Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  koi_kome on Wed Jun 09, 2010 12:14 pm

Salam! koi nok tanya wokme nie seme..ngape hege ikan patin skrg doh makin mahe? koi nok ajok member2 dr KL mkn pn segan, temerloh tu bkn nok katakan bdr bsr sgt pn, tp harge makanan bapok mahe dr KL lg..nom pulok harga ikan patin, skrg doh RM14 sekilo..kalo seketoi tu mau RM6-7, cmpr nasi dgn air mau dkt RM10..

koi_kome

Posts : 33
Points : 42
Join date : 09/06/2010
Age : 34
Location : Bangi

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  MD on Wed Jun 09, 2010 12:53 pm

koi_kome wrote:Salam! koi nok tanya wokme nie seme..ngape hege ikan patin skrg doh makin mahe? koi nok ajok member2 dr KL mkn pn segan, temerloh tu bkn nok katakan bdr bsr sgt pn, tp harge makanan bapok mahe dr KL lg..nom pulok harga ikan patin, skrg doh RM14 sekilo..kalo seketoi tu mau RM6-7, cmpr nasi dgn air mau dkt RM10..

pendapat kawan...
ikan patin mempunyai keistimewaan tersendiri terutamanya peminat ikan sungai...
dahulunya sumber ikan patin hanya didapati dengan menangkap dari sungai...untuk sekarang juga pembangunan menghasilkan dan perternakan ikan patin giat dijalankan di sangkar atau dikolam bertujuan untuk mengimbangi permintaan...
apa pun ikan ternakan juga memerlukan kos penjagaan dan makanan [palet]....oleh yang demikian jugak harga ikan ternak jugak akan mengikut kos yang ada...dan kalau dah jadi gulai,tentunya jugak akan diberikan satu harga yang menguntungkan pada penjual...
itu ikan ternak,kalau ikan liar disungai,carculationnya pun sudah tentu lebih dari itu...
selamat datang koi_kome[b]

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  koi_kome on Wed Jun 09, 2010 1:01 pm

pendapat kawan...
ikan patin mempunyai keistimewaan tersendiri terutamanya peminat ikan sungai...
dahulunya sumber ikan patin hanya didapati dengan menangkap dari sungai...untuk sekarang juga pembangunan menghasilkan dan perternakan ikan patin giat dijalankan di sangkar atau dikolam bertujuan untuk mengimbangi permintaan...
apa pun ikan ternakan juga memerlukan kos penjagaan dan makanan [palet]....oleh yang demikian jugak harga ikan ternak jugak akan mengikut kos yang ada...dan kalau dah jadi gulai,tentunya jugak akan diberikan satu harga yang menguntungkan pada penjual...
itu ikan ternak,kalau ikan liar disungai,carculationnya pun sudah tentu lebih dari itu...
selamat datang koi_kome[b][/quote]

yea la, tp! kalo doh mahei sgt, doh hilang doh keistimewaan'a..x de ke, usaha2 dr kerajaan negeri utk memajukan penternakan nie yg mengunakan kos yg sederhana..

koi_kome

Posts : 33
Points : 42
Join date : 09/06/2010
Age : 34
Location : Bangi

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  Yassin on Wed Jun 09, 2010 1:09 pm

Nok goner byk ngat faktornya ikan nei mehel..kos sangkor, kos beri makan ikan, org berkeje..ditambah pulok permintaan yang tinggi pengeluaran yang sedikit semuanya memainkan peranannya.

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  MD on Wed Jun 09, 2010 1:20 pm

Koi_kome
kalau masuk Telibisyen kerap kerap pun rege ada naik hehehee..

masih ada kedai yang menawarkan harga murah dengan hidangan yang sedap dan asli....

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  qaharpm on Wed Jun 09, 2010 4:24 pm

MD wrote:Koi_kome
kalau masuk Telibisyen kerap kerap pun rege ada naik hehehee..

masih ada kedai yang menawarkan harga murah dengan hidangan yang sedap dan asli....

takpe mahal... sbb kawan tok beraper gemor...hiiiiii... bior gohok n baung murah sokmo....

qaharpm
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 174
Points : 177
Join date : 07/05/2009
Age : 32
Location : inter maran/puchong

http://qaharpm.multiply.com

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  MD on Wed Jun 09, 2010 4:26 pm

qaharpm wrote:
MD wrote:Koi_kome
kalau masuk Telibisyen kerap kerap pun rege ada naik hehehee..

masih ada kedai yang menawarkan harga murah dengan hidangan yang sedap dan asli....

takpe mahal... sbb kawan tok beraper gemor...hiiiiii... bior gohok n baung murah sokmo....

aok jangan wei...
mana nak cari gohok hehehee...baung rege atas perahu/bot pun rm18 sekilo...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  qaharpm on Wed Jun 09, 2010 4:32 pm

MD wrote:
qaharpm wrote:
MD wrote:Koi_kome
kalau masuk Telibisyen kerap kerap pun rege ada naik hehehee..

masih ada kedai yang menawarkan harga murah dengan hidangan yang sedap dan asli....

takpe mahal... sbb kawan tok beraper gemor...hiiiiii... bior gohok n baung murah sokmo....

aok jangan wei...
mana nak cari gohok hehehee...baung rege atas perahu/bot pun rm18 sekilo...

takpe.. baung leh mancing lagi...
gohok ni bila lah org ternak cam patin..ikan feberet weh...

qaharpm
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 174
Points : 177
Join date : 07/05/2009
Age : 32
Location : inter maran/puchong

http://qaharpm.multiply.com

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  Cik_N on Wed Jun 09, 2010 5:15 pm

Menjawab persoalan encik koi_kome koi setuju dengan jwapn yg di berikan oleh ABG MD & ABG YASSIN Wink Wink...lagi satu koi rasa sejak temerloh di iktirafkan sebgai bandar ikan patin secara automatik menu tersebut menjdi standrd n dengan secara x lansgung harga makanan tersebut menjadi agak mahal.. w.bgpun x semua kedai yg jual menu ikan patin tu mahal..kena pandai cari & servey.. sbb ada yg murah tapi lagi sedap rasanya.. koi w/pun duk temerloh jrg sgt makan ikan patin.. biasa makan ikan air batu je.. Smile

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  koi_kome on Wed Jun 09, 2010 6:08 pm

Cik_N wrote:Menjawab persoalan encik koi_kome koi setuju dengan jwapn yg di berikan oleh ABG MD & ABG YASSIN Wink Wink...lagi satu koi rasa sejak temerloh di iktirafkan sebgai bandar ikan patin secara automatik menu tersebut menjdi standrd n dengan secara x lansgung harga makanan tersebut menjadi agak mahal.. w.bgpun x semua kedai yg jual menu ikan patin tu mahal..kena pandai cari & servey.. sbb ada yg murah tapi lagi sedap rasanya.. koi w/pun duk temerloh jrg sgt makan ikan patin.. biasa makan ikan air batu je.. Smile

kt mane kedei yg muroh skit?, koi selalu gie kt benteng tu je..

koi_kome

Posts : 33
Points : 42
Join date : 09/06/2010
Age : 34
Location : Bangi

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  Cik_N on Wed Jun 09, 2010 6:25 pm

koi_kome wrote:
kt mane kedei yg muroh skit?, koi selalu gie kt benteng tu je..

yela tu..kt benteng tu rata2 org luar temerloh yg dtg makan...ramai dah yg dengo kabo kat situ mahal.. kalau koi biasa makan kat depan klinik kesihatan temeloh ngdap sungai tu..boley tahan juga.. pastu yg plg kerap bila balik keje makan di kafe hospital temeloh tu la..menu ikan patin msk tmpyak ada .. harga nya murah juga la...

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  Awangmaseru on Wed Jun 09, 2010 8:02 pm

Cik_N wrote:
koi_kome wrote:
kt mane kedei yg muroh skit?, koi selalu gie kt benteng tu je..

yela tu..kt benteng tu rata2 org luar temerloh yg dtg makan...ramai dah yg dengo kabo kat situ mahal.. kalau koi biasa makan kat depan klinik kesihatan temeloh ngdap sungai tu..boley tahan juga.. pastu yg plg kerap bila balik keje makan di kafe hospital temeloh tu la..menu ikan patin msk tmpyak ada .. harga nya murah juga la...

TAK PE MAHAL SIKIT SBB GULAI PATIN POYOK KAT TEMELOH MEMANG SEDAP ,KEH PUASHATI ... KALAU KAT JERANTEK GULAI PATIN POYOK NI KERANG SIKIT KECUALILAH PATIN SUNGAI.

Awangmaseru
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 252
Points : 294
Join date : 30/11/2009
Age : 55
Location : ulu cheka/jerantut

http://www.mohlaweh.multiply.com

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  zulkbo on Wed Jun 09, 2010 9:14 pm

rezeki buat pengusaha ternakan patin
dan peniaga ikan patin..serta menaikkan
ke-exclusifan nilai patin di mata dunia
gamoknya..he he.. Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  CT Gurlz on Thu Jun 10, 2010 7:28 pm

mahal ker ikan patin sekarang ni kat sana..?
kalo ke east cost sure singgah makan ikan patin kat temerloh....sedappp....

la ni kat sini kena masak sndiri....dah pandai buat gak la....hehehe

CT Gurlz
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 215
Points : 219
Join date : 10/06/2010
Location : Merata sebab selalu outstation

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  zulkbo on Thu Jun 10, 2010 11:15 pm

CT Gurlz wrote:mahal ker ikan patin sekarang ni kat sana..?
kalo ke east cost sure singgah makan ikan patin kat temerloh....sedappp....

la ni kat sini kena masak sndiri....dah pandai buat gak la....hehehe

oitttt ada calon buat rodong ni
helllo...anybody available??? Laughing

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  Yassin on Thu Jun 10, 2010 11:19 pm

zulkbo wrote:
CT Gurlz wrote:mahal ker ikan patin sekarang ni kat sana..?
kalo ke east cost sure singgah makan ikan patin kat temerloh....sedappp....

la ni kat sini kena masak sndiri....dah pandai buat gak la....hehehe

oitttt ada calon buat rodong ni
helllo...anybody available??? Laughing

Tanya laa pozi dulu..karang sajer maroh dek dia.... Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  zulkbo on Thu Jun 10, 2010 11:24 pm

Yassin wrote:
zulkbo wrote:
CT Gurlz wrote:mahal ker ikan patin sekarang ni kat sana..?
kalo ke east cost sure singgah makan ikan patin kat temerloh....sedappp....

la ni kat sini kena masak sndiri....dah pandai buat gak la....hehehe

oitttt ada calon buat rodong ni
helllo...anybody available??? Laughing

Tanya laa pozi dulu..karang sajer maroh dek dia.... Razz

berani ke dia..
hari2 balik makan
di rumoh..sayang dia
kat orang rumah..
aok tengok la
malam jumaat pun
cepat jer tido..
he he he What a Face

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  Cik_N on Thu Jun 10, 2010 11:27 pm

Yassin wrote:
zulkbo wrote:
CT Gurlz wrote:mahal ker ikan patin sekarang ni kat sana..?
kalo ke east cost sure singgah makan ikan patin kat temerloh....sedappp....

la ni kat sini kena masak sndiri....dah pandai buat gak la....hehehe

oitttt ada calon buat rodong ni
helllo...anybody available??? Laughing

Tanya laa pozi dulu..karang sajer maroh dek dia.... Razz

sila..sila...sila amik tempat ,memasing..koi jd pengapit pompuan cop.... Wink

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  Yassin on Thu Jun 10, 2010 11:32 pm

zulkbo wrote:
Yassin wrote:
zulkbo wrote:
CT Gurlz wrote:mahal ker ikan patin sekarang ni kat sana..?
kalo ke east cost sure singgah makan ikan patin kat temerloh....sedappp....

la ni kat sini kena masak sndiri....dah pandai buat gak la....hehehe

oitttt ada calon buat rodong ni
helllo...anybody available??? Laughing

Tanya laa pozi dulu..karang sajer maroh dek dia.... Razz

berani ke dia..
hari2 balik makan
di rumoh..sayang dia
kat orang rumah..
aok tengok la
malam jumaat pun
cepat jer tido..
he he he What a Face

Hahahah paroh dan rodong sorang tu hehehe (dia x demlm nie boleh laa kawan mengata ) Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  ozzy on Fri Jun 11, 2010 11:10 am

Yassin wrote:
zulkbo wrote:

Tanya laa pozi dulu..karang sajer maroh dek dia.... Razz

berani ke dia..hari2 balik makan di rumoh..sayang dia kat orang rumah..aok tengok la malam jumaat pun cepat jer tido.. he he he What a Face
- Aok je la zul..koi x mboh .. Razz

Hahahah paroh dan rodong sorang tu hehehe (dia x demlm nie boleh laa kawan mengata ) Razz

oiiitt...ada yg ngumpat aku rupanya .. Twisted Evil

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  CT Gurlz on Fri Jun 11, 2010 12:53 pm

zulkbo wrote:
CT Gurlz wrote:mahal ker ikan patin sekarang ni kat sana..?
kalo ke east cost sure singgah makan ikan patin kat temerloh....sedappp....

la ni kat sini kena masak sndiri....dah pandai buat gak la....hehehe

oitttt ada calon buat rodong ni
helllo...anybody available??? Laughing


uitssss....?? len mcm ja tu...hukhukhuk...

CT Gurlz
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 215
Points : 219
Join date : 10/06/2010
Location : Merata sebab selalu outstation

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  koi_kome on Thu Jun 17, 2010 3:51 pm

Cik_N wrote:
koi_kome wrote:
kt mane kedei yg muroh skit?, koi selalu gie kt benteng tu je..

yela tu..kt benteng tu rata2 org luar temerloh yg dtg makan...ramai dah yg dengo kabo kat situ mahal.. kalau koi biasa makan kat depan klinik kesihatan temeloh ngdap sungai tu..boley tahan juga.. pastu yg plg kerap bila balik keje makan di kafe hospital temeloh tu la..menu ikan patin msk tmpyak ada .. harga nya murah juga la...

koi x pnh lalu pn kesitu, dpn klinik tu yerk..nanti koi try singgoh..tq2!!

koi_kome

Posts : 33
Points : 42
Join date : 09/06/2010
Age : 34
Location : Bangi

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  Yassin on Thu Jun 17, 2010 4:57 pm

Cik_N wrote:
koi_kome wrote:
kt mane kedei yg muroh skit?, koi selalu gie kt benteng tu je..

yela tu..kt benteng tu rata2 org luar temerloh yg dtg makan...ramai dah yg dengo kabo kat situ mahal.. kalau koi biasa makan kat depan klinik kesihatan temeloh ngdap sungai tu..boley tahan juga.. pastu yg plg kerap bila balik keje makan di kafe hospital temeloh tu la..menu ikan patin msk tmpyak ada .. harga nya murah juga la...

Boleh laa kawan singgoh esok2 me try sesekali... Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  Cik_N on Thu Jun 17, 2010 6:38 pm

Yassin wrote:
Boleh laa kawan singgoh esok2 me try sesekali... Razz

boleh amat.. sila..sila... Cool

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  koi_kome on Fri Jun 18, 2010 11:09 am

bende nama kedei ter?..

koi_kome

Posts : 33
Points : 42
Join date : 09/06/2010
Age : 34
Location : Bangi

Back to top Go down

Re: Ngape Ikan Patin Doh Makin Mahei?...

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum