Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Jokess N HUmOOR...

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Jokess N HUmOOR...

Post  J.Milan22 on Tue Apr 21, 2009 10:49 am

Telurr Saper PUnyerrr... Laughing Laughing

Ada seorang pak cik yang bernama Pak DI yang sangat kaya. Setiap hari beliau akan menyimpan RM1000 di bank. Setiap hari tepat pukul 9 pagi Pak DI dah pun bersiap sedia terpacak di kuanter bank untuk menyimpan RM1000nya. Setelah lebih kurang setahun berlalu, kehadirannya setiap hari disedari oleh Manager Bank. Manager Bank itu pun memanggilnya ke office dan bertanya...

Manager : Setiap hari saya lihat pak cik akan menympan RM1000 di bank. Apa kerja pak cik?

Pak DI : Saya ni sebenarnya tak de kerja encik. Cuma saya suka bertaruh. Setiap hari saya akan bertaruh dan saya tak pernah kalah.

Manager : Ooo... ini sudah cukup bagus. Tapi pak cik mungkin belum bertemu dengan orang yang teror macam saya ni. Kalau pak cik bertaruh dengan saya jangan haraplah nak menang.

Pak DI : Iye ke? Kalau macam tu jom kita bertaruh.

Manager : Okay. Sebutkan apa saja pak cik nak bertaruh dengan saya.

Pak DI : Macam ni... dalam tempoh 7 hari dari sekarang encik akan kehilangan telur encik. Kalau betul encik akan hilang RM1000, kalau tak saya akan bayar encik RM1000.

Manager : Hahaha.. tak logiklah pak cik. Tapi tak pe... saya setuju.

Setelah kedua-duanya setuju mereka pun beredar. Besoknya bila bangun pagi Manager tu pun meraba telurnya.. ooh masih ada. Begitulah seterusnya hinggalah sampai ke hari yang ketujuh dia dapati telurnya masih lagi ada.. Dengan suka hatinya Manager tersebut pun pergilah berjumpa dengan Pak DI.

Manager : Pak cik sorrylah ye.. telur saya masih lagi ada..

Pak DI : Betul ke? Aku tak percaya... Mari sini aku pegang...

Lalu dipegangnya anu Manager tu. Sambil tersenyum Pak DI pun berkata..

Pak DI : Okaylah.. Betul kata kau. Nah ambil RM1000 ni. Pak DI pun menghulurkannya.

Manager : Hari ni baru pak cik tahu siapa yang teror... Sorrylah pak cik hari ni pak cik tak dapat pergi bank lagi keh.. keh.. keh...

Tiba-tiba Pak Di mengeluarkan RM4000 dan pergi ke kaunter bank. Manager tersebut rasa hairan lalu bertanya pada Pak DI..

Manager : mana pak cik dapat duit sebanyak tu?

Pak DI : Pak cik bertaruh dengan kawan pak cik Guard kat luar tu tadi RM5000.

Manager : Bertaruh apa?

Pak DI : Bertaruh yang pak cik dapat pegang telur Manager Bank..

Manager : Tak guna punya orang tua...

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  J.Milan22 on Tue Apr 21, 2009 10:58 am

"Maknee" Honeymonn.. lol! lol!

Mak Minah dan Pak Mat ada 4 org anak
perempuan yang sangat disayangi iaitu
Siti, Seri, Murni dan Suri. Satu hari
mereka berpakat utk kawinkan anak2 ni
serentak.Selepas selamat
diijabkabulkan, ke-empat2 anak tu pun
bercadang untuk pegi honeymoon.


Siti pegi honeymoon ke Pulau Langkawi,
Seri ke
Pulau Tioman, Murni ke Pulau Kapas dan
Suri ke Pulau Pangkor.Sebelum pegi Mak
Minah dan Pak Mat berpesan, "nanti jgn
lupa hantarberita pada mak dan ayah.
Ceritakan macam mana honeymoon korang.
Tak payah tulis panjang2, pakai kod
iklan aja dah cukup. Ringkas, padat
dan cepat." panjang lebar Mak Minah
memberi arahan pada anak2nya.

Seminggu lepas tu depa terimalah surat
dari Siti yang bertulis 'Standard
Chartered'. Tercari2lah kedua suami
isteri ni iklan Standard Chartered dan
bila jumpa tersenyum le kedua2nya
membaca iklan yang bertulis"Besar,
teguh dan peramah".. Bahagialah Si
Siti rupanya..

Esoknya terima pula surat Seri yang
bertulis 'Nescafe'. Carilah iklan
Nescafe dan tersenyum lagi keduanya
membaca iklan yang bertulis"Nikmatnya
hingga ke titisan yang terakhir"
Bahagialah Si Seri Rupanya...

Selang beberapa hari kemudian, tiba
pula surat Murni bertulis KFC'.Carilah
iklan KFC dan tersenyum keduanya
membaca iklan yang bertulis 'Hingga
Menjilat Jari'... Bahagialah Si Murni
rupanya...Seminggu berlalu, tiada
surat dari Suri, Mak Minah dan Pak Mat
dah risau. Dua Minggu... tak ada
jugak.. masuk minggu ke tiga baru
sampai surat dari Suri dengan isi
kandungannya "AIR ASIA".Bergegas le
Mak Minah cari iklan penerbangan tu
sbb tak sabar nak tau apa yg jadi kat
anak bongsunya.Bila dibaca. Mak Minah
dan Pak Mat terkulat2 tak tau nak
senyum atau menangis.. Apa motto iklan
itu...??"7 KALI SEMINGGU..3 JAM
SEKALI.. NON-STOP!!"


J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  Deto_8 on Tue Apr 21, 2009 11:06 am

seks2 bujang kena kawin cepat....

STANCHART Besar, teguh dan peramah

NESCAFE Nikmatnya hingga ke titisan yang terakhir

KFC Hingga Menjilat Jari

AIR ASIA 7 KALI SEMINGGU..3 JAM SEKALI.. NON-STOP

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  J.Milan22 on Tue Apr 21, 2009 11:20 am

Deto_8 wrote:seks2 bujang kena kawin cepat....

STANCHART Besar, teguh dan peramah

NESCAFE Nikmatnya hingga ke titisan yang terakhir

KFC Hingga Menjilat Jari

AIR ASIA 7 KALI SEMINGGU..3 JAM SEKALI.. NON-STOP

fuhhh org de pengalaman...
senang jer pahamm...kuikukui Very Happy Sad Sad Sad Sad

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  nuc84 on Thu Apr 23, 2009 3:47 pm

(suami isteri)
Pd suatu pg, b'tanya si isteri pd si suami.

Isteri : Abang tengok jiran kita yg baru pindah tu?
Suami : Kenapa?
Isteri : tiap2 pg sebelum prgi krje, suami dia akan cium isterinya.
Bila pulang krje,dia akan berikan isterinya sekuntum bunga mawar.
Loving betullah mereka. Kenapa abang x buat mcm tu?
Suami : Nak mampus... Mana abang kenal isteri dia?"

nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  nuc84 on Thu Apr 23, 2009 4:21 pm

Nak dijadikan cerita,
suatu hr Pak Pandir melalui 1lorong yg
kecik semasa hendak pulang kermhnye.
Entah mcm mana, di tengah
p'jalanannye td dia t'jumpe seketul taik yg masih panas.
Tp dia masih konpius sama ada betul kebende yg dia jumpe tu
seketul taik.
Oleh krn kemusykilan yg t'amat sgt tu, pak pandir
ambil keputusan utk mengkaji sampel najis b'kenaan.
Pak pandir tgk ngan lebih dkt taik t'sebut,
lalu dia b'kata, "Bentuk mcm taik."
Lepas tu dia pegang pulak taik tu, lalu dia b'kata, lembik...
mcm taik."
Lepas tu dia ambik sikit taik tu lalu dia hidu taik tu,
lepas tu dia b'kata, "Bau mcm taik."
Oleh krn pak pandir ni masih
ragu2 dgn taik tu lalu dia pun mengambil keputusan utk menjilat
sedikit taik t'sebut.
Sebaik sahaja dia menjilat taik b'kenaan dia
pun menjerit..."MEMANG TAIK! NASIB BAIK AKU X T'PIJAK!!!"wakakakaaka clown

nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  nuc84 on Thu Apr 23, 2009 4:25 pm

Suatu hr sedang Ali minum teh digerai Mamak yg biasa
dikunjunginya, tiba2 Mamak gerai t'sebut b'sorak gembira &
terus dtg kpdnya.

Ali : Apa yg suka sgt Mamak ni?
Mamak : Saya bini juga surat India mari.
Ali : Apa dia ckp? Tentu good news....
Mamak : Dlm dia punya surat ada ckp sdh beranak. New baby!
Ayo.... saya manyak suka ati la. Saya belanja awak free minum jgk!
Ali : Tahniah! Mamak. Ini kena balik India cepat ni?
Mamak : Ya la, saya sdh 3thn tarak balik.
Ali : ?????????????

nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  nuc84 on Thu Apr 23, 2009 4:27 pm

Seorg lelaki tlh prg kesebuah kedai kek utk memesan sebiji
kek sempena hr jadi isterinya.

"Apa yg hendak ditulis pd kek ulang thn ini, encik?"
tanya si gadis manis yg b'tugas dikaunter kpd lelaki itu.
"Mmmm, tulis saja "Sayang tdk b'tambah tua" di bahagian atas,
kemudian sambung dgn "Sayang cuma b'tambah cantik" dibhgn
bwh," kata lelaki itu. Esoknya, lelaki itu dtg mengambil kek yg
ditempahnya itu & terus membawa pulang kermh utk di
p'sembahkan kpd isterinya yg t'sayang di hadapan tetamu2 yg
lain. Dan ketika kek itu dibuka didpn isteri & tetamu undangan yg
lain, lelaki itu setgh pengsan. ketika membaca tulisan yg t'tera
dikek itu:
"SAYANG TIDAK B'TAMBAH TUA DI BAHAGIAN ATAS. SAYANG CUMA
B'TAMBAH CANTIK DI BAHAGIAN
BAWAH."

nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  nuc84 on Thu Apr 23, 2009 4:28 pm

Suzy menyampaikan hasrat hatinya kpd bapanya utk b'kahwin
dgn Robert, Jejaka pilihannya yg juga adalah jiran & teman
sepermainannya
sejak kecil lg.

Suzy : Ayah, Robert melamar saya. Kami mahu b'kahwin.
Ayah : Apa? Tdk blh! Kamu blh b'kahwin dgn sesiapa sj kecuali
Robert.
Suzy : Tp mengapa?
Ayah : (Separuh b'bisik) Kerana Robert sebenarnya adalah
abangmu. Tp, jgn beritahu ibumu ye! T'kejut dgn jawapan itu,
suzy prg pula ibunya.
Suzy : Ibu, Ayah melarang saya b'kahwin dgn Robert.
Ibu : x usah dgr ckp ayah kamu 2. Kamu blh kahwin dgn sesiapa
yg kamu suka t'masuk Robert.
Suzi : Tp kata ayah, Robert itu abang saya. Adik b'adikkan x blh
kahwin.
Ibu : (Separuh b'bisik) Hmmm.... Ayah kamu pun x tahu kamu
bukan anaknya.

nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  MD on Thu Apr 23, 2009 4:54 pm

JM2020 wrote:
Deto_8 wrote:seks2 bujang kena kawin cepat....

STANCHART Besar, teguh dan peramah

NESCAFE Nikmatnya hingga ke titisan yang terakhir

KFC Hingga Menjilat Jari

AIR ASIA 7 KALI SEMINGGU..3 JAM SEKALI.. NON-STOP

fuhhh org de pengalaman...
senang jer pahamm...kuikukui Very Happy Sad Sad Sad Sad

Ni seme termasuk dalam ''Ilmu Tilam'' Jebat

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  Deto_8 on Thu Apr 23, 2009 5:00 pm

ada hikmohnya menolong hari tu selain dapat makan KFC....

kawan raser nusi elok masuk Raja Lawak musim depan.....kitorang akan support cheers

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  nuc84 on Thu Apr 23, 2009 5:16 pm

Deto_8 wrote:ada hikmohnya menolong hari tu selain dapat makan KFC....

kawan raser nusi elok masuk Raja Lawak musim depan.....kitorang akan support cheers
tp KFC ari 2 xcukup lg la...hahaha
hrp2 kwn akan dipilih msk raja lawak musim dpn clown clown
i'll try my best kekekekeeke tongue

nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  Deto_8 on Thu Apr 23, 2009 6:39 pm

nuc84 wrote:
Deto_8 wrote:ada hikmohnya menolong hari tu selain dapat makan KFC....

kawan raser nusi elok masuk Raja Lawak musim depan.....kitorang akan support cheers
tp KFC ari 2 xcukup lg la...hahaha
hrp2 kwn akan dipilih msk raja lawak musim dpn clown clown
i'll try my best kekekekeeke tongue

kitorang akan support tapi jangan jadi cam amir..... Laughing

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  nuc84 on Fri Apr 24, 2009 1:59 pm

Deto_8 wrote:
nuc84 wrote:
Deto_8 wrote:ada hikmohnya menolong hari tu selain dapat makan KFC....

kawan raser nusi elok masuk Raja Lawak musim depan.....kitorang akan support cheers
tp KFC ari 2 xcukup lg la...hahaha
hrp2 kwn akan dipilih msk raja lawak musim dpn clown clown
i'll try my best kekekekeeke tongue

kitorang akan support tapi jangan jadi cam amir..... Laughing
kwn melawak bkn utk popular@nk msk raja lawak.. clown
tp just nk hibur kn hati kwn2 dlm website ni..
glamour xpenting yg penting kite enjoy dlm website ni..
Very Happy lol! lol!

nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  apis11 on Fri Apr 24, 2009 3:43 pm

nuc84 wrote:
Deto_8 wrote:
nuc84 wrote:
Deto_8 wrote:ada hikmohnya menolong hari tu selain dapat makan KFC....

kawan raser nusi elok masuk Raja Lawak musim depan.....kitorang akan support cheers
tp KFC ari 2 xcukup lg la...hahaha
hrp2 kwn akan dipilih msk raja lawak musim dpn clown clown
i'll try my best kekekekeeke tongue

kitorang akan support tapi jangan jadi cam amir..... Laughing
kwn melawak bkn utk popular@nk msk raja lawak.. clown
tp just nk hibur kn hati kwn2 dlm website ni..
glamour xpenting yg penting kite enjoy dlm website ni..
Very Happy lol! lol!

btol..btol..btol.... cat cat cat

apis11
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 620
Points : 620
Join date : 10/04/2009
Age : 33
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  sam on Fri Apr 24, 2009 4:35 pm

eleh..gelmer la best..ramai awek sangkut

sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  nuc84 on Fri Apr 24, 2009 5:09 pm

awok ni..xleh cm 2..niat tu kene btol hehehehekekeke

nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 32
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  J.Milan22 on Fri May 08, 2009 11:01 am

samdol wrote:eleh..gelmer la best..ramai awek sangkut

pas la kat koi sorang awek2 u tu...

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  J.Milan22 on Thu May 21, 2009 3:09 pm

Ada satu couple yang takde anak . . . so pergilah jumpa doktor . . . doktor pon berilah ubat hormon.. setelah beberapa bulan wife dia tu pon pregnant. Dalam bulan keenam pergilah scan. ..so doktor kata
"CONRATULATIONS" you akan dapat Triplets Boys.
While scanning the l***es were having conversations between themselves.


Baby 2 : Abang! Bila Abang keluar nanti dah besar nak jadik apa?
Baby 1 : Bila abang dah besar abang nak kerja ngan Tenaga Nasional
Baby 2: Kenapa?
Baby 1: Pasal dalam nie gelap sangat, nak kena letak lampu!.
Baby 1: Adik nak jadi apa bila keluar nanti?
Baby 2: Oh, Adik nak kerja ngan Jabatan Tali Air
Baby 1: Kenapa?
Baby 2: Pasal dalam nie banyak sangat air . . . takut lemas nanti.
Both of them ask the youngest One.
Baby 1 & 2: Adik pulak nak jadi apa
Baby 3 : adik nanti nak kerja ngan SB
Baby1 & 2 : SB tu apa
Baby 3 : SB tu Special Branch
Baby 1 & 2 : Kenapa nak kerja ngan SPECIAL BRANCH.
Baby 3 : Pasal Adik nak inbestigate sapa yang dok keluar masuk pancut air kat kita

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  faisalmik on Thu May 21, 2009 3:38 pm

petua menjawab telepon semasa sibuk...

Soalan: haloo, may i speak to deto please?
Jawapan: maap.sini bukan balai polis

Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak? Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik, nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah,bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

Soalan: haloo ina, buat ape tu?
Jawapan: kan ke saya tengah bercakap ngan awak kat tepon ni..

Soalan: boleh saya bercakap ngan JM?
Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan
perkhidmatannye... time kacih.

Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

Soalan: halloo......
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.

Soalan: assalammualaikum...
Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite
wajib jawab)

faisalmik
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 698
Points : 744
Join date : 15/04/2009
Age : 41
Location : Wangsa Maju/Teluk Baharu

http://www.tokgajah.com

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  faisalmik on Thu May 21, 2009 3:44 pm

KUIH CUCUR UDANG!

Di suatu pagi,sorang minah ni pegi la beli kuih kat sorang makcik ni. Dia tengok semua cucur udang makcik ni jual takde pun udang ditengah-tengah cucur tersebut...lalu si minah ni pun tanye....

Laili : Makcik,apasal semua cucur udang makcik takde udang? Bukan ke selalunyer orang jual ada udang kat tengah cucur tu.

Dengan muke selambernyer...makcik tersebut menjawab...

Makcik : Eh,makcik tengok orang jual cucur badak takde pun diorang letak badak..so, makcik pun takde la nak letak udang...

Laili : .&%$#*.

faisalmik
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 698
Points : 744
Join date : 15/04/2009
Age : 41
Location : Wangsa Maju/Teluk Baharu

http://www.tokgajah.com

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  Deto_8 on Thu May 21, 2009 3:53 pm

ekekeke...lawok...lawok

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  Jeck Sparow on Thu May 21, 2009 4:20 pm

GIGI
& LUTUT





l-kisah
berlakunya cerita di sebuah kampung nun jauh di Utara Kedah. Di situ tinggallah
dua buah keluarga. Yang satu tu janda beranak satu. Janda ni ada anak dara
bernama Milah. Keluarga yang satu lagi tu duda beranak satu. Duda ni juga mempunyai
seorang anak teruna yang diberi nama Dollah.

Sejak daripada kecil hingga ke umur akil baligh, Milah dan Dollah berkawan
rapat. Maka mak bapak Milah dan Dollah ni setuju untuk mengahwinkan mereka
berdua.

Sebelum menjadi seorang isteri berpesanlah mak Si Milah kepada anaknya;

"Milah...hang dah kahwin nanti...bila tiba malam pertama tu, hang
hati-hati sikit..."

"Kenapa mak?" Tanya Milah terkejut.

"Bukan apa Milah. Mak dengaq maknya Si Dollah tu mati sebab Bapak dia
'punya' sebesaq kepala lutut!! Jadi mak takut kot-kot la Si Dollah tu nurun
ikut pak dia"Jelas mak Milah.






Maka Si Milah pun ngangguk la tanda paham dengan pesan ibunya itu.

Nak dijadikan cerita, bapaknya Si Dollah pun bagi ingatan juga pada anak dia.

"Dollah! Bila hang kawin ngan Milah nanti...tiba malam pengantin, hang tu
kena jaga-jaga sikit! Pak dengaq ayah Milah dulu mati sebab mak dia 'punya'
bergigi!! Takut-takut la Si Milah tu nurun mak dia..."

Terkejut beruang panda Si Dollah mendengarnya! Anyway, Dollah pun ahah kan je la...

Diringkaskan cerita, kahwin la Milah ngan Dollah. Time malam nak tidur pun
tiba. Duk..dak..duk...dak... kedua-dua pengantin baru tu bila lampu dah padam.
Yalah tiba-tiba teringatkan pesanan mak ngan bapak dorang.

Tapi dia orang tu masing-masing berlagak cool je. Macam takde apa-apa yang
mereka risaukan. Waktu tidur tu, Milah pakai baju tidur yang paling seksi
sekali yang ada dalam simpanannya. Jarang habis! Dollah pun apa lagi menitik la
air liurnya!

Bila Dollah mula nak bukak step je, dia teringat pesanan pak dia tu. Dollah pun
dapat idea nak hulur lutut dia. Kot-kot la betul bergigi Si Milah 'punya',
selamat sikit fikir Si Dollah.






Si Milah pun camtu juga. Dia nak sua mulut dia. Kalau betui la Dollah 'punya'
besaq kepala lutut, selamat la sebab dia boleh gigit.

Bila bertemu je gigi Si Milah ngan lutut Si Dollah, apalagi dua-dua terkejut
beruk pencen la. Lagi-lagi Si Dollah. Dia terus lari balik rumah bapaknya.

"Pakkk....betullah! Si Milah 'punya' bergigi pak!" Bersungguh-sungguh
Dollah bercerita.

Tapi pak Si Dollah tak puas hati . Mereka berdua pi ke rumah Milah buat spot
checked. Masa tu Milah tengah mandi. Mandi wajib ke, mandi sunat ke, itu tak
tahu la. Tapi dengan kurang ajarnya Dollah dan bapaknya terus tolak pintu bilik
air Si Milah tu.

Apalagi, terkejut la Si Milah yang tengah mandi telanjang bulat tu. Dengan tak
berlengah lagi dia terus je cabut pokok kangkung yang hidup subuq kat longkang
bilik air. Dengan pokok kangkung tu la Milah tutup dia 'punya' tu!

Bapak Dollah nampak je keadaan Si Milah tu, dia pun jerit,


"HAH, TU DIA!
MAKAN KANGKUNG PULAK DAH!!!"

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  sam on Thu May 21, 2009 6:02 pm

balller imaginasi si empunye cite..
kalau bergigi takdak, besar lutut pun takdak..tp kalau berakor tu koi tauuu sape punyeee..wuaakakkaka

sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  J.Milan22 on Fri May 22, 2009 11:57 am

samdol wrote:balller imaginasi si empunye cite..
kalau bergigi takdak, besar lutut pun takdak..tp kalau berakor tu koi tauuu sape punyeee..wuaakakkaka

kah..kah..kah..tau jer awok..

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum