Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Trend Baru Dadah..

View previous topic View next topic Go down

Trend Baru Dadah..

Post  zulkbo on Sat Jan 30, 2010 8:57 pm

Dadah menerusi Internet berbahaya


Gambar Hiasan

PUTRAJAYA 29 Jan. – Buat dadah menerusi Internet? Realitinya, penagihan dadah sintetik itu dipercayai lebih bahaya kerana ia mampu mengubah seseorang menjadi lebih agresif, berani serta boleh bertindak di luar batas kemanusiaan.

Itulah yang menjadi kebimbangan Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) yang percaya trend penagihan dadah semakin beralih daripada memperoleh bahan itu menerusi pembekal kepada mencipta formula daripada Internet.

Mendedahkan demikian, Ketua Pengarah AADK, Datuk Abd. Bakir Zin percaya penagih ketika ini lebih canggih dan licik mencipta sendiri dadah menggunakan formula yang diperoleh daripada Internet.

‘‘Mungkin mereka berasa susah untuk mendapatkan bekalan disebabkan adanya penguatkuasaan, jadi mereka berusaha mencipta dadah sendiri,” katanya ketika ditemui Utusan Malaysia di pejabatnya di sini baru-baru ini.

Beliau mengulas trend terkini memproses sendiri dadah.



http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0130&pub=Utusan_Malaysia&sec=Jenayah&pg=je_02.htm

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Trend Baru Dadah..

Post  koy101 on Sun Jan 31, 2010 1:36 am

Hahahaha.... Memang banyak rakyat malaysia nih hok pandai-pandai, cerdik, pintar.
Siap leh jadi ahli Farmasi lagi tuh, xyah susoh payoh masuk U.... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Trend Baru Dadah..

Post  zulkbo on Sun Jan 31, 2010 1:39 am

koy101 wrote:Hahahaha.... Memang banyak rakyat malaysia nih hok pandai-pandai, cerdik, pintar.
Siap leh jadi ahli Farmasi lagi tuh, xyah susoh payoh masuk U.... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

nasihat koi jangan lah mencuba menda ni
tak jadi "Orang" Evil or Very Mad Evil or Very Mad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Trend Baru Dadah..

Post  koy101 on Sun Jan 31, 2010 2:07 am

zulkbo wrote:
nasihat koi jangan lah mencuba menda ni
tak jadi "Orang" Evil or Very Mad Evil or Very Mad
dema mmg xnok jadi org dah.....
dema nok jadi mayat idup jer...... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Trend Baru Dadah..

Post  shuk2442 on Sun Jan 31, 2010 8:28 am

koy101 wrote:
zulkbo wrote:
nasihat koi jangan lah mencuba menda ni
tak jadi "Orang" Evil or Very Mad Evil or Very Mad
dema mmg xnok jadi org dah.....
dema nok jadi mayat idup jer...... Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

dia org ni elok d panggil zombi jer....haha2.. Twisted Evil

shuk2442
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 100
Points : 112
Join date : 15/01/2010
Age : 36
Location : jengka 3...ampang selangor

Back to top Go down

Re: Trend Baru Dadah..

Post  cucumatsah on Sun Jan 31, 2010 9:50 am

...lepas ni banyak le pamplet macam mana nak buat dadah berterabur kat kg...elok le kita kat kg pantau...pasang telinga dan bukak mata....

cucumatsah

Posts : 9
Points : 11
Join date : 19/01/2010
Location : border m'sia-thai

Back to top Go down

Re: Trend Baru Dadah..

Post  Yassin on Sun Jan 31, 2010 12:23 pm

Bilalah penyakit dadah nei nok abis............. Mad

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Trend Baru Dadah..

Post  zulkbo on Sun Jan 31, 2010 12:31 pm

cucumatsah wrote:...lepas ni banyak le pamplet macam mana nak buat dadah berterabur kat kg...elok le kita kat kg pantau...pasang telinga dan bukak mata....

inilah masanya kita memainkan peranan kita
sebagai rakyat..repot ke pihak yang bertanggungjawab
jika terjumpa mana "pot" puak ni.. Cool


Last edited by zulkbo on Mon Feb 01, 2010 9:59 am; edited 1 time in total

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Trend Baru Dadah..

Post  wan on Mon Feb 01, 2010 4:27 am

ntah la budak2 skarang ni....banyak dah yang mati muda apa yg dorang tau smua benda nak di cucuk kedalam badan....ngetest katanya Sad

wan

Posts : 3
Points : 4
Join date : 31/01/2010
Age : 40
Location : J2..laut cina selatan

Back to top Go down

Re: Trend Baru Dadah..

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum