Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

LIVERPOOL :: THE REDS

Page 6 of 23 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 14 ... 23  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  apens7 on Mon Aug 17, 2009 11:18 am

bukan liverpool pun dah buat pre season ke?

yg beh smalam bila game dah ujung2, player liverpool asyik mintak penalti jerk.. ekekeke.. ref wat muka tak tau je... huhuhu

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Deto_8 on Mon Aug 17, 2009 11:28 am

apens7 wrote:bukan liverpool pun dah buat pre season ke?

yg beh smalam bila game dah ujung2, player liverpool asyik mintak penalti jerk.. ekekeke.. ref wat muka tak tau je... huhuhu

pre season turunkan budak2 muda...yang regular satu-dua game je main....

seb baik perjalanan masih panjang...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  apens7 on Mon Aug 17, 2009 11:42 am

tul tu... MU last season pun start dr tangga ke 10.. plan2 kayuh.. liverpool must learn from experience champs like MU.. wakakaka

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  nuc84 on Mon Aug 17, 2009 11:50 am

apens7 wrote:tul tu... MU last season pun start dr tangga ke 10.. plan2 kayuh.. liverpool must learn from experience champs like MU.. wakakaka
perjalanan masih jauh..... Arrow Arrow Arrow Arrow Arrow Arrow Arrow Arrow Arrow Arrow

nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Deto_8 on Mon Aug 17, 2009 11:55 am

kawan tok risau sangat....BPL nak kena tengok team yang Istiqamah sebab perjalanannya jauh....biasanya awal2 season memang semua power coz piala lain belum start + injured pun tak banyak....manager yang pandang jauh ke depan dengan mempunyai player backup + rotation system akan mempunyai kelebihan....

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  J.Milan22 on Mon Aug 17, 2009 12:43 pm


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  J.Milan22 on Mon Aug 17, 2009 12:46 pm

Deto_8 wrote:kawan tok risau sangat....BPL nak kena tengok team yang Istiqamah sebab perjalanannya jauh....biasanya awal2 season memang semua power coz piala lain belum start + injured pun tak banyak....manager yang pandang jauh ke depan dengan mempunyai player backup + rotation system akan mempunyai kelebihan....

game semalam yg paling best raser tuk 1st game BPL ni...
spurs memang control game...modric tu lincooh betoii..
liberpool memng nampok sanagt atack mid xdoo...gerrard xleh wat pe dohh...
masherano sorang2 jer nak cover tengohh..lucas lagi la hampehh...
tapi hari masihh mude....
alien

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  J.Milan22 on Mon Aug 17, 2009 12:47 pm


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  J.Milan22 on Mon Aug 17, 2009 12:48 pm


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  apens7 on Mon Aug 17, 2009 12:49 pm

yup... best ar game smalam... spurs men mmg beh... suka tgk lennon men smalam.. laju smacam je gentel bolo... patut liverpool kaloh.. ekekeke...

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  J.Milan22 on Mon Aug 17, 2009 12:52 pm


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Benitez cabar bintang Liverpool untuk bangkit

Post  along on Tue Aug 18, 2009 10:33 am

LONDON - Rafael Benitez mencabar para pemain bintang Liverpool supaya membuktikan kekalahan 1-2 kepada Tottenham kelmarin hanya 'gangguan kecil' dengan membawa semula cabaran mereka kembali ke landasan apabila menentang Stoke esok.

Aksi skuad bimbingan Benitez mengecewakan pada perlawanan pembukaan mereka kelmarin, yang menyebabkan pengurus Liverpool itu berang terhadap keputusan pengadil Phil Dowd yang menafikan dua penalti untuk Reds pada babak akhir perlawanan.

Dowd membuat keputusan bahawa pemain pertahanan Tottenham, Benoit Assou-Ekotto tidak melakukan apa-apa kesalahan ketika dia merempuh Andriy Voronin dan kemudian pemain itu dilihat menahan dengan tangan bola hantaran silang Fernando Torres.

Kemarahan Benitez amat ketara apabila dia melambai-lambai cermin matanya ke arah wartawan, untuk menggambar bahawa pengadil perlawanan Dowd 'buta', juga pegawai perlawanan keempat Stuart Attwell, yang mengarahkan pembantunya Sammy Lee, meninggalkan tempat duduk pemain kerana mempertikaikan keputusan pengadil yang tidak memberikan penalti.

"Keputusan yang dibuat amat lemah. Semua orang boleh melihat insiden pertama sepatutnya penalti.

"Yang kedua pula, bola terkena tangan. Ia amat jelas, namun kami tahu kami tidak akan mendapat penalti. Dengan pengadil ini, saya tahu ia mustahil,'' kata Benitez.

Namun, jauh di sudut hati Benitez dia sedar, tanpa menghiraukan saat-saat kontroversi tersebut, prestasi Liverpool masih rendah berbanding standard yang diperlukan untuk menamatkan penantian 20 tahun kelab itu untuk dimahkotakan sebagai juara liga England.

Pencabar Liverpool untuk kejuaraan liga, Manchester United, Chelsea dan Arsenal memulakan kempen dengan kemenangan dan ini pastinya menerbitkan lebih kemarahan kepada Benitez.

Sekurang-kurangnya skuad Reds berpeluang untuk mengetepikan kepedihan di White Hart Lane kelmarin apabila Stoke beraksi di Anfield.

Musim lalu, Stoke, Hull dan Fulham kesemuanya seri dengan Liverpool dan Benitez mengakui pasukannya perlu segera memperbaiki kelemahan jika mahu mengelak keputusan seperti musim lalu.

"Adalah jelas kami perlu meningkatkan persembahan jika kami mahu memenangi perlawanan seperti ini.

"Kami perlu bertambah baik di bahagian tengah, menguasai bola. Persefahaman juga perlu lebih baik.

"Namun, ia masih awal dan kami akan ada satu lagi perlawanan Rabu ini (esok) dan adalah jelas kami harus meningkatkan penguasaan.

"Kami tahu bahawa kami harus beraksi baik, namun ia bukan disebabkan tekanan ke atas kami.

"Semua orang harus meningkatkan permainan. Kami harus menang perlawanan seterusnya,'' kata Benitez.

Ketika Benitez berang dengan keputusan pengadil, dia perlu memperuntukan masa untuk memikirkan aktiviti perpindahan pemain di Merseyside.

Ketiadaan Xabi Alonso yang menyertai Real Madrid menyaksikan Liverpool terdesak dan kurang kreativiti.

Pengganti Alonso, pemain Brazil, Lucas Leiva dan gandingannya di bahagian tengah Javier Mascherano, jelas gagal menandingi gandingan Tottenham, Wilson Palacios dan Tom Huddlestone.

Assou-Ekotto membuka jaringan di babak pertama dengan rembatan deras sebelum penalti oleh Steven Gerrard, yang diberikan kerana kekasaran Heurelho Gomes ke atas Glen Johnson, untuk Liverpool menyamakan kedudukan.

Sebastien Bassong, yang membuat kemunculan sulung selepas perpindahan dari Newcastle, menanduk gol kemenangan tidak lama selepas sepakan penalti Gerrard.

Di sebalik mencatat kemenangan menarik ke atas salah sebuah pasukan big four dalam liga, bos Tottenham Harry Redknapp enggan terbawa-bawa mengenai harapan untuk mencabar slot ke Liga Juara-Juara.

Redknapp berkata: ''Ia prestasi yang bagus, namun kini kami terpaksa berdepan Hull Rabu ini dan melakukannya sekali lagi. Kami akan ke sana dan membuktikan apa yang telah kami lakukan.'' - AFP

along
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1090
Points : 1280
Join date : 15/06/2009
Age : 29
Location : jerantut - wangsa maju

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  J.Milan22 on Tue Aug 18, 2009 9:09 pm


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Liverpool diulit bimbang

Post  along on Wed Aug 19, 2009 10:39 am

LIVERPOOL - Liverpool turun dengan penuh kebimbangan apabila berdepan Stoke City pada aksi Liga Perdana England di Anfield awal pagi esok.

Selepas tumbang kepada Tottenham Hotspur (Spurs) pada aksi pembukaan liga di White Hart Lane, Ahad lalu, skuad The Reds itu pastinya mahu mengelak dari- pada mengalami dua kekalahan berturut-turut.

Jika dibuat penilaian, kebimbangan yang dihadapi Liverpool tampak seperti tidak munasabah memandangkan saingan liga baru berusia 90 minit.

Namun, kekalahan 1-2 kepada Spurs, Ahad lalu bermakna mereka sudah pun terkeluar daripada landasan berbanding pesaing-pesaing utama lain yang kesemuanya menang perlawanan pertama.

Bagaimanapun, pengurus Liverpool, Rafael Benitez berkata, pasukannya masih mampu mencapai kejayaan dengan syarat mereka perlu menampilkan peningkatan ketika berdepan Stoke.

"Kami pernah menghadapi perlawanan tanpa Xabi Alonso musim lalu dan memenangi beberapa perlawanan itu. Jadi saya rasa kami masih memiliki cukup kualiti dan perlu membuktikannya.

"Kami tahu kami telah beraksi dengan baik tetapi ia bukan disebabkan tekanan yang kami hadapi.

"Kami tidak beraksi dengan baik pada babak pertama ketika bertemu Tottenham tetapi beraksi baik pada babak kedua apabila kami melakukan tekanan lebih," kata Benitez.

Musim lalu, Stoke berjaya mengikat Liverpool tanpa jaringan dan kali ini mereka sekali lagi bertandang ke Anfield dengan semangat membara selepas menewaskan Burnley pada aksi pembukaan. - AFP

along
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1090
Points : 1280
Join date : 15/06/2009
Age : 29
Location : jerantut - wangsa maju

Back to top Go down

OFFICIAL: Liverpool Confirm Sotirios Kyrgiakos Deal

Post  Deto_8 on Thu Aug 20, 2009 10:23 am

Liverpool have announced the signing of AEK Athens center-back Sotirios Kyrgiakos - assuming the Greece international passes a medical with the Merseyside club.

Goal.com were the first to report yesterday that the player had announced the move via his personal website, but tonight the club themselves have confirmed the news.

It has been said that the 30-year-old will arrive at Melwood before the weekend to undergo his examination with the Reds.

"We have nearly done the deal subject to a medical. He is a player with experience who can hopefully help us in defense," Rafa Benitez told Liverpoolfc.tv.

"He has experience in British football with Rangers. After that with Frankfurt and the national team.

"He's a good player in the air, strong and aggressive. We were looking for a player with experience.

"He will have the medical this week, it has to be before the weekend."

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Deto_8 on Thu Aug 20, 2009 10:27 am



Rafa Benitez once again raided his homeland to capture promising centre-back Daniel Sanchez Ayala at the start of the 2007-08 campaign.

The teenager came from Seville, where he cut his teeth for seven years.

"I didn't hesitate when I found out Liverpool were interested," he says. "I didn't know much about the city but I knew all about the club and its successes."

Ayala is currently fighting for a place in the reserves, who he helped to league glory in 2007-08.

The defender's talent hasn't gone unnoticed back home, where he's trained with Spain U17s.
-------------------------------------------------
partner ngan Carra

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  J.Milan22 on Sun Aug 23, 2009 9:41 am


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  J.Milan22 on Sun Aug 23, 2009 9:42 am


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Deto_8 on Tue Aug 25, 2009 8:55 am

morning all Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  apens7 on Tue Aug 25, 2009 9:46 am

Liverpool 1-3 Aston Villa

Liverpool slumped to their second Premier League defeat in nine days to put their title credentials firmly on the line.

Aston Villa produced a defiant, organised display and deserved their first win at Anfield since 2001.

The result also ended Liverpool's 31-match unbeaten home league record stretching back to December 2007, when Manchester United were the last winners at Anfield.

Liverpool


Reina - 6.5

The Spaniard was frustrated by his defenders and got distracted from the task at hand.

Johnson - 6

Ashley Young gave Johnson no chance of going on the offensive.

Carragher - 5

For some reason, Carra does not seem to be himself this season. Shaky in every aspect.


Skrtel - 5

Luckily for Benitez, he has bought a new central defender because Skrtel has absolutely no clue that the season has already started.

Insua - 6

How long more can he live on the ‘promising talent' tag? Good overlapping runs with no end product.

Lucas - 5

Enough is enough. You can put Lucas' name down on the ‘Flops of the Season' list already. Replacement for Xabi Alonso? No chance.

Mascherano - 6

Having to patrol the middle of the park without any support from his Brazilian friend seems to have put the Argentine into a bundle of nerves.

Kuyt - 6

The Dutch striker, midfielder, winger and sometimes playmaker seems to have lost his bearings on how to actually play as a forward. He even resorted to diving.

Benayoun - 7.5

The only player who showed any sort of creativity in the final third. Who else did Benitez have in place of him?

Gerrard - 5.5

Oh where, oh where has Gerrard been? At this rate, Fabio Capello might as well play Tom Huddlestone alongside Frank Lampard at the 2010 World Cup.

Torres - 6.5

El Nino's is struggling to lead the line on his own with little help from his teammates.

Scored a goal to salvage an otherwise poor outing.

Aston Villa

Friedel - 7

Did the basics well and was never troubled by Liverpool much.

Beye - 7.5

Showed just why Martin O'Neill brought him in from Newcastle United. Solid showing.

Davies - 8.5

With Fabio Capello in the stands, Davies might have played his way into the England manager's plans.

Cuellar - 7

Solid performance. Never gave Torres time to settle on the ball.

Shorey - 7.5

The former Reading defender was resolute in his tackles and stopped Insua from causing any damage down the left flank.

Milner - 8

Milner's hardworking and combative style of play frustrated the likes of Gerrard and Kuyt while also providing options when he went on the offensive.

Sidwell - 7

Did the dirty work in the middle and showed no weakness against Mascherano.

Petrov - 8

The Bulgarian midfielder looked comfortable in attack while also providing a commanding voice in defence.

Reo-Coker - 8.5

Reo-Coker was covering every blade of grass on the pitch as if his life depended on it.

Ashley Young - 9

Capello's answer to the left wing problem for England.

Benitez should beg Young to give Babel a lesson in wing-play.

Agbonlahor - 7.5

His burst of pace was a nightmare for Carra and Skrtel. Another strong contender for a long-term Three Lions spot.

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  apens7 on Tue Aug 25, 2009 9:47 am

mana along ni... we want song! song! ekekeekee

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  nuc84 on Tue Aug 25, 2009 9:49 am

morning......ekekekekeke pale affraid Evil or Very Mad Evil or Very Mad Razz Razz Razz

nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  apens7 on Tue Aug 25, 2009 9:54 am

The result also ended Liverpool's 31-match unbeaten home league record stretching back to December 2007, when Manchester United were the last winners at Anfield.

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  apens7 on Tue Aug 25, 2009 9:55 am

seronok singgah rumah liverpool pagi ni..... tak nak tukar klab sokong burnley ke? wakakaka

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  apens7 on Tue Aug 25, 2009 9:57 am

Liverpool boss Rafael Benitez condemned his players for making "too many mistakes" as they slumped to their second league defeat in nine days.

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Sponsored content Today at 5:52 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 23 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 14 ... 23  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum