Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Page 9 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

View previous topic View next topic Go down

Tarikh pilihan LFM 09

33% 33% 
[ 5 ]
67% 67% 
[ 10 ]
0% 0% 
[ 0 ]
 
Total Votes : 15

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  J.Milan22 on Mon Jun 08, 2009 2:04 pm

Deto_8 wrote:Cipis
1. Cipis
2. Faisalmik - balik kuantan
3. Lias
4. Amir Jerantut
5. Azrul
6. Sharkrun 50-50
7. Nikobe

Deto
1. Deto - confirm
2. OtaiKutai - ada kenduri kawen - kalau wat Malam ON je
3. Rai
4. Zacks - gi alor star
5. JBFC
6. BGW
7. KMK - confirm
8. Syed Azman


MD
1. MD
2. Haistar - gi sabah
3. Nizarul
4. Zali
5. apis11 - gi Cameron
6. Mesmo

JM2020
1. JM - Confirm
2. Is
-tgok keadaan injek.klu ok on...
3. Apens - confirm
4. Nusi - cOnfirM
5. jalinan04 - confirm
6. johari - abg jalinan04- confirm
7. kawan jalinan04 GK - confirm


tambahan
Samdol
1. Samdol
2. Qazrin
3. Yatt
4. Bosqo

TARGET : 28 ORANG
CONFIRM : 11
BALANCE : 17
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  Mrcipizs on Mon Jun 08, 2009 3:58 pm

Cipis
1. Cipis - ada bengkel. tp masih dlm proposal. kalu kompem xmen la.
2. Faisalmik - balik kuantan
3. Lias
4. Amir Jerantut
5. Azrul
6. Sharkrun 50-50
7. Nikobe
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  Deto_8 on Wed Jun 10, 2009 9:50 am

TARGET : 28 ORANG
CONFIRM : 11
BALANCE : 17
------------------------------------------
ada masa 2 hari lagi untuk decide....

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  J.Milan22 on Thu Jun 11, 2009 12:43 pm

PUNGUMUMAN PENTINGGG AMATTT WEHH......
Very Happy Laughing Very Happy Laughing
berita agok mendukacitakan..... Sad Sad Sad
atas sebab org x ramai n x dapat di elokkan...
tuk pengetahuan kwn2,rodong2,sek2 n my friend semua...
dengan alasan yg munasabah maka admin n mr deto..
telah mengumumkan bahawasanyer...N telah mewakilkan kpd patik...
LIGA FUTSAL MUHIBBAH......
tuk edisi kali ini telah diBATALKAN/OFFKAN...
HARAP MAKLUM semuaa.....
segala bantahan tidak akan di layan...
hanye cadaagn n pendapat saje akan dilayan...
hehehehe......


p/s...harap2 len kali kite bole jayakan la..
Very Happy Very Happy
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  lepat_ubi on Thu Jun 11, 2009 1:08 pm

Sad Sad Sad Sad
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  jalinan04 on Thu Jun 11, 2009 1:27 pm

Crying or Very sad Shocked Mad affraid
avatar
jalinan04

Posts : 46
Points : 47
Join date : 29/04/2009
Age : 33

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  adidas on Thu Jun 11, 2009 2:40 pm

x apa....sbg sebuah kominuti yg baru, keadaan begini mmg dijangkakan....apatah lagi dlm menganjurkan satu kejohanan yg blh dianggap besar dan memerlukan penyertaan yg ramai...

eloklah kiranya kita semua tumpukan kpd promosi komuniti ni terlebih dahulu dlm menarik lebih ramai, terutamanya rakyat Pahang menyertai komuniti ni....kalau dah ada 500 org, kurang2 bila nak buat program kalau dpt suku drpd tu pun dah cukup.......alangkan komuniti lain yg ahlinya beribu2 pun payah jgk nak buat program... Very Happy
avatar
adidas
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 101
Points : 111
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  apis11 on Thu Jun 11, 2009 4:51 pm

jalinan04 wrote:Crying or Very sad Shocked Mad affraid

Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad
avatar
apis11
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 620
Points : 620
Join date : 10/04/2009
Age : 34
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  faisalmik on Thu Jun 11, 2009 6:18 pm

ada 6 bulan lagi tahun ni...mungkin boleh bagi syor tarikh baru....gua cadang pas raya puasa....amacam..ada bran?
avatar
faisalmik
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 698
Points : 744
Join date : 15/04/2009
Age : 42
Location : Wangsa Maju/Teluk Baharu

http://www.tokgajah.com

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  nuc84 on Thu Jun 11, 2009 7:09 pm

HIDUp MESti BRANNN terime keNYatAAN................ekekekeeeee rabbit
avatar
nuc84
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 539
Points : 553
Join date : 14/04/2009
Age : 33
Location : Shah Alam

http://nucspace.blogspot.com

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  jalinan04 on Thu Jun 11, 2009 9:32 pm

faisalmik wrote:ada 6 bulan lagi tahun ni...mungkin boleh bagi syor tarikh baru....gua cadang pas raya puasa....amacam..ada bran?

ya, saya setuju..wat lepas raya..pas game boleh smbut raya dengan makan kuih raya..bw la sorg sikit2, boleh tukar2.....lgpun duit raya pun tgh byk tu, leh wat bayar yuran..hehe rendeer
avatar
jalinan04

Posts : 46
Points : 47
Join date : 29/04/2009
Age : 33

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  sam on Thu Jun 11, 2009 10:35 pm

terima kasih kpd deto n rakan2 yg komited untuk merealisasikan liga ni...
selepas berhempas pulas dari segi kewangan, masa dan tenaga, tp apa kan daya akhirnya akur dgn segala macam halangan...

jangan patah semangat dan meneruskan hajat suci ni...pepun, gudluck..
avatar
sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  Deto_8 on Thu Jun 11, 2009 11:44 pm

adidas wrote:x apa....sbg sebuah kominuti yg baru, keadaan begini mmg dijangkakan....apatah lagi dlm menganjurkan satu kejohanan yg blh dianggap besar dan memerlukan penyertaan yg ramai...

eloklah kiranya kita semua tumpukan kpd promosi komuniti ni terlebih dahulu dlm menarik lebih ramai, terutamanya rakyat Pahang menyertai komuniti ni....kalau dah ada 500 org, kurang2 bila nak buat program kalau dpt suku drpd tu pun dah cukup.......alangkan komuniti lain yg ahlinya beribu2 pun payah jgk nak buat program... Very Happy

1. betul jugak kata adi dassler ni...tumpukan promosi dahulu...
2. kawan yakin boleh dapat cukup korum sebab kita ada ahli berdaftar, ada yang offline dan ada jugak support dari budak negeri lain
3. tapi mungkin penundaan banyak kali semata-mata untuk mendapatkan majoriti dan komitmen kerja salah satu sebab
4. kalau ikutkan pengalaman kawan sejak dari 2004 bersama TGC, banyak xtvt aktif di suku pertama tahun...pastu turun sikit demi sikit menjelang suku ketiga [hehehe...macam ekonomi lah pulak]...yelah, biasanya awal tahun kerja tak banyak.....tengah2 tahun ni banyak pulak seminar, kursus dsbnya....
5. salah satu sebab yang mungkin jugak adalah kerjasama & komitmen antara kita....
6. setakat 2 tahun berturut2 cancel bagi kawan perkara biasa...tiada rasa kecewa...mende kita wat sukarela...ada sambutan kita buat...takde sambutan kita tak buat...at least ada jugak futsal gathering untuk sesama kita berkumpul...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  strikerbuncit on Fri Jun 12, 2009 6:02 pm

sy salah sorg yg dh byk miss aktiviti YongGajah =P..wlpn jiwa ini bergelodak mahu sertai ttpi sejak 'tercampak' ke Putrajaya ni..agk sukar utk pergi ke Shah Alam slalu sbb aktiviti forum ni byk tertumpu kt sana.so,sy de cdgn yg xberapa bernas tp dijemput utk pertimbangkan.jika tak relevan cdgn ni,sila abaikan..

1-Buat aktiviti berkonsepkan jelajah..cth, TokGajah Tour'2009..anjurkn di stp area S.Alam,K.Lumpur,Bangi/Putrajaya scara bgilir2.lgpn,ahli forum ni agk worldwide.huhu..so,dijangka ahli diluar S.Alam tentu merasa ghairah&smgt utk join jika aktiviti diadakan ditempat mereka..klau bole,jual tapak niaga kpd sape2 yg berminat nk jual air tebu ke..pisang gorg ke..(yg ni mlawak je.hehe..)

2-Sekali skala buatla aktiviti terjun tiruk ke dlm air spt berkelah di Air Terjun Kancing,Sg,Gabai,Ulu Yam,Pantai Morib,dll.tp klau bt kt tmpt jauh2 tu payah plk t nk ajak org.dkat2 udahler..lgpn,asik menyepak bola je,cian plk kt ahli yg xpandai main bola tp pandai berenang.(mcm sy..) Cool

3-Yg penting,hrp penggerak forum ni leh promosikn kelab komuniti ni dgn lebih aggresif kpd sume.mane tau tetiba kerajaan Pahang-sbg cth,nk menaja smua aktiviti TGC kita suatu hari nti.hehehe..ramalan je,xsalahkan?hehe..

Smoga www.pahangcommunity.com terus maju!! Very Happy
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  apens7 on Mon Jun 15, 2009 2:04 pm

abih tu kensel ke? kalau kensel bgtau awal2... leh arrange projek len plak ni... hehehe
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  Deto_8 on Mon Jun 15, 2009 2:07 pm

apens7 wrote:abih tu kensel ke? kalau kensel bgtau awal2... leh arrange projek len plak ni... hehehe

aiyoyo macha....kasi baca abis dululah Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  J.Milan22 on Mon Jun 15, 2009 2:15 pm

Deto_8 wrote:
apens7 wrote:abih tu kensel ke? kalau kensel bgtau awal2... leh arrange projek len plak ni... hehehe

aiyoyo macha....kasi baca abis dululah Laughing

aii ya ini olangg sula migrgrreenn kaa...

sabboo lorr...itu ronaldo tarak tada hal punyer...
yg penting JS park ader maa.....ekekekeke Very Happy Very Happy
atau itu bikin russia punyer celitaa sampaii sulaa tarak ingat apa2...
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  apens7 on Mon Jun 15, 2009 2:44 pm

hehe.. i want result, not excuses.... kekekeke...

malas nak belek2 page2 blakang tu.... so jadi ke tak? ke tunda? ke cuba lagi tahun depan? hehehehe.....
Arrow
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  Deto_8 on Mon Jun 15, 2009 3:07 pm

J.Milan22 wrote:PUNGUMUMAN PENTINGGG AMATTT WEHH......
Very Happy Laughing Very Happy Laughing
berita agok mendukacitakan..... Sad Sad Sad
atas sebab org x ramai n x dapat di elokkan...
tuk pengetahuan kwn2,rodong2,sek2 n my friend semua...
dengan alasan yg munasabah maka admin n mr deto..
telah mengumumkan bahawasanyer...N telah mewakilkan kpd patik...
LIGA FUTSAL MUHIBBAH......
tuk edisi kali ini telah diBATALKAN/OFFKAN...
HARAP MAKLUM semuaa.....
segala bantahan tidak akan di layan...
hanye cadaagn n pendapat saje akan dilayan...
hehehehe......


p/s...harap2 len kali kite bole jayakan la..
Very Happy Very Happy

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  apens7 on Mon Jun 15, 2009 3:11 pm

tenkiup deto... rendeer


takpe la... PCC lum sampai stahun lagi.... baby lum pandai berjalan.... jum kita pakat2 tgk MU je bulan tujuh nanti.. wasaalam...
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  Deto_8 on Mon Jun 15, 2009 10:10 pm

strikerbuncit wrote:sy salah sorg yg dh byk miss aktiviti YongGajah =P..wlpn jiwa ini bergelodak mahu sertai ttpi sejak 'tercampak' ke Putrajaya ni..agk sukar utk pergi ke Shah Alam slalu sbb aktiviti forum ni byk tertumpu kt sana.so,sy de cdgn yg xberapa bernas tp dijemput utk pertimbangkan.jika tak relevan cdgn ni,sila abaikan..

1-Buat aktiviti berkonsepkan jelajah..cth, TokGajah Tour'2009..anjurkn di stp area S.Alam,K.Lumpur,Bangi/Putrajaya scara bgilir2.lgpn,ahli forum ni agk worldwide.huhu..so,dijangkaay ahli diluar S.Alam tentu merasa ghairah&smgt utk join jika aktiviti diadakan ditempat mereka..klau bole,jual tapak niaga kpd sape2 yg berminat nk jual air tebu ke..pisang gorg ke..(yg ni mlawak je.hehe..)

2-Sekali skala buatla aktiviti terjun tiruk ke dlm air spt berkelah di Air Terjun Kancing,Sg,Gabai,Ulu Yam,Pantai Morib,dll.tp klau bt kt tmpt jauh2 tu payah plk t nk ajak org.dkat2 udahler..lgpn,asik menyepak bola je,cian plk kt ahli yg xpandai main bola tp pandai berenang.(mcm sy..) Cool

3-Yg penting,hrp penggerak forum ni leh promosikn kelab komuniti ni dgn lebih aggresif kpd sume.mane tau tetiba kerajaan Pahang-sbg cth,nk menaja smua aktiviti PCC kita suatu hari nti.hehehe..ramalan je,xsalahkan?hehe..

Smoga www.pahangcommunity.com terus maju!! Very Happy

1. untuk futsal (biasanya weekday) : apa yang dipraktikkan selama ini adalah main di tengah-tengah seperti PJ atau Subang Jaya bagi memudahkan urusan logistik....since trend penyertaan bagi member2 terutamanya belah KL menurun sejak akhir2 ni, venue telah dibuat di Shah Alam....walaubagaimanapun ianya bukan venue kekal...jika sambutan dari luar Shah Alam menggalakkan mungkin venue PJ/Subang Jaya akan kembali....dan mungkin juga Putrajaya/Bangi jika ramai mahukan disana

untuk buat secara venue rotation bagi saya tiada masalah jika kena gayanya dan ada yang volunteer yang sanggup arrange court dan urusan penganjuran lain...

untuk padang besar (weekend) : ini bergantung kepada kekosongan padang & juga pertolongan rakan2 yang tempah padang...kadang2 dapat main di Shah Alam....kadang2 di Putrajaya....kadang2 di KL...seperti yang disebut diatas, venue boleh dimana2 sahaja asalkan ada yang sanggup volunteer

2. menarik juga idea ni...akan dipertimbangkan... cheers

3. terima kasih...itu memang harapan PCC dan nampak semakin berkembang setiap hari....bagi saya selaku penggerak tiada masalah untuk berusaha mendapatkan sponsor tapi semuanya bergantung kepada sambutan ahli jugak....macam orang kata "kuatnya persatuan kerana ahli" Cool ....macam planning untuk ke Cameron Highlands....dah lama rancang dan war-warkan sejak Februari tapi bila timeframe tutup last week tiada seorangpun respon apa yang saya nak untuk urusan mendapatkan sponsor... jadi semuanya bergantung kepada anda jugak Cool

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: LIGA FUTSAL MUHIBBAH 2009, 07/06/09, Samba de Futsal, PJ

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 9 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum