Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Dakwah@Anak Pahang Blogger

View previous topic View next topic Go down

Dakwah@Anak Pahang Blogger

Post  Anak Pahang Blogger on Fri Jan 28, 2011 1:16 am

Salam semua, maaflah. keh x dan nok mbuke internet dah semenjak dua menjak nih. banyok ngat hal dunia yer. Cuma nak meroyat ke semua Blogger kite. APB ada buat satu slot khas utk Blogger buat perkongsian entri dakwah. URL: http://darulmakmurblogger.blogspot.com/2011/01/penulisan-perkongsian.html

Moh lah kite sesame berderauu.

Anak Pahang Blogger

Posts : 7
Points : 10
Join date : 30/12/2010

Back to top Go down

Re: Dakwah@Anak Pahang Blogger

Post  MD on Fri Jan 28, 2011 11:31 am

Terima kasih..

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Dakwah@Anak Pahang Blogger

Post  zulkbo on Mon Jan 31, 2011 3:00 pm

terima kasih..
cer bawak ke sini sikit
intro nya ter..?he he Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Dakwah@Anak Pahang Blogger

Post  Anak Pahang Blogger on Wed Mar 09, 2011 10:32 am

Ye juga tu. keh copy paste je yeh:

Assalamualaikum. kepada semua Blogger Pahang yang dihormati. Anak Pahang Blogger ingin membuat satu konsep penulisan entri yang lebih baik dikalangan semua blogger Pahang. Di sini, APB menyarankan agar semua rodong2 dapat membuat sekurang-kurangnya dalam sebulan; SATU entri berkaitan dengan Agama, yakni ISLAM. (kepada yang Muslim sahaja) . Dan Entri-Entri tersebut akan disenaraikan di dalam Post ini sebanyak yang mungkin setelah URL entri tersebut ditinggalkan/diberikan di dalam ruangan komen. Jadi jangan lupa
Tinggalkan URL entri yang dibuat di ruangan Komen

Berikut adalah ciri-ciri yang dikehendaki:
1) Agama Islam (sunnah waljamaah)
2) Tidak menyentuh sensitiviti, seperti yang kita faham sebagai warganegara dan muslim.
3) Semua bidang/cabang ilmu dalam Islam.
4) Yang berkaitan.

Tujuan:
1) Supaya kita tidak lupa pada Allah.
2) Sekurang-kurangnya kita Berdakwah.
3) Saling mengingati satu sama lain.
4) Berkongsi Ilmu Allah.
5) Mendorong sesama insan ke arah Muslim yang sejati.

Lain-lain:
Sekurang-kurangnya ada juga bentuk perkongsian Agama dalam penulisan kita, memandangkan kita jarang2 sekali membuat posting berkaitan Agama melainkan pada bulan-bulan tertentu seperti bulan Ramadan dll. Kita rajin untuk menulis tentang keduniaan sahaja, apa salahnya kita menulis tentang 'Dunia & Akhirat' pula. Terus, apa salahnya kita mentelaah kembali pengetahuan, buku2, kitab2 dll untuk dikongsikan bersama. tak banyak, paling kurang pun satu entri sebulan. Boleh je berkongsi, sirah, hadis, tauhid, usulluddin, fekah dan semua Ilmu Allah yang sepatutnya.

Tinggalkan URL entri yang dibuat di ruangan Komen, nanti akan disenaraikan untuk kemudahan/rujukan bersama di dalam Anak Pahang Blogger (APB). Sekian, wassalam.

Anak Pahang Blogger

Posts : 7
Points : 10
Join date : 30/12/2010

Back to top Go down

Re: Dakwah@Anak Pahang Blogger

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum