Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  MD on Thu Feb 25, 2010 10:33 am

Salam semua Warga PCC.
Kita sedia maklum bahawa Nasi Lemak cukup sinonim dengan masyarakat Melayu dan Malaysia.Nasi yang dimasak bersama santan kelapa dicampur sedikit garam dan diwangikan pula dengan daun pandan.Lauknya pula [ kalau di Pahang ] sambal tumis ikan bilis,telur rebus/goreng dan mentimun,ini yang asasnya.
Bagi masyarakat Melayu dahulu,menu Nasi Lemak ini biasanya dijadikan sarapan sebelum mereka keluar berkerja,ke ladang,sawah dan sebagainya memberikan tenaga yang cukup sehingga ke tengahari.
Masa terus berlalu,hidangan Nasi Lemak juga mengalami tranformasi juga.Jika dahulunya hanya dihidangkan untuk sarapan sahaja tetapi kini hidangan nasi lemak pula turut dimakan pada waktu petang dan malam...!Dari lauk yang asas dan kini ianya juga turut dimakan bersama dengan pelbagai lauk tambahan seperti hidangan nasi biasa...Jika dahulunya dibungkus dengan kertas dan daun pisang,maka sekarang dibungkus pula dengan kaedah yang lain pula..
Sebagai orang Melayu dan warga Malaysia sudah tentu kita biasa makan Nasi Lemak mungkin dirumah atau di gerai dan kedai.
Kongsikan pengalaman anda berkaitan dengan Nasi Lemak Sedap yang pernah anda makan...mungkin lokasi yang sama dari kita semua,tetapi dengan pengalaman yang berbeza,semestinya...

Selamat Berforum...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  MD on Thu Feb 25, 2010 10:40 am

1.kisah lama.mase sekolah agama rakyat di jengka 4 [ 80an ].ada sorang makcik kantin jual nasi lemak...memang sedap,tiada tandingan.masih teringat sampai sekarang.Nasi dan sambal ikan bilis - rege pinggan kecil yang warna oren tu cuma 20 sen..

2.mase kerap berulang ke Karak [ 1995 ] ada satu gerai tepi jalan kat Bandar Karak.Kalau dari KL sebelah kanan...memang sedap,bungkus dengan daun pisang

3.terkini - kat simpang kawasan umah kawan.yang jual nya orang Pekan Pahang...juga kawan kira sedap...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  SailorMoon on Thu Feb 25, 2010 11:00 am

MD wrote:Salam semua Warga PCC.
Kita sedia maklum bahawa Nasi Lemak cukup sinonim dengan masyarakat Melayu dan Malaysia.Nasi yang dimasak bersama santan kelapa dicampur sedikit garam dan diwangikan pula dengan daun pandan.Lauknya pula [ kalau di Pahang ] sambal tumis ikan bilis,telur rebus/goreng dan mentimun,ini yang asasnya.
Bagi masyarakat Melayu dahulu,menu Nasi Lemak ini biasanya dijadikan sarapan sebelum mereka keluar berkerja,ke ladang,sawah dan sebagainya memberikan tenaga yang cukup sehingga ke tengahari.
Masa terus berlalu,hidangan Nasi Lemak juga mengalami tranformasi juga.Jika dahulunya hanya dihidangkan untuk sarapan sahaja tetapi kini hidangan nasi lemak pula turut dimakan pada waktu petang dan malam...!Dari lauk yang asas dan kini ianya juga turut dimakan bersama dengan pelbagai lauk tambahan seperti hidangan nasi biasa...Jika dahulunya dibungkus dengan kertas dan daun pisang,maka sekarang dibungkus pula dengan kaedah yang lain pula..
Sebagai orang Melayu dan warga Malaysia sudah tentu kita biasa makan Nasi Lemak mungkin dirumah atau di gerai dan kedai.
Kongsikan pengalaman anda berkaitan dengan Nasi Lemak Sedap yang pernah anda makan...mungkin lokasi yang sama dari kita semua,tetapi dengan pengalaman yang berbeza,semestinya...

Selamat Berforum...

1- kecik2 dulu salu ikut ayah mkn nasik lemok kerang kat teluk cempedak (TC),
tp skrg gerai tu dah xde....... :'(

2- Mase study dulu salu mkn nasik lemok warung rindu, pantai dalam...
Baikkkkkk punyer... kalah nasik lemok kg baru...

3- skrg ni nasik lemok kukus kat kota warisan la yg plg menepati piawaian tekok
koi ni... Very Happy

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  zulkbo on Thu Feb 25, 2010 11:33 am

nasi lemak orang umah koi masok
nasi lemaknya tidak menggunakan santan
tapi susu sejat sebagai ganti santan..
pehhh...sedakk Razz Razz sunny cheers

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  MD on Thu Feb 25, 2010 11:40 am

Cik Shinju wrote:

1- kecik2 dulu salu ikut ayah mkn nasik lemok kerang kat teluk cempedak (TC),
tp skrg gerai tu dah xde....... :'(

2- Mase study dulu salu mkn nasik lemok warung rindu, pantai dalam...
Baikkkkkk punyer... kalah nasik lemok kg baru...

3- skrg ni nasik lemok kukus kat kota warisan la yg plg menepati piawaian tekok
koi ni... Very Happy

Restoran Zaman Bt 10 Kuantan pernah makan ke weh?..top yang amat kedai tu...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  SailorMoon on Thu Feb 25, 2010 12:11 pm

MD wrote:
Cik Shinju wrote:

1- kecik2 dulu salu ikut ayah mkn nasik lemok kerang kat teluk cempedak (TC),
tp skrg gerai tu dah xde....... :'(

2- Mase study dulu salu mkn nasik lemok warung rindu, pantai dalam...
Baikkkkkk punyer... kalah nasik lemok kg baru...

3- skrg ni nasik lemok kukus kat kota warisan la yg plg menepati piawaian tekok
koi ni... Very Happy

Restoran Zaman Bt 10 Kuantan pernah makan ke weh?..top yang amat kedai tu...

ho'oh yek...
sedak gok nasik lemok rest zaman tu...
tp jrg la mkn situ...
rest zaman tu pnah kena aniaya dulu,
org fitnah kata kuah roti canai dia letak spender...
fitnah semata2... Evil or Very Mad

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  ozzy on Thu Feb 25, 2010 12:13 pm

MD wrote:
Cik Shinju wrote:

Restoran Zaman Bt 10 Kuantan pernah makan ke weh?..top yang amat kedai tu...

ho'oh yek...
sedak gok nasik lemok rest zaman tu...tp jrg la mkn situ...rest zaman tu pnah kena aniaya dulu,org fitnah kata kuah roti canai dia letak spender...
fitnah semata2... Evil or Very Mad

org melayu gitu laa..pantang org lain senang sikit..ngan bangsa lain x pulak fitnah gitu Sad


Last edited by ozzy on Thu Feb 25, 2010 12:29 pm; edited 1 time in total

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  zulkbo on Thu Feb 25, 2010 12:24 pm

Cik Shinju wrote:

ho'oh yek...
sedak gok nasik lemok rest zaman tu...
tp jrg la mkn situ...
rest zaman tu pnah kena aniaya dulu,
org fitnah kata kuah roti canai dia letak spender...
fitnah semata2... Evil or Very Mad

goner la rasanya "nasik lemak spender"
ni yek..he he..jahat betul pemfitnah tu Evil or Very Mad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  SailorMoon on Thu Feb 25, 2010 3:36 pm

zulkbo wrote:
Cik Shinju wrote:

ho'oh yek...
sedak gok nasik lemok rest zaman tu...
tp jrg la mkn situ...
rest zaman tu pnah kena aniaya dulu,
org fitnah kata kuah roti canai dia letak spender...
fitnah semata2... Evil or Very Mad

goner la rasanya "nasik lemak spender"
ni yek..he he..jahat betul pemfitnah tu Evil or Very Mad

uiks, bkn nasik lemok bang,
kuah roti canai...

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  zulkbo on Thu Feb 25, 2010 3:54 pm

Cik Shinju wrote:
zulkbo wrote:
Cik Shinju wrote:

ho'oh yek...
sedak gok nasik lemok rest zaman tu...
tp jrg la mkn situ...
rest zaman tu pnah kena aniaya dulu,
org fitnah kata kuah roti canai dia letak spender...
fitnah semata2... Evil or Very Mad

goner la rasanya "nasik lemak spender"
ni yek..he he..jahat betul pemfitnah tu Evil or Very Mad

uiks, bkn nasik lemok bang,
kuah roti canai...

ye ke?? scratch
sowiee koi dok mabuk
nasik lemok lagi nie
he he.. drunken

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  ozzy on Thu Feb 25, 2010 4:04 pm

zulkbo wrote:
Cik Shinju wrote:

uiks, bkn nasik lemok bang,
kuah roti canai...


ye ke?? scratch
sowiee koi dok mabuk
nasik lemok lagi nie
he he.. drunken

Aok kena tuko avatar aok tu C_S ..kawan koi ni rambang skit matanya..mudah pening..ekekeke

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  SailorMoon on Thu Feb 25, 2010 4:15 pm

ozzy wrote:
zulkbo wrote:
Cik Shinju wrote:

uiks, bkn nasik lemok bang,
kuah roti canai...


ye ke?? scratch
sowiee koi dok mabuk
nasik lemok lagi nie
he he.. drunken

Aok kena tuko avatar aok tu C_S ..kawan koi ni rambang skit matanya..mudah pening..ekekeke

alaaa... ni pic peberet koi la ozzy...
pasan jd calon pilihanraya jap...

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  labu sayong on Fri Feb 26, 2010 9:42 am

1...nasi lemak plg bes ialah yang dibuat oleh bonda sy
2...kt jengka 4 ada warung kt kedai...makcik tuh py ns lemak peergghh...
.....sblm p skul ms sek ren msti beli...dah lm xmkn...
3...ms dok Penang ade jual ns lmk dgn bermcm lauk..slalu beli kerang..tp klu dh mkn ns lmk pg..tgh hr koi xmkn ns dh weh....

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 30
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  ozzy on Mon Mar 01, 2010 10:28 am

Tengok topic nasi lemak ni teringin koi nak makan nasi lemak..dah lama sangat x makan nasi lemak ni (ada kot 6 bln) sebab koi bukan penggemar nasi lemak sebenarnya..
Malam tadi rasa teringin koi pergilah makan kat jalan tengku abd rahman tu..terkejut juga kerana mrk masih kekalkan harga lama sebungkus masih lagi 70 sen dan ikan bilis tetap macam dulu tak seperti org lain yang sambalnya dah x nampak ikan bilisnya... Very Happy

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  MD on Fri Mar 05, 2010 6:25 pm

ozzy wrote:Tengok topic nasi lemak ni teringin koi nak makan nasi lemak..dah lama sangat x makan nasi lemak ni (ada kot 6 bln) sebab koi bukan penggemar nasi lemak sebenarnya..
Malam tadi rasa teringin koi pergilah makan kat jalan tengku abd rahman tu..terkejut juga kerana mrk masih kekalkan harga lama sebungkus masih lagi 70 sen dan ikan bilis tetap macam dulu tak seperti org lain yang sambalnya dah x nampak ikan bilisnya... Very Happy

kawan makan nasi lemak sekali dua je dalam seminggu gitu...itu pun bukan secara tetap

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  jasnoraizan on Sun Mar 07, 2010 10:49 am

nasi lemak paling best kwn makan...kat umah kwn ...orng umah yg buat...tempat2 lain yg pernah kwn makan tak blh lwn dgn orng umah kwn buat,....hi...hi..hi..hi..

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  Cik_N on Sun Mar 07, 2010 11:32 am

koi pulak.. nasi lemak yg best yg penah koi rasa takat ni kat paya pulai ni la... (dekat ngan umoh KOY).. okla jugak rasanya.. mengkala beli tur kenyang sampai ke tgri lah... pandai makcik tu masak....hehe

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  zulkbo on Sun Mar 07, 2010 10:50 pm

Cik_N wrote:koi pulak.. nasi lemak yg best yg penah koi rasa takat ni kat paya pulai ni la... (dekat ngan umoh KOY).. okla jugak rasanya.. mengkala beli tur kenyang sampai ke tgri lah... pandai makcik tu masak....hehe

koi rasa masakan nasi lemak aok..
mesti behh.. Suspect sunny

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  busy_mummy on Sat Mar 20, 2010 9:26 am

Cik_N wrote:koi pulak.. nasi lemak yg best yg penah koi rasa takat ni kat paya pulai ni la... (dekat ngan umoh KOY).. okla jugak rasanya.. mengkala beli tur kenyang sampai ke tgri lah... pandai makcik tu masak....hehe

cik_N, kat mana kedai tu? sebelum gi keje mmg selalu gi tapau nasi lemak. ada gak nasi lemak kat wani cafe, depan sket dari trafik light hosp tmeloh tu. tp kureng la sedapnya. buat alas pewot buleh la. kat temerloh ni x jumpe lagik yg sedap. katne ye?
pastu kedai makan mlm yg best makanannya kat mana? kadang jarang masak.. ada anak2 kecik ni sume nya kena express. salunya balik umah tido jek.

busy_mummy
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 57
Points : 72
Join date : 30/07/2009
Age : 41
Location : temerloh

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  MD on Sat Mar 20, 2010 11:04 am

busy_mummy wrote:
Cik_N wrote:koi pulak.. nasi lemak yg best yg penah koi rasa takat ni kat paya pulai ni la... (dekat ngan umoh KOY).. okla jugak rasanya.. mengkala beli tur kenyang sampai ke tgri lah... pandai makcik tu masak....hehe

cik_N, kat mana kedai tu? sebelum gi keje mmg selalu gi tapau nasi lemak. ada gak nasi lemak kat wani cafe, depan sket dari trafik light hosp tmeloh tu. tp kureng la sedapnya. buat alas pewot buleh la. kat temerloh ni x jumpe lagik yg sedap. katne ye?
pastu kedai makan mlm yg best makanannya kat mana? kadang jarang masak.. ada anak2 kecik ni sume nya kena express. salunya balik umah tido jek.

busy_mummy,
mau setting satu hari jumpa Cik_N - rasenya takde masalah dia nak tunjuk dan kaborkan lokasi kedai kat Paya Pulai tu.... Laughing

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  Cik_N on Sun Mar 21, 2010 11:26 am

zulkbo wrote:
Cik_N wrote:koi pulak.. nasi lemak yg best yg penah koi rasa takat ni kat paya pulai ni la... (dekat ngan umoh KOY).. okla jugak rasanya.. mengkala beli tur kenyang sampai ke tgri lah... pandai makcik tu masak....hehe

koi rasa masakan nasi lemak aok..
mesti behh.. Suspect sunny

olor.. cian.. nak makan yg saya masak ye.. nnti saya bungkus send by mail.. hehe.. meh le datang umh koi kat sini....Smile

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  SailorMoon on Sun Mar 21, 2010 11:28 am

Cik_N wrote:
zulkbo wrote:
Cik_N wrote:koi pulak.. nasi lemak yg best yg penah koi rasa takat ni kat paya pulai ni la... (dekat ngan umoh KOY).. okla jugak rasanya.. mengkala beli tur kenyang sampai ke tgri lah... pandai makcik tu masak....hehe

koi rasa masakan nasi lemak aok..
mesti behh.. Suspect sunny

olor.. cian.. nak makan yg saya masak ye.. nnti saya bungkus send by mail.. hehe.. meh le datang umh koi kat sini....Smile

Cik_N... nok jugek.. tongue

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  Cik_N on Sun Mar 21, 2010 11:32 am

MD wrote:
busy_mummy wrote:
Cik_N wrote:koi pulak.. nasi lemak yg best yg penah koi rasa takat ni kat paya pulai ni la... (dekat ngan umoh KOY).. okla jugak rasanya.. mengkala beli tur kenyang sampai ke tgri lah... pandai makcik tu masak....hehe

cik_N, kat mana kedai tu? sebelum gi keje mmg selalu gi tapau nasi lemak. ada gak nasi lemak kat wani cafe, depan sket dari trafik light hosp tmeloh tu. tp kureng la sedapnya. buat alas pewot buleh la. kat temerloh ni x jumpe lagik yg sedap. katne ye?
pastu kedai makan mlm yg best makanannya kat mana? kadang jarang masak.. ada anak2 kecik ni sume nya kena express. salunya balik umah tido jek.

busy_mummy,
mau setting satu hari jumpa Cik_N - rasenya takde masalah dia nak tunjuk dan kaborkan lokasi kedai kat Paya Pulai tu.... Laughing

opss.. sori MD & busy mummy.. dah lama x online..oh yeke.. busy mummy keje kat mana ya?
kedai nasi lemak yg saya maksudkan kat tas tu kat paya pulai... kalu dr temerloh sebelum sampai sek keb paya pulai tu ada simpang ke kiri.. masuk je simpang situ n then terus je.. x lama kemudian akan jumpa satu kedai makan sebelah kiri.. dr jauh akan nampak byk kete2 yg behenti utk beli.. ada nasi lemak. pulut kuning n mcm2 lagi...tapi mmg beh la bg saya... sokmolah menapau sebelum gi keje...kedai ni bukak awal pagi n pukul 9 tu dah tutup dah.. sbb makanan cepat habis.. teraii la busy mummy...hehe

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  Cik_N on Sun Mar 21, 2010 11:35 am

Cik Shinju wrote:
Cik_N wrote:
zulkbo wrote:
Cik_N wrote:koi pulak.. nasi lemak yg best yg penah koi rasa takat ni kat paya pulai ni la... (dekat ngan umoh KOY).. okla jugak rasanya.. mengkala beli tur kenyang sampai ke tgri lah... pandai makcik tu masak....hehe

koi rasa masakan nasi lemak aok..
mesti behh.. Suspect sunny

olor.. cian.. nak makan yg saya masak ye.. nnti saya bungkus send by mail.. hehe.. meh le datang umh koi kat sini....Smile

Cik_N... nok jugek.. tongue

olololo.. cik shinju nak jugek ke.. blehhhhhhhh ngatt.. ajok la zulkbo dtg temeloh nnti koi masak nasi lemak 2 periuk beso kemudian moh kita makan sesma kat tepi tebing sg pahang kt temerloh ter....hehehehe...

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  zulkbo on Sun Mar 21, 2010 11:37 am

Cik_N wrote:
Cik Shinju wrote:
Cik_N wrote:
zulkbo wrote:
Cik_N wrote:koi pulak.. nasi lemak yg best yg penah koi rasa takat ni kat paya pulai ni la... (dekat ngan umoh KOY).. okla jugak rasanya.. mengkala beli tur kenyang sampai ke tgri lah... pandai makcik tu masak....hehe

koi rasa masakan nasi lemak aok..
mesti behh.. Suspect sunny

olor.. cian.. nak makan yg saya masak ye.. nnti saya bungkus send by mail.. hehe.. meh le datang umh koi kat sini....Smile

Cik_N... nok jugek.. tongue

olololo.. cik shinju nak jugek ke.. blehhhhhhhh ngatt.. ajok la zulkbo dtg temeloh nnti koi masak nasi lemak 2 periuk beso kemudian moh kita makan sesma kat tepi tebing sg pahang kt temerloh ter....hehehehe...

pedooh jer tu..
orang datang nanti larikk..
he he Laughing

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  Sponsored content Today at 10:48 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum