Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  Cik_N on Sun Mar 21, 2010 11:43 am

[quote="zulkbopedooh jer tu..
orang datang nanti larikk..
he he Laughing
[/quote]


hehehehe.. Razz:P eii mana adaaaa....

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  zulkbo on Sun Mar 21, 2010 11:46 am

[quote="zulkbopedooh jer tu..
orang datang nanti larikk..
he he Laughing
[/quote]


Cik_N wrote:.. Razz:P eii mana adaaaa....

Kalau gitu nanti kami nak buat rombongan lah..he he
ready cik_n kita erkk? Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  Cik_N on Sun Mar 21, 2010 11:53 am

zulkbo wrote:[quote="zulkbopedooh jer tu..
orang datang nanti larikk..
he he Laughing


Cik_N wrote:.. Razz:P eii mana adaaaa....

Kalau gitu nanti kami nak buat rombongan lah..he he
ready cik_n kita erkk? Very Happy
[/quote]



hehehe.. ehhh rombongan??.. arrr?? larikkkkkkk...........

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  jasnoraizan on Sun Mar 21, 2010 12:05 pm


[img][/img]

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  zulkbo on Sun Mar 21, 2010 2:25 pm



Resepi sorang anak dara koi jumpa dalam blog
nampak cam sedap jer..he he

link Cool cheers flower

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  SailorMoon on Sun Mar 21, 2010 2:38 pm

zulkbo wrote:

Resepi sorang anak dara koi jumpa dalam blog
nampak cam sedap jer..he he

link Cool cheers flower

mcm blog ann jer...
koi dh mintak resepi sambal bilis + belimbing buluh te...
dia x bg pun lg...

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  SailorMoon on Sun Mar 21, 2010 2:59 pm

Cik_N wrote:
Cik Shinju wrote:
Cik_N wrote:
zulkbo wrote:
Cik_N wrote:koi pulak.. nasi lemak yg best yg penah koi rasa takat ni kat paya pulai ni la... (dekat ngan umoh KOY).. okla jugak rasanya.. mengkala beli tur kenyang sampai ke tgri lah... pandai makcik tu masak....hehe

koi rasa masakan nasi lemak aok..
mesti behh.. Suspect sunny

olor.. cian.. nak makan yg saya masak ye.. nnti saya bungkus send by mail.. hehe.. meh le datang umh koi kat sini....Smile

Cik_N... nok jugek.. tongue

olololo.. cik shinju nak jugek ke.. blehhhhhhhh ngatt.. ajok la zulkbo dtg temeloh nnti koi masak nasi lemak 2 periuk beso kemudian moh kita makan sesma kat tepi tebing sg pahang kt temerloh ter....hehehehe...

Siaplah Cik_N..kami bkn mkn kat situ jer, siap bwk mgkuk tgkat utk tapau
nasik lemak tu nt... Twisted Evil

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  Cik_N on Tue Mar 23, 2010 1:34 am

olor..cik shinju bwk besenla baru byk skit leh isi..hehe:P

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  MD on Mon May 31, 2010 4:55 pm

ada sebuah kedai makan yang akan dibuka di Kawasan Subang U5,menu utama waktu pagi ialah Nasi Lemak..
kedai ini diusahakan oleh orang beloh Pekan..dulu jual di simpang 3 saja,sekarang perniagaan dah maju dan buka pula kedai makan,Tahniah...

selanjutnya kawan akan update...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  RAFtegang on Mon May 31, 2010 6:14 pm

Aku pernah beberapa kali beli nasi lemak yg dijual orang dalam van kat depan tempat parking Central Market KL. Mmg ramai yg beli, berbaris panjang. Sedap mmg sedap. Lambat sikit dah abis. Aku dengar dia bukak banyak gerai waktu pagi2 ditempat berlainan. Taukey dia pakai Merce.....

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  RAFtegang on Mon May 31, 2010 6:18 pm

2.mase kerap berulang ke Karak [ 1995 ] ada satu gerai tepi jalan kat Bandar Karak.Kalau dari KL sebelah kanan...memang sedap,bungkus dengan daun pisang

Aku rasa aku tau kedai ni. Sebelah balai bomba kan? Mmg sedap nasik kat sini cuma 'podeh' sikit la. Tu yg aku tak tahan. Tokey dia anak murid bapak aku dulu...

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  MD on Mon May 31, 2010 6:28 pm

RAFtegang wrote:2.mase kerap berulang ke Karak [ 1995 ] ada satu gerai tepi jalan kat Bandar Karak.Kalau dari KL sebelah kanan...memang sedap,bungkus dengan daun pisang

Aku rasa aku tau kedai ni. Sebelah balai bomba kan? Mmg sedap nasik kat sini cuma 'podeh' sikit la. Tu yg aku tak tahan. Tokey dia anak murid bapak aku dulu...

Raf,
kalau baca post aku sebelum ni...ada cerita pasal kedai yang enkau pegi tu...mungkin kedai yang sama ...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  RAFtegang on Mon May 31, 2010 6:30 pm

MD wrote:
RAFtegang wrote:2.mase kerap berulang ke Karak [ 1995 ] ada satu gerai tepi jalan kat Bandar Karak.Kalau dari KL sebelah kanan...memang sedap,bungkus dengan daun pisang

Aku rasa aku tau kedai ni. Sebelah balai bomba kan? Mmg sedap nasik kat sini cuma 'podeh' sikit la. Tu yg aku tak tahan. Tokey dia anak murid bapak aku dulu...

Raf,
kalau baca post aku sebelum ni...ada cerita pasal kedai yang enkau pegi tu...mungkin kedai yang sama ...
Wei MD aku quote cakap ko la tu...wakakakakaka

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  MD on Mon May 31, 2010 6:33 pm

RAFtegang wrote:
Wei MD aku quote cakap ko la tu...wakakakakaka

aku tahu...hehehe
maksudnya kedai yang sama la tu agaknya..

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  RAFtegang on Tue Jun 01, 2010 11:20 am

MD wrote:
RAFtegang wrote:
Wei MD aku quote cakap ko la tu...wakakakakaka

aku tahu...hehehe
maksudnya kedai yang sama la tu agaknya..
Tapikan MD....nasik lemak paling bestkan ..........................kalau ko belanja......hehe

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  zulkbo on Tue Jun 01, 2010 11:45 am

koi le ni
nak kurangkan
makan berlemak lah
dah terlebih ni..
he he.. Smile

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  RAFtegang on Tue Jun 01, 2010 11:55 am

zulkbo wrote:koi le ni
nak kurangkan
makan berlemak lah
dah terlebih ni..
he he.. Smile
betul tu bro...nasik lemak bawak banyak kolesterol dalam badan. Aku pun sebenarnya jarang makan nasik lemak ni. Rasanya dalam tahun ni aku makan tak sampai 10 kali pun. Bahaya siot.....dah la dok dalam ekon je, bersukan jarang........

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  MD on Tue Jun 01, 2010 11:57 am

RAFtegang wrote:
zulkbo wrote:koi le ni
nak kurangkan
makan berlemak lah
dah terlebih ni..
he he.. Smile
betul tu bro...nasik lemak bawak banyak kolesterol dalam badan. Aku pun sebenarnya jarang makan nasik lemak ni. Rasanya dalam tahun ni aku makan tak sampai 10 kali pun. Bahaya siot.....dah la dok dalam ekon je, bersukan jarang........

dear my friend,
kawan pun makan nasi lemak pada kadar sekali atau 2 je dalam seminggu...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  ozzy on Tue Jun 01, 2010 11:59 am

MD wrote:
RAFtegang wrote:
zulkbo wrote:koi le ni
nak kurangkan
makan berlemak lah
dah terlebih ni..
he he.. Smile
betul tu bro...nasik lemak bawak banyak kolesterol dalam badan. Aku pun sebenarnya jarang makan nasik lemak ni. Rasanya dalam tahun ni aku makan tak sampai 10 kali pun. Bahaya siot.....dah la dok dalam ekon je, bersukan jarang........

dear my friend,
kawan pun makan nasi lemak pada kadar sekali atau 2 je dalam seminggu...

tahun ni baru sekali koi makan nasi lemak...

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  MD on Tue Jun 01, 2010 12:03 pm

ozzy wrote:
tahun ni baru sekali koi makan nasi lemak...

kawan kalau makan pulak,sambal minyak2 ambik sikit je...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  RAFtegang on Tue Jun 01, 2010 12:13 pm

MD wrote:
ozzy wrote:
tahun ni baru sekali koi makan nasi lemak...

kawan kalau makan pulak,sambal minyak2 ambik sikit je...
aku pulak tak tahan pedas. Sambal amek sikit je..kalau kat KL ni selalunya sambal dia pedas semacam. Kalau kat Pahang aku suka sambal yg manis2 sikit.....

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  MD on Fri Jun 11, 2010 12:20 pm

KAK JAF CAFE
No 31 Jalan Mustari,U5/AM
Taman Subang Impian
40150,Shah Alam
Nama pemilik - Pn Ina
Waktu perniagaan - 7.00pagi hingga 12.00tghmalam

ni kedai yang kawan kabor dulu,Tokeynya suami isteri orang Kg Lubuk Paku,Maran Pahang..

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  Deto_8 on Fri Jun 11, 2010 12:36 pm

MD wrote:KAK JAF CAFE
No 31 Jalan Mustari,U5/AM
Taman Subang Impian
40150,Shah Alam
Nama pemilik - Pn Ina
Waktu perniagaan - 7.00pagi hingga 12.00tghmalam

ni kedai yang kawan kabor dulu,Tokeynya suami isteri orang Kg Lubuk Paku,Maran Pahang..

bila nak review? Very Happy

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  MD on Fri Jun 11, 2010 12:39 pm

Deto,
kedai baru je bukak...apa pun kawan dah kabor ke Brother tu... Laughing

p/s dari SU lepas Mah Sing Industrial Park tu menurun bukit beloh kanan..

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  CT Gurlz on Fri Jun 11, 2010 12:44 pm

Deto_8 wrote:
MD wrote:KAK JAF CAFE
No 31 Jalan Mustari,U5/AM
Taman Subang Impian
40150,Shah Alam
Nama pemilik - Pn Ina
Waktu perniagaan - 7.00pagi hingga 12.00tghmalam

ni kedai yang kawan kabor dulu,Tokeynya suami isteri orang Kg Lubuk Paku,Maran Pahang..

bila nak review? Very Happy

nak ikot sama leh dak..? Very Happy

CT Gurlz
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 215
Points : 219
Join date : 10/06/2010
Location : Merata sebab selalu outstation

Back to top Go down

Re: Nasi Lemak Sedap Pernah Anda Makan,Dimana..?

Post  Sponsored content Today at 10:49 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum