Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Page 3 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Deto_8 on Mon Nov 16, 2009 11:49 am

iyul8386 wrote:
Deto_8 wrote:apa yang kawan dengar

kapten Pahang, Botak ngan GK (bukan meizy) ke Kelantan
rosfaizul la kot
ramai btl ke klntan thn dpn..
phg ape citer?huhuhu

bukan Rosfaizul...keeper ke-3 yang nama wan tu...dari taun lepas lagi Peter Butler nak ambik

Dollah nak tarik 5-6 player luar tapi semua tak nak....tak taulah kalau dapat player Proton ngan MyTeam pulak

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  iyul8386 on Mon Nov 16, 2009 11:51 am

Deto_8 wrote:
iyul8386 wrote:
Deto_8 wrote:apa yang kawan dengar

kapten Pahang, Botak ngan GK (bukan meizy) ke Kelantan
rosfaizul la kot
ramai btl ke klntan thn dpn..
phg ape citer?huhuhu

bukan Rosfaizul...keeper ke-3 yang nama wan tu...dari taun lepas lagi Peter Butler nak ambik

Dollah nak tarik 5-6 player luar tapi semua tak nak....tak taulah kalau dapat player Proton ngan MyTeam pulak
ooo wan azraie tu kot...
yg2 lain tak dgr citer lg
tp tak pe phg ade rahman kadir...

iyul8386
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 114
Points : 118
Join date : 16/11/2009

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  iyul8386 on Thu Nov 19, 2009 2:22 pm

sape lah yg main dgn phg musim dpn agok nye

iyul8386
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 114
Points : 118
Join date : 16/11/2009

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Deto_8 on Thu Nov 19, 2009 3:46 pm

iyul8386 wrote:sape lah yg main dgn phg musim dpn agok nye

ntah...player pun ada kat kampung lagi... Razz

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  SHARK on Thu Nov 19, 2009 3:48 pm

lorr...player Young Elephant hat main masa final lawan team coach Dolah baru ni tak sain kontrak lagi ker? katanya ramai yg dapat offer hehehe..

SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Deto_8 on Thu Nov 19, 2009 3:49 pm

sharkrun wrote:lorr...player Young Elephant hat main masa final lawan team coach Dolah baru ni tak sain kontrak lagi ker? katanya ramai yg dapat offer hehehe..

kena counter offer dari manager PCC...katanya lebih main secara sosial dari main pro tapi tak dapat gaji...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  iyul8386 on Thu Nov 19, 2009 4:02 pm

Deto_8 wrote:
iyul8386 wrote:sape lah yg main dgn phg musim dpn agok nye

ntah...player pun ada kat kampung lagi... Razz
ntah2 dieorg tgh buat part time tangkap lembu nk korban...
blh jg stamina gak tu

iyul8386
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 114
Points : 118
Join date : 16/11/2009

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  mansega on Thu Nov 19, 2009 4:46 pm

hok pahang boleh main balik.liga perdana pun liga perdana la..
main pun bukan malam sabtu..boleh la layan..tang player tu
bagi je budak2 xde keje yg ade skill men bola.lepas duit
rokok ,makan ,minyak motor....gerenti budak2 tu nak punya. Smile

mansega

Posts : 45
Points : 47
Join date : 03/11/2009
Location : putrajaya 7 & sega tat

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  MD on Thu Nov 19, 2009 5:18 pm

pemain ternama tempatan kebanyakkan dah kena shopping dengan team2 yang banyak duit,so guna hak mana ada lah...

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  mansega on Fri Nov 20, 2009 2:45 pm

player shahzan muda pun boleh ambik..kalau kene bungkus la..

mansega

Posts : 45
Points : 47
Join date : 03/11/2009
Location : putrajaya 7 & sega tat

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  sayed7 on Mon Nov 23, 2009 4:34 pm

ape cerita terbaru pasukan kesygan ni..xde ke sape2 yang ade berita..syp je pasukan pahang ni

sayed7
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 211
Points : 212
Join date : 23/10/2009
Age : 29
Location : kuantan+putrajaya

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Deto_8 on Mon Nov 23, 2009 7:30 pm

sayed7 wrote:ape cerita terbaru pasukan kesygan ni..xde ke sape2 yang ade berita..syp je pasukan pahang ni

Soul_Eight wrote:Oleh Lokman Zainal Abidin
lockman@nstp.com.my

“KALAUPUN negeri saya sendiri - Pahang - gagal memenuhi syarat pendaftaran seperti ditetapkan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), biarlah mereka tidak beraksi di dalam Liga-M, musim depan.”

Itulah ketegasan ditonjolkan Presiden FAM, Sultan Ahmad Shah selepas enam pasukan gagal memenuhi syarat pendaftaran menyertai Liga-M musim depan dan perkara itu menjadi isu utama mesyuarat majlis badan induk kebangsaan itu semalam.

“Saya adalah Presiden FAM. Saya perlu tegas dalam keputusan ini kerana ia adalah peraturan,” kata Sultan Ahmad Shah.

Mesyuarat majlis FAM semalam memutuskan Kelantan, Perak, Pulau Pinang, Pahang, Melaka dan Shahzan Muda diberi tempoh hingga 30 November ini untuk menyelesaikan masalah masing-masing.

Itu bermakna, dalam tempoh seminggu ini, setiap pasukan terbabit perlu menyelesaikan perkara berikut - gaji tertunggak kepada pemain dan pegawai; caruman Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP); surat jaminan daripada penaja atau badan korporat; cukaipendapatan pemain dan pegawai serta caruman Perkeso.

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  sayed7 on Tue Nov 24, 2009 10:30 am

maknanya x selesai lagi la yerk....

sayed7
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 211
Points : 212
Join date : 23/10/2009
Age : 29
Location : kuantan+putrajaya

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Mrcipizs on Tue Nov 24, 2009 10:33 am

iqbal ke selangor..

nak pulops selangor..

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  MD on Tue Nov 24, 2009 10:49 am

Mrcipizs wrote:iqbal ke selangor..

nak pulops selangor..

Iqbal ni masih muda...panjang lagi perjalanan dia,rugi amat kalau mensia siakan peluang yang ada,bakat ada,pengalaman ada,disiplin pun kena lah jaga..

tengok Halim Napi,main sampai umur berapa?

harap juga pasukan Pahang dapat sertai Liga M untuk musim baru nanti...

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  jasnoraizan on Tue Nov 24, 2009 11:58 am

tp kalau2 pahang tak dapat menyertainya pada thn hadapan ...diharap persatuan bola sepak pahang blh lah melepaskan pemain2 untuk menyertai team lain..weh....tidok mana diorang suma nak cari makan...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  sayed7 on Tue Nov 24, 2009 1:06 pm

MD wrote:
Mrcipizs wrote:iqbal ke selangor..

nak pulops selangor..

Iqbal ni masih muda...panjang lagi perjalanan dia,rugi amat kalau mensia siakan peluang yang ada,bakat ada,pengalaman ada,disiplin pun kena lah jaga..

tengok Halim Napi,main sampai umur berapa?

harap juga pasukan Pahang dapat sertai Liga M untuk musim baru nanti...

GK semakin berumur semakin bernilai..contohnya van der sar... oliver kahn...david seamen...tp kat m,sia ni len ckit..hehehe

sayed7
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 211
Points : 212
Join date : 23/10/2009
Age : 29
Location : kuantan+putrajaya

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  iyul8386 on Tue Dec 01, 2009 10:43 am

Ape lah agak nye perkembangan terbaru team kite ni.huhuhu

iyul8386
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 114
Points : 118
Join date : 16/11/2009

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Deto_8 on Tue Dec 01, 2009 10:53 am

iyul8386 wrote:Ape lah agak nye perkembangan terbaru team kite ni.huhuhu

bro, kawan update kat pafoc

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  iyul8386 on Tue Dec 01, 2009 11:23 am

Deto_8 wrote:
iyul8386 wrote:Ape lah agak nye perkembangan terbaru team kite ni.huhuhu

bro, kawan update kat pafoc
tq bro.tgh cube bukak pafoc.hehehe

iyul8386
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 114
Points : 118
Join date : 16/11/2009

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Deto_8 on Tue Dec 15, 2009 8:44 pm

FA Cup 2010 First Round

Pahang vs Felda United

Info dari Samdol

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Deto_8 on Tue Dec 15, 2009 10:06 pm

jadual penuh Piala FA 2010 dan prospek pasukan di pusingan seterusnya di

PAFOC Facebook atau PAFOC forum

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Deto_8 on Thu Dec 17, 2009 1:23 pm

Jadual Friendly Match di pafoc.forumotion.net dan PAFOC Facebook

info : Dollah Salleh

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  mansega on Wed Dec 23, 2009 9:02 am

Perlawanan persahabatan
Selangor vs Pahang
date :29/12/09
time :8.00pm
tiket :RM 5
venue ; Stadium Shah Alam
ayoh datang beramai2..saksikan muka2 baru player pahang (n ex selangor) Very Happy

mansega

Posts : 45
Points : 47
Join date : 03/11/2009
Location : putrajaya 7 & sega tat

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Mrcipizs on Wed Dec 23, 2009 9:34 am

sblm tu 24hb di pulapol.

phg vs PDRM..

moh tgk...

Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 35
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Season 2009/2010 :: Berita, Games & Gossip Pasukan Pahang

Post  Sponsored content Today at 3:50 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum