Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Page 1 of 10 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Go down

Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  along on Wed Jul 29, 2009 11:09 am

Kecewa gagal kekalkan pasukan dalam liga elit

JURULATIH Pahang, Dollah Salleh menyifatkan kegagalan skuadnya kekal beraksi dalam saingan Liga Super musim depan sebagai pengalaman dan pengajaran berguna buat pemainnya.

Beliau berkata, segalanya sudah terjawab dan terpulang kepada pemain untuk meningkatkan prestasi apabila bersaing pada Piala Malaysia yang dijadualkan berlangsung September depan.

"Saya menerima keputusan ini dengan hati terbuka sambil mengharapkan pasukan ini akan menyerlah pada saingan Piala Malaysia nanti," katanya.

Namun, Dollah tetap melahirkan kekecewaannya kerana impiannya untuk memastikan Pahang kekal dalam saingan Liga Super musim depan tidak menjadi kenyataan.

Katanya, kegagalan itu dianggap keputusan paling mendukacitakan selepas beliau bersama penolongnya, Tajuddin Nor sedaya upaya memastikan Pahang kekal dalam saingan liga berprestij itu.

"Saya sudah melakukan segalanya termasuk memberi segala ilmu dan pengalaman yang ada kepada pemain tetapi ia belum cukup untuk membantu Pahang mengelak tersingkir ke Liga Perdana musim depan.

"Ketika mengambil alih tugas daripada Tajuddin, saya sedar tugas getir bakal dihadapi memandangkan rata-rata pemain musim ini berusia muda dan kurang pengalaman.

"Tapi, saya cuba meningkatkan prestasi pasukan dan ternyata pemain gagal untuk menyekat kegarangan lawan yang menyaksikan Pahang menamatkan kedudukan di tangga kedua tercorot liga," katanya.

Berdasarkan format Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), dua pasukan tercorot Liga Super akan beraksi dalam saingan Liga Perdana dan Pahang berada di kedudukan itu.

Daripada 26 perlawanan, Pahang menduduki tangga ke-13 liga apabila sekadar mencatat lima kemenangan dan dua seri bagi mengutip 17 mata.

Kekalahan 1-5 kepada Selangor kelmarin mengesahkan skuad berkenaan ke Liga Perdana musim depan, ketika skuad itu perlu mencatat kemenangan.

Begitupun, Pahang perlu menunggu keputusan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) yang akan bermesyuarat minggu ini untuk menentukan jumlah pasukan yang akan diturun dari Liga Super dan dinaikkan dari Liga Perdana musim depan.

along
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1090
Points : 1280
Join date : 15/06/2009
Age : 29
Location : jerantut - wangsa maju

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  zulkbo on Fri Jul 31, 2009 12:18 am

Harap pemain pahang dan pengurusan boleh lakukan sesuatu yang drastik musim depan Neutral

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  adidas on Mon Nov 02, 2009 2:17 pm

insyaAllah Dollah masih bersama Pahang lg musim depan katanya..

adidas
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 101
Points : 111
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Deto_8 on Mon Nov 02, 2009 2:22 pm

adidas wrote:insyaAllah Dollah masih bersama Pahang lg musim depan katanya..

50% daripada pemain musim ini akan digugurkan....DS dah hubungi 5-6 orang player luar sebagai teras pasukan tapi majoriti pemain menolak untuk bermain dengan Pahang...

Pahang akan bermain di Liga Perdana dan home venue adalah di Stadium Temerloh...keutamaan sekarang bukanlah collection tapi supporters....

untuk away game di KL, DS kalau boleh dia nakkan sedikit banner untuk bagi moral support kepada player

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  MD on Mon Nov 02, 2009 2:24 pm

Deto,
save molek molek no DS.... Very Happy

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  apens7 on Mon Nov 02, 2009 2:25 pm

kita support pahang kalau area lembah klang.... nak performance bagus... gaji pun kene konsisten masuk poket player.. hehehehe

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  jasnoraizan on Mon Nov 02, 2009 2:28 pm

kwn akan menyokong segala extvt pcc berkenaan supporter untk team pahang bg musim yg akan dtg...insyaallah,,...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Deto_8 on Mon Nov 02, 2009 2:30 pm

MD wrote:Deto,
save molek molek no DS.... Very Happy

masa dalam changing room banyak mende berborak termasuklah hok yang boleh dikategorikan rahsia... Very Happy

kawan tengok Dollah ni lebih frenli dari Zainal
Razz

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  ebe on Mon Nov 02, 2009 2:32 pm

hok rahsia tuh ngeteh kemudian... hahahhaha

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu


ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  MD on Mon Nov 02, 2009 2:35 pm

Deto_8 wrote:
MD wrote:Deto,
save molek molek no DS.... Very Happy

masa dalam changing room banyak mende berborak termasuklah hok yang boleh dikategorikan rahsia... Very Happy

kawan tengok Dollah ni lebih frenli dari Zainal
Razz

Hhehehhee,harap begitu lah...

btw,
kita sebagai peminat ,penyokong amat amat berterima kasih kepada mereka ini selain dari pernah menaikkan nama Malaysia dalam sukan bolasepak,mereka juga pernah bermain/berkhidmat untuk pasukan Pahang.... flower

p/s - diorang sudi,sembang dengan kita pun sudah cukup bahagia,inikan pula harap mengharap macam DS cakap semalam,lagi kita suka...insya Allah sokongan akan terus diberikan pada DS dan pemain untuk musim baru nanti...

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  MD on Mon Nov 02, 2009 2:36 pm

ebe wrote:hok rahsia tuh ngeteh kemudian... hahahhaha

flower ..TQ DS

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Deto_8 on Mon Nov 02, 2009 2:37 pm

kalau dah hisap rokok sekali tu mudah nak bercakap.... Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  ebe on Mon Nov 02, 2009 2:41 pm

Deto_8 wrote:kalau dah hisap rokok sekali tu mudah nak bercakap.... Laughing

bukan ke stock rokok awak hilang semalam...

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu


ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Deto_8 on Mon Nov 02, 2009 2:43 pm

ebe wrote:
Deto_8 wrote:kalau dah hisap rokok sekali tu mudah nak bercakap.... Laughing

bukan ke stock rokok awak hilang semalam...

pau Dollah Twisted Evil

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  adidas on Mon Nov 02, 2009 2:46 pm

Haji Ahmad Yusof dah sah ganti Azraai Khor di Kedah ???

adidas
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 101
Points : 111
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Deto_8 on Mon Nov 02, 2009 2:49 pm

adidas wrote:Haji Ahmad Yusof dah sah ganti Azraai Khor di Kedah ???

aritu haji cakap jangan bgtau sesape sebab sultan negeri berkenaan tak beri perkenan lagi...alih2 dah tersebar citer tu minggu ni...jadi kawan rasa boleh dah sembang kot...

Haji Ahmad Yusuf akan mengambil alih team Kedah berkuatkuasa 1 November 2009. tertakluk kepada perkenan Sultan Very Happy

tahniah dari PCC

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  adidas on Mon Nov 02, 2009 2:55 pm

rasanya dah sign kontrak dah pun....berita TV1 tadi ada rasanya..

adidas
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 101
Points : 111
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Deto_8 on Mon Nov 02, 2009 2:59 pm

adidas wrote:rasanya dah sign kontrak dah pun....berita TV1 tadi ada rasanya..

iyelah tu...dia tak main tournament semalam sebab katanya nak sain kontrak

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  jasnoraizan on Mon Nov 02, 2009 3:37 pm

Deto_8 wrote:
adidas wrote:rasanya dah sign kontrak dah pun....berita TV1 tadi ada rasanya..

iyelah tu...dia tak main tournament semalam sebab katanya nak sain kontrak

rezeki dialah tu....doakan lah kejayaan beliau apabila bersama hijukuning tahun hadapan....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Mrcipizs on Mon Nov 02, 2009 6:19 pm

Kelantan Antara Enam Pasukan Tidak Layak Musim 2010, UPB-MyTeam Dan Proton FC Sah Tarik Diri

KUALA LUMPUR, 2 Nov (Bernama) -- Pasukan bola sepak Kelantan dan Perak antara enam pasukan yang tidak layak bertanding dalam Liga Malaysia 2010 setelah didapati gagal memenuhi syarat yang ditetapkan oleh Persatuan Bola sepak Malaysia (FAM).

Sementara UPB-MyTeam dan Proton FC pula telah mengesahkan untuk menarik diri daripada liga musim depan, kata Naib Presiden FAM Datuk Che Mat Jusoh.

"Selain Kelantan dan Perak, tiga lagi negeri yang tidak layak bertanding ialah Pulau Pinang (Liga Super), Pahang (Liga Perdana) dan Melaka (Liga Perdana), serta sebuah kelab iaitu Shahzan Muda (Liga Perdana)," katanya.

Beliau berkata keenam-enam pasukan itu telah gagal memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan oleh FAM seperti melunaskan gaji pemain-pemain yang tertunggak dan hutang tertunggak dengan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) sehingga tarikh akhir iaitu Sabtu lepas.

"Jadi kita telah memutuskan mereka tidak layak untuk bersaing musim depan," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat Jawatankuasa Pertandingan Tempatan (JKPT) FAM di Stadium Nasional, Bukit Jalil, pada Isnin.

Che Mat bagaimanapun berkata keputusan muktamad mengenai nasib enam pasukan itu bergantung sepenuhnya kepada mesyuarat Majlis FAM yang akan dipengerusikan oleh presiden FAM, Sultan Ahmad Shah yang akan diadakan di dalam masa terdekat ini.

"Keputusan yang diambil oleh JKPT hari ini adalah berdasarkan kepada peraturan sedia ada serta mengesyorkan kepada mesyuarat Majlis FAM untuk diluluskan mengenai keputusan yang dicapai ini," katanya.

Jika keputusan JKPT ini kekal dan diluluskan, Liga Super akan mempunyai 11 pasukan sahaja pada musim depan berbanding 14 pasukan musim ini, manakala 10 pasukan bagi Liga Perdana berbanding 14 pasukan.

"Sekiranya Liga Super kekal dengan 11 pasukan, FAM akan mengundang satu pasukan daripada Liga Perdana untuk menjadikannya 12 pasukan," kata Che Mat.

"Kita juga telah memutuskan untuk menerima hasrat dua pasukan berstatus kelab iaitu UPB-MyTEAM yang beraksi di dalam Liga Super dan Proton FC di dalam Liga Perdana untuk menarik diri," katanya.

Tambahnya keputusan sama ada dua kelab itu perlu atau tidak dikenakan hukuman berbentuk denda atau penggantungan akan dibincang dan diputuskan di dalam masa terdekat ini.

Mengenai Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 100 Plus pada Rabu ini, Che Mat berkata mesyuarat JKPT hari ini juga telah memutuskan tiga kategori yang telah diberikan mandat untuk FAM membuat keputusan.

"Persatuan Bola sepak Selangor (FAS) telah dipilih untuk memenangi pengurusan persatuan terbaik, Johor FC sebagai kelab terbaik dan KL Plus sebagai kelab penyokong terbaik," katanya.

Terdahulu, Che Mat turut mempengerusikan mesyuarat jawatankuasa pengelola perlawanan akhir Piala Malaysia 2009 yang akan berlangsung Sabtu ini di antara Kelantan dan Negeri Sembilan, dengan memutuskan harga tiket berharga RM20 bagi orang dewasa dan RM5 bagi kanak-kanak (bawah 12 tahun).

"Kita telah mencetak sebanyak 85,000 keping tiket dengan Kelantan telah menempah 30,000 keping manakala 20,000 telah ditempah Negeri Sembilan.

"Baki tiket sebanyak 35,000 akan dijual di Stadium Nasional, Bukit Jalil mulai Jumaat ini bermula 11 pagi hingga 10 malam manakala bermula 10 pagi pada hari perlawanan," katanya.

Berikut adalah senarai pasukan layak untuk Liga Super 2010: Selangor, Perlis, Kedah, Johor FC, Terengganu, KL Plus, Harimau Muda A, Negeri Sembilan, KM Naza, Johor, T-Team.

Senarai pasukan layak untuk Liga Perdana 2010: PDRM, Kuala Lumpur, ATM, PKNS Selangor, Sabah, KL Felda United, KL Pos, Perlis KSK Tambun Tulang, Harimau Muda B, Sarawak.

-- BERNAMA

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  jasnoraizan on Mon Nov 02, 2009 6:30 pm

nampok gayenya bertambah tak meriah lah liga kat malaysia nih.....yg mana doh semestinya doh tak meriah dari dua/tiga tahun lps....(nampok nya byak lah akan beralih arah ke liga EPL lah gayenyeeee.....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  ebe on Mon Nov 02, 2009 7:04 pm

cait.. poodahhh la FAM.. cari duit lebey arr nie... pasni buat denda lak..

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu


ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  adidas on Mon Nov 02, 2009 8:31 pm

Skuad negeri x de,kelab dari pahang pon x de...

adidas
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 101
Points : 111
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Deto_8 on Mon Nov 02, 2009 8:35 pm

adidas wrote:Skuad negeri x de,kelab dari pahang pon x de...

Che Mat bagaimanapun berkata keputusan muktamad mengenai nasib enam pasukan itu bergantung sepenuhnya kepada mesyuarat Majlis FAM yang akan dipengerusikan oleh presiden FAM, Sultan Ahmad Shah yang akan diadakan di dalam masa terdekat ini.
-----------------------------------------------------------------------
dengar rumours S/U FAM mengadap Tuanku Sultan offer Pahang main Liga Super tapi Tengku Muda nak Pahang main Liga Perdana jugak....

secara peribadi biarlah kita main Liga Perdana....sama level je ngan Liga Super
Razz

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  apens7 on Mon Nov 02, 2009 8:38 pm

liga perdana la... kang men liga super byk bunyik lak dr negeri2 len... hehehe

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Sponsored content Today at 10:53 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 10 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum