Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Buat DuiT Dengan Blog

View previous topic View next topic Go down

Buat DuiT Dengan Blog

Post  ozzy on Tue Apr 13, 2010 3:19 pm

Jadi mewah tulis blog
13/04/2010

sekadar mengisi masa terluang, Mira Abu Bakar, 35, kini berpendapatan melebihi RM10,000 sebulan hasil daripada menulis blog.



Malah dengan pendapatan itu, dia mampu membeli barang berjenama mewah serta bercuti ke luar negara seperti Paris dan London. Mira juga tidak malu mengakui yang segala keperluannya daripada hujung rambut hingga kaki ditaja syarikat pengiklan. Malah kini pengunjung blognya sudah mencecah lebih empat juta orang dan di kalangan penulis blog, nama Redmummy.com menjadi blog peribadi paling popular dan menerima komen terbanyak daripada pembaca.

Namun menurut ibu kepada dua anak iaitu Shameel, 9, dan Melysha, 6, untuk berada pada tahap sekarang tidak semudah disangka. Ini kerana sebagai penulis blog dia terpaksa mengorbankan banyak tenaga dan masa untuk dikenali seperti sekarang.

Bercerita pembabitan awal dalam penulisan blog, menurut Mira dia menulis hanya sekadar suka-suka, seperti sebuah diari tetapi diadaptasikan secara online.

"Ketika itu saya menjadi peserta akhir untuk rancangan Fear Factor Malaysia pada 2005. Saya diminta makan testikel kambing dan badan digantung terbalik di Jambatan Putrajaya.

"Ketika itu setiap memori indah dalam Fear Factor saya coretkan dalam blog. Lama-kelamaan menjadi kemestian. Ketika itu blog peribadi masih belum popular dan saya antara pelopornya," katanya.

Menurut Mira, dia langsung tidak pernah terfikir menulis blog boleh menjana pendapatan sehinggalah suaminya Ami Shamril Kamaruddin, 35, mencadangkan agar Redmummy.com mendaftar di bawah Nuffnang.

"Saya memang tidak sukakan iklan, tetapi kerana terpengaruh dengan suami saya lakukan juga. Hasilnya selepas tiga tahun menulis dia menerima pendapatan pertama daripada Nuffnang berjumlah RM90. Diikuti RM150, RM300 sehinggalah sekarang mencecah RM10,000 sebulan.

"Memang saya sangat teruja ketika itu. Tidak sangka menulis boleh mendapat duit walaupun jumlahnya kecil," kata Mira.

Pendapatan pertama menyebabkan Mira semakin bersemangat menulis. Menariknya, blog Mira menceritakan mengenai apa sahaja. Bukan hanya menjurus kepada pengalaman peribadi tetapi termasuk panduan keibubapaan, solekan, fesyen, perhiasan seperti beg tangan, anting-anting juga ulasan filem, konsert, teater serta majlis anugerah seperti Anugerah Juara Lagu (AJL), Anugerah Skrin dan Anugerah Bintang Popular.

"Inilah antara rahsia mengapa blog saya mendapat ramai pengunjung. Tambah pula pembaca tidak terhad kepada kaum ibu saja tetapi terdiri daripada pelbagai usia dan latar belakang," katanya.

Jika dulu, Mira hanya mengharap kepada iklan Nuffnang tetapi kini kerana populariti, Mira juga dijemput untuk menghadiri pelbagai acara perasmian produk terbaru seperti susu, alat solek, pakaian, salun dan spa sehinggalah alat teknologi seperti kamera dan telefon bimbit.

"Selepas menghadiri acara ini, saya diminta membuat ulasan mengenai produk yang saya gunakan di dalam Redmummy.com. Setiap ulasan yang saya keluarkan di dalam blog adalah berbayar," terang Mira yang menerima RM100,000 untuk ulasan iklan sepanjang tiga tahun menulis blog.

Menurut Mira, dulu dia hanya membuat satu catatan saja sebulan. Tetapi sejak tiga tahun lalu dia semakin aktif menulis dan mengeluarkan lapan penulisan sehari secara penerbitan auto. Malah ada mencecah 10 catatan sekiranya ada ulasan untuk iklan.

"Saya perlu banyak idea untuk menghasilkan penulisan pelbagai. Saya juga tidak menggunakan bahasa Melayu baku dan menggunakan bahasa sendiri untuk mendekatkan diri dengan pembaca," katanya.

Oleh kerana kemeriahan serta kepelbagaian corak penulisan menyebabkan redmummy.com menerima anugerah Top Parenting Blogger untuk blog berbahasa Melayu anjuran Nuffnang serta memenangi Blog Idol pada 2006 disebabkan keceriaan blog bertemakan merah.

Mira juga mempunyai orang kuat iaitu Geng Blog Merah seramai lima orang dan mereka inilah yang akan menyelaras program anjuran Redmummy.com. Antaranya Hari Keluarga Redmummy.com yang diadakan di Putrajaya tahun lalu.

Tambahnya, aktiviti ini mampu mengeratkan hubungan pembaca blog Redmummy.com dan secara tidak langsung menunjukkan penulis blog juga mempunyai pengaruh tersendiri terhadap khalayaknya.

Kebanyakan pengunjung setia blognya juga mempunyai blog peribadi. Ada yang bertanya bagaimana menjana pendapatan dengan menulis blog. Mereka harus mempunyai semangat yang kuat serta tidak kenal erti putus asa.

"Paling penting menjadi penulis blog tegar perlu mendapat restu suami, ini kerana banyak masa dihabiskan di hadapan komputer. Jadi jika suami memahami, segalanya akan menjadi mudah.

"Bagi suri rumah mungkin mereka boleh melakukannya pada waktu siang selepas membuat kerja rumah. Jangan sehingga asyik berblog menyebabkan rumah tangga menjadi kucar-kacir," katanya.

Sekiranya dalam masa setahun atau dua tahun masih tidak menerima sebarang pendapatan, baginya itu perkara biasa kerana menulis blog memerlukan kesabaran tinggi.

Panduan menjana pendapatan menerusi blog:
1. Individu mestilah mempunyai Internet serta komputer riba yang mudah dibawa ke mana-mana.
2. Mulakan membaca blog popular kemudian tinggalkan komen pada lima blog popular ini.
3. Kemudian untuk setiap blog yang sudah diberi komen, cari pula blog lain kemudian tinggalkan tiga komen di situ begitulah seterusnya sehingga iaa berkembang.
4. Buat template yang menceriakan dan bukan hanya mengambil template sedia ada.
5. Setiap hari pastikan anda membuat 10 catatan, setiap catatan disiarkan tiga atau empat jam. Ini bagi memastikan blog sentiasa menerima kunjungan.
6. Mendaftar dengan laman web Nuffnang untuk memastikan blog menerima iklan daripada Nuffnang.
7. Rajin serta tidak kenal erti putus asa.

sumber - http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Jadimewahtulisblog/Article


Last edited by ozzy on Tue Apr 13, 2010 6:04 pm; edited 1 time in total

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  faisalmik on Tue Apr 13, 2010 5:14 pm

bleh laa web PCC jana pendapatan melalui iklan....

faisalmik
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 698
Points : 744
Join date : 15/04/2009
Age : 41
Location : Wangsa Maju/Teluk Baharu

http://www.tokgajah.com

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  ozzy on Tue Apr 13, 2010 5:20 pm

Nak cepat..buka citer panas ..kalau x cepat kaya cepat kena tangkap..hehe

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  zulkbo on Tue Apr 13, 2010 5:55 pm

"Saya memang tidak sukakan iklan, tetapi kerana terpengaruh dengan suami saya lakukan juga. Hasilnya selepas tiga tahun menulis dia menerima pendapatan pertama daripada Nuffnang berjumlah RM90. Diikuti RM150, RM300 sehinggalah sekarang mencecah RM10,000 sebulan.

wah hebat dia ni..
blog che cet pun dah berjuta
pengunjung.. Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  zulkbo on Tue Apr 13, 2010 5:58 pm

ozzy wrote:Nak cepat..buka citer panas ..kalau x cepat kaya cepat kena tangkap..hehe

koi tengok blog aok tu bagus di kormesialkan
ozzy..syg ceruta2 aok hanya aok yang membacanya..
boleh created traffic kalau aok publishkan..
sekadar mencadang..
Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  ozzy on Tue Apr 13, 2010 5:59 pm

zulkbo wrote:
"Saya memang tidak sukakan iklan, tetapi kerana terpengaruh dengan suami saya lakukan juga. Hasilnya selepas tiga tahun menulis dia menerima pendapatan pertama daripada Nuffnang berjumlah RM90. Diikuti RM150, RM300 sehinggalah sekarang mencecah RM10,000 sebulan.

wah hebat dia ni..
blog che cet pun dah berjuta
pengunjung.. Very Happy

Tula pasal Zul..aku nak gi menuntut ilmu buat blog dgn aok..hehe


Last edited by ozzy on Tue Apr 13, 2010 6:03 pm; edited 1 time in total

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  ozzy on Tue Apr 13, 2010 6:01 pm

zulkbo wrote:
ozzy wrote:Nak cepat..buka citer panas ..kalau x cepat kaya cepat kena tangkap..hehe

koi tengok blog aok tu bagus di kormesialkan
ozzy..syg ceruta2 aok hanya aok yang membacanya..
boleh created traffic kalau aok publishkan..
sekadar mencadang..
Very Happy

Tu blog peribadi la zul..cerita2 peribadi aku malu plak nak publish kat org..buat tatapan anak cucu aku nanti kisah perjalanan hidup aku ..nanti aku create blog baru utk komersial..tungguuuu

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  zulkbo on Tue Apr 13, 2010 6:05 pm

ozzy wrote:
zulkbo wrote:
ozzy wrote:Nak cepat..buka citer panas ..kalau x cepat kaya cepat kena tangkap..hehe

koi tengok blog aok tu bagus di kormesialkan
ozzy..syg ceruta2 aok hanya aok yang membacanya..
boleh created traffic kalau aok publishkan..
sekadar mencadang..
Very Happy

Tu blog peribadi la zul..cerita2 peribadi aku malu plak nak publish kat org..buat tatapan anak cucu aku nanti kisah perjalanan hidup aku ..nanti aku create blog baru utk komersial..tungguuuu

nama pun blog..
mesti kena publish bro,,
kalau aok nak terlalu
peribadi koi cadang aok
buat novel..blog kena publish
sebab umum..cer tanya abang
Yassin kita..hu hu Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  zulkbo on Tue Apr 13, 2010 6:07 pm

OZZY>>> dekat blog aok..aok jangan letak biodata(barulah rahsia)
sebab cerita aok bukan ada nama detail..dalam syarikat pengiklan
con:nuffnang@adverdlets baru aok register nama betul..sebab diaorang
nak bayor cek nanti..

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  ozzy on Tue Apr 13, 2010 6:16 pm

zulkbo wrote:OZZY>>> dekat blog aok..aok jangan letak biodata(barulah rahsia)
sebab cerita aok bukan ada nama detail..dalam syarikat pengiklan
con:nuffnang@adverdlets baru aok register nama betul..sebab diaorang
nak bayor cek nanti..


blog kawan tu tidak lah terlalu rahsia..sapa2 ternampak dan berminat nak baca koi x kisah pun tinggal lagi koi x hebohkan pada semua org je..lagipun bukan semua rahsia/cerita peribadi koi dedahkan dalam tu..
Apapun..tima kasih zul..koi mmg x reti sgt pasal blog ni..tu pasal koi nak gi menuntut dgn aok nanti...nak buat blog baru yg masyukkkkk Very Happy

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  zulkbo on Tue Apr 13, 2010 6:22 pm

ozzy wrote:
zulkbo wrote:OZZY>>> dekat blog aok..aok jangan letak biodata(barulah rahsia)
sebab cerita aok bukan ada nama detail..dalam syarikat pengiklan
con:nuffnang@adverdlets baru aok register nama betul..sebab diaorang
nak bayor cek nanti..


blog kawan tu tidak lah terlalu rahsia..sapa2 ternampak dan berminat nak baca koi x kisah pun tinggal lagi koi x hebohkan pada semua org je..lagipun bukan semua rahsia/cerita peribadi koi dedahkan dalam tu..
Apapun..tima kasih zul..koi mmg x reti sgt pasal blog ni..tu pasal koi nak gi menuntut dgn aok nanti...nak buat blog baru yg masyukkkkk Very Happy

alright...tu yang koi nak dengor..
nanti ngeteh koi ajor aok la.. Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  SailorMoon on Tue Apr 13, 2010 6:50 pm

koi baru jer nak upkan topik ni td...
smgt baca metro arini...
abg zul ngn abg yassin, sila klik nuff di blog koi
tepat kul 12mlm nt yek...hahaha...
buat baik dibalas baik... Laughing

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  ozzy on Tue Apr 13, 2010 7:05 pm

Keh baru masuk jengok blog redmummy ni tadi...lorrr cerita kucing dia mengawan jekk rupanya... Very Happy

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  SailorMoon on Tue Apr 13, 2010 7:13 pm

ozzy wrote:Keh baru masuk jengok blog redmummy ni tadi...lorrr cerita kucing dia mengawan jekk rupanya... Very Happy


blog dia dh ramai pengikut,
buat citer remeh pun org layan gek...

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  Deto_8 on Tue Apr 13, 2010 8:45 pm

SailorMoon wrote:
ozzy wrote:Keh baru masuk jengok blog redmummy ni tadi...lorrr cerita kucing dia mengawan jekk rupanya... Very Happy


blog dia dh ramai pengikut,
buat citer remeh pun org layan gek...

redmummy factor...buatlah citer apa pun...

kawan cadang ozzy buat blog nama papajahat... Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  zulkbo on Tue Apr 13, 2010 9:36 pm

ozzy wrote:Keh baru masuk jengok blog redmummy ni tadi...lorrr cerita kucing dia mengawan jekk rupanya... Very Happy

aok baru tahu..!
yang penting nak created
follower tegar ngan kita
citer taik kucing pun orang masuk
he he he... Razz
berbanding blog aok yang setaraf novel tu
koi tengok elok aok kormesialkan..
mesti masyuk ribannya..bolehlah belanja
koi murtabak mengkasar..he he
Laughing

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  ozzy on Wed Apr 14, 2010 12:05 am

zulkbo wrote:
ozzy wrote:Keh baru masuk jengok blog redmummy ni tadi...lorrr cerita kucing dia mengawan jekk rupanya... Very Happy

aok baru tahu..!
yang penting nak created
follower tegar ngan kita
citer taik kucing pun orang masuk
he he he... Razz
berbanding blog aok yang setaraf novel tu
koi tengok elok aok kormesialkan..
mesti masyuk ribannya..bolehlah belanja
koi murtabak mengkasar..he he
Laughing

uikk..betul ke ni zul..dah byk kali koi tgk aok mcm berminat je dgn blog kwn tu..mcm ada potensi masyuk je ni...betul2 buat kwn teruja ni hehe..koi tgk mcm x de benda pun kat blog koi tu cuma kisah pengalaman & perjalanan hidup koi jek..
kalau gitu koi sambut cabaran aok tu nanti kita jumpa koi belanja aok.. aok tolong setkan blog koi biar masyukk ribu riban (koi tau aok suka makan garam) hehe..novel koi pun ada tapi kisahnya pun teramat-amat peribadi juga..x pe nanti koi buat novel baru

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  ozzy on Wed Apr 14, 2010 12:10 am

Deto_8 wrote:

kawan cadang ozzy buat blog nama papajahat... Laughing

cadangan anda akan dipertimbangkan...


Last edited by ozzy on Wed Apr 14, 2010 12:24 am; edited 1 time in total

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  zulkbo on Wed Apr 14, 2010 12:20 am

ozzy wrote:
zulkbo wrote:
ozzy wrote:Keh baru masuk jengok blog redmummy ni tadi...lorrr cerita kucing dia mengawan jekk rupanya... Very Happy

aok baru tahu..!
yang penting nak created
follower tegar ngan kita
citer taik kucing pun orang masuk
he he he... Razz
berbanding blog aok yang setaraf novel tu
koi tengok elok aok kormesialkan..
mesti masyuk ribannya..bolehlah belanja
koi murtabak mengkasar..he he
Laughing

uikk..betul ke ni zul..dah byk kali koi tgk aok mcm berminat je dgn blog kwn tu..mcm ada potensi masyuk je ni...betul2 buat kwn teruja ni hehe..koi tgk mcm x de benda pun kat blog koi tu cuma kisah pengalaman & perjalanan hidup koi jek..
kalau gitu koi sambut cabaran aok tu nanti kita jumpa koi belanja aok.. aok tolong setkan blog koi biar masyukk ribu riban (koi tau aok suka makan garam) hehe..novel koi pun ada tapi kisahnya pun teramat-amat peribadi juga..x pe nanti koi buat novel baru

al-right bro Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  zulkbo on Wed Apr 14, 2010 1:56 pm



pada ahli tegar PCC yang mempunyai blog di seru menempekkan banner
PCC di blog anda beserta dengn link ke PCC nih contoh ada di sini
:
BANNER PCC


***tiada paksaan..sekadar mencadang..jasa anda amat dikenang..hu hu Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  SailorMoon on Wed Apr 14, 2010 2:50 pm

zulkbo wrote:

pada ahli tegar PCC yang mempunyai blog di seru menempekkan banner
PCC di blog anda beserta dengn link ke PCC nih contoh ada di sini
:
BANNER PCC


***tiada paksaan..sekadar mencadang..jasa anda amat dikenang..hu hu Very Happy

will do...

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  ozzy on Wed Apr 14, 2010 3:35 pm

SailorMoon wrote:
zulkbo wrote:

pada ahli tegar PCC yang mempunyai blog di seru menempekkan banner
PCC di blog anda beserta dengn link ke PCC nih contoh ada di sini
:
BANNER PCC


***tiada paksaan..sekadar mencadang..jasa anda amat dikenang..hu hu Very Happy

will do...

I Followwww...

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  SailorMoon on Wed Apr 14, 2010 4:14 pm

huhuhu... tabik spring kat sifu...
Toinnnnnggggggggggg...

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  koy101 on Fri Apr 16, 2010 1:41 am

zulkbo wrote:

pada ahli tegar PCC yang mempunyai blog di seru menempekkan banner
PCC di blog anda beserta dengn link ke PCC nih contoh ada di sini
:
BANNER PCC


***tiada paksaan..sekadar mencadang..jasa anda amat dikenang..hu hu Very Happy

errrrr...... xreti bang.... hehehehehe..... Embarassed Embarassed Embarassed

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Buat DuiT Dengan Blog

Post  Sponsored content Today at 3:50 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum