Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  MD on Wed May 26, 2010 12:39 pm




Salam Semua Warga PCC,

Kalau kita kenangkan semula jumlah duit belanja sekolah harian yang diberikan oleh Ibu/Bapa kita sekitar 15 - 20 tahun dahulu sememangnya jauh bezanya dengan sekarang.Sebetulnya ia berkait rapat dengan keadaan ketika itu.

Jumlah 30sen,50sen hingga ke 1ringgit merupakan jumlah yang popular dan selalu diamalkan oleh ibu bapa kita.
Apa pun selain dari duit belanja sekolah ada juga diantara kita membawa bekal tambahan bagi menampung menu makanan semasa rehat.

Jemput semua berkongsi pengalaman berkaitan dengan Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu, dan mungkin ini akan jadi panduan untuk generasi akan datang..

Selamat Berforum,Terima Kasih

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  RAFtegang on Wed May 26, 2010 12:43 pm

Darjah satu....20sen je. Nasik lemak 10sen masa tu.
Paling banyak duit banjer aku dulu masa form 6 ....rm1.....heheh

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  RoyKay33 on Wed May 26, 2010 12:46 pm

skoloh rendoh beloh pagi 50posen..
beloh ptg skoloh agama 20posen uat
beli biskut bantal kt kedei pok derih..ekekek

RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  RAFtegang on Wed May 26, 2010 12:48 pm

RoyKay33 wrote:skoloh rendoh beloh pagi 50posen..
beloh ptg skoloh agama 20posen uat
beli biskut bantal kt kedei pok derih..ekekek
zaman bila sekolah rendah ko ni? Kalau zaman aku 50sen ni kira anak2 hartawan....

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  RoyKay33 on Wed May 26, 2010 12:51 pm

RAFtegang wrote:
RoyKay33 wrote:skoloh rendoh beloh pagi 50posen..
beloh ptg skoloh agama 20posen uat
beli biskut bantal kt kedei pok derih..ekekek
zaman bila sekolah rendah ko ni? Kalau zaman aku 50sen ni kira anak2 hartawan....

mase tu macik kantin jual makanan mahal..
masuk menengah kasi up singgit..ekekek

itu pong ade member duit banje 5 hengget sehari..
apelagi asik kene p0ww laa..ekekek

RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  RAFtegang on Wed May 26, 2010 12:55 pm

Tapikan Roy...banjer rm5 sehari tu kira common la skang ni. Anak2 aku pun paling koman rm3. Kalau ada kokurikulum tu aku up la bagi rm5...kadang2 up lagi bagi rm8. Tapi kalau tengah sesak cam hari ni aku bagi penampor je.

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  RoyKay33 on Wed May 26, 2010 12:58 pm

RAFtegang wrote:Tapikan Roy...banjer rm5 sehari tu kira common la skang ni. Anak2 aku pun paling koman rm3. Kalau ada kokurikulum tu aku up la bagi rm5...kadang2 up lagi bagi rm8. Tapi kalau tengah sesak cam hari ni aku bagi penampor je.

itu dah up penampor namanye..ekekek

RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  MD on Wed May 26, 2010 12:58 pm

RAFtegang wrote:
RoyKay33 wrote:skoloh rendoh beloh pagi 50posen..
beloh ptg skoloh agama 20posen uat
beli biskut bantal kt kedei pok derih..ekekek
zaman bila sekolah rendah ko ni? Kalau zaman aku 50sen ni kira anak2 hartawan....

Raf,
30sen - nasi lemak
10sen - keropok lekor
10sen - air sirap/oren

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  RoyKay33 on Wed May 26, 2010 1:00 pm

MD wrote:
RAFtegang wrote:
RoyKay33 wrote:skoloh rendoh beloh pagi 50posen..
beloh ptg skoloh agama 20posen uat
beli biskut bantal kt kedei pok derih..ekekek
zaman bila sekolah rendah ko ni? Kalau zaman aku 50sen ni kira anak2 hartawan....

Raf,
30sen - nasi lemak
10sen - keropok lekor
10sen - air sirap/oren

yaa bet0oo0ll br0o MD..mmg xde belen laa..ekekek

RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  MD on Wed May 26, 2010 1:08 pm

RoyKay33 wrote:
yaa bet0oo0ll br0o MD..mmg xde belen laa..ekekek

RK,
kala hak ni punya menu memang = kenyang perut,suka hati la kita pada masa tu kan... Laughing

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  RoyKay33 on Wed May 26, 2010 1:10 pm

MD wrote:
RoyKay33 wrote:
yaa bet0oo0ll br0o MD..mmg xde belen laa..ekekek

RK,
kala hak ni punya menu memang = kenyang perut,suka hati la kita pada masa tu kan... Laughing

mase skoloh kepok lekor mmg ketagih..
siap tgu tepi kuali nok hak beloh kepale..ekekek

RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  RAFtegang on Wed May 26, 2010 1:11 pm

MD wrote:
RAFtegang wrote:
RoyKay33 wrote:skoloh rendoh beloh pagi 50posen..
beloh ptg skoloh agama 20posen uat
beli biskut bantal kt kedei pok derih..ekekek
zaman bila sekolah rendah ko ni? Kalau zaman aku 50sen ni kira anak2 hartawan....

Raf,
30sen - nasi lemak
10sen - keropok lekor
10sen - air sirap/oren
oooo nasik lemak 30sen.....ni dah akhir tahun 80an kot....zaman aku seposen je

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  MD on Wed May 26, 2010 1:29 pm

RoyKay33 wrote:

mase skoloh kepok lekor mmg ketagih..
siap tgu tepi kuali nok hak beloh kepale..ekekek

RK,
Aok nyer ayat buat kawan suka sorang2...memang betul dulu dulu keropok lekor memang sedap rasanya..beloh kepala untung sbb tebai kan...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  MD on Wed May 26, 2010 1:32 pm

RAFtegang wrote:
oooo nasik lemak 30sen.....ni dah akhir tahun 80an kot....zaman aku seposen je

30sen tu nasi dia nalekk punya,telur rebus separuh,yang bungkus daun pisang + suratkabor 20sen pun ada...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  RoyKay33 on Wed May 26, 2010 1:34 pm

RAFtegang wrote:oooo nasik lemak 30sen.....ni dah akhir tahun 80an kot....zaman aku seposen je

nko janda baik yg jual mmg laa 10sen..
kitorg nie janda jahat yg jual..siap kene marah lagik..ekekek

RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  RoyKay33 on Wed May 26, 2010 1:37 pm

MD wrote:
RoyKay33 wrote:

mase skoloh kepok lekor mmg ketagih..
siap tgu tepi kuali nok hak beloh kepale..ekekek

RK,
Aok nyer ayat buat kawan suka sorang2...memang betul dulu dulu keropok lekor memang sedap rasanya..beloh kepala untung sbb tebai kan...

siap tiup "fuhh fuhhh" smpi melepoh mulut mkn beloh kepale..ekekek

RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  RAFtegang on Wed May 26, 2010 1:38 pm

RoyKay33 wrote:
RAFtegang wrote:oooo nasik lemak 30sen.....ni dah akhir tahun 80an kot....zaman aku seposen je

nko janda baik yg jual mmg laa 10sen..
kitorg nie janda jahat yg jual..siap kene marah lagik..ekekek
aku mana lak penah dok Janda Baik. Aku sekolah kat Bentung. Masa tu standard la nasik lemak 10sen. Darjah 3 naik sket kot jadi 20sen

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  RAFtegang on Wed May 26, 2010 1:43 pm

Walaupun masa darjah 1 aku punye belanja sekolah cuma 20sen tapi bila kat sekolah aku tak paham tah nape kawan2 aku berebut2 nak ambik hati aku, nak kawan dgn aku sampai ramai yg berikan semua duit banjer dia kat aku. Cam aku ni Godfather lak kat sekolah masa tu. Orang dah bagi...aku amek je la...hahahahahaha. Mak aku pelik pagi2 bagi duit banjer cuma 20sen tapi bila balik penuh dgn duit syiling dalam poket aku...hahahahahaha

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  RoyKay33 on Wed May 26, 2010 1:44 pm

RAFtegang wrote:aku mana lak penah dok Janda Baik. Aku sekolah kat Bentung. Masa tu standard la nasik lemak 10sen. Darjah 3 naik sket kot jadi 20sen

o0o..jadik nye nko xdek laa skendel dgn janda baik tuu yer..ekekek

RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  RAFtegang on Wed May 26, 2010 1:45 pm

RoyKay33 wrote:
RAFtegang wrote:aku mana lak penah dok Janda Baik. Aku sekolah kat Bentung. Masa tu standard la nasik lemak 10sen. Darjah 3 naik sket kot jadi 20sen

o0o..jadik nye nko xdek laa skendel dgn janda baik tuu yer..ekekek
mmg takde la.....tapi tatau la pulak bapak aku dulu2 sebab dia dok sana masa kecik

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  RoyKay33 on Wed May 26, 2010 1:49 pm

kalo si ehsan aku mmg taww dia byk skendel..ekekek

RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  RAFtegang on Wed May 26, 2010 1:52 pm

RoyKay33 wrote:kalo si ehsan aku mmg taww dia byk skendel..ekekek
tu aku no komen tapi apa yg dia kata dia anti social....hehe

RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  Deto_8 on Wed May 26, 2010 3:22 pm

masa sekolah rendah dulu bawak 50 sen je....dah cukup makan sangat...naik sekolah menengah pulak singgit

sekarang 2 hinggit sekolah rendah pun tak cukup lagi....kat luar pagar godaan sedia menanti

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  Cik_N on Wed May 26, 2010 3:56 pm

best juga tajuk ni ye...Smile

masa sekoloh rendoh dulu ayoh bagik 30 sen je.. beli air sirap seposen, 20 posen beli nasik lemak @ kuih 2 ketul..

tak mcm skrg.. bubudak sekoloh rendoh bwk duit belanja pun ada hok RM5, plg skit RM2.. buktinyer? HARI INI jek kat sekoloh td cikgu dpt kumpul duit budak2 yg ilang sebanyak RM4.. terjumpa kat tepi tangga la... kt kantin la.. kat pasu bunga la... kaye bebenor deme2 ni sampai buang2 duit... hihihihi

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  MD on Wed May 26, 2010 3:58 pm

Cik_N wrote:best juga tajuk ni ye...Smile

masa sekoloh rendoh dulu ayoh bagik 30 sen je.. beli air sirap seposen, 20 posen beli nasik lemak @ kuih 2 ketul..

tak mcm skrg.. bubudak sekoloh rendoh bwk duit belanja pun ada hok RM5, plg skit RM2.. buktinyer? HARI INI jek kat sekoloh td cikgu dpt kumpul duit budak2 yg ilang sebanyak RM4.. terjumpa kat tepi tangga la... kt kantin la.. kat pasu bunga la... kaye bebenor deme2 ni sampai buang2 duit... hihihihi

maklum balas yang sangat baik dari Cik N,
nnt boleh bgtau kat pelajar duit belanja sekolah dulu banyak mana...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Duit Belanja Sekolah Dulu Dulu

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum