Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Sembang Kosong

Page 22 of 24 Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23, 24  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Sembang Kosong

Post  MD on Wed Dec 15, 2010 11:48 am

SailorMoon wrote:


MD...hat tu dah besor,dah berkeluarga gamoknye..
kala mase dia kecik koi boleh gigil n hempas dia 2-3x
harus ler nih kala jumpe koi pengsan... Laughing

aok jangan memain ...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  zulkbo on Wed Dec 15, 2010 4:07 pm

siduk belaka
senior PCC..
sema dah berhobi
baru belaka..he he Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  MD on Wed Dec 15, 2010 5:28 pm

Rabu Disember 15, 2010

Kumpulan Proton Sasar 6,500 Unit Saga FL Sebulan

Oleh IWAN SHU-ASWAD SHUAIB


SHAH ALAM: Kumpulan Proton Berhad (Proton) mensasarkan jualan bagi model baru Saga Facelift (FL) sebanyak 6,500 unit sebulan.

Pengarah Urusan Kumpulan Proton, Datuk Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir berkata, jualan model Saga adalah stabil sejak diperkenalkan pada tahun 2008 dan pengenalan versi baru ini dapat meningkatkanjualannya.

"Saga FL kekal berpatutan apabila kami dapat mengawal kosnya meskipun terdapat penambahan ciri dengan reka bentuk lebih bergaya.

"Ini bertetapan dengan nilai berpatutan sebagai isu utama pengguna yang menjangkakan Saga adalah kereta paling murah," katanya pada sidang media selepas memperkenalkan model berkenaan di sini, Rabu.

Syed Zainal Abidin berkata, Saga FL dijangka dapat menarik perhatian generasi muda yang gemar sesuatu lebih bergaya dan trendi.

Menurutnya, hari ini golongan itu tidak cenderung kepada Saga kerana persepsi mereka terhadap model itu yang disifatkan tradisional tanpa ciri tambahan.

"Bagaimanapun, Saga FL bakal menjadi ikon kepada legasi 25 tahun bagi model itu kekal sebagai pilihan masyarakat.
"Saya percaya Saga FL dapat menjadi ikutan generasi muda dan semestinya sebagai kereta yang sesuai dengan harga berpatutan tepat pada masanya," katanya.

Saga FL baru terdiri daripada dua varian iaitu 1.3 Standard dan 1.3 Executive masing-masing boleh didapati dalam automatik dan manual transmisi.

Harga pasaran bermula RM37,998 iaitu antara RM1,000 dan RM1,300 berbanding model Saga sedia ada.
Sebanyak enam warna pilihan iaitu Tranquility Black, Solid White, Generatic Silver, Granite Grey termasuk dua warna baru iaitu Blue Rockdan Cafe Latte.

Orang ramai boleh membuat tempahan bagi Saga FL dengan bayaran sebanyak RM500 dan melihat model berkenaan dipamerkan di semua bilikpameran Proton seluruh negara bermula hari ini.


_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  SailorMoon on Fri Dec 17, 2010 12:00 pm

Baru pas bayo bil bokben..
Rase mcm x ikhlas jek...
Line tenet mcm haram...
avatar
SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  MD on Fri Dec 17, 2010 12:27 pm

SailorMoon wrote:Baru pas bayo bil bokben..
Rase mcm x ikhlas jek...
Line tenet mcm haram...

bertabah lah....dan jangan lupa teruskan aduan dan email ...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  Cik_N on Fri Dec 17, 2010 1:50 pm

MD wrote:
SailorMoon wrote:Baru pas bayo bil bokben..
Rase mcm x ikhlas jek...
Line tenet mcm haram...

bertabah lah....dan jangan lupa teruskan aduan dan email ...

Sailormon: ehehehe..dia ikut coce agoknye..entaunya, line bokben koi di kampong ni (skrg kt kg) lebih laju berbanding kat temeloh senu..pelik koi mikirkannyer...

paleh la weh..sedaknyerrr ngepong jagung rebus perentan hujan renyai2 nih...slurrrpppppppp! Wink Razz
avatar
Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  SailorMoon on Fri Dec 17, 2010 2:23 pm

Cik_N wrote:
MD wrote:
SailorMoon wrote:Baru pas bayo bil bokben..
Rase mcm x ikhlas jek...
Line tenet mcm haram...

bertabah lah....dan jangan lupa teruskan aduan dan email ...

Sailormon: ehehehe..dia ikut coce agoknye..entaunya, line bokben koi di kampong ni (skrg kt kg) lebih laju berbanding kat temeloh senu..pelik koi mikirkannyer...

paleh la weh..sedaknyerrr ngepong jagung rebus perentan hujan renyai2 nih...slurrrpppppppp! Wink Razz

MD...lupe dah nak emel..malas..huhuh
Cik N...kdg2 kala balik kg tenet laju gek..
Tp kdg2 jelah..Yg buat koi bertahan ngn
kompeni kaler biru ni sbb coverage dia jek..
Mmg terbaik...Kala hat kaler kuning ngn ija ter
mmg jd hiasan jer kat kg koi..
avatar
SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  MD on Fri Dec 17, 2010 3:13 pm

SM,

pastinya ada beza bila aok email siap dengan sedikit maklumat peribadi dan no akaun...dulu streamyx kat ofis kawan ni macam tu la...
seminggu sekali kawan email, penyudah ok...

p/s - mana tau aok bakal terpilih pelanggan perihatin nanti...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  MD on Fri Dec 17, 2010 3:15 pm

SailorMoon wrote:HAPPY BORNDAY KOY...
Semoga Pjg Umur,Murah Rezeki dan Dirahmati ALLAH selalu..
Amin... Smile

balerr = BORNDAY..... Laughing Laughing ni baru betulll

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  lepat_ubi on Mon Jan 03, 2011 2:02 pm

huhu....koi sakit mate....td pegi klinik....
mcm2 jenis ubat koi dpt....
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  strikerbuncit on Mon Jan 03, 2011 3:31 pm

lepat_ubi wrote:huhu....koi sakit mate....td pegi klinik....
mcm2 jenis ubat koi dpt....

hai lepat...rindula.. Razz
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  MD on Mon Jan 03, 2011 5:22 pm

SailorMoon wrote:Sepang - ujan lebat mencurah2 menandakan masuknya
waktu tido bagi Kota Warisan dan kawasan2 sebantal dengannya.

bantal kekabu ke?

p/s - pekan banyok pokok kekabu

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  MD on Mon Jan 03, 2011 5:23 pm

lepat_ubi wrote:huhu....koi sakit mate....td pegi klinik....
mcm2 jenis ubat koi dpt....

seminggu sekurangnya...

p/s - kisah benar hehehe

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  lepat_ubi on Mon Jan 03, 2011 5:38 pm

strikerbuncit wrote:
lepat_ubi wrote:huhu....koi sakit mate....td pegi klinik....
mcm2 jenis ubat koi dpt....

hai lepat...rindula.. Razz

x yah nak rindu2 la...koi sakit mate nih.... pirat
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  SailorMoon on Mon Jan 03, 2011 5:54 pm

MD wrote:
SailorMoon wrote:Sepang - ujan lebat mencurah2 menandakan masuknya
waktu tido bagi Kota Warisan dan kawasan2 sebantal dengannya.

bantal kekabu ke?

p/s - pekan banyok pokok kekabu


MD...bantal busuk koi mmg isi kekabu..mok buat..
Mmg byk pokok kekabu beloh2 Pekan...
nok2 tepi sungai..buat penahan tebianngggg...
avatar
SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  zulkbo on Mon Jan 03, 2011 8:25 pm

Berkat bacaan ayat-ayat suci Al-Quran dan keberanian yang beliau ada, beliau menyuluh makhluk itu dengan lampu picit.Takut lampu juga makhluk ini, terus terbang melayang ke hutan berhampiran dan menghilang.

Dua orang rakan yang turut meyaksikan peristiwa itu, salah seorang darinya pengsan kerana terkejut.Alahai.. cuba anda bayangkan?Tidak tergambar oleh saya betapa beraninya rakan saya tersebut.Bukan calang orang yang sanggup menghadapinya.

http://www.zulkbo.com/2011/01/makhluk-halus-oh-makhluk-halus.html

khabonya ada gangguan makhluk
halus di Jengka 3..ada sesiapa
yang nak tambah..?? Rolling Eyes

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  MD on Tue Jan 04, 2011 1:33 pm

SailorMoon wrote:
MD...bantal busuk koi mmg isi kekabu..mok buat..
Mmg byk pokok kekabu beloh2 Pekan...
nok2 tepi sungai..buat penahan tebianngggg...

balerr.. Laughing

p/s - makin lame makin sejuk...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  MD on Tue Jan 04, 2011 1:34 pm

zulkbo wrote:
khabonya ada gangguan makhluk
halus di Jengka 3..ada sesiapa
yang nak tambah..?? Rolling Eyes

call TV9, sure diorang datang...macam kes Pocong Jengka 4 dulu tu...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  ozzy on Wed Jan 05, 2011 11:42 am

Nampaknya tiba giliran minyak masak pula disorok ... kena proses sendiri la buah sawit kalau gini Evil or Very Mad
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  MD on Wed Jan 05, 2011 12:36 pm

ozzy wrote:Nampaknya tiba giliran minyak masak pula disorok ... kena proses sendiri la buah sawit kalau gini Evil or Very Mad

FELDA ada kilang proses dan bungkus sendiri minyak masak...harap dapat digunakan untuk penyelesaian masalah ini...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  SailorMoon on Thu Jan 06, 2011 11:57 am

Meh lihat rumusan minyak sorok ni yang
telah diolah dgn begitu baikkkk oleh Sifu Ozzy...

http://ozzy2u.blogspot.com/2011/01/minyak-masak-atau-minyak-sorok.html
avatar
SailorMoon
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1071
Points : 1110
Join date : 22/02/2010
Location : Pekan - Sepang - Sg Petani

http://fiverobindas.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  koi_kome on Thu Jan 06, 2011 12:13 pm

buat koi meluat dgn kerajaan skrg yg x blh nk handle kenaikan harga brg, termasukla ayah dafi tu..
avatar
koi_kome

Posts : 33
Points : 42
Join date : 09/06/2010
Age : 35
Location : Bangi

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  MD on Fri Jan 07, 2011 11:07 am

SailorMoon wrote:Meh lihat rumusan minyak sorok ni yang
telah diolah dgn begitu baikkkk oleh Sifu Ozzy...

http://ozzy2u.blogspot.com/2011/01/minyak-masak-atau-minyak-sorok.html

belum baca lagi....

apa pun -
1.kerajaan melalui kementerian wajar mengawal dan bertindak
2.pengilang,pembekal minyak masak sentiasa mengambil peluang untuk menaikkan harga..
3.pengguna juga kena bijak.sebaiknya float simpanan minyak masak dirumah sentiasa ada lebih sikit dari penggunaan biasa.bila kurang tambah sikit.sentiasa ada.pengguna domestik tak guna banyak mana pun minyak masak setiap hari...peniaga dah tentu guna banyak.jika ada penyatuan dan sikap yang baik penggunaan minyak masak dapat dikawal..boleh tukar menu masakan dll yang wajar.
kes ini seakan kes gula yang berlaku dulu...dan kes harga ayam...
4.kawan pun tak suka harga minyak masak naik.tapi ingatlah minyak masak bukanlah makanan utama bagi kita,cuma harga barangan ini saling kait mengait antara satu sama lain...gula naik,harga minuman naik.

p/s - ini pendapat peribadi kawan.

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  lepat_ubi on Fri Jan 14, 2011 11:26 am

hidup koi sepi tanpa laptop ....ni pon rembat yg kawan jap...hahaha....
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  zulkbo on Fri Jan 14, 2011 11:29 am

lepat_ubi wrote:hidup koi sepi tanpa laptop ....ni pon rembat yg kawan jap...hahaha....

Mana gi lappy lama nya?
MD boleh sponsor yang baru
la la Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sembang Kosong

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 22 of 24 Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23, 24  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum