Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

View previous topic View next topic Go down

Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  ozzy on Tue Apr 27, 2010 12:26 pm

Kalau perempuan cantik pendiam
Lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mesti ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang di belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mesti dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik di tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu betol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik di tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyer...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: elehhh!!,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!! poyo btol..ngade2 la tu...

Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...
Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...

Kalau perempuan cantik main2 miscall
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miscall
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!! sibuk ni tau tak!! semak jelahh!!

Kalau perempuan cantik hantar email hari2
Lelaki akan kata: sukenyer...!!
Kalau perempuan tak cantik hantar2 email
Lelaki akan kata: asyik2 email dia je...boring!


*** Orang lain yang kata bukan koi.. Very Happy


Last edited by ozzy on Tue Apr 27, 2010 5:19 pm; edited 4 times in total

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  SailorMoon on Tue Apr 27, 2010 1:02 pm

Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

- x hengen koi nak nolong sesape dah pasni
hahaha...

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  zulkbo on Tue Apr 27, 2010 6:57 pm

Manusia memang suka bersangka-sangka (tak semua)
yang kaya di sangka makan duit haram..
yang miskin disangka lemah dan pemalas
yang pakai kereta baru disangka nak menunjuk
yang pakai kereta buruk disangka ZUHUD...

Perasaan hasad,dengki,ujub dan riyak adalah perasaan kotor yang ada di dalam hati manusia kecuali Rasulullah SAW yang telah dicuci hatinya semasa peristiwa Israk dan Mikraj.

Berikut adalah tips dari Syeikh Abdulkadir Al Jailani untuk sentiasa bersangka baik sesama insan.

Jika engkau bertemu dengan seseorang, maka yakinilah bahawa dia lebih baik darimu. Ucapkan dalam hatimu :
"Mungkin kedudukannya di sisi Allah jauh lebih baik dan lebih tinggi dariku".

Jika bertemu anak kecil, maka ucapkanlah dalam hatimu :
"Anak ini belum bermaksiat kepada Allah, sedangkan diriku telah banyak bermaksiat kepadaNya. Tentu anak ini jauh lebih baik dariku"..
SUMBER

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  Bederun on Tue Apr 27, 2010 10:10 pm

Cantik atau tidak cantik, bergantung pada pandangan masing2.
Kadang2 seseorang perempuan itu tidak cantik sebenarnya, namum pada pandangan kita, dialah perempuan yang paling cantik, mungkin bukan dari pandangan mata, tetapi dari pandangan hati. Sebab itulah kaum lelaki diaugerahkan 2 kelebihan dalam menilai perempuan.

1. Menilai dengan nafsu
Menilai kecantikan pada yang zahir berdasarkan nafsu semata-mata. Biasanya ia tidak akan kekal lama.
2. Menilai dengan iman
Tidak mengutamakan paras rupa, tapi menilai kecantikan pada budi pekerti serta keikhlasan seseorang perempuan.

Begitulah seadanya....

Bederun
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 160
Points : 171
Join date : 25/03/2010
Age : 40
Location : Jerantut - Sintok - Damansara - Muar

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  koy101 on Sat May 01, 2010 2:28 am

Ntah ler.... goner nak komen aaaa....
camnih ler....
meh kita nengok kat keta laa... wat contoh... nak amik kaum hawa kang... ader hok marah kat aku lak nanti... hehehehhee..

Ader org suker tgk keta Ferarri...
Ader org suker tgk keta Merc..
Ader gak org suker tgk keta Proton..
Lagi haru... ader org suker tgk keta tolok....
Aku lak suka tgk keta 4x4 jer.... hehehehe...

Sumer duk kata keta minat masing-masing best...
Xkira ler dari segala segi....
sumer nak menangkan keta yg diminati...
Apadahal......
Walau aper keta pun yg kita minat...
Asas keta tuh sama.... ader enjin... ader roda...
Ader stering.... ader kusi.....
Kalo pandu... kena isi minyak gak.... atau NGV... hehehehe...
Jadi...
Ngaper org minat keta len len...???

Sebab...
Cantik tuh subjektif...
Jap.. nak tulis omputih jap.... mintak izin dr mod aaa....
"Beauty is in the eye of the beholder"
Lupa dah sapa ckp ayat tuh....
Kira lebih kurang la....
Kecantikan tuh adalah dimata org yg mandang....

jadi... xder sapa leh kata org tuh cantik... org nih xcantik bebenornyer... hahahaha...
sebab... ader org cantik di mata kita... tp xcantik di mata org lain....

Untuk itu..
sebagai pengakhir kata...
Aku cumer leh cakap...
"Aku Setan"
hehehehehhee.....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  Yassin on Mon Jun 14, 2010 2:09 pm

Kalau pompuan cantik keknya sombong tak lawo lalu jadinya. Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  SailorMoon on Mon Jun 14, 2010 2:13 pm

Yassin wrote:Kalau pompuan cantik keknya sombong tak lawo lalu jadinya.

menurut kamus org sarawak,lawa tu mksudnyer sombong...

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  zulkbo on Mon Jun 14, 2010 3:23 pm

SailorMoon wrote:
Yassin wrote:Kalau pompuan cantik keknya sombong tak lawo lalu jadinya.

menurut kamus org sarawak,lawa tu mksudnyer sombong...

pulak??? Rolling Eyes

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  CT Gurlz on Mon Jun 14, 2010 3:36 pm

ermmm...lelaki mmg mcm tu ka..??
ok paham....tq for info...

CT Gurlz
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 215
Points : 219
Join date : 10/06/2010
Location : Merata sebab selalu outstation

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  SailorMoon on Mon Jun 14, 2010 3:40 pm

zulkbo wrote:
SailorMoon wrote:
Yassin wrote:Kalau pompuan cantik keknya sombong tak lawo lalu jadinya.

menurut kamus org sarawak,lawa tu mksudnyer sombong...

pulak???

ho'oh...deme kalau cakak lawa tu ade dua mksud..
so,sila jgn perasan dulu...hehehe

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  CT Gurlz on Mon Jun 14, 2010 3:42 pm

camtu pulak...

CT Gurlz
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 215
Points : 219
Join date : 10/06/2010
Location : Merata sebab selalu outstation

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  ozzy on Mon Jun 14, 2010 3:44 pm

Yassin wrote:Kalau pompuan cantik keknya sombong tak lawo lalu jadinya. Razz

kalau mmg dah memang lawo...adjust kot mana pun org kabo lawo jugek..

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  MD on Mon Jun 14, 2010 4:21 pm

ozzy wrote:
Yassin wrote:Kalau pompuan cantik keknya sombong tak lawo lalu jadinya. Razz

kalau mmg dah memang lawo...adjust kot mana pun org kabo lawo jugek..

Ozzy,
hati hati menaip ayat... [ kawan ngaborkan aje....]hehehehe

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  MD on Mon Jun 14, 2010 4:23 pm

SailorMoon wrote:
Yassin wrote:Kalau pompuan cantik keknya sombong tak lawo lalu jadinya.

menurut kamus org sarawak,lawa tu mksudnyer sombong...

maknenya kalau pegi Sarawak kena cakap '' awak ni tak lawa lah...''

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  ozzy on Mon Jun 14, 2010 4:40 pm

MD wrote:
ozzy wrote:
Yassin wrote:Kalau pompuan cantik keknya sombong tak lawo lalu jadinya. Razz

kalau mmg dah memang lawo...adjust kot mana pun org kabo lawo jugek..

Ozzy,
hati hati menaip ayat... [ kawan ngaborkan aje....]hehehehe

uikkk..koi ngabor benda bete...aok baca goner..ade saloh mana2 ke.. scratch

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  MD on Mon Jun 14, 2010 5:23 pm

ozzy wrote:
MD wrote:
ozzy wrote:
Yassin wrote:Kalau pompuan cantik keknya sombong tak lawo lalu jadinya. Razz

kalau mmg dah memang lawo...adjust kot mana pun org kabo lawo jugek..

Ozzy,
hati hati menaip ayat... [ kawan ngaborkan aje....]hehehehe

uikkk..koi ngabor benda bete...aok baca goner..ade saloh mana2 ke.. scratch

tu yg buh bedak dalam surat hehehheee...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  Yassin on Mon Jun 14, 2010 6:06 pm

ozzy wrote:
Yassin wrote:Kalau pompuan cantik keknya sombong tak lawo lalu jadinya. Razz

kalau mmg dah memang lawo...adjust kot mana pun org kabo lawo jugek..

Tulis molek weh hehehe... mengulang cakap MD ..heheh kawan pun x tahu.. Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  ozzy on Mon Jun 14, 2010 7:16 pm

MD wrote:
ozzy wrote:
MD wrote:
ozzy wrote:
Yassin wrote:Kalau pompuan cantik keknya sombong tak lawo lalu jadinya. Razz

kalau mmg dah memang lawo...adjust kot mana pun org kabo lawo jugek..

Ozzy,
hati hati menaip ayat... [ kawan ngaborkan aje....]hehehehe

uikkk..koi ngabor benda bete...aok baca goner..ade saloh mana2 ke.. scratch

tu yg buh bedak dalam surat hehehheee...

cehhh...siot jekk... Razz

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  zulkbo on Mon Jun 14, 2010 11:33 pm

SailorMoon wrote:
zulkbo wrote:
SailorMoon wrote:
Yassin wrote:Kalau pompuan cantik keknya sombong tak lawo lalu jadinya.

menurut kamus org sarawak,lawa tu mksudnyer sombong...

pulak???

ho'oh...deme kalau cakak lawa tu ade dua mksud..
so,sila jgn perasan dulu...hehehe

nasib baik koi hensem..
la la la clown

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  ainie rashid on Tue Jun 15, 2010 4:58 am

Yassin wrote:Kalau pompuan cantik keknya sombong tak lawo lalu jadinya. Razz


Alaa bro yassin.... bior la deme nok kabo aperpun...lawo ke ... idok ke..... diri sendiri kena kabo
"Diriku lawo kerana ..........diriku begitu beharga" cewah ... iklan la pulok...... Very Happy Very Happy Embarassed queen

ainie rashid
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 243
Points : 265
Join date : 15/12/2009
Age : 45
Location : / J 2 / Kuantan

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  cekwa on Thu Jun 17, 2010 4:45 pm

zulkbo wrote:
SailorMoon wrote:
zulkbo wrote:
SailorMoon wrote:
Yassin wrote:Kalau pompuan cantik keknya sombong tak lawo lalu jadinya.

menurut kamus org sarawak,lawa tu mksudnyer sombong...

pulak???

ho'oh...deme kalau cakak lawa tu ade dua mksud..
so,sila jgn perasan dulu...hehehe

nasib baik koi hensem..
la la la clown

"lawa" di Sarawak maksudnya sombong, jadi kalo nak puji org pompan/lelaki
sarawak kena ckp 'kacak"..seme2 menda yang lawo2 di sarawak dipanggil kacak ya.
Pompan pun kena ckp dia kacak..kacaknye aok..ermmmm Very Happy Very Happy

cekwa
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 181
Points : 241
Join date : 19/01/2010
Location : kg kerayong, bera, kuantan, beaufort, sabah

http://9w2waa.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  Yassin on Thu Jun 17, 2010 4:54 pm

cekwa wrote:
"lawa" di Sarawak maksudnya sombong, jadi kalo nak puji org pompan/lelaki
sarawak kena ckp 'kacak"..seme2 menda yang lawo2 di sarawak dipanggil kacak ya.
Pompan pun kena ckp dia kacak..kacaknye aok..ermmmm Very Happy Very Happy

Goner kalau kita kabor hensem weh org pompuan di Sarawak tu hehehe... Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  koy101 on Sat Jun 26, 2010 2:50 am

Yassin wrote:
cekwa wrote:
"lawa" di Sarawak maksudnya sombong, jadi kalo nak puji org pompan/lelaki
sarawak kena ckp 'kacak"..seme2 menda yang lawo2 di sarawak dipanggil kacak ya.
Pompan pun kena ckp dia kacak..kacaknye aok..ermmmm Very Happy Very Happy

Goner kalau kita kabor hensem weh org pompuan di Sarawak tu hehehe... Razz

aku dok ngabor aper-aper weh..... aku nengok jerrr..... hehehehe.... sesambil snap gambor... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Beza Antara Cantik Dgn Tak Cantik

Post  Sponsored content Today at 10:51 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum