Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Cerita Musim Paneh Nie..

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Cerita Musim Paneh Nie..

Post  zulkbo on Tue Feb 23, 2010 12:34 pm



Gambo anak koi ngan anak jiran makan ais krim "batang".. orang umah koi belikan kat kedai indon seberang jalan nuh..ginilah gayanya bebudak time musim paneh sekarang nie..semalam beli hari ni di tuntut lagi..koi kabo ke orang umah nanti kita buat sendiri lah..tunggu besok kabo dek orang umah..sebab besok baru dia mula kerja..jadi senang dia nak ke Tesco mencarik bahan nak membuatnya..seronok nengok bebudak anak jiran datang main dengan anak- anak koi lebih lagi musim cuti sekolah raya cina ni duduk rumah bertingkat di bando ni tak tahu kemana bebudak ni nak main melain bertandang ke rumah jiran..lelebih lagi bila ada menda makan ke seronok la mereka nie...

****moh kongsi sini pengalaman aok me time musim paneh gini weh... Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  ozzy on Tue Feb 23, 2010 2:26 pm

Koi cadangkan aok beli sebiji lagi mesin buat ABC tu zul..boleh bisness tuh..jgn jadi mcm member aku kt sini..habis anak dia sedekah kat kwn2 dia katanya kesian kwn2 dia seme kepanasan dahaga..ekekeke

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  Jeck Sparow on Tue Feb 23, 2010 4:49 pm

Memang best sangat la musim panas panas ni balun ice cream mak budak ngan budak budak samer naik jer..hehehe.. kalau air batu tu lepas se jug se jug di kaco nyer..
mekala sehari ter berkocok dalam perut berbagai perisa air dah.. nak menyampai ke malam hari.. huhu..

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  zulkbo on Tue Feb 23, 2010 5:42 pm

memang ada plan nak beli sebijik lagi..
koi sendiri nak meniaga..cuma tak tahu nak full time
ke half time.. scratch scratch

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  ozzy on Tue Feb 23, 2010 5:49 pm

zulkbo wrote:memang ada plan nak beli sebijik lagi..
koi sendiri nak meniaga..cuma tak tahu nak full time
ke half time.. scratch scratch

Hehe..bagus kalau dah ada niat tu..sorang lagi kwn aku berniaga ..sekali plan nak beli 'sorang' lagi ke oppsss..ekekeke

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  zulkbo on Wed Feb 24, 2010 8:19 pm

zulkbo wrote:
Cik_N wrote:tempat koi suhu panas... mlm pun panas.. Cool

buh air sebeldi tepi katil..
insyaallah berkat doa koi..

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  Kalau Menebang on Thu Feb 25, 2010 1:48 am

PANAS SUNGGOH LENI . DUGAAN BETOL .

Kalau Menebang

Posts : 10
Points : 12
Join date : 23/02/2010

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  zulkbo on Thu Feb 25, 2010 11:31 am

Kalau Menebang wrote:PANAS SUNGGOH LENI . DUGAAN BETOL .

kena banyak minum air weh.. Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  MD on Thu Feb 25, 2010 11:42 am

statistik breakdown untuk peralatan Mekanikal juga tinggi...bila musim panas ni..

p/s-ni berkaitan dgn kerja kawan la...seme nak URGENT

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  cikacung on Thu Feb 25, 2010 4:18 pm

MD wrote:statistik breakdown untuk peralatan Mekanikal juga tinggi...bila musim panas ni..

p/s-ni berkaitan dgn kerja kawan la...seme nak URGENT

2 hari lepas kwn gi ngail....panasnya Tuhan je yg tahu....
Yg bestnyer....kulit muka kwn dah mengelupas!
Hari ni gi keje dgn kemaluan malu yg agak beso....hehe....

cikacung
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 171
Points : 173
Join date : 27/09/2009
Age : 45
Location : j3/KHTP,Kulim

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  ozzy on Thu Feb 25, 2010 4:53 pm

cikacung wrote:
MD wrote:statistik breakdown untuk peralatan Mekanikal juga tinggi...bila musim panas ni..

p/s-ni berkaitan dgn kerja kawan la...seme nak URGENT

2 hari lepas kwn gi ngail....panasnya Tuhan je yg tahu....
Yg bestnyer....kulit muka kwn dah mengelupas!
Hari ni gi keje dgn kemaluan malu yg agak beso....hehe....

wakakakaka...siot ko mawi..tergelak aku ..ada2 je..lama x gurau dgn kwn2 nihh.. bounce bounce

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  MD on Thu Feb 25, 2010 4:55 pm

kulit gelupas ni mau lama nak pulih...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  zulkbo on Thu Feb 25, 2010 4:59 pm

cikacung wrote:
2 hari lepas kwn gi ngail....panasnya Tuhan je yg tahu....
Yg bestnyer....kulit muka kwn dah mengelupas!
Hari ni gi keje dgn kemaluan malu yg agak beso....hehe....

ko ni mawie ikut cam aku nie
ngail dalam aircon lagi..main tunjuk
pas tu bayo kredit kad..hu hu Razz Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  cikacung on Thu Feb 25, 2010 6:35 pm

zulkbo wrote:
cikacung wrote:
2 hari lepas kwn gi ngail....panasnya Tuhan je yg tahu....
Yg bestnyer....kulit muka kwn dah mengelupas!
Hari ni gi keje dgn kemaluan malu yg agak beso....hehe....

ko ni mawie ikut cam aku nie
ngail dalam aircon lagi..main tunjuk
pas tu bayo kredit kad..hu hu

Dah lama wat cenggitu....
kali ni pancing sendiri plk.
Best jgk mancing ni rupanya yek.......

cikacung
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 171
Points : 173
Join date : 27/09/2009
Age : 45
Location : j3/KHTP,Kulim

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  labu sayong on Fri Feb 26, 2010 9:57 am

panehhnyerr..smlm berjemur kt padang separuh hari...bebudak sukan..terbako kulit...

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  Cik_N on Fri Feb 26, 2010 11:09 pm

zulkbo wrote:
zulkbo wrote:
Cik_N wrote:tempat koi suhu panas... mlm pun panas.. Cool

buh air sebeldi tepi katil..
insyaallah berkat doa koi..

doa pe zulkbo?

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  zulkbo on Sat Feb 27, 2010 11:09 am

Cik_N wrote:
zulkbo wrote:
zulkbo wrote:
Cik_N wrote:tempat koi suhu panas... mlm pun panas.. Cool

buh air sebeldi tepi katil..
insyaallah berkat doa koi..

doa pe zulkbo?
sunny
yang penting niat kita..
doa yang baik pada Allah..
"bahawa aku nak tido sedap malam ni"
insyaallah..
sunny

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  ozzy on Sat Feb 27, 2010 2:40 pm

Cerita musim paneh atau kemarau ni koi teringat masa zaman budak2 dulu...
Bila tiba musim kemarau air sungai akan menjadi cetek masa tu org2 tua akan mengajak kami yang budak2 ni pergi "ngucau" kat sungai..
Tugas kami budak2 ni beramai2 berkubang atau mengucau air sungai tu sampai menjadi keruh sementara geng2 org tua akan membuat sekatan air dilaluan masuk dan keluar mengunakan ranting kayu atau daun kelapa sawit..
Dalam 1 jam bila air dah betul2 keruh kita dapat melihat ikan2 akan tercungap2 timbul dipermukaan air dan masa itulah masing2 akan tangguk mengunakan bekas/sauk yg masing2 bawa atau tangkap dgn tgn..biasanya masing2 akan dapat sekurang2nya 1/2 baldi la ikan tu..kalau yg rajin tunggu lama sikit akan dapatla udang galah..
Tapi sekarang tradisi tu dah x wujud lagi..anak2 muda skrg cuma ngucau dalam internet je ..hehe

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  zulkbo on Sat Feb 27, 2010 2:55 pm

ozzy wrote:Cerita musim paneh atau kemarau ni koi teringat masa zaman budak2 dulu...
Bila tiba musim kemarau air sungai akan menjadi cetek masa tu org2 tua akan mengajak kami yang budak2 ni pergi "ngucau" kat sungai..
Tugas kami budak2 ni beramai2 berkubang atau mengucau air sungai tu sampai menjadi keruh sementara geng2 org tua akan membuat sekatan air dilaluan masuk dan keluar mengunakan ranting kayu atau daun kelapa sawit..
Dalam 1 jam bila air dah betul2 keruh kita dapat melihat ikan2 akan tercungap2 timbul dipermukaan air dan masa itulah masing2 akan tangguk mengunakan bekas/sauk yg masing2 bawa atau tangkap dgn tgn..biasanya masing2 akan dapat sekurang2nya 1/2 baldi la ikan tu..kalau yg rajin tunggu lama sikit akan dapatla udang galah..
Tapi sekarang tradisi tu dah x wujud lagi..anak2 muda skrg cuma ngucau dalam internet je ..hehe

koi kat Jengka 3 orang panggil
"menimba"..popaleh beh giler bila tengok ikan
melompat-lompat bila air kering..balik rumah
mak koi dah tunggu dengan penyapu..mak koi
mmg garang masa muda dulu..he he

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  Cik_N on Sat Feb 27, 2010 4:05 pm

ozzy wrote:
Tapi sekarang tradisi tu dah x wujud lagi..anak2 muda skrg cuma ngucau dalam internet je ..hehe

hehe..tepat ayat nih...

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  zulkbo on Wed Mar 03, 2010 1:09 pm



Pasar Yakutsk,Siberia


Salam aok me..?Bercerita bab musim panas melampau sekarang ni baik di Kuala lumpur mahupun utara semenanjung yang suhunya mencecah 35c menyebabkan ramai diantara kita semua yang merungut kepanasan dan ada di antara rakan sekerja koi pun sibuklah nak memasang penghawa dingin di kediaman masing-masing..tak tahan kata mereka..malam nak tidur pun panas tahap melampau..he he..maka untung lah tokeh cina jual penghawa dingin koi rasa ler nih..

Hari ni koi ada bersembang dengan sorang mat saleh dari negara Norway..kerjanya sebagai seorang jurugambar akhbar ternama di sana ..nama akhbar tu kalau tak salah koi "AFTENPORTEN" dalam bahasa Norway yang membawa maksud "morning post"..nama mamat ni Jon Hauge..menceritakan pada koi pengalaman beliau semasa bertugas di sebuah tempat yang suhunya agak melampau sejuk sehingga mencecah (minus) 35c..yakni di Yakutsk Siberia..

Katanya dalam musim sejuk sebegitu memanglah kita kena berpakaian tebal mengalahkan selimut dan bila berjalan tak boleh terus mengadap angin..muka kita boleh beku dan kecut..sampai gitu sekali..ishh..koi dengar pun takut..katanya lagi kematian di sebabkan oleh cuaca sejuk tahap melampau ni perkara biasa di sana..terutama bila bekalan elektrik kadangkala boleh rosak di landa ribut salji..satu lagi yang agak kelakar pada koi dalam kereta dan rumah di pasangkan "heater" bukan "aircon" cam kita ni..lagi katanya pada tempat duduk kereta pun ada pemanas..tak boleh koi nak bayangkan..he he.."pemanas punggung" tu untuk memanaskan badan kita baik dalam kereta mahupun rumah..

Jadi bila koi tanya dia bagaimana di Malaysia ni..katanya " i love here..i hope i can stay here forever"..he he..aok dengar tu bagaimana orang luar menghargai Malaysia ni..bagaimana kita sekarang?..Cuba kita tukar tempat dengan mamat tu.. kita pulak ke sana..kalau koi tak mau lah ..siap nak kena ada "pemanas punggung" tu yang tak tahan tu..he he..bersyukur koi bila dengar kita di sini belum ada yang mati kepanasan lagi..

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  strikerbuncit on Wed Mar 03, 2010 1:45 pm

mat saleh dri europe bila musim sejuk,dorg suka dtg ke asia terutama negara kita (plg selamat&selesa) utk berjemur..tu yg terbeliak mata org2 kt kampung kala melihat diorang telanjang bulat atau berbikini kt pantai..huhu..rezeki tuu..tp jarang jgkla nmpak yg muda2..kebanyakan yg dah geber kulitnye..hahaha..larikks..

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  MD on Wed Mar 03, 2010 3:57 pm

ozzy wrote:Cerita musim paneh atau kemarau ni koi teringat masa zaman budak2 dulu...
Bila tiba musim kemarau air sungai akan menjadi cetek masa tu org2 tua akan mengajak kami yang budak2 ni pergi "ngucau" kat sungai..
Tugas kami budak2 ni beramai2 berkubang atau mengucau air sungai tu sampai menjadi keruh sementara geng2 org tua akan membuat sekatan air dilaluan masuk dan keluar mengunakan ranting kayu atau daun kelapa sawit..
Dalam 1 jam bila air dah betul2 keruh kita dapat melihat ikan2 akan tercungap2 timbul dipermukaan air dan masa itulah masing2 akan tangguk mengunakan bekas/sauk yg masing2 bawa atau tangkap dgn tgn..biasanya masing2 akan dapat sekurang2nya 1/2 baldi la ikan tu..kalau yg rajin tunggu lama sikit akan dapatla udang galah..
Tapi sekarang tradisi tu dah x wujud lagi..anak2 muda skrg cuma ngucau dalam internet je ..hehe

Ozzy,
aok ingat Osman Jiwa J6 tak?
dia kabor musim panas gi sekolah sisik ikan ada kat lengan hehhehee....

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  ozzy on Wed Mar 03, 2010 4:02 pm

MD wrote:

Ozzy,
aok ingat Osman Jiwa J6 tak?
dia kabor musim panas gi sekolah sisik ikan ada kat lengan hehhehee....

Ingat sangat2...skrg dia terbaring je kat umah ..dua2 kaki dah kena potong akibat kencing manis..kawin pun belum lagi..gi la jengok2 dia tu pun kalau dia ingat kita lagi..

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  MD on Wed Mar 03, 2010 4:03 pm

ozzy wrote:
MD wrote:

Ozzy,
aok ingat Osman Jiwa J6 tak?
dia kabor musim panas gi sekolah sisik ikan ada kat lengan hehhehee....

Ingat sangat2...skrg dia terbaring je kat umah ..dua2 kaki dah kena potong akibat kencing manis..kawin pun belum lagi..gi la jengok2 dia tu pun kalau dia ingat kita lagi..

kawan turut simpati....

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Cerita Musim Paneh Nie..

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum