Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

View previous topic View next topic Go down

Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  MD on Tue Aug 17, 2010 4:32 pm

Salam Semua Warga PCC?


Kad dihantar sebagai pengganti diri, tak kira dekat atau jauh suasana bertambah seronok jika menerima kad ucapan dari orang tersayang,dari orang yang diingati,rakan taulan dan Ayah Bonda.Namun masa berlalu dan tradisi menghantar kad hari raya ini semakin menurun dengan adanya pilihan lain seperti SMS,MMS,melalui email,blog,forum dan laman social seperti Facebook,Twitter dan lain lain.Cara moden ini sejajar dengan perkembangan teknologi yang dikira lebih murah dan pantas.

Hingga kini masih ada yang meneruskan amalan menghantar kad raya,walaupun jumlahnya sangat sedikit.Nasib kad hari raya juga sedikit terpelihara kerana sector kerajaan,badan berkanun dan syarikat swasta masih lagi menggunakan kad ucapan ini kepada pelanggan – pelanggan mereka.Jika tidak mungkin kad hari raya akan terhapus di pasaran…

Bagaimana pula dengan anda?Bila kali terakhir anda menghantar kad ucapan hari raya, jemput sama sama meluahkan pandangan anda di topik ini.

Selamat Berforum.Terima Kasih.


_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  zulkbo on Wed Aug 18, 2010 12:48 am

lupa dah MD
lama tu tak nganto Shocked

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  Yassin on Wed Aug 18, 2010 9:06 am

3-4 tahun sudah ade kawan mengantor ke member kawan kat kedoh nun... haram tak berbalas kut dia dah tukor alamat tak taulah....le nie org suka antor SMS aje... Mad

** Dolu2 kawan penoh antor kad raya hok ada lagu lagi... ke awek kawan huhuhu siap bubuh air wangi.. Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  MD on Wed Aug 18, 2010 11:41 am

Zul & Yassin,
kawan masih lagi mengantor kad raya ni terutamanya pada kengkawan yang jauh...syukur mereka masih lagi membalasnyer... Smile

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  ainie rashid on Wed Aug 18, 2010 5:13 pm

zulkbo wrote:lupa dah MD
lama tu tak nganto Shocked

Sy lak tiap tahun dapat.......
tahun lepah aderlah dapat dalam 15 - 20 gitu.....
Pas baca.... kawan balas semula n isi duit raya sorang Rm3...
( sebab yang ngatornya anak murid kawan)he he he
Tahun ni lum lagi tu.. dah dekat sok... ader lah tu...puas lak nok membalasnyer...

Very Happy Very Happy Very Happy tu ler bertuah jadi cekgu niiii.. Laughing Laughing

ainie rashid
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 243
Points : 265
Join date : 15/12/2009
Age : 45
Location : / J 2 / Kuantan

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  ozzy on Wed Aug 18, 2010 6:18 pm

MD wrote:

Bagaimana pula dengan anda?Bila kali terakhir anda menghantar kad ucapan hari raya, jemput sama sama meluahkan pandangan anda di topik ini.

Selamat Berforum.Terima Kasih.


Kali terakhir koi rasa koi beri ke aok utk tolong poskan kad raya ... hehe

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  strikerbuncit on Thu Aug 19, 2010 9:36 am

kwn mmg de masalah sket dgn kad raya ni..sejak dulu lg ramai yg bg kad kt kwn..tp kwn malas amat utk balasnya..ganti sms jela..hehe..(org laki mmg fail sket bab2 ni..hat pompuan suka laa..penuh kad tu dgn karangan berjela2..huhu) Wink

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  RoyKay33 on Thu Aug 19, 2010 9:56 am

strikerbuncit wrote:kwn mmg de masalah sket dgn kad raya ni..sejak dulu lg ramai yg bg kad kt kwn..tp kwn malas amat utk balasnya..ganti sms jela..hehe..(org laki mmg fail sket bab2 ni..hat pompuan suka laa..penuh kad tu dgn karangan berjela2..huhu) Wink

last mase skoloh dulu2 buat kad gambo org main meriam buluh meletop..ekekek


RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  MD on Thu Aug 19, 2010 11:20 am

ainie rashid wrote:
Sy lak tiap tahun dapat.......
tahun lepah aderlah dapat dalam 15 - 20 gitu.....
Pas baca.... kawan balas semula n isi duit raya sorang Rm3...
( sebab yang ngatornya anak murid kawan)he he he
Tahun ni lum lagi tu.. dah dekat sok... ader lah tu...puas lak nok membalasnyer...

Very Happy Very Happy Very Happy tu ler bertuah jadi cekgu niiii.. Laughing Laughing

Tamboh satu lagi fakta...
kiranya amalan mengantor kad raya ni masih lagi berleluase di sekoloh la...Tahniah Cikgu dan tahniah murid ...atleast tak terhapus tradisi ni...

p/s - Ainie,skang anok murid pun banyok yang ada FB...ni kira ancaman jugok nih hehehe

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  MD on Thu Aug 19, 2010 11:21 am

ozzy wrote:

Kali terakhir koi rasa koi beri ke aok utk tolong poskan kad raya ... hehe

1986... albino

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  cekwa on Tue Aug 24, 2010 12:34 pm

rasenya dah lbh 5 tahun koi x mengantor dan menerima sebarang kad raya sjak masing2 menggunakan sms dan e-card aje. Sronok jugek klu sesekali dpt kad raya yg btul ya dak!

cekwa
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 181
Points : 241
Join date : 19/01/2010
Location : kg kerayong, bera, kuantan, beaufort, sabah

http://9w2waa.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  MD on Tue Aug 24, 2010 12:43 pm

cekwa wrote:rasenya dah lbh 5 tahun koi x mengantor dan menerima sebarang kad raya sjak masing2 menggunakan sms dan e-card aje. Sronok jugek klu sesekali dpt kad raya yg btul ya dak!

beri alamat,insya allah .... Very Happy

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  Cik_N on Tue Aug 24, 2010 5:01 pm

3 tahun yg lepas kot...dah beso ni jrg ngt dah ngnto ke kad rayer...ketnye koi ni kan ngajo sekoloh rendoh..haa..tiap2 tahun ander la dapat kad rayer hok pattern kertas putih berbelang...dr anok murid...diorg siatnyer buku latihan pahter lukisla kucing ke bunga ke...masjid ke ketupat sebiji dua di tamboh gambo bintang dua tiga butir hantor ke koi...adei...nok xnok terima jela weh..paham ke diorg susah x berduit nok beli kad raye..kdg2 sayu juge membcanyer ketnya kdg2 geli hati pun ander...layann....

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  MD on Tue Aug 24, 2010 5:03 pm

Cik_N wrote:3 tahun yg lepas kot...dah beso ni jrg ngt dah ngnto ke kad rayer...ketnye koi ni kan ngajo sekoloh rendoh..haa..tiap2 tahun ander la dapat kad rayer hok pattern kertas putih berbelang...dr anok murid...diorg siatnyer buku latihan pahter lukisla kucing ke bunga ke...masjid ke ketupat sebiji dua di tamboh gambo bintang dua tiga butir hantor ke koi...adei...nok xnok terima jela weh..paham ke diorg susah x berduit nok beli kad raye..kdg2 sayu juge membcanyer ketnya kdg2 geli hati pun ander...layann....

yang tu ada sentimental value....

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  strikerbuncit on Tue Aug 24, 2010 5:08 pm

sjak dah kawen ni,takde dah sape nk bg..sbb yg rajin bg dulu kwn2 pompuan aka admirer..huahua.. Embarassed

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  Cik_N on Tue Aug 24, 2010 5:12 pm

strikerbuncit wrote:sjak dah kawen ni,takde dah sape nk bg..sbb yg rajin bg dulu kwn2 pompuan aka admirer..huahua.. Embarassed

koner diorg2 pergi? hehehe...jgn sedey...apa kata aok suh bini aok yg bg plok..kurang2 tertebus sgl kecewaan aokhehe...

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  strikerbuncit on Tue Aug 24, 2010 5:15 pm

Cik_N wrote:
strikerbuncit wrote:sjak dah kawen ni,takde dah sape nk bg..sbb yg rajin bg dulu kwn2 pompuan aka admirer..huahua.. Embarassed

koner diorg2 pergi? hehehe...jgn sedey...apa kata aok suh bini aok yg bg plok..kurang2 tertebus sgl kecewaan aokhehe...

knapa dorg pergi? kalo dorg dtg pon,bini kwan dh ready nk perembat..hehe..takde maknenya nak bg kad dlm 1rumah..bazir setem dgn air liur jek.. Razz

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  ainie rashid on Wed Aug 25, 2010 1:10 pm

MD wrote:
ainie rashid wrote:
Sy lak tiap tahun dapat.......
tahun lepah aderlah dapat dalam 15 - 20 gitu.....
Pas baca.... kawan balas semula n isi duit raya sorang Rm3...
( sebab yang ngatornya anak murid kawan)he he he
Tahun ni lum lagi tu.. dah dekat sok... ader lah tu...puas lak nok membalasnyer...

Very Happy Very Happy Very Happy tu ler bertuah jadi cekgu niiii.. Laughing Laughing

[b]Tamboh satu lagi fakta...
kiranya amalan mengantor kad raya ni masih lagi berleluase di sekoloh la...Tahniah Cikgu dan tahniah murid ...atleast tak terhapus tradisi ni...



ye ye ......
MD.. hari ni saya dah dpt 2 keping kad raya.....kecek jer tp kwn bangga gok.......
anok murid ngantor.............so kena balas lah,.....
Very Happy Very Happy Very Happy ... jadi raya tahun ni bukan tahun akhir lah kawan ngantor kad raya....... he he he Laughing Laughing

Moralnyaaaa..... rakan PCC ...gi beli kad raya... suruh ler anok2 deme semer mengantor kat cekgu mereka agar budaya ngantor kad raya x pupus..... Laughing Laughing he he he

ainie rashid
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 243
Points : 265
Join date : 15/12/2009
Age : 45
Location : / J 2 / Kuantan

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  MD on Wed Aug 25, 2010 1:45 pm


betul doh tu....seronok jadi Cikgu

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  lepat_ubi on Wed Aug 25, 2010 2:19 pm

taon lps anto ke mak...taon ni mcm dh x sempat je.....ish3x...

sejak zaman makin maju...org beralih kpd sms, emel, FB,
kad raye makin dilupakan,,,
,tp sentimental value nye amat tinggi,,,

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  koy101 on Mon Sep 06, 2010 2:04 am

Ntah, dok braper nak ingat dah........

Kalo utk kekawan atau sedara mara.... rasenyer lepas skolah abis kut... 20 tahun yg lalu..... zaman tori lagi....

Kalo ader hok baru pun... taun 2007- 2008, pasai kad raya sykt bg.... stem sykt bg... print nama pun org sykt buat.... hehehehe.... aku takat cop nama ngan tt... Embarassed Embarassed Embarassed

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  Awangmaseru on Mon Sep 06, 2010 6:46 am

awek yang koi anto kad raya tu sama sekampung je .. dia dah bercucu dah skrg ni.

Awangmaseru
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 252
Points : 294
Join date : 30/11/2009
Age : 55
Location : ulu cheka/jerantut

http://www.mohlaweh.multiply.com

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  MD on Mon Sep 06, 2010 12:11 pm

Awangmaseru wrote:awek yang koi anto kad raya tu sama sekampung je .. dia dah bercucu dah skrg ni.

Cinta Kenangan Silam.... Laughing

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kad Hari Raya – Bila Kali Terakhir Anda Hantar.

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum