Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

10 FITRAH MANUSIA CANTIK

View previous topic View next topic Go down

10 FITRAH MANUSIA CANTIK

Post  zulkbo on Fri Jul 24, 2009 2:22 am

1. Membetulkan misai. Lelaki yang menyimpan misai harus memastikannya dalam keadaan terurus dan digunting apabila perlu agar ia sentiasa kelihatan kemas dan bersih. Jika perempuan tumbuh misai, maka wajiblah dibuang.

2. Menjaga janggut. Menyimpan janggut adalah salah satu daripada sunnah Rasulullah s.a.w. Bagaimana pun, dalam masa yang sama ia mesti dijaga rapi.

3. Memendekkan kuku. Segala kotoran tidak melekat serta memudahkan air sembahyang sampai ke celah-celah kuku jika ia dipendekkan.


4. Membersihkan sendi tangan. Memastikan celah-celah jari serta tangan sentiasa digosok dan dibersihkan sebagaimana yang dianjurkan semasa mengambil wuduk.

5. Membersihkan sendi kaki. ia boleh dilakukan semasa mengambil wuduk atau semasa mandi.

6. Kebersihan hidung. Dengan beristinsyaq atau menyedut air ke dalam hidung dan menghembuskannya. Selain membersih, ia juga mengelakkan sebarang penyakit yang berkaitan dengan hidung.

7. Mencabut dan membersihkan bulu ketiak. Islam tidak menggalakkannya dicukur kerana ia akan menyebabkan bulu ketiak cepat tumbuh dan lebih kasar.

8. Kebersihan mulut. Dengan menggosok gigi atau bersiwak ketika berwuduk, sebelum solat, ketika mulut berbau, ketika masuk rumah, bangun tidur dan ketika hendak belajar.

9. Mencukur bulu ari-ari. Islam tidak menggalakkan dicabut kerana akan mengendurkan otot-otot di sekitarnya.

10. Mencebuk air. (mandi dan membasuh bahagian sulit). Wanita diwajibkan berdehem semasa membuang air kecil agar ia tidak bersisa.
Dicatat oleh DRS. KHALIL IDHAM LIM

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: 10 FITRAH MANUSIA CANTIK

Post  zulkbo on Fri Jul 24, 2009 3:08 am

D8 macam sama thread kita ni...tapi tak serupa Very Happy Very Happy
http://www.pahangcommunity.com/penjagaan-diri-fesyen-gaya-hidup-f60/pesanan-kepada-lelaki-t144.htm

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: 10 FITRAH MANUSIA CANTIK

Post  Jeck Sparow on Tue Dec 15, 2009 12:01 pm

List Diatas yang disenaraikan oleh Brother Zul tu kekadang ader yang terlepas pandang jadi pikir pikir kan lah...

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: 10 FITRAH MANUSIA CANTIK

Post  zulkbo on Tue Dec 15, 2009 12:24 pm

Jeck Sparow wrote:List Diatas yang disenaraikan oleh Brother Zul tu kekadang ader yang terlepas pandang jadi pikir pikir kan lah...

yang mana jeck ?...cer
"code" kat sini nak tau gak
pandangan yang pompuan
he he Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: 10 FITRAH MANUSIA CANTIK

Post  Jeck Sparow on Tue Dec 15, 2009 12:31 pm

zulkbo wrote:

yang mana jeck ?...cer
"code" kat sini nak tau gak
pandangan yang pompuan
he he Very Happy

BIARLAH RAHSIA Laughing Laughing Laughing

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: 10 FITRAH MANUSIA CANTIK

Post  zulkbo on Tue Dec 15, 2009 12:34 pm

Jeck Sparow wrote:
zulkbo wrote:

yang mana jeck ?...cer
"code" kat sini nak tau gak
pandangan yang pompuan
he he Very Happy

BIARLAH RAHSIA Laughing Laughing Laughing

he he..pandai aok yek
suka berahsia rupernyer..
takpe.. nanti koi tanya sakura
hu hu hu Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: 10 FITRAH MANUSIA CANTIK

Post  zulkbo on Tue Dec 15, 2009 12:37 pm

9. Mencukur bulu ari-ari. Islam tidak menggalakkan dicabut kerana akan mengendurkan otot-otot di sekitarnya.

ada yang mencabut ke mende ni mau bengkak
kulit jadi kembang..hu hu
**koi rasalah tak pernah try..

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: 10 FITRAH MANUSIA CANTIK

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum