Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Loghat Negeri Pahang

Page 5 of 11 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  ozzy on Wed Nov 11, 2009 3:10 pm

Yassin wrote:Kita cube loghat temerloh pulok...

atan ambik kek jabil hok selit celoh pintu ter ke mok.... pas ter gi ke dapor nun abit kelompeng se....

yuhhuuuu....kawe pun no try jugokk...
- atan pegi ambik plastik yang terslit celah pintu tu bagi mak..lepas tu pegi dapur ambik kelompeng beg kecik satu..


Last edited by fourzy on Wed Nov 11, 2009 3:12 pm; edited 1 time in total
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  jasnoraizan on Wed Nov 11, 2009 3:11 pm

Jeck Sparow wrote:Kelompeng tu mende wehhhh

kena tanya mr yassin nih...

buat jeck...kwn baru blajor satu kat bawah nih cer aok explain kan....

"Manan mana lah huhuhu" - hok nih blh mane pulok nih...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  Yassin on Wed Nov 11, 2009 3:11 pm

Jeck Sparow wrote:Kelompeng tu mende wehhhh


KELOMPENG ITU SEJENIS BEG PLASTIK KECIL ATAU BEG DUIT YANG KECIL
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  jasnoraizan on Wed Nov 11, 2009 3:12 pm

fourzy wrote:
Yassin wrote:Kita cube loghat temerloh pulok...

atan ambik kek jabil hok selit celoh pintu ter ke mok.... pas ter gi ke dapor nun abit kelompeng se....

yuhhuuuu....kawe pun no try jugokk...
- atan pegi ambik plastik yang terslit celah pintu tu bagi mak..lepas tu pegi dapur ambik kelompeng satu..

jawapan dari.."master of forumers".....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  Yassin on Wed Nov 11, 2009 3:13 pm

fourzy wrote:
Yassin wrote:Kita cube loghat temerloh pulok...

atan ambik kek jabil hok selit celoh pintu ter ke mok.... pas ter gi ke dapor nun abit kelompeng se....

yuhhuuuu....kawe pun no try jugokk...
- atan pegi ambik plastik yang terslit celah pintu tu bagi mak..lepas tu pegi dapur ambik kelompeng satu..

Moh kita perkena kopi janda dulu pozi aok juge terer macam jeck tu hehehe
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  ozzy on Wed Nov 11, 2009 3:13 pm

jasnoraizan wrote:
fourzy wrote:
Yassin wrote:Kita cube loghat temerloh pulok...

atan ambik kek jabil hok selit celoh pintu ter ke mok.... pas ter gi ke dapor nun abit kelompeng se....

yuhhuuuu....kawe pun no try jugokk...
- atan pegi ambik plastik yang terslit celah pintu tu bagi mak..lepas tu pegi dapur ambik kelompeng satu..

jawapan dari.."master of forumers".....

alamak ..aok dah sambor dulu jas..keh baru nak main tipu huhu
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  Yassin on Wed Nov 11, 2009 3:18 pm

Ayat lipis nie :

Kash meradeng bete ke andia berlakang rumah teeh... ada ker nyer campok kulit bewok sikit lageh nok masuk ke dapor kash dah maru....
(siti bese guna ayat neh)
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  ozzy on Wed Nov 11, 2009 3:20 pm

Yassin wrote:Ayat lipis nie :

Kash meradeng bete ke andia berlakang rumah teeh... ada ker nyer campok kulit bewok sikit lageh nok masuk ke dapor kash dah maru....
(siti bese guna neh)

saya bengang betul dengan india belakang rumah tu..ada ke campak/lempar kulit biawak sikit lagi nak masuk ke dapur saya ni..
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  jasnoraizan on Wed Nov 11, 2009 3:20 pm

Yassin wrote:Ayat lipis nie :

Kash meradeng bete ke andia berlakang rumah teeh... ada ker nyer campok kulit bewok sikit lageh nok masuk ke dapor kash dah maru....
(siti bese guna ayat neh)

saya meradang betul dgn india belakang rumah tu...ada ke dia campak kulit biawak sikit lagi nak masuk ke dapur saya dah maru.."(hok nih kwn sempat tanya siti...weh sbb tu rasanye btl..)hiiihahhah
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  Yassin on Wed Nov 11, 2009 3:22 pm

fourzy wrote:
Yassin wrote:Ayat lipis nie :

Kash meradeng bete ke andia berlakang rumah teeh... ada ker nyer campok kulit bewok sikit lageh nok masuk ke dapor kash dah maru....
(siti bese guna neh)

saya bengang betul dengan india belakang rumah tu..ada ke campak/lempar kulit biawak sikit lagi nak masuk ke dapur saya ni..

aok mmg aok terer!!! moh kawan blaje aok ngan jeck minum kopi jande hehehe
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  ozzy on Wed Nov 11, 2009 3:22 pm

jasnoraizan wrote:
Yassin wrote:Ayat lipis nie :

Kash meradeng bete ke andia berlakang rumah teeh... ada ker nyer campok kulit bewok sikit lageh nok masuk ke dapor kash dah maru....
(siti bese guna ayat neh)

saya meradang betul dgn india belakang rumah tu...ada ke dia campak kulit biawak sikit lagi nak masuk ke dapur saya dah maru.."(hok nih kwn sempat tanya siti...weh sbb tu rasanye btl..)hiiihahhah

Yassin..jwp ni salah sebab yang aok tulis tu x de kurungan tapi jwp dia ada kurungan..ekekekeke
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  jasnoraizan on Wed Nov 11, 2009 3:24 pm

fourzy wrote:
jasnoraizan wrote:
Yassin wrote:Ayat lipis nie :

Kash meradeng bete ke andia berlakang rumah teeh... ada ker nyer campok kulit bewok sikit lageh nok masuk ke dapor kash dah maru....
(siti bese guna ayat neh)

saya meradang betul dgn india belakang rumah tu...ada ke dia campak kulit biawak sikit lagi nak masuk ke dapur saya dah maru.."(hok nih kwn sempat tanya siti...weh sbb tu rasanye btl..)hiiihahhah

Yassin..jwp ni salah sebab yang aok tulis tu x de kurungan tapi jwp dia ada kurungan..ekekekeke

aok degki ke kawas nih pozi...(jwpan tuh kwn dapat dari siti tuh..)
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  Yassin on Wed Nov 11, 2009 3:25 pm

fourzy wrote:
jasnoraizan wrote:
Yassin wrote:Ayat lipis nie :

Kash meradeng bete ke andia berlakang rumah teeh... ada ker nyer campok kulit bewok sikit lageh nok masuk ke dapor kash dah maru....
(siti bese guna ayat neh)

saya meradang betul dgn india belakang rumah tu...ada ke dia campak kulit biawak sikit lagi nak masuk ke dapur saya dah maru.."(hok nih kwn sempat tanya siti...weh sbb tu rasanye btl..)hiiihahhah

Yassin..jwp ni salah sebab yang aok tulis tu x de kurungan tapi jwp dia ada kurungan..ekekekeke

ah sudoh keje ..........tarik balik la nok blaje kopi jande hehehehe
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  iseymiyaki on Wed Nov 11, 2009 3:35 pm

Yassin wrote:
iseymiyaki wrote:lagi2 bagi lagi ayat2.. koi nak try test plakk..

aok nok ayat beloh mana pulok??

ce try belah rompinn plokk ke pekan ke

iseymiyaki
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 86
Points : 106
Join date : 08/11/2009

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  jasnoraizan on Wed Nov 11, 2009 3:38 pm

iseymiyaki wrote:
Yassin wrote:
iseymiyaki wrote:lagi2 bagi lagi ayat2.. koi nak try test plakk..

aok nok ayat beloh mana pulok??

ce try belah rompinn plokk ke pekan ke

hok rompin kena tanye jamaluddin jarjis...hok blh pekan kena tanye najib....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  ozzy on Wed Nov 11, 2009 3:38 pm

iseymiyaki wrote:
Yassin wrote:
iseymiyaki wrote:lagi2 bagi lagi ayat2.. koi nak try test plakk..

aok nok ayat beloh mana pulok??

ce try belah rompinn plokk ke pekan ke

Aok la bagi ayat isey.. keh dah teruja doh ni Very Happy
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  iseymiyaki on Wed Nov 11, 2009 3:57 pm

kwn tak reti nak tulis daaa..
klu reti koi dah nulih dohh hehehhe Very Happy

iseymiyaki
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 86
Points : 106
Join date : 08/11/2009

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  jasnoraizan on Wed Nov 11, 2009 3:59 pm

iseymiyaki wrote:kwn tak reti nak tulis daaa..
klu reti koi dah nulih dohh hehehhe

aok taip je lah..hi.hi..hi...kalau nok nulis kat sini goner ke gayenye...hi..hi..hi
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  ozzy on Wed Nov 11, 2009 4:01 pm

iseymiyaki wrote:kwn tak reti nak tulis daaa..
klu reti koi dah nulih dohh hehehhe Very Happy

- saya tak tahu menulis la..kalau tahu saya dah tulis dah
betul tak isey ??
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  Yassin on Wed Nov 11, 2009 4:53 pm

iseymiyaki wrote:
Yassin wrote:
iseymiyaki wrote:lagi2 bagi lagi ayat2.. koi nak try test plakk..

aok nok ayat beloh mana pulok??

ce try belah rompinn plokk ke pekan ke

Kala hak sebelah rompin nun percakapan dia org agak biasa sahaja cuma sikit2 kala ada pekan dah compo johor sikit jadi percakapan biasa sahaja tidaklah sehebat belah pahang barat punya...

mekala nok dengor ckp pekan cer suruh apens tu bercakap hehehe
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  Mrcipizs on Wed Nov 11, 2009 5:39 pm

kwn dulu sebenrnya fail bab longhat pahang nie..
doh sekolah asyik kat luar negeri je..
sekolah rendh je kt pahang...

so, dh dipengaruhi anasir2 luar..
jd ngan forum nie la kwn belajo..
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  jasnoraizan on Wed Nov 11, 2009 5:52 pm

Mrcipizs wrote:kwn dulu sebenrnya fail bab longhat pahang nie..
doh sekolah asyik kat luar negeri je..
sekolah rendh je kt pahang...

so, dh dipengaruhi anasir2 luar..
jd ngan forum nie la kwn belajo..

kwn lg lah fail nye ngan loghat pahang nih..sbb tok masuk periksa masa tuh....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  edi on Thu Nov 12, 2009 2:47 pm

Kwn plak tak tau byk, persen tak tau tu ade la 80%. Loghat camporĀ². Duk pahang lme dh tp tak pnah blajor, dgr org ckp jer...
avatar
edi
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 302
Points : 303
Join date : 11/11/2009

Back to top Go down

ada lg weh..

Post  mepoh on Thu Nov 12, 2009 7:13 pm

TOHOR....kt kg kwn TOHOR tu maknenye cetek @ x berape dalam.....
avatar
mepoh

Posts : 31
Points : 36
Join date : 09/11/2009

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  RoyKay33 on Thu Nov 12, 2009 7:20 pm


KETING - Air tu t0h0r paras keting je cipiz wehh !!..
0ak xy0h risaa laa..k0i tahu laa 0ak x reti berenang.. lol!
avatar
RoyKay33
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1191
Points : 1222
Join date : 28/04/2009
Location : Metropolitan SQ

Back to top Go down

Re: Loghat Negeri Pahang

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 11 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum