Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Pocong gemparkan Felda Jengka 4

View previous topic View next topic Go down

Pocong gemparkan Felda Jengka 4

Post  zulkbo on Mon Jul 20, 2009 11:55 am




KELIBAT putih yang dirakam Abdul Rahman menggunakan telefon bimbit yang didakwanya hantu pocong di Jengka 4.



Hantu sempat dirakam kamera telefon bimbit

KUANTAN: Penduduk Felda Jengka 4, dekat Maran gempar apabila seorang penduduk di tanah rancangan itu dapat merakam gambar pocong atau makhluk berbalut kain kafan menggunakan telefon bimbit dan menunjukkan gambar berkenaan, pagi kelmarin.

Lelaki terbabit, Abdul Rahman Sabie, 25, berkata kelibat pocong yang berdiri tanpa bergerak sambil merenung tajam ke arahnya dirakam di halaman rumah jirannya sewaktu pulang ke rumahnya kira-kira jam 3 pagi.
Katanya, pocong tanpa wajah yang jelas berikutan berdiri dalam gelap mungkin makhluk sama seperti diceritakan penduduk sebelum ini, malah dia mendakwa sudah tiga kali melihat makhluk berkenaan sebelum berani merakamkannya.

"Sebaik tiba di rumah, darah rasa berderau melihat kelibat itu yang langsung tidak bergerak. Entah dari mana datang keberanian, saya

tiba-tiba bergerak ke arah kelibat itu dan merakamkannya menggunakan tele-

fon bimbit," katanya ketika dihubungi, di sini, se-

malam.

Abdul Rahman berkata, dia sebenarnya bukanlah orang yang senang percaya dengan benda pelik sebegini, namun selepas melihat dengan mata sendiri, berasa ada kebenarannya.

Katanya, untuk meyakinkan diri, dia memberanikan diri merakamkan kelibat pocong terbabit menggunakan telefon bimbitnya.

"Sebelum ini rakan sering mengusik mengenai cerita pocong terbabit biarpun mereka sendiri tidak pernah melihatnya dan berikutan itu dalam keadaan terketar-ketar saya memberanikan diri merakam gambar makhluk berkenaan.

"Saya melangkah perlahan-lahan ke arah kelibat yang berbalut kain putih berkenaan dengan harapan dapat merakam gambar yang lebih jelas, namun selepas merakamkannya, pocong terbabit hilang secara tiba-tiba.

"Melihat keadaan itu, saya tanpa berpaling terus berlari masuk ke rumah dan tidak berani melihat rakaman gambar dalam telefon bimbit berkenaan kerana terlalu takut," katanya.

Abdul Rahman berkata, sebaik bangun pada paginya, dia melihat kembali rakaman gambar berkenaan

dan jelas terlihat bayangan susuk tubuh putih memandang ke arahnya sebelum menunjukkan rakaman gambar itu kepada keluarga dan jiran.

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Monday/Nasional/20090720000102/Article/index_html

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Pocong gemparkan Felda Jengka 4

Post  zulkbo on Mon Jul 20, 2009 12:04 pm

Kampung awak ni MD Very Happy Very Happy Very Happy

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Pocong gemparkan Felda Jengka 4

Post  MD on Mon Jul 20, 2009 12:18 pm

zulkbo wrote:Kampung awak ni MD Very Happy Very Happy Very Happy

yes...hehehehee
pagi tadi member dah sms suruh beli Metro....katanya ada beberapa orang dah jumpa sebelum ni...
btw ini mahkluk Allah jugak....harap dia tak ganggu orang lain

Seekers dan geng geng pemburu makhluk halus dan boleh buat Trip ke Jengka 4 ni.....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Pocong gemparkan Felda Jengka 4

Post  lepat_ubi on Tue Jul 21, 2009 10:09 pm

zulkbo wrote:Kampung awak ni MD Very Happy Very Happy Very Happy

kampung keh jugok weh...tak pasal2 glemer satu malaya

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Pocong gemparkan Felda Jengka 4

Post  zulkbo on Tue Jul 21, 2009 10:57 pm

lepat_ubi wrote:
zulkbo wrote:Kampung awak ni MD Very Happy Very Happy Very Happy

kampung keh jugok weh...tak pasal2 glemer satu malaya


Awak pun orang Jengka ke weh... Very Happy Very Happy

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Pocong gemparkan Felda Jengka 4

Post  zulkbo on Tue Jul 21, 2009 10:58 pm

lepat_ubi wrote:
zulkbo wrote:Kampung awak ni MD Very Happy Very Happy Very Happy

kampung keh jugok weh...tak pasal2 glemer satu malaya

Glamer ni tak pe...glamer dadah segitiga jengka glamer satu malaysia gak Crying or Very sad Crying or Very sad

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Pocong gemparkan Felda Jengka 4

Post  labu sayong on Wed Jul 22, 2009 7:28 pm

Setau koi, diorang dah selalu jmp dgn mkhluk mcm tu kt rmh diorg cm kbtln hantu tu kantoi kali ini..
bkn lah cite baru..apapun, kite jgn t'pngaruh. syaitan ada bermcm cara ukt sesatkan manusia..

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Pocong gemparkan Felda Jengka 4

Post  zulkbo on Thu Jul 23, 2009 12:47 am

labu sayong wrote:Setau koi, diorang dah selalu jmp dgn mkhluk mcm tu kt rmh diorg cm kbtln hantu tu kantoi kali ini..
bkn lah cite baru..apapun, kite jgn t'pngaruh. syaitan ada bermcm cara ukt sesatkan manusia..


Jika betul hantu ke iblis ke@saka harus berbuat sesuatu,buat tahlil kat kawasan selalu dia muncul...

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Pocong gemparkan Felda Jengka 4

Post  zulkbo on Thu Jul 23, 2009 12:49 am

benda-benda begini kalau dah start tunjuk kelibat mesti bersebab...kena tanya orang yang mahir,ustaz-ustaz...

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Pocong gemparkan Felda Jengka 4

Post  labu sayong on Sat Jul 25, 2009 2:09 pm

zulkbo wrote:benda-benda begini kalau dah start tunjuk kelibat mesti bersebab...kena tanya orang yang mahir,ustaz-ustaz...

yeke?..sebab apa ek?koi xprnh dgr plak

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Pocong gemparkan Felda Jengka 4

Post  zulkbo on Sat Jul 25, 2009 10:58 pm

labu sayong wrote:
zulkbo wrote:benda-benda begini kalau dah start tunjuk kelibat mesti bersebab...kena tanya orang yang mahir,ustaz-ustaz...

yeke?..sebab apa ek?koi xprnh dgr plak

Hantu,iblis&jin ni pun makhluk Allah jugak 9% dalam dunia ni,manusia cuma 1% selebihnya 90% adalah malaikat(refer buku:INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT_tulisan Dato Ismail Kamus).Merela ini hidup di alam ghaib,awak fikir kenapa mereka nak menjelma tunjuk kelibat kat manusia mcm kita didunia kalau tak de sebab..tak dapat lah saya nak terang sbb saya pun bkn pakar bidang ni..sbb kita kena tanya orang yang arif

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Pocong gemparkan Felda Jengka 4

Post  labu sayong on Wed Jul 29, 2009 11:27 pm

zulkbo wrote:
labu sayong wrote:
zulkbo wrote:benda-benda begini kalau dah start tunjuk kelibat mesti bersebab...kena tanya orang yang mahir,ustaz-ustaz...

yeke?..sebab apa ek?koi xprnh dgr plak

Hantu,iblis&jin ni pun makhluk Allah jugak 9% dalam dunia ni,manusia cuma 1% selebihnya 90% adalah malaikat(refer buku:INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT_tulisan Dato Ismail Kamus).Merela ini hidup di alam ghaib,awak fikir kenapa mereka nak menjelma tunjuk kelibat kat manusia mcm kita didunia kalau tak de sebab..tak dapat lah saya nak terang sbb saya pun bkn pakar bidang ni..sbb kita kena tanya orang yang arif

Ooo..mcm tu..hrp sapa2 yg tau blh kongsi ilmu kt cni..

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Pocong gemparkan Felda Jengka 4

Post  Deto_8 on Thu Jul 30, 2009 12:24 pm

http://www.youtube.com/watch?v=YwC79MvUFws#

Pocong di Jengka 4 - TV9

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Pocong gemparkan Felda Jengka 4

Post  MD on Thu Jul 30, 2009 12:55 pm

TQ Deto....hak ni panjang sikit...yg keluar berita TV9 tu dah cut...

p/s - sedikit info Halim yg jumpa pocong tu merupakan antara vocalist kitaorang masa zaman rock kapak dulu......banyak lagu boleh bawak hhehheheeee

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Pocong gemparkan Felda Jengka 4

Post  ozzy on Thu Jul 30, 2009 1:51 pm

MD wrote:TQ Deto....hak ni panjang sikit...yg keluar berita TV9 tu dah cut...

p/s - sedikit info Halim yg jumpa pocong tu merupakan antara vocalist kitaorang masa zaman rock kapak dulu......banyak lagu boleh bawak hhehheheeee

Halim man ke...ekekekeke..

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Pocong gemparkan Felda Jengka 4

Post  zulkbo on Thu Jul 30, 2009 2:50 pm

MD wrote:TQ Deto....hak ni panjang sikit...yg keluar berita TV9 tu dah cut...

p/s - sedikit info Halim yg jumpa pocong tu merupakan antara vocalist kitaorang masa zaman rock kapak dulu......banyak lagu boleh bawak hhehheheeee

ROCK..jangan tak rock bro,zaman seluar ketat la tu Very Happy

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Pocong gemparkan Felda Jengka 4

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum