Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Pantai Sepat yang semakin sepi

View previous topic View next topic Go down

Pantai Sepat yang semakin sepi

Post  jasmi on Mon May 24, 2010 12:39 am

Pantai sepak merupakan pantai yang menganjur dari Kg Soi, Tanjung lumpur hingga ke Cerok Paloh. Pantainya yang memanjang, bersama pepohonan yang meneduhi pantainya. Panoramanya yang cantik, di samping suasana kampung tradisional mengamit para pengunjung. Mereka mandi, memancing berkhemah dan beriadah.
Namun begitu, pada hari ini suasananya sudah berlainan. Pantainya sudah terhakis. Sampah sarap juga bertaburan di sepanjang pantai hampir 5 kilometer. Semacam bau bangkai/baja menusuk hidung. Bau ini menimbulkan ketidakselesaan para pengunjung. Apa tidaknya, bangkai ikan sepanjang pantai. Lalat cukup banyak hingga nak makan nasipun tak terlalu nak menjamahnya. Sampah sarap juga tidak dibersihkan. ada 3 kemukinan sampah dibuang antaranya dibuang oleh pengunjung, dibuang oleh bot dan kapal, dan aliran sampah dari Sungai Kuantan yang dihanyut ombak dan arus.
Kita mengharapkan, pihak berwajib mengambil serius perkara ini dan saya berharap ianya dapat diatasi. Jika ia terus dibiarkan, maka kita bimbang suatu hari nanti, pantai ini sepi dari pengunjung. selain itu juga ia akan merugikan peniaga dan kita semua.
Antara cadangan saya: adakan aktiviti oleh pihak kerajaan dan swasta di pantai tersebut. Banyakkan motel dan hotel. Kita juga sarankan aktiviti pantai yang pelbagai seperti riadah dan sukan air. Juga boleh menganjurkan Larian Pantai. Boleh di buat dari Tanjung Lumpur ke Pantai Sepat. Harap ada yang prihatin.
,


Uploaded with ImageShack.us

jasmi

Posts : 44
Points : 82
Join date : 11/05/2010
Age : 42
Location : Kg New Zealand

http://justme-newzealand.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pantai Sepat yang semakin sepi

Post  deskcom on Thu Jul 29, 2010 3:39 pm

Sunyi sepi...

ramai couple buat onar kat sini What a Face

deskcom

Posts : 21
Points : 22
Join date : 28/07/2010

Back to top Go down

Re: Pantai Sepat yang semakin sepi

Post  faisalmik on Fri Oct 08, 2010 11:39 am

rasenya pantai sepat ni...
jauh skit dari bandar Kuantan...
tu yg kurang org nak pegi sane...
coz kat ktn..ada pantai TC....

harap ada usaha nak indahkan..
dan promote pantai ni lagi....

saya suka pantai sepat..
coz suasana kampung yg indah permai...

faisalmik
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 698
Points : 744
Join date : 15/04/2009
Age : 41
Location : Wangsa Maju/Teluk Baharu

http://www.tokgajah.com

Back to top Go down

Re: Pantai Sepat yang semakin sepi

Post  MD on Fri Oct 08, 2010 11:43 am

faisalmik wrote:rasenya pantai sepat ni...
jauh skit dari bandar Kuantan...
tu yg kurang org nak pegi sane...
coz kat ktn..ada pantai TC....

harap ada usaha nak indahkan..
dan promote pantai ni lagi....

saya suka pantai sepat..
coz suasana kampung yg indah permai...

betul...TC dekat dengan bandor,kedai banyok...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Pantai Sepat yang semakin sepi

Post  SailorMoon on Fri Oct 08, 2010 12:22 pm




kami suke jer p Pantai Sepat...
ujg2 mggu ramai jer org picnic...
bwk bekal siap2 la dr umah..
siap pasang khemah lg..
masalahnye tmpt nak tukar pkaian...
cuma ade satu tmpt,tokey restaurant berdekatan punye..
tempat sempit...bilik mandi uzur...
padan la ngn bayaran dia...

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pantai Sepat yang semakin sepi

Post  MD on Fri Oct 08, 2010 12:33 pm

baju meroh tu sape?

p/s - ade no phone dia tak?

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Pantai Sepat yang semakin sepi

Post  SailorMoon on Fri Oct 08, 2010 12:39 pm

MD wrote:baju meroh tu sape?

p/s - ade no phone dia tak?

budak te xdok no tepon...
no akaun bank ade kala aok nok...
duit raya dia x bape byk thn ni...lalala Rolling Eyes

SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Pantai Sepat yang semakin sepi

Post  MD on Fri Oct 08, 2010 4:11 pm

SailorMoon wrote:
MD wrote:baju meroh tu sape?

p/s - ade no phone dia tak?

budak te xdok no tepon...
no akaun bank ade kala aok nok...
duit raya dia x bape byk thn ni...lalala Rolling Eyes

bisa ayat [ makan opor Pekan banyok ngat nih...]

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Pantai Sepat yang semakin sepi

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum