Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Penipuan kad kredit

View previous topic View next topic Go down

Penipuan kad kredit

Post  zulkbo on Mon Jun 29, 2009 2:15 pm

"Mintak tolong ambik perhatian,baru je terkena semalam apabila terima satu panggilan kononnya drpd Ambank.Modus operandinya:

1.Terima panggilan drpd 03217888888,utk semak transaksi terbaru di PohKong KLIA berjumlah RM3500.

2.Saya pun terkejut beruk,pasal time tgh meeting kat kilang,so bagitau operator tu ,bukan saya yg buat pengeluran tu.

3.Operator tu,suruh saya sapatkan pen dan kertas,encik mungkin kena tipu dgn sindiket kad palsu!total amount RM10000 !!!.Dia bg no kad Mastercard credit limit RM12000,tapi saya kata c/limit saya cuma RM6000 shj.dia kata itu kerja org dlm bank,semua boleh buat.

4.selepas disuruh salin semua butir2transaksi,dia akan tolong sambungkan kepada Bank negara,bahagian siasatan penipuan kad kredit.tapi dia suruh tunggu lima minit lagi satu panggilan akan dibuat.(kat sini dah suspek dah)

5.selang 5 minit,terima panggilan drp no 999,mengatakan drpd bhg siasatan kad palsu Bank negara,mintak saya bertenang,sebijik mcm banker lain buat.mintak nama,no kad,serta soalan2 spt: adakah ada memohon man2 kredir kad,memohon loan,isi borang astro dan sgainya---tapi semuanya saya tidak lakukan. ok,selain drp kad ini ,adakah encik ada pakai kad kredit bank lain..semuanya saya bagitau,siap nama ibu,no kad atm,password dan semuanya.

6.Saya siap buat appt nak jumpa dia Isnin ni pukul 10ppg ditgkt 4,BNM.siap bagi no report lagi.

Saya call BNM,tanya adake bhg ni ,jawapannya tak ada,dan BNM tak deal direct dgn customer...

7.Terasa was-was,saya call balik no tu,tapi mlgnya TIADA DLM PERHIDMATAN,call TELEKOM suruh periksa,CONFIRM kena tipu pasal TELEKOM kata tak dpt trace,mgkn operotor lain mcm TIME ke,bla,bla...

8.Cuba call no kat blakang kad,Syukur,Ambank CS kata mmg Ambank terima problem yg sama smjak bln 4 yg lalu !,so immediate saya terminate kad tu.dan pastu call balik semua bank lain yg no tadi dah dibertahi pada lanun tersebut

9.Mlm tadi saya call 999 utk maklumkan kot2 ada staff 999 nama Chan,tapi kata akak tu semuanya bangsa melayu,so confirm sindiket ni mmg pintar utk mengelak drp dikesan !!!

Semoga kisah benar yg berlaku pada sayani di fwdkan utk mengelakkan anda semua dari ditipu....BY KETAMBATU

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Penipuan kad kredit

Post  Deto_8 on Mon Jun 29, 2009 3:16 pm

orang rumah pun terkena...nasib baik dia dapat laki yang bijaksana Laughing

dia suh call balik....katanya dari Bank Negara...nombor telepon kepala 03-87XXXXX...mana ada Bank Negara kepala camtu...kan bank Negara kat KL...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Penipuan kad kredit

Post  ebe on Mon Sep 14, 2009 7:48 am

sekiranya kite berada di negara dikenali msia... si hina yang keep buat menda nie memang tak tertangkap punya... kite buat technolgy dan technology boleh tipu kite.. ridikeles btol... stupid telekom oso shitting user just a simple reason.. korok.. sampey bile le kene tipu kite rakyat...

kalo negara lain.. sekjap jer nie... lepas sejam die buat panggilan mcm nie.. konfirm kene serbu... tapi kite rakyak marhaen.. itu la nasib kite.... ron95 plak lepas ni apa lagi

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu


ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Penipuan kad kredit

Post  Sponsored content Today at 10:46 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum