://9w2waa.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  Yassin on Thu Jan 28, 2010 9:12 am

HP itu bukan sahaja salah satu cabang kemudahan, keknya dah jadi satu keperluan macam nak jadi nyawa jugak dah kala tak de emboh macam tak bernyawa...kala jadi bender kat kita kat org rumah ke nok gegor dimana nak panggil sape....Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  Deto_8 on Thu Jan 28, 2010 9:13 am

cekwa wrote:

lerr takkan lahh sms dgn pak imam sambil sengih sorang2 deto? scratch

mana tau imam tu citer pasal mak minah janda ke Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  cekwa on Thu Jan 28, 2010 9:16 am

Deto_8 wrote:
cekwa wrote:

lerr takkan lahh sms dgn pak imam sambil sengih sorang2 deto? scratch

mana tau imam tu citer pasal mak minah janda ke Laughing

ish ish ish..mcm xde cite lain pulok pak imam nih... Shocked

cekwa
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 181
Points : 241
Join date : 19/01/2010
Location : kg kerayong, bera, kuantan, beaufort, sabah

http://9w2waa.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  cekwa on Thu Jan 28, 2010 9:19 am

Yassin wrote:HP itu bukan sahaja salah satu cabang kemudahan, keknya dah jadi satu keperluan macam nak jadi nyawa jugak dah kala tak de emboh macam tak bernyawa...kala jadi bender kat kita kat org rumah ke nok gegor dimana nak panggil sape....Very Happy

kan ke panggilan Ilahi tu perlu lebih diutamakan dari panggilan lain...

cekwa
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 181
Points : 241
Join date : 19/01/2010
Location : kg kerayong, bera, kuantan, beaufort, sabah

http://9w2waa.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  Cik_N on Thu Jan 28, 2010 9:37 am

cekwa wrote:ngape yak..sejak kebelakangan nih koi selalu tengok lelaki yang pergi ke masjid/surau (waktu magrib terutamanya) suke ngat bawak henpon.Selepas magrib besa nye diorang akan bermesej sambil menunggu waktu isyak.ini bukan lah lelaki kat PCC nih jgn saloh faham pulok. kang ramei yang mangamok kat koi.. ini permerhatian koi di merata tempat, seolah2 sudah menjadi tren baru plak..Koi kesian gak kat bini memasing yang duk umah ingat somi nya bagus gi mesjid tiap malam tapi rupa2 bermesej dgn dot..dot...

hehe.. beh gak topik ini ek.. koi tak rasa lah seme lelaki yg dtg ke mesjid bwk hempon tu duk berhempom dengan kekasih gelapnya.. mungkin masing2 ada sebab yg tersendri n kita pun tak boleh nak argue...

tapi mengkala betul la apa yg di katakan oleh cekwa ter... koi rasa si isteri pun kena polow gak gi semayang jemaah sesama2 ngan suami kat masjid... selain dpt pahala berlipat ganda.. kebajikan suami pun dpt di jaga... huhuhuhuhu Laughing

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  MD on Thu Jan 28, 2010 10:09 am

mende ni dah jadi macam trend..pecayalah tak kira dimana...tertinggal IC,tahan lagi.tapi tertinggal handphone teruk padahnya...kekadang kawan pecaya demenya bukan main sms,mungkin ada yg main game tu...

p/s di Masjid Jamek Bt12 Puchong sebelum sembahyang Jumaat...Imam akan kata ''rapatkan saf,matikan semua telefon bimbit anda......Allahu Akbar....'' Laughing

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  zulkbo on Thu Jan 28, 2010 10:14 am

to Cik N dan pembuka thread Cekwa..
terima kasih sebab prihatin dengan kami
yang "jantan" nih..rasanya aok berdua salah Very Happy
bersms pada orang cam koi ni yang sibuk dengan
komuniti penduduk atau masyarakat mungkin ada
komplen dari penduduk atau komuniti lain..selalu
lepas surau ramai la yang nak berjumpa..kendurilah
ngeteh(mesyuarat tak de minit) atau lain-lain
jadi jangan salah sangka erkk? Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  zulkbo on Thu Jan 28, 2010 10:16 am

MD wrote:mende ni dah jadi macam trend..pecayalah tak kira dimana...tertinggal IC,tahan lagi.tapi tertinggal handphone teruk padahnya...kekadang kawan pecaya demenya bukan main sms,mungkin ada yg main game tu...

p/s di Masjid Jamek Bt12 Puchong sebelum sembahyang Jumaat...Imam akan kata ''rapatkan saf,matikan semua telefon bimbit anda......Allahu Akbar....'' Laughing

nak jadi afdal solat tu koi off je
handphone koi selalunya..senang
tak yah nak mikir..he he

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  Cik_N on Thu Jan 28, 2010 10:45 am

zulkbo wrote:to Cik N dan pembuka thread Cekwa..
terima kasih sebab prihatin dengan kami
yang "jantan" nih..rasanya aok berdua salah Very Happy
bersms pada orang cam koi ni yang sibuk dengan
komuniti penduduk atau masyarakat mungkin ada
komplen dari penduduk atau komuniti lain..selalu
lepas surau ramai la yang nak berjumpa..kendurilah
ngeteh(mesyuarat tak de minit) atau lain-lain
jadi jangan salah sangka erkk? Razz

cer bace betol2 pendapat koi ter... Evil or Very Mad

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  zulkbo on Thu Jan 28, 2010 10:51 am

Cik_N wrote:
zulkbo wrote:to Cik N dan pembuka thread Cekwa..
terima kasih sebab prihatin dengan kami
yang "jantan" nih..rasanya aok berdua salah Very Happy
bersms pada orang cam koi ni yang sibuk dengan
komuniti penduduk atau masyarakat mungkin ada
komplen dari penduduk atau komuniti lain..selalu
lepas surau ramai la yang nak berjumpa..kendurilah
ngeteh(mesyuarat tak de minit) atau lain-lain
jadi jangan salah sangka erkk? Razz

cer bace betol2 pendapat koi ter... Evil or Very Mad

sowiee Embarassed Embarassed
aok mmg behhh.. Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  cekwa on Thu Jan 28, 2010 12:14 pm

zulkbo wrote:
Cik_N wrote:
zulkbo wrote:to Cik N dan pembuka thread Cekwa..
terima kasih sebab prihatin dengan kami
yang "jantan" nih..rasanya aok berdua salah Very Happy
bersms pada orang cam koi ni yang sibuk dengan
komuniti penduduk atau masyarakat mungkin ada
komplen dari penduduk atau komuniti lain..selalu
lepas surau ramai la yang nak berjumpa..kendurilah
ngeteh(mesyuarat tak de minit) atau lain-lain
jadi jangan salah sangka erkk? Razz

cer bace betol2 pendapat koi ter... Evil or Very Mad

sowiee Embarassed Embarassed
aok mmg behhh.. Razz

koi mintok maaf ler kalo ader yang termakan cili...koi dah kabor bkn org kat PCC nih yang buat gituu... Cool ni kat negara lain nih..kat Uganda kot heheh Razz

cekwa
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 181
Points : 241
Join date : 19/01/2010
Location : kg kerayong, bera, kuantan, beaufort, sabah

http://9w2waa.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  Yassin on Thu Jan 28, 2010 12:54 pm

cekwa wrote:

koi mintok maaf ler kalo ader yang termakan cili...koi dah kabor bkn org kat PCC nih yang buat gituu... Cool ni kat negara lain nih..kat Uganda kot heheh Razz

Kawan mekala setakat tergigit cili api sikit tak dok jadi hal lalu jgn simboh ngan air lada sudoh hehehehe Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  koy101 on Thu Jan 28, 2010 2:07 pm

nok wat camner cekwa...... dah kat sana slalu la nih... jarang mat dah ader kutboh nyer..... ader ari-ari tertentu lak.... xkan nak wat bising borok pasai mak jande lak ngan pak imam tuh.... kena lak pak imam melayan,..... hehehehe

lgpun, dah org kecik cam aku nih... kena la cari rezeki sesokmo... kala dah org sms suoh wat keje... kena la jawab trus... kang rezeki melepas.... trus xkahwin aku nanti... huhuhu Embarassed Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  Jeck Sparow on Thu Jan 28, 2010 3:43 pm

SERINGKALI TINGKAH LAKU KITA DISALAH ERTIKAN WALLAHHUAALAM...

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  zulkbo on Thu Jan 28, 2010 3:45 pm

Jeck Sparow wrote:SERINGKALI TINGKAH LAKU KITA DISALAH ERTIKAN WALLAHHUAALAM...

mak aih..jeck?
aok maroh ke....? scratch flower

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  Jeck Sparow on Thu Jan 28, 2010 3:47 pm

zulkbo wrote:


mak aih..jeck?
aok maroh ke....? scratch flower

Tidak sama sekali..bukan mendenyer wehh..hidup kita ni sesama insan seringkali tak dapat nak puaskan hati sesama insan so aper sajer perkara yang kita nak buat bila kita yakin betul dan dijalan yang benar..pedulikan apa orang nak kata ..TAPI harus diingat kita kena kisahkan aper yang tuhan nak kata tu jerkk.. so seringkali tingkah laku kita di mata masyarakt di salh ertikan..wallhuaallam.

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  Yassin on Thu Jan 28, 2010 4:08 pm

Jeck Sparow wrote:
zulkbo wrote:


mak aih..jeck?
aok maroh ke....? scratch flower

Tidak sama sekali..bukan mendenyer wehh..hidup kita ni sesama insan seringkali tak dapat nak puaskan hati sesama insan so aper sajer perkara yang kita nak buat bila kita yakin betul dan dijalan yang benar..pedulikan apa orang nak kata ..TAPI harus diingat kita kena kisahkan aper yang tuhan nak kata tu jerkk.. so seringkali tingkah laku kita di mata masyarakt di salh ertikan..wallhuaallam.

Hidup tidak akan abis dgn duga..terduga....menduga dan menghadiri temudaga semuanya itu menjadi rencah utk sebuah kehidupan. Sebagai contoh cengkih itu umpamanya jika dimamah gitu aje emboh aok menelan? keknya bila dia dicampokan dalam kari dia akan menambah keenakan dan aroma kari itu, dan bergitulah perumpaamaannya utk sebuah kehidupan ini Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  zulkbo on Thu Jan 28, 2010 4:12 pm

Yassin wrote:
Hidup tidak akan abis dgn duga..terduga....menduga dan menghadiri temudaga semuanya itu menjadi rencah utk sebuah kehidupan. Sebagai contoh cengkih itu umpamanya jika dimamah gitu aje emboh aok menelan? keknya bila dia dicampokan dalam kari dia akan menambah keenakan dan aroma kari itu, dan bergitulah perumpaamaannya utk sebuah kehidupan ini Very Happy

pERGHHH...i love it..aok mmg beh bab ni Yassin.. Razz Razz
sunny

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  Yassin on Thu Jan 28, 2010 4:16 pm

zulkbo wrote:
Yassin wrote:
Hidup tidak akan abis dgn duga..terduga....menduga dan menghadiri temudaga semuanya itu menjadi rencah utk sebuah kehidupan. Sebagai contoh cengkih itu umpamanya jika dimamah gitu aje emboh aok menelan? keknya bila dia dicampokan dalam kari dia akan menambah keenakan dan aroma kari itu, dan bergitulah perumpaamaannya utk sebuah kehidupan ini Very Happy

pERGHHH...i love it..aok mmg beh bab ni Yassin.. Razz Razz
sunny

kawan harap akak jeck tu leh sejuk hati sikit hehehehe Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  Jeck Sparow on Thu Jan 28, 2010 4:22 pm

Yassin wrote:

kawan harap akak jeck tu leh sejuk hati sikit hehehehe Razz

alhamdulillah kawan tak der simpan dendam atu maroh pada sape sape..tetapi berbalik pada topic tadi la..kisah org lelaki yg gi masjid bawok tepon..banyok nor pandangan..tu yang kawan kabo..seringkali tingkah laku kita disalah ertikan...(bab si suami yg bermsg msg sambil menunggu waktu isyak tu jerk..) tak lebih dari sekadar komen..tak ader kaitan atau sabitan ngan saper saper pun..my own opinion jerk.. hehehe... Very Happy

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  zulkbo on Fri Feb 05, 2010 11:36 am

Jeck Sparow wrote:
zulkbo wrote:


mak aih..jeck?
aok maroh ke....? scratch flower

Tidak sama sekali..bukan mendenyer wehh..hidup kita ni sesama insan seringkali tak dapat nak puaskan hati sesama insan so aper sajer perkara yang kita nak buat bila kita yakin betul dan dijalan yang benar..pedulikan apa orang nak kata ..TAPI harus diingat kita kena kisahkan aper yang tuhan nak kata tu jerkk.. so seringkali tingkah laku kita di mata masyarakt di salh ertikan..wallhuaallam.


koi setuju ngan aok jeck Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  Jeck Sparow on Fri Feb 05, 2010 11:39 am

zulkbo wrote:

koi setuju ngan aok jeck Very Happy

Gitulah gayanyer.... hidup ni jadi sultan pun belum tentu dapat puaskan hati semua orang..hehe.. Very Happy

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: koi nak tanya lelaki nih...

Post  Sponsored content Today at 9:16 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum