Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Gambar Air Terjun Teladas, Maran.

View previous topic View next topic Go down

Gambar Air Terjun Teladas, Maran.

Post  arengendi on Sun Feb 07, 2010 2:45 pm

Kalu nak view beberapa pemandangan air terjun Teladas, Maran, jom lah ke
http://maranayamkampung.blogspot.com/.

Tq.

arengendi

Posts : 4
Points : 8
Join date : 07/02/2010

Back to top Go down

Re: Gambar Air Terjun Teladas, Maran.

Post  zulkbo on Sun Feb 07, 2010 3:32 pm

byk kenangan koi kat sini..
kem bina semangat time nak peksa
tingkatan 6 tahun 90 dulu..nasib baik
tak gaduh ngan budok sekolah maran
aok taulah dulu...darah muda tak sama
ler nih..he he..
Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Gambar Air Terjun Teladas, Maran.

Post  noyie on Sun Feb 07, 2010 5:58 pm

Betol ape Zulkbo kata tu....
tapi koi x campur..coz koi skolsh kat negri lain...
Ape2pun air terjun teladas dh xsama cam dulu...
tpt berkelah dah alih tpt lain...
Utk pengetahuan awkme , pondok2 rehet yg ada kat parking kete tpt baru
tu koi lah yg buat.... kontrak kecik2.... saja nolong Pej Daerah Maran.
sekurang2nye ada jasa jugak le koi ni kat teledas tu.....he..he..he
Very Happy

noyie

Posts : 29
Points : 40
Join date : 16/11/2009
Age : 45
Location : Jengka

Back to top Go down

Re: Gambar Air Terjun Teladas, Maran.

Post  zulkbo on Sun Feb 07, 2010 6:09 pm

noyie wrote:Betol ape Zulkbo kata tu....
tapi koi x campur..coz koi skolsh kat negri lain...
Ape2pun air terjun teladas dh xsama cam dulu...
tpt berkelah dah alih tpt lain...
Utk pengetahuan awkme , pondok2 rehet yg ada kat parking kete tpt baru
tu koi lah yg buat.... kontrak kecik2.... saja nolong Pej Daerah Maran.
sekurang2nye ada jasa jugak le koi ni kat teledas tu.....he..he..he
Very Happy


terima kasih atas jasa-jasa mu Noyie..
sapa sangka erkk..dulu sekolah goner kita yek??
he he.. Cool

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Gambar Air Terjun Teladas, Maran.

Post  mohd azri deraman on Sun Feb 07, 2010 6:37 pm

zulkbo wrote:
noyie wrote:Betol ape Zulkbo kata tu....
tapi koi x campur..coz koi skolsh kat negri lain...
Ape2pun air terjun teladas dh xsama cam dulu...
tpt berkelah dah alih tpt lain...
Utk pengetahuan awkme , pondok2 rehet yg ada kat parking kete tpt baru
tu koi lah yg buat.... kontrak kecik2.... saja nolong Pej Daerah Maran.
sekurang2nye ada jasa jugak le koi ni kat teledas tu.....he..he..he
Very Happy


terima kasih atas jasa-jasa mu Noyie..
sapa sangka erkk..dulu sekolah goner kita yek??
he he.. Cool

koi g dua tiga kali je Teladas tu pun 20 thn dulu..camna rupa skrg

mohd azri deraman

Posts : 37
Points : 56
Join date : 22/06/2009
Age : 45
Location : KAMPUNG JARA MARAN

Back to top Go down

Re: Gambar Air Terjun Teladas, Maran.

Post  arengendi on Sun Feb 07, 2010 7:05 pm

Kontrektor rupanya En. Noyie ni..respek ! Sayang En. Noyie..tempat tu dah bina elok cantik tapi masih tak ada org gi.

arengendi

Posts : 4
Points : 8
Join date : 07/02/2010

Back to top Go down

Re: Gambar Air Terjun Teladas, Maran.

Post  qaharpm on Fri May 21, 2010 11:47 am

dulu memang cantik lah... sekarang ni biasa je... ada gambar teladas & aktiviti kawan masa gi sini...
http://qaharpm.multiply.com/photos/album/43/Sg_Maran_3808

qaharpm
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 174
Points : 177
Join date : 07/05/2009
Age : 32
Location : inter maran/puchong

http://qaharpm.multiply.com

Back to top Go down

Re: Gambar Air Terjun Teladas, Maran.

Post  Deto_8 on Fri May 21, 2010 11:53 am

qaharpm wrote:dulu memang cantik lah... sekarang ni biasa je... ada gambar teladas & aktiviti kawan masa gi sini...
http://qaharpm.multiply.com/photos/album/43/Sg_Maran_3808

AC Maran The Champion Very Happy

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Gambar Air Terjun Teladas, Maran.

Post  qaharpm on Fri May 21, 2010 12:01 pm

Deto_8 wrote:
qaharpm wrote:dulu memang cantik lah... sekarang ni biasa je... ada gambar teladas & aktiviti kawan masa gi sini...
http://qaharpm.multiply.com/photos/album/43/Sg_Maran_3808

AC Maran The Champion Very Happy

kalau sape2 ader masa leh lah up gambor sini.. hiii

qaharpm
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 174
Points : 177
Join date : 07/05/2009
Age : 32
Location : inter maran/puchong

http://qaharpm.multiply.com

Back to top Go down

Re: Gambar Air Terjun Teladas, Maran.

Post  jasmi on Mon May 24, 2010 12:04 am

Dulu ada pesta teladas tapi sampai tahun awal 90 an aje. Lepas tu dah tak ada.. Selepas bah melanda kuala sentul dan kawasan tadahan di kawasan atasnya habis digondol, airnya dah tkurang dan berlumpur. Dulu, di situlah buat kem motivasi. Budak SMKM cukup suka ponteng kat situ. Dulu aku pernah ambil video untul jubli Perak Daerah Maran, (2006). Nak ambil gambar airjeram dan terjun pun rasa susah sebab airnya cetek. Aku rasa, MDM dan DO serta YB perlu menggerakkan kembali Air Terjun Teladas. Bimbang juga orang luar yang teringin nak tengok air terjun teladas kecewa. Papan tanda besar kat jalan raya, tapi tak ada apa yang ada. Lagipun elok dipelihara khazanah alam selain basmi maksiat yang berajalela sebab sunyi dan terpinggir.

jasmi

Posts : 44
Points : 82
Join date : 11/05/2010
Age : 42
Location : Kg New Zealand

http://justme-newzealand.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Gambar Air Terjun Teladas, Maran.

Post  cikacung on Mon May 24, 2010 4:10 am

mohd azri deraman wrote:
zulkbo wrote:
noyie wrote:Betol ape Zulkbo kata tu....
tapi koi x campur..coz koi skolsh kat negri lain...
Ape2pun air terjun teladas dh xsama cam dulu...
tpt berkelah dah alih tpt lain...
Utk pengetahuan awkme , pondok2 rehet yg ada kat parking kete tpt baru
tu koi lah yg buat.... kontrak kecik2.... saja nolong Pej Daerah Maran.
sekurang2nye ada jasa jugak le koi ni kat teledas tu.....he..he..he
Very Happy


terima kasih atas jasa-jasa mu Noyie..
sapa sangka erkk..dulu sekolah goner kita yek??
he he.. Cool

koi g dua tiga kali je Teladas tu pun 20 thn dulu..camna rupa skrg

Dulu kwn sekolah kat Sek Men Maran sekejap (form 6). Kerap jgk la ke Teladas ni... Byk kenangan kat sini.

cikacung
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 171
Points : 173
Join date : 27/09/2009
Age : 45
Location : j3/KHTP,Kulim

Back to top Go down

Re: Gambar Air Terjun Teladas, Maran.

Post  qaharpm on Tue May 25, 2010 11:00 am

jasmi wrote:Dulu ada pesta teladas tapi sampai tahun awal 90 an aje. Lepas tu dah tak ada.. Selepas bah melanda kuala sentul dan kawasan tadahan di kawasan atasnya habis digondol, airnya dah tkurang dan berlumpur. Dulu, di situlah buat kem motivasi. Budak SMKM cukup suka ponteng kat situ. Dulu aku pernah ambil video untul jubli Perak Daerah Maran, (2006). Nak ambil gambar airjeram dan terjun pun rasa susah sebab airnya cetek. Aku rasa, MDM dan DO serta YB perlu menggerakkan kembali Air Terjun Teladas. Bimbang juga orang luar yang teringin nak tengok air terjun teladas kecewa. Papan tanda besar kat jalan raya, tapi tak ada apa yang ada. Lagipun elok dipelihara khazanah alam selain basmi maksiat yang berajalela sebab sunyi dan terpinggir.

tulll. happening sungguh pesta teladas ni... ada main gasing, nyumpit + cam2 sukan..

qaharpm
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 174
Points : 177
Join date : 07/05/2009
Age : 32
Location : inter maran/puchong

http://qaharpm.multiply.com

Back to top Go down

Re: Gambar Air Terjun Teladas, Maran.

Post  jasmi on Tue May 25, 2010 9:55 pm

Pesta Teladas dulu hebat. Menjadi tarikan seantero dunia. Orang Maran berkumpul. Ada mandi-manda, pertandingan pukul bantal atas batang, dan banyak lagi acara. Dulu masa sekolah kat SMKM selalu juga pergi situ... Ramai sudah nyawa melayang. ada yang lemas, terantuk batu dan terjun dari atas air terjun.. Kawan rasa eloklah dihidupkan balik Pesta Teladas ni.. Hutan lipurnya pun cantik..

jasmi

Posts : 44
Points : 82
Join date : 11/05/2010
Age : 42
Location : Kg New Zealand

http://justme-newzealand.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Gambar Air Terjun Teladas, Maran.

Post  Sponsored content Today at 3:54 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum