Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

View previous topic View next topic Go down

Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  zulkbo on Wed Jun 02, 2010 5:38 pm

Sedikit info tentang bangsa Yahudi Laknatullah:


Yahudi menganggap mereka bangsa pilihan dan bangsa-bangsa lain mereka panggil kafir atau goyem. Agama Yahudi hanya untuk mereka cenderung untuk bersikap eksklusif, menolak orang lain kerana berasa bangsa lain tidak setaraf dengan mereka.

Bangsa Yahudi tidak menggalakkan perkahwinan campur.
Pada mereka bangsa lain tidak layak berkongsi hidup
dengan mereka. Malah mereka juga memberikan pelbagai gelaran negatif kepada Yahudi yang memilih pasangan bangsa lain.Tentera mereka di galakkan memalukan wanita islam . Kanak-kanak Yahudi diajar supaya menyumpah seranah dan memaki hamun tatkala melintasi kawasan perkuburan bangsa lain terutama Islam.

Manusia lain selain Yahudi adalah anjing. Kami tidak
mengambil tanah milik orang-orang Arab dan tidak
menguasai sesuatu pun milik orang lain akan tetapi ia
adalah warisan nenek moyang kami yang telah dikuasai
musuh dan zalim. Manakala dalam Talmud yang diselewengkan ialah:"Semua bangsa selain Yahudi adalah laknat. Penguasaan Yahudi atas apa yang dimiliki al-quwaiin (selain Yahudi) adalah benar dan usaha menjaganya terus menerus dan abadi".



Nak boikot israel ni
cukup 3 produk jer..ini kerana mereka dengan lantang menghina orang islam sedunia dengan mengaku menyalurkan wang pada Yahudi Israel.
Coca-cola
Colgate
Starbuck

Percayalah tak kan mati kalau kita tak makan dan guna benda-benda tu..marilah kita semua melakukannya buat langkah permulaan ini..
Wassalam.

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  ozzy on Wed Jun 02, 2010 5:52 pm

zulkbo wrote:
Sedikit info tentang bangsa Yahudi Laknatullah:


Nak boikot israel ni
cukup 3 produk jer..ini kerana mereka dengan lantang menghina orang islam sedunia dengan mengaku menyalurkan wang pada Yahudi Israel.
Coca-cola
Colgate
Starbuck

Percayalah tak kan mati kalau kita tak makan dan guna benda-benda tu..marilah kita semua melakukannya buat langkah permulaan ini..
Wassalam.

koi tambah ser lagi .. facebook ... Very Happy


Last edited by ozzy on Wed Jun 02, 2010 5:53 pm; edited 1 time in total
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  RAFtegang on Wed Jun 02, 2010 5:53 pm

Mmg Yahudi ni anggap bangsa lain macam anjingkan...aku ada kawan stewardess, dia kata dalam flight pun bila tau org tu Yahudi, makanan dia terpaksa letak berasingan dgn org lain. Takleh sama fridge pun. Macam bagus je kan.
Satu lagi....Allah bagi Yahudi otak yg cerdik. Teror dalam maths, teror dalam perniagaan, teror dalam melanggar negara orang.
Aku dulu ada kawan dalam net, mmg Yahudi yg duduk kat Israel. Selalu jugak la berbual dgn dia. Dia pun kata tak setuju dgn cara negara dia buat org2 Arab tu. Tapi tah la tu kata dia. Tapikan one thing dia cerita...kaum dia tak isap rokok sebab dorg percaya sebatang rokok akan buat 7 generasi dorg jadi bodo..........
avatar
RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  zulkbo on Wed Jun 02, 2010 5:58 pm

ada infio mengatakan yahudi mencipta sistem riba pada bank untuk memusnahkan manusia selain yahudi..tapi di israel bank mereka tidak mengenakan interest sesama
yahudi cukup sekadar upah penyelenggaraan..di sini nampak yahudi culup menjaga penyatuan sesama mereka..orang kita bersatukah? di malaysia pun melayu dah berpecah pada 3..Yahudi cukup benci dan busuk hati pada bangsa lain..tapi kita busuk hati sesama bangsa..SEDIH...

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  zulkbo on Wed Jun 02, 2010 5:59 pm

ozzy wrote:
zulkbo wrote:
Sedikit info tentang bangsa Yahudi Laknatullah:


Nak boikot israel ni
cukup 3 produk jer..ini kerana mereka dengan lantang menghina orang islam sedunia dengan mengaku menyalurkan wang pada Yahudi Israel.
Coca-cola
Colgate
Starbuck

Percayalah tak kan mati kalau kita tak makan dan guna benda-benda tu..marilah kita semua melakukannya buat langkah permulaan ini..
Wassalam.


koi tambah ser lagi .. facebook ... Very Happy
Evil or Very Mad Evil or Very Mad


FACEBOOK tak mengaku salur dana pada tentera israel
tapi 3 syarikat ni nyata-nyata mengaku..

Evil or Very Mad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  zulkbo on Wed Jun 02, 2010 6:03 pm

heran kenapa tak bangunkan produk
minuman tempatan ganti kilang coca-cola
tu..di sini peranan orang yang berkenaan..
sedih jika semua ada kepentingan..
cara yahudi main manusia..DUITT...!!

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  zulkbo on Wed Jun 02, 2010 6:06 pm

ADA yahudi yang meniaga kita tahu
kita pun tak boleh lari dari guna kemudahan
produk yahudi..google pun yahudi..microsoft..
baik kata kebanyakanlah..tapi 3 syarikat ini
dengan bangga umum mereka menyumbang besar
pada kerajaan israel..tu yang kita kena boikot dahulu..
bukan susah minumlah minuman tempatan..he he
ubat gigi pun byk yang tempatan..starbuck tu gantilah
minuman lain..

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  RAFtegang on Wed Jun 02, 2010 6:08 pm

zulkbo wrote:heran kenapa tak bangunkan produk
minuman tempatan ganti kilang coca-cola
tu..di sini peranan orang yang berkenaan..
sedih jika semua ada kepentingan..
cara yahudi main manusia..DUITT...!!
Orang Arab yg aku tau rata2 tak boleh kalau tak minum Coke. Tapi aku rasa negara Arab dah buat minuman cam tu. Apa tah nama dia...tapi belakang dia tulis Cola jugak la. Kat mesia ni ganti je la dgn Pepsi kot....


Last edited by RAFtegang on Wed Jun 02, 2010 6:17 pm; edited 1 time in total
avatar
RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  zulkbo on Wed Jun 02, 2010 6:14 pm



NABIL kabor...
"LU FIKIRLAH SENDIRI"

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  ozzy on Wed Jun 02, 2010 7:08 pm

zulkbo wrote:

NABIL kabor...
"LU FIKIRLAH SENDIRI"

Elok tukor iklan coca-cola dari BBBRRRRRR... jadi GGGRRRRRRRRRR...
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  Awangmaseru on Wed Jun 02, 2010 8:18 pm

RAFtegang wrote:
zulkbo wrote:heran kenapa tak bangunkan produk
minuman tempatan ganti kilang coca-cola
tu..di sini peranan orang yang berkenaan..
sedih jika semua ada kepentingan..
cara yahudi main manusia..DUITT...!!
Orang Arab yg aku tau rata2 tak boleh kalau tak minum Coke. Tapi aku rasa negara Arab dah buat minuman cam tu. Apa tah nama dia...tapi belakang dia tulis Cola jugak la. Kat mesia ni ganti je la dgn Pepsi kot....

Boikot guna 3 prodak yahudi tu memang satu cara yang baik
tapi sebenarnya penyakit paling parah orang mesia ni masih
guna sistem politik idea pemikir bangsa yahudi sebab tu pe***pin negara kita tetap sujud kpd amerika yang menyokong yahudi walaupun rakyat semua benci dan memboikot prodaknya.

Awangmaseru
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 252
Points : 294
Join date : 30/11/2009
Age : 55
Location : ulu cheka/jerantut

http://www.mohlaweh.multiply.com

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  jasmi on Wed Jun 02, 2010 8:40 pm

sokong sangat boikot barangan Israel. Memang celakalah Israel. Dalam Quran dah jelas, kaum Yahudi musuh dunia, bangsa yang tak kenal diuntung dan tak mahu beriman kepada Allah. Saya teringat tentang protokol Yahudi untuk menakluk dunia. Sudah banyak mereka lakukan untuk kuasai dunia. Selain penjajahan menerusi ekonomi dan politik mereka juga menjajah dunia di sudut sosial dan segalanyanya didunia. Riba, hiburan, dan isu palestin tidak boleh di pandang ringan. Awok me tahu tak antara protokol Yahudi ini termasuklah dadah dan rokok. Saya nak peringatkan kawan-kawan, selain kita tahu tentang produk Yahudi ni, kita kita tahu rokok juga adalah satu cara Yahudi nak melemahkan bangsa lain. Berapa ramai yang tahu atau ambil tahu tentang sejarah rokok dan yahudi ni..Fikirkanlah..
Tapi, bila kata kita perlu anti-rokok, ramai yang marah..
avatar
jasmi

Posts : 44
Points : 82
Join date : 11/05/2010
Age : 42
Location : Kg New Zealand

http://justme-newzealand.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  jasmi on Wed Jun 02, 2010 9:38 pm

RAFtegang wrote:Mmg Yahudi ni anggap bangsa lain macam anjingkan...aku ada kawan stewardess, dia kata dalam flight pun bila tau org tu Yahudi, makanan dia terpaksa letak berasingan dgn org lain. Takleh sama fridge pun. Macam bagus je kan.
Satu lagi....Allah bagi Yahudi otak yg cerdik. Teror dalam maths, teror dalam perniagaan, teror dalam melanggar negara orang.
Aku dulu ada kawan dalam net, mmg Yahudi yg duduk kat Israel. Selalu jugak la berbual dgn dia. Dia pun kata tak setuju dgn cara negara dia buat org2 Arab tu. Tapi tah la tu kata dia. Tapikan one thing dia cerita...kaum dia tak isap rokok sebab dorg percaya sebatang rokok akan buat 7 generasi dorg jadi bodo..........

memang betul, Yahudi otak cerdik. walaupun mereka penaja rokok terbesar di dunia, mereka tidak merokok. Merekalah hero segalanya, merekalah penaja segala yang merosakkan dunia. licik dan degil. Kita sahaja yang selalu buta.
Kita tidak sedar menjadi pengikut yahudi yang setia, penyumbang modal buat yahudi dan kitalah hero dalam banyak kemusnahan. Kita adalah perokok tegar, kita juga juara dadah, kita juga juara hiburan, kita juga hero buang anak dan kitalah hero......( banyak sangat yang kita lakukan, antara sedar atau tidak)
Marilah kita muhasabah diri. Yahudi bukan lagi berjiran dengan kita, yahudi sudah menjadi kawan kita.. fikirkanlah.. Allahu Akhbar...
avatar
jasmi

Posts : 44
Points : 82
Join date : 11/05/2010
Age : 42
Location : Kg New Zealand

http://justme-newzealand.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  RAFtegang on Mon Jun 07, 2010 10:08 am

Semalam Razali Awang, pemberita TV3 yg pergi ke Gaza baru-baru ni, datang ke my company tu share his experience. Persatuan Islam Pekerja yg anjurkan. Razali ni tiap kali dia bercerita, mesti tersekat2 sebab dia kata dia tak dpt lupakan pengalaman yg dia akan kenang smpai mati. I ada things yg nak share yg buat I tak boleh tido mlm tadi: Mesir
Razali kata ni Firaun modern. Nama je Islam tapi dah very secular. Sanggup kencing di dinding2 masjid. Mesir sekat sempadan ..the only way ke Gaza . Makanan dan ubatan2 sume rosak kat sempadan Mesir-Gaza. Sempadan Gaza and Mesir is 14 km long. Kalau lah tak de sekatan, rakyat Palestine takkan kebuluran... "Mesir lebih rela bersempadan dgn Israel drp bersempadan dengan Hamas!" – Apa punya manusia ni, kata Razali Awang.
Khutbah Jumaat di Mesir mengharamkan khutbah mengenai keganasan di Gaza . Razali btau rakyat Palestin yg dia interview, kat Malaysia tiap Jumaat kami bacakan Qunut Nazilah dan bersolat hajat demi kesejahteraan rakyat Palestine … Berapa banyak checkpoint dia kena lalui kat Mesir…tapi dgn pertolongan Allah SWT lepas pulak..tapi perit nya..yg mintak rasuah…charge naik bas 500 meter is RM70!!! Memang sekutu kuat Amerika and Israel . (Eee…tak ingin hantar anak gi Al Azhar..lebih baik hantar ke negara Islam lain..UIA pun dah bagus!!!)

Gaza ( Palestine )
Terbahagi kepada 2 – Hamas dan Fatah…Belah Fatah ada kasino! Kata wartawan dari Belgium dan Itali, the best strawberry in the world comes from Gaza !
Imam Shafie lahir di sini (sebak pulak bila dengar yg ni). Razali kata rakyat Palestine sgt berpegang teguh kpd ajaran Islam dan mazhab Shafie.
Org Palestine sgt baik dan friendly as compared to other Arabs esp yg kat Mesir tu.. Moyang Rasulullah SAW dikebumikan dia sini (lupa nama ..tapi dia mention Hashim….) Beautiful country, iklim Mediterranean .boleh kalahkan Los Angeles kalau tak kerana peperangan..

Hamas
Memang kalangan yg rela mati sebab mati syahid. Rela mati anytime. Bila bersalam perpisahan dengan Razali dia org ucap "Kalau anda dtg lagi ke sini, adakah kita akan bertemu lagi"…like they know they can die anytime.
Tulang2 yg melekat kat dinding bangungan rosak, tak busuk walau dah berminggu! Mayat tak reput langsung, bila kubur dibedil oleh Israel …punyalah jahat manusia, kubur pun nak bedil konon tempat simpan senjata.
Hamas ada 25,000 org...tak de senjata canggih tapi yg mati hanya 100 lebih je!! Hamas ni beroperasi di bawah tanah and they are everywhere. They operate in small groups.
Isteri kepada yg mati syahid, hanya ada satu misi, utk berperang dan mati syahid supaya dapat jumpa suami semula di syurga.. Bagi mereka, kanak2 yg mati berada di sisi Allah SWT. Menurut seorang ibu yg anak nya mati syahid, hari ni sorang mati, esok lahir lagi seorang bayi..

Israel
Memang pengecut sebab tak berani perang one to one ngan Hamas. Kat darat hanya duduk dlm kereta kebal. Pastu serang ngan bom pintar, bom fosforus dari jarak jauh. Dia org tau Hamas ada penembak tepat! So, depa takut nak turun dari kereta kebal.

Kereta kebal Israel musnahkan tanaman seperti anggur dan pokok zaitun sebab tanaman ni makan masa bertahun nak tumbuh balik. Biar rakyat Palestine kebulur dan tak de sumber pendapatan. Semua resolusi PBB, satu pun Israel tak ikut!!! Ada back-up besar lah katakannn...
Rakyat Palestine

Sedih Razali tengok dia org rebus rumput sebab dah tak de makanan. Kanak2 tiada cita-cita lain selain dari ingin menjadi pengebom berani mati kerana trauma melihat ahli keluarga dibunuh di depan mata sendiri!
Di hospital, pembedahan, jahit kulit ke apa ke…terpaksa dibuat tanpa bius. Sebab ubat dah tak de. Razali kata tak tahan dia tengok budak2 menjerit2 kesakitan bila kepala di jahit!
Dia jugak pergi sendiri ke dewan bedah yg telah dibedil dgn bom fosforus ..sebelum serangan ada few doctors sedang bedah pesakit….Razali kata tak de apa yg tinggal ..semua dah jadi abu!!! Ada la nampak serpihan tulang sikit2 here and there…Fosforus ni dia hancurkan kulit dan tulang…Nauzubillah. Ada banyak lagi..but too long to write. Razali Awang memang volunteer nak pergi ke Gaza ...So, inilah yg diceritakan oleh beliau.
Satu lagi antara pembekal rifle ke Israel selain dari USA is negara jiran kita ni ha...yg paling dekat...SINGAPURA! So Razali kata kalau kita shopping kat sana mcm kita sokong Israel .
So friends, kita terus doa dan berdoa utk keselamatan saudara Islam kita di mana jua mereka berada..
Wasalam.
avatar
RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  ozzy on Mon Jun 07, 2010 12:20 pm

Sedih aku baca Raf....sampai bila la nasib rakyat Palestin tu.. Sad
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  RAFtegang on Mon Jun 07, 2010 12:24 pm

ozzy wrote:Sedih aku baca Raf....sampai bila la nasib rakyat Palestin tu.. Sad
Ada gambar2 tapi aku takleh nak load....mmg sedih sgt. Ada satu gambar tu sorg abang umur dalam 7 tahun peluk adik dia dala 2 tahun tgh tido.....botol susu yg dia cuma letak air kosong kat sebelah dia..... aku rasa nak menangis....
avatar
RAFtegang
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 744
Points : 761
Join date : 07/10/2009
Age : 44
Location : KOLUMPO je..alaaa depan Carrefour Cheras...

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  MD on Mon Jun 07, 2010 12:27 pm

semalam dalam RTM TV1, ada segmen khas temuramah dengan wakil NGO dan rakyat Malaysia yang dibebaskan oleh rejim Zionis..
memang menarik temubual ini dan harap ada siaran ulangannya...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  Jeck Sparow on Mon Jun 07, 2010 1:08 pm

Sama sama lah kita mendoakan kesejahteraan untuk mereka amin....memang terharu..kita bantulah aper yang termampu... Sad Sad
avatar
Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  jasmi on Mon Jun 14, 2010 4:09 pm

RAFtegang wrote:Semalam Razali Awang, pemberita TV3 yg pergi ke Gaza baru-baru ni, datang ke my company tu share his experience. Persatuan Islam Pekerja yg anjurkan. Razali ni tiap kali dia bercerita, mesti tersekat2 sebab dia kata dia tak dpt lupakan pengalaman yg dia akan kenang smpai mati. I ada things yg nak share yg buat I tak boleh tido mlm tadi: Mesir
Razali kata ni Firaun modern. Nama je Islam tapi dah very secular. Sanggup kencing di dinding2 masjid. Mesir sekat sempadan ..the only way ke Gaza . Makanan dan ubatan2 sume rosak kat sempadan Mesir-Gaza. Sempadan Gaza and Mesir is 14 km long. Kalau lah tak de sekatan, rakyat Palestine takkan kebuluran... "Mesir lebih rela bersempadan dgn Israel drp bersempadan dengan Hamas!" – Apa punya manusia ni, kata Razali Awang.
Khutbah Jumaat di Mesir mengharamkan khutbah mengenai keganasan di Gaza . Razali btau rakyat Palestin yg dia interview, kat Malaysia tiap Jumaat kami bacakan Qunut Nazilah dan bersolat hajat demi kesejahteraan rakyat Palestine … Berapa banyak checkpoint dia kena lalui kat Mesir…tapi dgn pertolongan Allah SWT lepas pulak..tapi perit nya..yg mintak rasuah…charge naik bas 500 meter is RM70!!! Memang sekutu kuat Amerika and Israel . (Eee…tak ingin hantar anak gi Al Azhar..lebih baik hantar ke negara Islam lain..UIA pun dah bagus!!!)


Gaza ( Palestine )
Terbahagi kepada 2 – Hamas dan Fatah…Belah Fatah ada kasino! Kata wartawan dari Belgium dan Itali, the best strawberry in the world comes from Gaza !
Imam Shafie lahir di sini (sebak pulak bila dengar yg ni). Razali kata rakyat Palestine sgt berpegang teguh kpd ajaran Islam dan mazhab Shafie.
Org Palestine sgt baik dan friendly as compared to other Arabs esp yg kat Mesir tu.. Moyang Rasulullah SAW dikebumikan dia sini (lupa nama ..tapi dia mention Hashim….) Beautiful country, iklim Mediterranean .boleh kalahkan Los Angeles kalau tak kerana peperangan..

Hamas
Memang kalangan yg rela mati sebab mati syahid. Rela mati anytime. Bila bersalam perpisahan dengan Razali dia org ucap "Kalau anda dtg lagi ke sini, adakah kita akan bertemu lagi"…like they know they can die anytime.
Tulang2 yg melekat kat dinding bangungan rosak, tak busuk walau dah berminggu! Mayat tak reput langsung, bila kubur dibedil oleh Israel …punyalah jahat manusia, kubur pun nak bedil konon tempat simpan senjata.
Hamas ada 25,000 org...tak de senjata canggih tapi yg mati hanya 100 lebih je!! Hamas ni beroperasi di bawah tanah and they are everywhere. They operate in small groups.
Isteri kepada yg mati syahid, hanya ada satu misi, utk berperang dan mati syahid supaya dapat jumpa suami semula di syurga.. Bagi mereka, kanak2 yg mati berada di sisi Allah SWT. Menurut seorang ibu yg anak nya mati syahid, hari ni sorang mati, esok lahir lagi seorang bayi..

Israel
Memang pengecut sebab tak berani perang one to one ngan Hamas. Kat darat hanya duduk dlm kereta kebal. Pastu serang ngan bom pintar, bom fosforus dari jarak jauh. Dia org tau Hamas ada penembak tepat! So, depa takut nak turun dari kereta kebal.

Kereta kebal Israel musnahkan tanaman seperti anggur dan pokok zaitun sebab tanaman ni makan masa bertahun nak tumbuh balik. Biar rakyat Palestine kebulur dan tak de sumber pendapatan. Semua resolusi PBB, satu pun Israel tak ikut!!! Ada back-up besar lah katakannn...
Rakyat Palestine

Sedih Razali tengok dia org rebus rumput sebab dah tak de makanan. Kanak2 tiada cita-cita lain selain dari ingin menjadi pengebom berani mati kerana trauma melihat ahli keluarga dibunuh di depan mata sendiri!
Di hospital, pembedahan, jahit kulit ke apa ke…terpaksa dibuat tanpa bius. Sebab ubat dah tak de. Razali kata tak tahan dia tengok budak2 menjerit2 kesakitan bila kepala di jahit!
Dia jugak pergi sendiri ke dewan bedah yg telah dibedil dgn bom fosforus ..sebelum serangan ada few doctors sedang bedah pesakit….Razali kata tak de apa yg tinggal ..semua dah jadi abu!!! Ada la nampak serpihan tulang sikit2 here and there…Fosforus ni dia hancurkan kulit dan tulang…Nauzubillah. Ada banyak lagi..but too long to write. Razali Awang memang volunteer nak pergi ke Gaza ...So, inilah yg diceritakan oleh beliau.
Satu lagi antara pembekal rifle ke Israel selain dari USA is negara jiran kita ni ha...yg paling dekat...SINGAPURA! So Razali kata kalau kita shopping kat sana mcm kita sokong Israel .
So friends, kita terus doa dan berdoa utk keselamatan saudara Islam kita di mana jua mereka berada..
Wasalam.

Betul tu.. Rasa sedih dan terharu... Rasa geram membuak-buak kat Israel ni.. Tentang Singapura tu, memang saya rasa patut kita ambil tahu. Mengapa Singapura mengambil Israel sebagai sahabat dan rakannya? Mengapa tenteta Singapura mengambil Israel sebagai penasihat pertahanan dan melatih tenteranya..? Mengapa pula Melayu-Islam di Singapura terpinggir? Bandinglah Singapura dahulu (zaman P. Ramlee) dengan sekarang.. Saya juga pernah membaca Memoir Lee Kwan Yew dan Nasitional Geografic tentang ' Singapura dan LKY.. Banyak sangat yang kita lupa dan tak ambil tahu.. Jangan hanya sibuk nak marah Israel yang berada beribu km dari kita sedangkan 'di sebelah kita' atau 'di dalam kita'.. kita lupa.
Sedarkah kita, mungkin kita juga penyumbang ' senjata maut' ke Palestin. Mungkin apa yang kita makan,kita hisap, kita beli atau yang kita berhibur, ada yang hasilnya di sumbang untuk Israel. Bebaskan Palestin
avatar
jasmi

Posts : 44
Points : 82
Join date : 11/05/2010
Age : 42
Location : Kg New Zealand

http://justme-newzealand.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  ozzy on Mon Jun 14, 2010 4:31 pm

jasmi wrote:

Betul tu.. Rasa sedih dan terharu... Rasa geram membuak-buak kat Israel ni.. Tentang Singapura tu, memang saya rasa patut kita ambil tahu. Mengapa Singapura mengambil Israel sebagai sahabat dan rakannya? Mengapa tenteta Singapura mengambil Israel sebagai penasihat pertahanan dan melatih tenteranya..? Mengapa pula Melayu-Islam di Singapura terpinggir? Bandinglah Singapura dahulu (zaman P. Ramlee) dengan sekarang.. Saya juga pernah membaca Memoir Lee Kwan Yew dan Nasitional Geografic tentang ' Singapura dan LKY.. Banyak sangat yang kita lupa dan tak ambil tahu.. Jangan hanya sibuk nak marah Israel yang berada beribu km dari kita sedangkan 'di sebelah kita' atau 'di dalam kita'.. kita lupa.
Sedarkah kita, mungkin kita juga penyumbang ' senjata maut' ke Palestin. Mungkin apa yang kita makan,kita hisap, kita beli atau yang kita berhibur, ada yang hasilnya di sumbang untuk Israel. Bebaskan Palestin

setuju dgn aok jasmi... Evil or Very Mad
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Betapa Bencinya Yahudi Pada Orang Islam

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum