Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

LIVERPOOL :: THE REDS

Page 4 of 23 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 23  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Deto_8 on Tue Jun 09, 2009 9:42 am


_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Deto_8 on Tue Jun 09, 2009 9:47 am


_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Deto_8 on Tue Jun 09, 2009 9:55 am


_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Liverpool's Alvaro Arbeloa Interests Real Madrid

Post  Deto_8 on Mon Jun 15, 2009 9:34 am

Liverpool defender Alvaro Arbeloa is the subject of an £8 million bid from Spanish Primera Division giants Real Madrid, according to The Sun.

The Spain international is thought to be next on Madrid president Florentino Perez's transfer shopping list, after the purchase of Brazilian playmaker Kaka and the almost completed deal for Manchester United's Cristiano Ronaldo.

It is thought the bid came in just 24 hours after Perez reached an agreement with the Red Devils to sign Ronaldo.

The 26-year-old has become a key member of Benitez's team, and the Spaniard will find it hard to let the defender leave.

But the Reds boss has been told he must sell to raise his own transfer budget and he may be forced to sell Arbeloa if he wishes to complete any summer signings.

Liverpool signed the right-back from Deportivo La Coruna for a fee of £3 million in 2007, but Madrid are confident they can bring the defender back to Spain.

After spending heavily on two attacking options, Madrid are set to rebuild their defence, with Valencia's Raul Albiol also set to become the subject of a bid from the Spanish giants.


It is not known whether Arbeloa would like to move back to his native Spain, but he may be tempted by a big contract offer from Madrid.

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Manchester United To Make Shock Move For Liverpool Star Fernando Torres – Report

Post  Deto_8 on Mon Jun 15, 2009 9:36 am

Manchester United are reportedly set to use the £80 million they will receive for Cristiano Ronaldo to make a bid for Liverpool’s Fernando Torres.

The Sunday Express claims that the Red Devils will attempt to make an audacious swoop for the Spanish striker as they seek to replace the Real Madrid-bound Ronaldo.

Whilst Liverpool would be loath to see Torres leave, and particularly to bitter rivals United, the report claims that Sir Alex Ferguson is prepared to offer £40 million, a figure he believes can tempt the Merseysiders.

A bid of such size would double the amount Liverpool paid for the striker, when they signed him from Atletico Madrid in 2007.

With striker Carlos Tevez also expected to follow Ronaldo out of the Old Trafford exit, attacking options appear to be top of United’s shopping list this summer.

The Premier League champions have already been linked with a host of names including Karim Benzema, Samuel Eto’o, Franck Ribery, Antonio Valencia and David Silva.

Yet they undoubtedly face a tough challenge in replacing Ronaldo who, once again, finished the season as the club’s top scorer.

Of course, Torres could certainly provide the club with goals; the Spaniard managed 14 league goals in an injury-ravaged campaign last term and 24 in the Premier League in his first season at the club.

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Barcelona Offer Liverpool Eto'o In Mascherano Deal - Reports

Post  Deto_8 on Mon Jun 15, 2009 9:37 am

Barcelona are not giving up in their bid to sign Javier Mascherano this summer and are reportedly ready to use Samuel Eto'o as part of a deal that will see the Argentine move to Spain.

The Mirror reports that Barcelona have offered the striker to Liverpool and are still interested in signing Mascherano, despite assertions this week by Rafael Benitez that he is not for sale.

Certainly Eto'o's future at the Camp Nou does not look too promising at the moment with his contract running out next summer and an extension not yet signed.

The Cameroonian has been linked with a move to Inter as well as Liverpool and Manchester United, and it appears he could leave Barcelona.

Whether or not any deal for Mascherano would depend on a sale of Yaya Toure is not clear but the Argentine's agent, Walter Tamer, spoke this week about his client's dream to play for Barca.

One factor that the Spanish side might be looking to take advantage of is Liverpool's financial situation, which is not strong at the moment.

The Merseyside club will probably not have too much money to spend this summer and, with the forward line lacking depth, they might be tempted by Eto'o.

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Family Problems May Force Javier Mascherano Out Of Liverpool – Report

Post  Deto_8 on Mon Jun 15, 2009 9:39 am

Liverpool midfielder Javier Mascherano may decide to leave Anfield this summer because his family has failed to settle on Merseyside, claims a report in the News of the World.

The British tabloid reveals that whilst the Argentine is professionally happy at the club, he is willing to leave for the sake of his family.

The report adds that the midfielder’s wife, who is pregnant, is unhappy in Liverpool and even returned to South America before the end of last season with the couple’s daughter.

Mascherano’s future has been the subject of much discussion in recent weeks with the midfielder admitting he would be interested in a move to Barcelona, leading to speculation that the European champions may make an offer for the 25-year-old.

Whilst Reds boss Rafael Benitez has insisted he wants to keep the midfielder at the club, with finances an issue at Anfield, he may find it difficult should a tempting bid arrive from the Camp Nou.

Meannwhile, the News of the World quotes a ‘Kop source’ as insisting that Mascherano’s future is a big concern for Benitez.

"The truth is Javier loves Liverpool and is especially thankful to Rafa for everything he has done for his career in England,” explains the source.

“But he's facing a huge dilemma because he feels his family might be more settled in Spain.

“Nothing is certain, but it's true it's a big problem for the club.”

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Liverpool Set To Land Javier Saviola - Report

Post  Deto_8 on Mon Jun 15, 2009 9:41 am

Liverpool hope to be able to wrap up a deal that will see them rescue Javier Saviola from Real Madrid, after the two clubs agreed a fee for the Argentinian striker, according to reports.

Rafa Benitez believes that the 27-year-old could resurrect his career at Anfield by pairing up with Fernando Torres and the Merseyside outfit have held negotiations with Los Merengues.

A deal worth around £5 million (€6m) is believed to have been settled upon, media in Spain and England claim, and an official announcement could be made later this week.

Saviola has had few chances to impress during his two-year stint at the Santiango Bernabeu, after joining the club on a free transfer from Barcelona, and has been told he can leave this summer.

Cristiano Ronaldo's arrival has already signalled that he would be shunted even further down the pecking order as the Portuguese star has registered the trademark CR9, Saviola's current shirt number.

Early reports suggested that any deal would include Xabi Alonso, but it is now believed that the clubs are making the transfer of the goalscorer a separate issue.

Benitez is confident that he can draw the best out of the player that was once tipped to be the best young striker in Argentina when he was impressing with River Plate.

Even in his first few seasons at Barcelona, Saviola stood out and scored regularly for the Catalan side before being pushed down the pecking order and eventually loaned out to Monaco and Sevilla.

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  J.Milan22 on Tue Jun 16, 2009 10:36 am

United ada hati pancing Torres


TORRES dilaporkan mendapat tawaran £40 juta (RM231 juta) daripada Manchester United.

--------------------------------------------------------------------------------


LONDON - Liverpool mungkin musuh tradisi Manchester United, namun ia tidak menghalang pengurus Red Devils, Alex Ferguson daripada bekerjasama dengan skuad The Reds itu.

Terbaru, United dilaporkan sedia mengambil langkah mengejut dengan membuat tawaran ke atas penyerang sensasi Liverpool, Fernando Torres.

Dengan pendapatan besar iaitu £80 juta (RM462 juta) hasil daripada penjualan Cristiano Ronaldo ke Real Madrid, juara Liga Perdana England itu sedia mengemukakan tawaran lumayan kepada Liverpool untuk khidmat Torres.

Akhbar harian Britain, Sunday Express mendedahkan bahawa United sedia membayar £40 juta (RM231 juta) untuk mendapatkan bintang Sepanyol itu.

Ia merupakan jumlah dua kali ganda daripada yang dilaburkan Liverpool ketika membawanya ke Anfield dari Atletico Madrid pada tahun 2007.

"Selepas penghijrahan Cristiano, United juga bakal kehilangan khidmat seorang lagi penyerangnya, Carlos Tevez. Ia jelas memberi tekanan kepada kelab itu untuk mencari pengganti terbaik," jelas laporan Sunday Express.Selain Torres, Ferguson turut menyenaraikan beberapa pemain yang menjadi pilihannya pada musim panas ini.

Antaranya ialah bintang Lyon, Karim Benzema; penyerang Barcelona, Samuel Eto'o; perancang Bayern Munich, Franck Ribery; pemain sayap Wigan Athletic, Antonio Valencia serta penggempur Valencia, David Silva. - Agensi

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  J.Milan22 on Wed Jun 17, 2009 5:08 pm

Report: David Villa Will Only Move To Premier League For Liverpool
The Spain striker is said to only be interested in a switch to England if he links up with fellow countrymen Fernando Torres and Rafa Benitez...

Valencia's David Villa has ruled out a move to the Premier League during the close-season unless it is to play for Liverpool, according to a report in the British tabloid The Sun.

Apparently, the 27-year-old has informed close friends that he would only consider swapping Spain for England if he were to link up with fellow countrymen Rafa Benitez and Fernando Torres.

The news, if true, has seemingly ruled out the possibility of seeing the Spain international, who has scored 29 goals in 45 caps for La Furia Roja, plying his trade in the Premier League.

While Chelsea and Manchester United are said to be interested in acquring his services, it appears he would not be interested in a switch to either club.

Liverpool, meanwhile, are not thought to be able to compete financially with the likes of Barcelona and Real Madrid for the 5ft 9in striker.

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  J.Milan22 on Thu Jul 09, 2009 11:54 pm


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  J.Milan22 on Fri Jul 10, 2009 12:01 am


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Thailand ikat Liverpool dalam aksi persahabatan

Post  along on Thu Jul 23, 2009 10:37 am


PEMAIN Liverpool, Ryan Babel (kiri) diasak oleh pemain Thailand, Suree Sukha dalam perlawanan persahabatan di Stadium Rajamangala, Bangkok, malam tadi. - AP



BANGKOK - Liverpool sekadar mencatat keputusan seri 1-1 ketika menentang Thailand dalam perlawanan pra-musim pertama di Stadium Nasional Rajamangala, semalam.

The Reds gagal mempertahankan gol yang dijaringkan Ryan Babel seawal minit keenam apabila pemain gantian skuad bimbingan Peter Reid itu memperoleh gol penyamaan melalui pemain gantian, Panupong Sutee pada minit ke-72.

Thailand terlebih dahulu melakukan serangan terhadap pasukan bimbingan Rafael Benitez dan Datsakorn Thonglao melakukan percubaan dari jarak 28 meter, namun bola tersasar.

Liverpool yang rata-rata menurunkan pemain muda memperoleh gol pertama melalui penyerangnya, Babel pada minit keenam selepas menerima hantaran dari ketua pasukan, Jamie Carragher.

Selepas 15 minit beraksi Thailand lebih banyak bertahan tatkala Liverpool melakukan beberapa serangan melalui gandingan penyerang muda, David Ngog dan Krisztian Nemeth.

Pada minit ke-20 Lucas melakukan hantaran cantik kepada Babel, namun sepakan voli yang dilakukannya tidak menepati sasaran.

Sebaik separuh masa kedua bermula The Reds melakukan tujuh pertukaran dengan memasukkan pemain berpengalaman termasuk Glen Johnson, Andriy Voronin dan Javier Mascherano.

Mascherano melakukan percubaan dari jarak jauh pada minit ke-63 tetapi ditumbuk keluar oleh penjaga gol Thailand, Kosin Hathairattanakool.

Thailand memperoleh gol penyamaan pada minit ke-72 hasil gerakan menarik Sutee yang berjaya melepasi pertahanan Liverpool.

Pada minit ke-80 Liverpool memasukkan penyerang sensasi mereka, Fernando Torres menggantikan Daniel Pacheco, namun gagal mencari gol kemenangan sehingga perlawanan tamat.

along
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1090
Points : 1280
Join date : 15/06/2009
Age : 29
Location : jerantut - wangsa maju

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  apens7 on Thu Jul 23, 2009 11:40 am

smalam buletin utama rakaman cctv gerrard bergaduh kat pub.. kes mamat tu taknak apsang lagu dia suh, tak pasal2 kene penumbuk... ishhh... camner la kapten liverpool ni....

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  strikerbuncit on Thu Jul 23, 2009 12:02 pm

apens7 wrote:smalam buletin utama rakaman cctv gerrard bergaduh kat pub.. kes mamat tu taknak apsang lagu dia suh, tak pasal2 kene penumbuk... ishhh... camner la kapten liverpool ni....

tgh mabuk la tuh..agknya msa tu dia tlupa yg dia adlah steven gerrard..tu la,mak ayah suh jd pemain bola yg baik,yg ko mnum arak watpe,kn dh jd bangang..huhuhu

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  apens7 on Thu Jul 23, 2009 12:12 pm

isk, masa tu player2 liv len pun ada.. takkan tak minum arak, mesti minum gak kan? tapi tak la semabuk gerrard ni... samapi bertumbuk.. rasanya baru aritu terlepas hukuman mahkamah kes bgaduh kat pub

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Kami kian serasi: Benitez

Post  along on Tue Jul 28, 2009 10:56 am

Liverpool yakin muncul juara EPL 09/10

SINGAPURA: Pengurus Liverpool, Rafael Benitez berkata pasukannya makin meningkat setiap hari dan dia tidak meragui bahawa mereka akan sekali lagi jadi pencabar kuat untuk gelaran Liga Perdana Inggeris (EPL), musim ini.

Liverpool melakar kemenangan pertama pada pra-musim selepas membelasah Singapura 5-0, kelmarin - pada masa sama musuh ketat mereka, Manchester United, membelasah kelab China, Hangzhou Greentown 8-2 dalam siri jelajah Asia.

Kemenangan di Singapura terhasil selepas Liverpool seri 1-1 dengan Thailand, seri 0-0 dengan St Gallen dari Switzerland serta kalah 0-1 di tangan Rapid Vienna.

Liverpool yang kembali ke England, lewat malam kelmarin akan menentang Espanyol dalam satu lagi siri persahabatan pada 2 Ogos ini dan difahamkan ketua pasukan, Steven Gerrard akan kembali beraksi semula.

Benitez berkata pasukannya mula serasi dan menemui sentuhan ketika hanya tinggal tiga minggu sebelum aksi pembukaan liga musim baru menentang Tottenham Hotspur kendalian Harry Redknapp, 16 Ogos ini.

“Ia perlawanan bagus, kami berusaha keras dan bermain pada tempo tinggi dengan mentaliti penuh profesional. Saya rasa kami meningkat daripada segi fizikal setiap hari.

“Beberapa pemain kembali lewat daripada tugasan antarabangsa, jadi amat penting untuk mereka beraksi selama 30 minit. Anda dapat saksikan segelintir mereka agak keletihan, tetapi mentaliti dan sikap amat bagus dan ia adalah perlawanan yang bagus,” katanya.

Liverpool menduduki tempat kedua di belakang United musim lalu tetapi ramai berpendapat tahun ini adalah peluang terbaik mereka untuk memenangi gelaran kali terakhir dimiliki 20 tahun lalu. - AFP

along
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1090
Points : 1280
Join date : 15/06/2009
Age : 29
Location : jerantut - wangsa maju

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  J.Milan22 on Tue Jul 28, 2009 1:33 pm

ayat2 kemass benitez cam season2 sebelum ni..ekekee..huhuhu

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  apens7 on Tue Aug 04, 2009 9:50 am

Benitez mula dihimpit tekanan


PEMAIN Liverpool, Glen Johnson (kiri) bersaing dengan bintang Espanyol, Shunsuke Nakamura pada aksi persahabatan di Barcelona kelmarin.

--------------------------------------------------------------------------------


BARCELONA - Nada kecewa dan marah disuarakan pengurus Liverpool, Rafael Benitez selepas anak-anak buahnya dimalukan kelab Sepanyol, Espanyol 0-3 pada aksi persahabatan kelmarin.

Menurut Benitez, meskipun perlawanan itu hanya aksi pemanas badan, namun ia tetap penting bagi menguji tahap keupayaan pemain-pemain The Reds musim ini.

Apa pun, kekalahan kelmarin merupakan kekalahan kedua Liverpool pada aksi pramusim kali ini, sekali gus menimbulkan kebimbangan di hati pengendali dari Sepanyol itu.

"Perlawanan ini sangat penting biarpun ia hanya aksi persahabatan," tegas Benitez kepada Liverpoolfc.tv.

"Mungkin bagi pemain ia tidak penting tetapi mereka perlu bermain bersungguh-sungguh dan perlu bekerja keras setiap hari.

"Saya akui, kami memiliki kekurangan pada 25 minit pertama dan sering membiarkan pemain lawan menguasai permainan."

Pada aksi di Stadium Cornella-El Prat kelmarin, bekas pemain Liverpool, Luis Garcia meledak satu gol, sementara dua lagi gol hadir menerusi Ben Sahar.

Liverpool bagaimanapun mempunyai peluang mencipta gol, termasuk dua me- nerusi kaptennya, Steven Gerrard.

"Saya rasa masalah pada pasukan ini bukannya terletak kepada seorang dua pemain sahaja.

"Tetapi masalah utama kami adalah tiadanya kesatuan untuk lebih bekerja keras," ujar Benitez. - Agensi

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  J.Milan22 on Thu Aug 06, 2009 9:52 am

Premier League - Liverpool agree Aquilani move

Eurosport - Wed, 05 Aug 19:33:00 2009

Liverpool have moved quickly to line up a replacement for Xabi Alonso by agreeing a deal with Roma to sign Italy midfielder Alberto Aquilani subject to a medical.

Liverpool said on their website that they concluded their discussions with Serie A side Roma once the sale of Alonso to Real Madrid was finally agreed.

The 25-year-old slick-passing Aquilani, who will reportedly cost £20 million, is likely to play an important role for Italy in next year's World Cup finals.

"Alberto is a very good player and I'm delighted we've reached agreement with Roma for his transfer," said Liverpool manager Rafa Benitez.

Aquilani, who suffered a string of injuries last season and is not yet 100 per cent fit after ankle surgery in May, will have a medical later this week.

"Alberto has a winning mentality and great experience in both Serie A and the Champions League. He has long been recognised as a top class talent in Italy, captaining his country at both under-19 and under-21 levels before establishing himself in the senior national side," Benitez added.

Aquilani is Liverpool's second major signing of the close season after England right-back Glen Johnson joined from Portsmouth for an undisclosed fee in June.

Roma needed to sell at least one of their best players to finance their close-season transfer dealings.
Reuters

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  strikerbuncit on Thu Aug 06, 2009 10:05 am

J.Milan22 wrote:Premier League - Liverpool agree Aquilani move

Eurosport - Wed, 05 Aug 19:33:00 2009

Liverpool have moved quickly to line up a replacement for Xabi Alonso by agreeing a deal with Roma to sign Italy midfielder Alberto Aquilani subject to a medical.

Liverpool said on their website that they concluded their discussions with Serie A side Roma once the sale of Alonso to Real Madrid was finally agreed.

The 25-year-old slick-passing Aquilani, who will reportedly cost £20 million, is likely to play an important role for Italy in next year's World Cup finals.

"Alberto is a very good player and I'm delighted we've reached agreement with Roma for his transfer," said Liverpool manager Rafa Benitez.

Aquilani, who suffered a string of injuries last season and is not yet 100 per cent fit after ankle surgery in May, will have a medical later this week.

"Alberto has a winning mentality and great experience in both Serie A and the Champions League. He has long been recognised as a top class talent in Italy, captaining his country at both under-19 and under-21 levels before establishing himself in the senior national side," Benitez added.

Aquilani is Liverpool's second major signing of the close season after England right-back Glen Johnson joined from Portsmouth for an undisclosed fee in June.

Roma needed to sell at least one of their best players to finance their close-season transfer dealings.
Reuters

Benitez kalau beli,mostly player dri Spain..taula dia pn Spaniard jgk..pastu klu beli borong,then mst jual pn borong jgk (bkn ikan di pasar tp player2 bola)..ntahhapehapentah dia pny managerial style confused

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  strikerbuncit on Thu Aug 06, 2009 10:07 am

Apens,ruangan ni xberapa panass r..sbb fdaus365 xdaftar lg kt PCC ni..tolg sesape jemput dia memandangkn EPL dh nk bermula.. Basketball

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  apens7 on Thu Aug 06, 2009 11:31 am

alonso confirm bla dgr citer.. g real...

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Deto_8 on Thu Aug 06, 2009 11:37 am

apens7 wrote:alonso confirm bla dgr citer.. g real...

dah buat medical check up pun ngan RM...biarlah...

batch menang champions league tu tinggal 2 orang je...carra ngan stevie g...yang lain semua dah blah...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  nuc84 on Thu Aug 06, 2009 4:59 pm

Benitez pasrah




LIVERPOOL: Pengurus Liverpool, Rafael Benitez mengakui yang beliau pasrah terhadap kehilangan pemain tengah Sepanyol, Xabi Alonso kepada Real Madrid, sejak tiga bulan lalu kerana ia memang tidak dapat dielakkan.

Alonso kini di ambang melengkapkan perpindahan berjumlah £30 juta (RM178 juta) ke Real selepas lulus ujian perubatan dengan kelab Sepanyol itu, semalam.

Pemain berusia 27 tahun itu mahu meninggalkan Anfield selepas kecewa dengan Benitez apabila pengurus Liverpool itu cuba menjual Alonso untuk membiayai pembelian bagi mendapatkan khidmat pemain tengah England, Gareth Barry.

Bagaimanapun kali ini, Benitez berminat untuk mengekalkan Alonso, tapi sedar yang impiannya itu tidak akan menjadi kenyataan apabila bekas bintang Real Sociedad itu pula mengemukakan permohonan untuk berpindah, tiga bulan lalu.

“Kami memang berminat untuk mengekalkannya tapi sebaik saja Alonso memberitahu kami yang dia mahu pergi, kami sudah mula mencari penggantinya dan pada masa yang sama, cuba mendapatkan bayaran terbaik daripadanya,” kata Benitez kepada laman web Liverpool.

“Kami bekerja keras sejak Alonso memberitahu kami yang dia mahu pergi serta membuat permohonan perpindahan rasmi, Mei lalu. Idea asal adalah untuk mengekalkannya dan kedua, mencari harga dan memburu pengganti terbaik bagi kami.”

Pemain Roma, Alberto Aquilani dipercayai menjadi pilihan utama Benitez untuk menggantikan Alonso, walaupun pemain antarabangsa Itali berusia 25 tahun itu terpaksa membuktikan kecergasannya terlebih dulu selepas menjalani pembedahan buku lali kanan, Mei lalu. - AFP

nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: LIVERPOOL :: THE REDS

Post  Sponsored content Today at 3:53 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 23 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 23  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum