Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Yang lawa isteri orang.

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Yang lawa isteri orang.

Post  Yassin on Thu Jan 28, 2010 2:53 pm

Jadi topik ini kawan tak tau nak letak kat mana sini boleh kut? Very Happy

Cerita dia cam nei ada seorg rodong bujang saya mungkin dia tengah ushar nak cari calon isteri kut.. dia mengeloh ayat dia macam ini:

"asal lawo aje isteri orang" "kadang kawan bosan nengok anak dara tak lawo asal bini org lawo...kadang kawan nengok macam terbalik hok tak lawa tu anak dara yang lawa tu bini org. Kawan kabor ker dia asal lawo aje org pompuan mmg kena sambor... Very Happy

Apa pendapat aok me drp sedikit catatan cerita diatas ini. Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  cekwa on Thu Jan 28, 2010 3:12 pm

Yassin wrote:Jadi topik ini kawan tak tau nak letak kat mana sini boleh kut? Very Happy

Cerita dia cam nei ada seorg rodong bujang saya mungkin dia tengah ushar nak cari calon isteri kut.. dia mengeloh ayat dia macam ini:

"asal lawo aje isteri orang" "kadang kawan bosan nengok anak dara tak lawo asal bini org lawo...kadang kawan nengok macam terbalik hok tak lawa tu anak dara yang lawa tu bini org. Kawan kabor ker dia asal lawo aje org pompuan mmg kena sambor... Very Happy

Apa pendapat aok me drp sedikit catatan cerita diatas ini. Very Happy

cer kabor kat rodong aok te yassin...anok dara ni bukan tak lawo tapi tak pandai melawo..org perempuan ni bila dah kawin memang pandai melawo..jadiknye kawin je dulu dgn anok dara te, pas kawin soh lawonyer...ramei lelaki tak tau rahsia melawo kan bini ni....

cekwa
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 181
Points : 241
Join date : 19/01/2010
Location : kg kerayong, bera, kuantan, beaufort, sabah

http://9w2waa.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  zulkbo on Thu Jan 28, 2010 3:16 pm

cekwa wrote:

cer kabor kat rodong aok te yassin...anok dara ni bukan tak lawo tapi tak pandai melawo..org perempuan ni bila dah kawin memang pandai melawo..jadiknye kawin je dulu dgn anok dara te, pas kawin soh lawonyer...ramei lelaki tak tau rahsia melawo kan bini ni....

koi nak nyibuk gak nih..
Cekwa aok tu dah kawin ke..? Cool

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  zulkbo on Thu Jan 28, 2010 3:48 pm

realiti cam Yassin cakap hat lawo menonjol
dah kebas dek orang doh..tinggal la yang
lawo tak menonjol.. Cool

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  Jeck Sparow on Thu Jan 28, 2010 3:51 pm

hu..hu... Smile

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  MD on Thu Jan 28, 2010 3:52 pm

mase kawan duk kursus inter personal skill dulu pernah sorang fasilitator ni ngaborkan satu perumpamaan,lebih kurang macam ni bunyi ayat dia....''tengok anok orang teringat anok kita,tengok bini orang...lupa bini kita...''

Abang Yassin wei...
keknya benda ni ada jawapannya dan huraiannya,tapi ada tempat2 yang tidak boleh dikaborkan secara direct buat tatapan umum... Laughing

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  Yassin on Thu Jan 28, 2010 3:57 pm

cekwa wrote:

cer kabor kat rodong aok te yassin...anok dara ni bukan tak lawo tapi tak pandai melawo..org perempuan ni bila dah kawin memang pandai melawo..jadiknye kawin je dulu dgn anok dara te, pas kawin soh lawonyer...ramei lelaki tak tau rahsia melawo kan bini ni....

kawan rasa ada klu yang baik drp Cekwa nei...hahahaha ada penyelesian gayanya kena olah sikit lagi hehehehehe Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  zulkbo on Thu Jan 28, 2010 3:57 pm

MD wrote:mase kawan duk kursus inter personal skill dulu pernah sorang fasilitator ni ngaborkan satu perumpamaan,lebih kurang macam ni bunyi ayat dia....''tengok anok orang teringat anok kita,tengok bini orang...lupa bini kita...''

Laughing

he he..aok mmg beh MD..
orang lama bila bercakap ni sunny

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  Yassin on Thu Jan 28, 2010 3:58 pm

zulkbo wrote:realiti cam Yassin cakap hat lawo menonjol
dah kebas dek orang doh..tinggal la yang
lawo tak menonjol.. Cool

Tu laa gamok kawan salah satu sebabnya asal lawa tu bini org aok pun paham zul bagus laa...member kawan tu lagi maru mikirkan hehehehe Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  Yassin on Thu Jan 28, 2010 4:00 pm

MD wrote:mase kawan duk kursus inter personal skill dulu pernah sorang fasilitator ni ngaborkan satu perumpamaan,lebih kurang macam ni bunyi ayat dia....''tengok anok orang teringat anok kita,tengok bini orang...lupa bini kita...''

Abang Yassin wei...
keknya benda ni ada jawapannya dan huraiannya,tapi ada tempat2 yang tidak boleh dikaborkan secara direct buat tatapan umum... Laughing

kawan nyokong pendapat MD nei cheers
se hok tersembunyi tu goner nok kabor hahahaha Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  Yassin on Thu Jan 28, 2010 4:01 pm

Jeck Sparow wrote:hu..hu... Smile


Akaka jeck x kan padan HUHUHU aje hehehehehe Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  Jeck Sparow on Thu Jan 28, 2010 4:02 pm

Yassin wrote:
Jeck Sparow wrote:hu..hu... Smile


Akaka jeck x kan padan HUHUHU aje hehehehehe Razz

reserved My Coment hehe..

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  MD on Thu Jan 28, 2010 4:03 pm

Yassin wrote:
MD wrote:mase kawan duk kursus inter personal skill dulu pernah sorang fasilitator ni ngaborkan satu perumpamaan,lebih kurang macam ni bunyi ayat dia....''tengok anok orang teringat anok kita,tengok bini orang...lupa bini kita...''

Abang Yassin wei...
keknya benda ni ada jawapannya dan huraiannya,tapi ada tempat2 yang tidak boleh dikaborkan secara direct buat tatapan umum... Laughing

kawan nyokong pendapat MD nei cheers
se hok tersembunyi tu goner nok kabor hahahaha Razz

penyudoh tak bejawablah soalan bagi deme deme yang nok tau tu...hehehe

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  zulkbo on Thu Jan 28, 2010 4:04 pm

Yassin wrote:
Jeck Sparow wrote:hu..hu... Smile


Akaka jeck x kan padan HUHUHU aje hehehehehe Razz

diakan bini orng yang kawin muda........
he he..kena la ngan thread ni..tu yang senyum jerkk Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  MrKhan on Thu Jan 28, 2010 4:05 pm

bahaya kacau bini orang,silap-silap masuk wad ICU Razz

MrKhan

Posts : 4
Points : 6
Join date : 28/01/2010

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  MD on Thu Jan 28, 2010 4:07 pm

MrKhan wrote:bahaya kacau bini orang,silap-silap masuk wad ICU Razz

tak kena gaya ...masuk dalam tong drum isi simen...

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  zulkbo on Thu Jan 28, 2010 4:10 pm

MrKhan wrote:bahaya kacau bini orang,silap-silap masuk wad ICU Razz

cam ada pengalaman jer nie
he he Razz


**gurau jer..

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  Yassin on Thu Jan 28, 2010 4:10 pm

zulkbo wrote:
Yassin wrote:
Jeck Sparow wrote:hu..hu... Smile


Akaka jeck x kan padan HUHUHU aje hehehehehe Razz

diakan bini orng yang kawin muda........
he he..kena la ngan thread ni..tu yang senyum jerkk Razz

SARI KAWAN MIKIRKAN TOPIK INI PTG BARU BOLEH KUAR HEHEHEEHE Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  Yassin on Thu Jan 28, 2010 4:11 pm

MrKhan wrote:bahaya kacau bini orang,silap-silap masuk wad ICU Razz

Jangan buat pasal nyehe bini org weh....dpt sakit..... Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  MrKhan on Thu Jan 28, 2010 5:09 pm

zulkbo wrote:
MrKhan wrote:bahaya kacau bini orang,silap-silap masuk wad ICU Razz

cam ada pengalaman jer nie
he he Razz


**gurau jer..

biasa juga kacau bini orang sebab dia cun sangat,tapi x la sampai kena pukul.x da hati pun saja ja kacau.huhhuhu...ni baru2 ni masuk akhbar kena tetak kaco bini orang..ksian btul Evil or Very Mad

MrKhan

Posts : 4
Points : 6
Join date : 28/01/2010

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  zulkbo on Thu Jan 28, 2010 5:17 pm

MrKhan wrote:
zulkbo wrote:
MrKhan wrote:bahaya kacau bini orang,silap-silap masuk wad ICU Razz

cam ada pengalaman jer nie
he he Razz


**gurau jer..

biasa juga kacau bini orang sebab dia cun sangat,tapi x la sampai kena pukul.x da hati pun saja ja kacau.huhhuhu...ni baru2 ni masuk akhbar kena tetak kaco bini orang..ksian btul Evil or Very Mad

bila nafsu menguasai diri maka terbabas lah
baik yang melayan atau di layan..berpada lah
hu hu..(sbb koi selalu berpesan pada saudara
atau adik beradik koi bini biar sederhana udah)
kalau lawo sangat susah nak jaga..lebih lagi jenis
yang bekerja..takut dia tak tahan dugaan lelaki macho
di luar nuh..he he..jadi bersyukulah apa yang koi ada
alhamdulillah... sunny

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  MrKhan on Thu Jan 28, 2010 5:20 pm

stuju sngat ngan bro ..bsersyukurlah kita kepada ALLAH Smile

MrKhan

Posts : 4
Points : 6
Join date : 28/01/2010

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  Yassin on Thu Jan 28, 2010 6:25 pm

Jadi thread kawan nei ada kebenaranya lah heheheh Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  zulkbo on Thu Jan 28, 2010 10:18 pm

Yassin wrote:Jadi thread kawan nei ada kebenaranya lah heheheh Very Happy

majoritinya betul doh.. Cool

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  Yassin on Thu Jan 28, 2010 10:33 pm

zulkbo wrote:
Yassin wrote:Jadi thread kawan nei ada kebenaranya lah heheheh Very Happy

majoritinya betul doh.. Cool

Selagi kawan nengok JANDA ngape mengacam ngat cer aok bagi pendapat sikit zul... Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Yang lawa isteri orang.

Post  Sponsored content Today at 3:55 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum