Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Jokess N HUmOOR...

Page 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  ozzy on Mon Nov 23, 2009 11:33 pm

zulkbo wrote:
Yassin wrote:
Wa'allahhualam - Pengarang akuanakpahang


contoh orang lama mengayat pompuan kena belajo nih hu hu hu Very Happy

Sapa nama pakcik tehh..pakcik yassin ke ..ekekekeke

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  Yassin on Tue Nov 24, 2009 11:21 am

ozzy wrote:
zulkbo wrote:
Yassin wrote:
Wa'allahhualam - Pengarang akuanakpahang


contoh orang lama mengayat pompuan kena belajo nih hu hu hu

Sapa nama pakcik tehh..pakcik yassin ke ..ekekekeke

Hak mengarang citer tu dia laa..keknya hok yang tua pakai kopiah tu bukan

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Tidur Seranjang

Post  Jeck Sparow on Mon Nov 30, 2009 11:09 am

Teman saya ini (katakanlah namanya Ema, 25 tahun) bekerja dengan satu perusahaan konsultan yang tidak terlalu besar sebagai assistant dan salah seorang partner pada perusahaan konsultan tersebut (Kita sebut saja namanya Andy).Ema sangat mengkagumi profil dan karakter Andy.

Sebut saja semua hal yang baik, maka Andy memilikinya. Otak yang cemerlang, sikap yang profesionaldan gentleman, penampilan yang selalu rapi and nice looking serta usia baru 34 tahun (waktu itu). Ema pula adalah seorang wanita yang memiliki segala yang diidamkan oleh seorang lelaki,bentuk tubuh yang sempurna,paras yang cantik,fikiran matang serta bijak,berpewatakan ceria & suka tersenyum.

Disebabkan Ema selalu bertugas bersama Andy maka Ema akhirnya mulai menyayang i Andy lebih dari team partner & Ema membiarkan saja perasaannya kepada Andy tumbuh tanpa halangan. Semakin hari dia semakinjatuh hati kepada Andy.

Andy bukannya tidak tahu akan hal itu tetapi sikapnya yang profesional
di pejabat yang tidak membiarkan hal-hal pribadi mencampuriurusan
pejabat membuat Ema semakin mengkagumi peribadi Andy.

Suatu hari urusan pejabat membuat mereka berdua harus pergi kebeberapa lokasi di seluruh Negara. Inilah ceritanya.

Untuk memudahkan pergerakan, mereka naik pesawat ke Penang dan menyewa kereta untuk melakukan perjalanan darat di sekitar B'worth , Perak, Kedah dan Perlis dalam rangka melakukan suatu survey khusus untuk kepentingan klien.

Entah bagaimana silapnya mereka, pada waktu malam menginap di sebuah hotel kecil. Sebenarnya Andy ingin memesan 2 kamar tetapi kerana hanya ada 1 kamar maka dia meminta pendapat Ema. Kerana memang sudah sangat penat Ema setuju untuk sekamar dengan Andy (sebenarnya Ema agak "sedikit senang" dengan kondisi darurat tersebut)!

Kerana berasa panas, maka Andy membuka jendela kamar. Masalahnya, kamar tersbut hanya memiliki 1 ranjang berukuran panjang dan tidak memiliki kursi panjang. Tidak mungkin bagi Ema untuk meminta Andy tidur di lantai. Jadi akhirnya mereka tidur sekatil setelah Andy berjanji bahwa dia tidak akan melakukan hal yang bukan- bukan.

Sebenarnya Ema tidak pernah tidur sekatil dengan seorang lelaki apatah lagi Andy adalah suami orang! Sebagai seorang wanita jantungnya berdebar sangat kencang kerana tidur seranjang dengan lelaki sopan yang sangat diadmirekannnya. Kaki mereka beberapa kali saling bersentuhan kerana katilnya memang kecil.

Setelah setengah jam, angin malam yang masuk melalui jendela membuat Ema merasa kedinginan sehingga dia memberanikan diri bertanya kepada Andy:
"Abang Andy, Ema kesejukan nih. Boleh tak minta tolong jendelanya
ditutup saja?"

Andy tidak langsung menjawab dan Ema berpikir Andy sudah tertidur
sehingga dia berkata lagi:
"Abg Andy..."

Kali ini Andy langsung menjawab:
"Ema, kamu kesejukan ya? MAUKAH KAMU MALAM INI KAMU BERTINDAK SEPERTI ISTERI SAYA?"

Jantung Ema terasa berhenti berdetik. Jantungnya langsung gemuruh
mendengar pertanyaan Andy. Dengan hati-hati ia bertanya:
"Maksud abg Andy?"

"Maksud saya, bolehkah Ema tolong tutupkan sendiri tingkap yang terbuka tu, seperti yang selalu dibuat oleh isteri saya dirumah?!"

Wah, wah,wah...tekun baca nmpak... Tension kan . Boleh imagine muka semua orang. Dah sekarang boleh balik buat kerja yang patut dibuat.


sumber :- Email dari kawan hehe

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  strikerbuncit on Wed Dec 02, 2009 10:27 am

GURU ATHEIS
Oleh Shaharuddin Saad, shsaad@q...

Seorang guru wanita muda memberitahu murid-murid di dalam kelasnya
bahawa dia adalah seorang atheist. Dia kemudiannya bertanya pada
murid-muridnya sama ada mereka juga seorang atheist. Disebabkan
keinginan untuk jadi seperti guru mereka walaupun tidak tahu maksud
sebenar perkataan atheist itu, murid-murid tersebut mengangkat tangan
mereka dengan cepat dan mengaku bahawa mereka juga atheist.

Bagimanapun terdapat seorang murid perempuan bernama Zainab tidak
mengangkat tangan. Guru muda tersebut bertanya kepada Zainab kenapa
dia tidak mengangkat tangan.

Zainab menjawab, "Sebab saya bukan seorang atheist."

"Kalau kamu bukan seorang atheist, maka apakah kamu?" tengking guru
muda itu.

"Saya seorang muslim cikgu!" jawab Zainab.

"Oh begitu!" kata guru muda itu dengan nada yang sinis. "Kenapa kamu
seorang muslim?" guru muda itu mengajukan lagi soalan.

"Saya muslim sebab ibu dan bapa saya beragama Islam," jawab Zainab.

Guru tersebut kemudian berkata, "Bagaimana kalau ibu dan bapa kamu
seorang baghal (keldai). Apa pula kamu?"

Zainab tersenyum lalu menjawab, "Saya akan jadi atheist!"

Idea Idea

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  strikerbuncit on Fri Dec 04, 2009 2:46 pm

Di sebuah Rumah Setinggan tinggallah sebuah keluarga dengan seorang anak lelaki, si Apit.
Pada suatu malam si Papa nak menunaikan tanggungjawap kepada siMama.
"sayang, abang nak lagi, yang".
"Ya bang... tengok dulu si Apit, dah tidur ke belum?"

Mendapat lampu hijau, si Papa terus teriak.
"Pit... dah tidur kau pit?."
"belum Papa... tengah baca buku."
"Sudah...esok saja, dah malam, tidur!!!!"

Kira kira 10 minit lagi, si Papa teriak lagi.
"Pit.... dah tidur kau Pit?."
Belum...." Si Papa marah dan memukul si Apit.
"Disuruh tidur....tidurlah!!!" sehingga kening si Apit benjol.

Esoknya di sekolah si Apit ditanya oleh gurunya, tentang benjol dikeningnya. Berceritalah si Apit dari awal sampai dia dipukul papanya. Lalu gurunya pun mengajar Apit "Malam nanti..kalau ditanya lagi,kamu diam saja....ya." "Ya....cikgu". jawab si Apit.

Malam tu, dia terdengar Papanya bersembang dengan Mamanya.
"Sayang, abang nak lagi."
"Ya bang.....tengok dulu si Apit, dah tidur ke belum"
"Pit.....dah tidur kau Pit?.Si Apit teringat pesanan gurunya, maka dia diam saja, daripada kena benjol lagi, dia pura-pura tidur.
"Apit....dah tidur kau Pit?" ulang Papanya.

Apit tetap diam. Kerana tidak ada jawapan, maka Papanya terus mematikan lampu.. jadilah gelap gelita. Si Apit ketakutan setengah mati,tapi daripada benjol, dia menahan ketakutannya.

Terjadilah 'pertarungan' antara Papa dan Mama yang tidak diketahui oleh si Apit.Tak lama kemudian dia dengar suara Papanya.
"Yang...abang nak keluar ni",
"Ya....bang kita keluar sama-sama", dia dengar suara Mamanya menjawab.

Dengan segera si Apit bangkit dan berteriak
"Apit nak ikutt..Apit nak ikuttt !!"

Esoknya....APIT BENJOL LAGI......

Laughing Laughing

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  strikerbuncit on Fri Dec 04, 2009 2:50 pm

Kencing,Minyak Wangi& Penutupnya

Didalam satu bas diwaktu petang semasa ramai orang berebut-berebut
untuk pulang ke rumah terdapat seorang gadis yang keadaanya agak resah sedang duduk berdepan dengan seorang lelaki jawa yang sedang berdiri
berhimpit-himpit dengan penumpang yang lain. Memang kebiasaannya di
waktu begini jalankan jem. Jadi bas tu tak dapat le bergerak dengan sempurna.

Gadis yang resah tu rupanya ..nak terkencing. Tetapi dia tak dapat
turun sebab orang ramai dan bas tidak berhenti rumahnya pun jauh lagi. Tahan punya tahan last-last terkencing le sikit. Bila dia perasan dia pun buat-buatle buka handbag dan cuba mencari sesuatu .

Tanpa disedari Jawa didepannya dah perhatikan dia dengan agak lama
juga.Nak jadi cerita orang yang duduk sebelah gadis tersebut pun bangun
sebab dah sampai. Jadi gadis tersebut pun alih le ketempat tersebut kerana sit dia dah basah. Jadi Jawa ni pun nak duduk le. Bila dia tengok basah dia tanye kat gadis tersebut.
"Aduh bu..ngapa tempat ni basah ya"...

Jawab gadis tersebut "Ohh... tadi botol minyak wangi saya tertumpah.
Saya cari tutupnya tapi tak jumpa. Dalam beg tangan pun tidak ada".
Jadi Jawa tu pun keluarkan le sapu tangannya dan lap sebelum duduk.
Setelah duduk dia pun cium le saputangan tersebut untuk menghidu wangiannya.

Bau-bau punya baru le jawa tu tau rupanya air kencing sambil tersenyum
jawa tu jawab.."Lo...Kalau minyak wangi jenama ini..Kalau mau, saya ada
penutupnya."....

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  strikerbuncit on Fri Dec 04, 2009 2:53 pm

Akta 15

Sepasang kekasih baru yang bekerja sebagai pekerja sosial.. Hamid dan Rosni selalu bersama walau kemana jua.. Suatu malam ketika mereka berdua keluar berdating..
Hamid : "Kita nak kemana nie?"
Rosni : "Tak kisah la.. mana-mana pun boleh"
Hamid : "Apa kata kalau kita ke pantai.."
Rosni : "Saya ok aje.."

Apabila sampai dipantai mereka berdua tidak keluar dari kereta.. mereka hanya berehat sambil berbual-bual didalam kereta.. Mulanya berbual biasa.. lama-kelamaan.. Hamid meletakkan tangannya di paha Rosni.. nampaknya Rosni tidak membantah.. Beberapa minit kemudian.. Hamid mengerakkan tangannya beberapa inci ke atas... Rosni masih tidak membantah... hinggalah akhirnya ketika Hamid mengerakkan tangannya beberapa inci lagi..
Rosni berkata dengan sopan.. "Abang Hamid... ingatlah pada akta 15 dalam perlembagaan pekerja sosial.."
Setelah mendengarkan teguran Rosni itu.. Hamid terus menarik tangannya menjauhi Rosni.. walaupun sebenarnya dia tidak berapa ingat isi kandungan akta 15 itu..
Hamid : "Maafkan saya.."
Rosni : "Tak apa.."
Lalu mereka pulang... Di rumah.. Hamid terus masuk ke bilik dan membuka buku perlembagaan pekerja sosial dan mencari akta 15.. Lalu dia membaca kandungannya...

"Teruskan Usahamu.. Jangan lakukan Separuh Jalan Sahaja"

*********************************************************************

Cabut sekarang juga

For the singles n getting married.....make sure u dun have toothache on ur weeding nite!! Ada sepasang pengantin baru, mereka telah menjalani malam pertama. Dan pada malam ke-2, tiba-tiba isterinya sakit gigi di tengah malam, dan mengerang, " Saaaakiiit, sssssaakiit lagi.. "
Suaminya lantas menenangkan isterinya, "Jangan nangis Yang, nanti mak ayah dengar. " (kebetulan bilik mertua bersebelahan). Malah isterinya tambah kuat mengerang, lantas suami menjawab, "Sudahlah Yang, tahan aje besok baru cabut." Dengan spontan mertua laki-laki bangun & menendang pintu kamar pengantin, dan dgn geram berteriak,

"Anak saya boleh mati jika besok baru dicabut"!

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  strikerbuncit on Thu Dec 17, 2009 3:57 pm



jahat rupenya pisang nih...cis!

Embarassed Embarassed Mad Laughing

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  lepat_ubi on Wed Dec 23, 2009 2:40 pm

perbualan husband and wife nye...

husband: abang teringin nak mkn kat luar....tapi mlm ni abg balik lewat...
wife: ok bang..

maka pada petang hari membawa ke mlm, bersiap2 la wife nye...

sekembalinye husband dari opis......
terkejut monkey la dia apabila melihat set meja mkn beserta mknn yg byk di atas nye berada di halaman rumah mereka....

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 27
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  ozzy on Wed Dec 23, 2009 3:35 pm

strikerbuncit wrote:

jahat rupenya pisang nih...cis!

Embarassed Embarassed Mad Laughing

hahahaha...wakakakakaka...akhir2 ni makin parokk SB ni...x pelah dah nikah nanti tu diam la tu..hahahahha siotttttttt je gambo tu..sib baik x hala ke buah durian..

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  zulkbo on Wed Dec 23, 2009 3:39 pm

ozzy wrote:
strikerbuncit wrote:

jahat rupenya pisang nih...cis!

Embarassed Embarassed Mad Laughing

hahahaha...wakakakakaka...akhir2 ni makin parokk SB ni...x pelah dah nikah nanti tu diam la tu..hahahahha siotttttttt je gambo tu..sib baik x hala ke buah durian..

cantek gambo ni
wat avatar pun hensem..
he he..

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  zulkbo on Wed Dec 23, 2009 3:56 pm



boss power ranger telah
menyalahkan kuasanya
he he he

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  strikerbuncit on Wed Dec 23, 2009 3:59 pm

wakakaka...
kwn tak salah guna kuasa ar..
kwn cuma nak ajar camne nk tembak musuh
hahahahahah...


elephant bounce cheers

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  SHARK on Wed Dec 23, 2009 4:02 pm

hahahahaha...brader Zulkbo menceriakan kwn yg ngantuk nih....

p/s: kata busy ramey kastemer? hehe

SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  ozzy on Wed Dec 23, 2009 4:07 pm

HAHAHAHAHAHA....WAKAKAKAKAKA...sib baik aku x penah tgk muka sakura and Jeck ..kalau x mmg aku dah bygkan dahhh...buat klakor la ko zul..time aku tgh boring nehhh...miahahahahahaha

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  zulkbo on Wed Dec 23, 2009 4:13 pm

SHARK wrote:hahahahaha...brader Zulkbo menceriakan kwn yg ngantuk nih....

p/s: kata busy ramey kastemer? hehe

busy mmg busy
layan gak PCC
demi aok me..
he he

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  strikerbuncit on Wed Dec 23, 2009 4:17 pm

zulkbo wrote:busy mmg busy
layan gak PCC
demi aok me..
he he

sbb tu aok jd calon faveret dalam Undian Lelaki Terhangat PCC 2009
congrates!
cheers

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  lepat_ubi on Wed Dec 23, 2009 4:18 pm

zulkbo wrote:
SHARK wrote:hahahahaha...brader Zulkbo menceriakan kwn yg ngantuk nih....

p/s: kata busy ramey kastemer? hehe

busy mmg busy
layan gak PCC
demi aok me..
he he

ini memang kipas susah mati PCC la ni.....

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 27
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  Jeck Sparow on Wed Dec 23, 2009 4:19 pm

Ehem ehem....amboiiiiiiiiiiiiii mentang ker kawan ngan sakur@ hilang kejap aper sudah jadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.............memang la oak ni bro zul ilang stresss kawan ni huhuhuhuhu Laughing Laughing

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  zulkbo on Wed Dec 23, 2009 4:54 pm

lepat_ubi wrote:

ini memang kipas susah mati PCC la ni.....

kipas jem..panas manjang
he he..

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  Yassin on Wed Dec 23, 2009 10:20 pm

zulkbo wrote:

boss power ranger telah
menyalahkan kuasanya
he he he

Pisang nei tak malu betul..heheehehe lintang pukang buah laici ngan buah jambu...mekala ada buah durian kawan rasa dia tak berani buat gini hehehehehe Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  Cik_N on Wed Dec 23, 2009 10:38 pm

tu buah strawberry la yassin.. bukan laici... Razz

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

diari seorang pengantin

Post  cekwa on Thu Jan 28, 2010 12:32 pm

Fuyooooooo... ..nie lah first time aku berader didlm bilek dgn seorang wanita..macam jakun darat siot. Ye seorang wanita yg bergelar isteri, isteriku yg sah. Macam beruk dah kehilangan idea, aku duduk melangok kat atas katil memerhatikan isteriku yg dari tadi menyisir rambut di hadapan lemari solek. Mati kutu aku dibuatnyer, org ramai kat luar, sumer nyer sedare mare pihak isteriku, mereka bermalam disini, maklumlah dah penat bertungkus lumus menyenggelarakan majlis persandingan kami siang tadi.
Penat memanglah penat, tapi di saat saat indah begini penat menat nie sumer tak main ah... tolak tepi dulu. Tapi sekarang yg menjadik tander soal ialah camner aku nak mulerkan... yelah nak approach isteriku?... .Maklumlah bukannyer pernah aku buat kerja camgini. Aku peratikan isteriku sambil terpikiag kat kepaler hotak aper plan atao script yg hendak aku keutarakan... takkan nak duduk je sampai pagi beb.
"Abg ngantok??" isteriku bersuara..berderao aku dengar suara dia yg lunak merdu (ye lah baru kahwin lunak lah merdu lah... .cuber dah sepuluh dopuloh tahun kahwin... kontrektor piling pun kao cakap lagik sedap)
Berbekalkan t-shirt Byford yg melekat di badan beserta kain pelikat yg terikat dipinggang diikuti dgn muker millenium yg amat menggoder aku pun menjawab "Tidak sayannnggg... abg blom ngantok lagikkk"
Isteriku berdiri lalu duduk disebelah ku dgn senyuman yg cukup berpower lagik berkaliber. Aku pun tersengeh macam cipan terkener karen... berdiri... lalu meluru mendapatkan suis lampu... ..tup!... ..lampu dimatikan... ... gulap gulita.
BEEEPPPPPPPP!!!!! BEEEEEEPPPPPP!!!!! BEEEEPPPPPPPPP! pager aku berbunyik!
Maner punyer hamlao suah page aku disaat saat genting begini! Ahhh! buat bodo suah... .aku teruskan perjalanan menuju ke tempat isteriku berbaring... ... .
BEEEEEEEPPPPPPP!!!!!BEEEEEEPPPPPP!!!!!!!! BBBEEEEEEEEPPPPPPP! Dia bunyik lagiiiiiiiiii!
"Alaaahhhhhhhhh abggggg... saper yg page tuuuuuuu... .pergilah response duluuuu" keluh isteriku.
Aku mencapai pager aku dan terus keluar dari bilek... .dlm bilek aku takder tipon, jadik aku terpakserlah guner tipon diluar. Biler sajer aku keluar dari bilek... org org diluar sumernyer memerhatikan aku..mereka yg dari tadi riuh tetiber senyap... aku hanyer tersenyum, tander hormat sebagai pendatang baru dlm keluarga mereka, terus mendapatkan tipon yg berader di sudut ruang tamu. Mereka terus memerhatikan aku... .ader yg tersenyum dan ader pulak yg tersengeh.
Bapa mertua aku baru keluar dari dapo, melihat aku dgn tipon di tangan
"Astaghfirullaaaahhhhhhhhhh!!!!" dia beristighfar
"Kenaper pak?" tanyer aku kehairanan
"Maner pergi kain kao Man?" jawab bapak mertua aku
SEKIAN
Pengajaran : Pastikan anda memakai celana dlm biler memakai kain pelikat... dan pastikan yg anda telah pastikan.

cekwa
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 181
Points : 241
Join date : 19/01/2010
Location : kg kerayong, bera, kuantan, beaufort, sabah

http://9w2waa.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  zulkbo on Thu Jan 28, 2010 12:43 pm


lawok betul la citer aok ni Cekwa... Razz

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  Yassin on Thu Jan 28, 2010 12:51 pm

Kawan x leh nok bersuka ngat hari nie banyak het keje......... Mad

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Jokess N HUmOOR...

Post  Sponsored content Today at 4:23 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum