Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Perkhidmatan Pengangkutan Awam [ Jerantut - KL ]

View previous topic View next topic Go down

Perkhidmatan Pengangkutan Awam [ Jerantut - KL ]

Post  brother on Thu Jul 29, 2010 2:36 pm

Salam, rodong2 semua. Pertama skali kawan mengucapkan ribuan berbanyak2 terima kasih pada pihak Bas Ekspres Metrobus yang mengadakan perkhidmatan dari Jerantut ke K.Lumpur setiap sejam satu. Dgn adanya perkhidmatan bas Metro ini, ia memudahkan warga Jerantut berurusan d Kuala Lumpur. Bayangkan, bas paling awal jam 7am. Kita boleh sampai ke K.Lumpur sebelum Pusat Membeli Belah memulakan operasinya pada jam 10am. Dan bas yang terakhir jam 8pm, djangka tiba d jerantut jam 10.55 pm. Kawan amat berpuas hati pasal pengangkutan awam wat masa ini d Jerantut.
avatar
brother

Posts : 13
Points : 18
Join date : 29/07/2010
Location : Penang/410

Back to top Go down

Re: Perkhidmatan Pengangkutan Awam [ Jerantut - KL ]

Post  brother on Fri Aug 06, 2010 12:19 pm

Very Happy Very Happy He.he.he. ini gambo kawan sempat ambik masa balik ari tu. Very Happy Very Happy




avatar
brother

Posts : 13
Points : 18
Join date : 29/07/2010
Location : Penang/410

Back to top Go down

Re: Perkhidmatan Pengangkutan Awam [ Jerantut - KL ]

Post  MD on Fri Aug 06, 2010 12:25 pm

brother,
baru amat bas Metro tu...sejuk gilerr air cond...hehehe

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Perkhidmatan Pengangkutan Awam [ Jerantut - KL ]

Post  brother on Fri Aug 06, 2010 2:01 pm

MD wrote:brother,
baru amat bas Metro tu...sejuk gilerr air cond...hehehe
Memang sejuk wehh...... memamanjang berkabus cermin nyer.
avatar
brother

Posts : 13
Points : 18
Join date : 29/07/2010
Location : Penang/410

Back to top Go down

PERKHIDMATAN PENGANGKUTAN AWAM

Post  asyikin irish on Sun Aug 08, 2010 3:46 pm

bas ke jengka pun...ade setiap 1/2 jam...1-1 nyer baz teros ke jengka...xpayah lah nak naik bas len ke jengka dah...nak turun jengka mana2 yg dilalui bas metro pun senang...spjg dul KL 8tahun ni, bas metro lah menjadi transport ulang alik ku...hu2~ Wink
avatar
asyikin irish

Posts : 7
Points : 7
Join date : 08/08/2010
Age : 32
Location : Jengka 18, pahang

Back to top Go down

Re: Perkhidmatan Pengangkutan Awam [ Jerantut - KL ]

Post  brother on Tue Aug 10, 2010 4:54 pm

asyikin irish wrote:bas ke jengka pun...ade setiap 1/2 jam...1-1 nyer baz teros ke jengka...xpayah lah nak naik bas len ke jengka dah...nak turun jengka mana2 yg dilalui bas metro pun senang...spjg dul KL 8tahun ni, bas metro lah menjadi transport ulang alik ku...hu2~ Wink
Very Happy Very Happy Jerantut pun dah ada waktu2 tertentu 1/2 jam satu. Dgr cerite, lepas ni nak d seragamkan 1/2 jam satu macam laluan Jengka. Very Happy Very Happy
avatar
brother

Posts : 13
Points : 18
Join date : 29/07/2010
Location : Penang/410

Back to top Go down

Re: Perkhidmatan Pengangkutan Awam [ Jerantut - KL ]

Post  iyul8386 on Tue Aug 10, 2010 7:36 pm

pasni bas metro ade laluan KL-MARAN
avatar
iyul8386
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 114
Points : 118
Join date : 16/11/2009

Back to top Go down

Re: Perkhidmatan Pengangkutan Awam [ Jerantut - KL ]

Post  brother on Thu Aug 12, 2010 11:27 am

iyul8386 wrote:pasni bas metro ade laluan KL-MARAN
Very Happy Very Happy A'ahh... K.L-T'loh-Maran. Very Happy Very Happy Dgr cerita laluan K.L-K.Lipis pun dia dapat permit. Very Happy Very Happy
avatar
brother

Posts : 13
Points : 18
Join date : 29/07/2010
Location : Penang/410

Back to top Go down

Re: Perkhidmatan Pengangkutan Awam [ Jerantut - KL ]

Post  MD on Thu Aug 12, 2010 11:36 am

brother wrote:
iyul8386 wrote:pasni bas metro ade laluan KL-MARAN
Very Happy Very Happy A'ahh... K.L-T'loh-Maran. Very Happy Very Happy Dgr cerita laluan K.L-K.Lipis pun dia dapat permit. Very Happy Very Happy

ini berita baik...lebih lebih lagi dekat Raya...mudoh untuk semua yang ingin menggunakannye....

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Perkhidmatan Pengangkutan Awam [ Jerantut - KL ]

Post  ainie rashid on Thu Aug 12, 2010 11:51 am

MD wrote:brother,
baru amat bas Metro tu...sejuk gilerr air cond...hehehe

Kawan pulak bila nampak bas baru dan comey macam ni.......
Dalam kepala kawan pikir aper tau...?...........
"BERAPA LAJU" driver tu akan bawak.......???? he he he he Shocked Shocked Shocked
avatar
ainie rashid
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 243
Points : 265
Join date : 15/12/2009
Age : 46
Location : / J 2 / Kuantan

Back to top Go down

Re: Perkhidmatan Pengangkutan Awam [ Jerantut - KL ]

Post  MD on Thu Aug 12, 2010 12:25 pm

ainie rashid wrote:
MD wrote:brother,
baru amat bas Metro tu...sejuk gilerr air cond...hehehe

Kawan pulak bila nampak bas baru dan comey macam ni.......
Dalam kepala kawan pikir aper tau...?...........
"BERAPA LAJU" driver tu akan bawak.......???? he he he he Shocked Shocked Shocked

harap drebar dapat memandu dengan berhemah...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Perkhidmatan Pengangkutan Awam [ Jerantut - KL ]

Post  brother on Fri Aug 13, 2010 9:38 pm

MD wrote:
ainie rashid wrote:
MD wrote:brother,
baru amat bas Metro tu...sejuk gilerr air cond...hehehe

Kawan pulak bila nampak bas baru dan comey macam ni.......
Dalam kepala kawan pikir aper tau...?...........
"BERAPA LAJU" driver tu akan bawak.......???? he he he he Shocked Shocked Shocked

harap drebar dapat memandu dengan berhemah...

Alhamdulillah, wat setakat ni dari mula pembukaan laluan tersebut hingga skrg, x ader mende x d ingini berlaku. Pemandu pun ok, maintain jer bawaknyer. Kalau setakat K.L-Jerantut tu 2jam 45 minit jer. Very Happy Very Happy
avatar
brother

Posts : 13
Points : 18
Join date : 29/07/2010
Location : Penang/410

Back to top Go down

Re: Perkhidmatan Pengangkutan Awam [ Jerantut - KL ]

Post  MD on Sat Aug 14, 2010 12:43 pm

brother wrote:

Alhamdulillah, wat setakat ni dari mula pembukaan laluan tersebut hingga skrg, x ader mende x d ingini berlaku. Pemandu pun ok, maintain jer bawaknyer. Kalau setakat K.L-Jerantut tu 2jam 45 minit jer. Very Happy Very Happy

Brother,
ni raye punya tiket aok dah ambik ke belum...jangan buat pasai weh... Very Happy

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Perkhidmatan Pengangkutan Awam [ Jerantut - KL ]

Post  brother on Sun Aug 15, 2010 1:02 am

MD wrote:
brother wrote:

Alhamdulillah, wat setakat ni dari mula pembukaan laluan tersebut hingga skrg, x ader mende x d ingini berlaku. Pemandu pun ok, maintain jer bawaknyer. Kalau setakat K.L-Jerantut tu 2jam 45 minit jer. Very Happy Very Happy

Brother,
ni raye punya tiket aok dah ambik ke belum...jangan buat pasai weh... Very Happy
Rayer kawan balik naik keta, kalu sorang2 naik bas je dari Penang. Paroh kalu naik bas dekat RM160 jugak abih 4branak. Bior naik keta, save sikit. He.he.he....
avatar
brother

Posts : 13
Points : 18
Join date : 29/07/2010
Location : Penang/410

Back to top Go down

Re: Perkhidmatan Pengangkutan Awam [ Jerantut - KL ]

Post  brother on Mon Aug 16, 2010 10:27 am






Bas2 Ekspres d Jerantut.

avatar
brother

Posts : 13
Points : 18
Join date : 29/07/2010
Location : Penang/410

Back to top Go down

Re: Perkhidmatan Pengangkutan Awam [ Jerantut - KL ]

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum