Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Sikap org kita...

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Go down

Re: Sikap org kita...

Post  ozzy on Tue May 04, 2010 11:56 am

Pijak isteri hingga mati
04/05/2010

KUALA LIPIS: Akibat gagal mengawal perasaan cemburu buta selepas melihat isteri bersembang dengan kenalan lelaki melalui telefon bimbit, seorang suami memijak perut, dada, kepala dan paha wanita itu sehingga maut di Ladang Selborne, Padang Tengku dekat sini, petang kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 5 petang itu, Rosmawati Abd Rahman, 39, yang mempunyai enam anak berusia dua hingga 19 tahun disahkan meninggal dunia di tempat kejadian.

Sebelum kejadian, si suami yang kebetulan berada di rumah diberitahu anaknya berusia 12 tahun, mangsa sedang bercakap dengan seorang lelaki melalui telefon bimbit.

Difahamkan, lelaki terbabit yang ‘panas telinga’ selepas dimaklumkan demikian menghampiri isterinya sebelum merampas telefon bimbit berkenaan.

Pertengkaran tercetus apabila mangsa tidak puas hati tindakan suaminya sebelum lelaki itu menolak isterinya hingga tersembam ke lantai.

Tidak cukup dengan perlakuan ganas seperti haiwan, si suami kemudian memijak perut, dada, kepala dan paha sehingga mangsa meraung kesakitan.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kuala Lipis, Deputi Superintendan Ibrahim Sharif berkata, lelaki itu kemudian mencekik leher dan menghantuk kepala isterinya ke lantai sebelum wanita itu dilaporkan tidak sedarkan diri.

Menurutnya, anak mangsa yang menyaksikan kejadian menyayat hati itu segera menghubungi kakaknya untuk meminta bantuan selepas melihat ibunya tidak sedarkan diri.

Katanya, siasatan mendapati, setiba di rumah, anak perempuan mangsa mendapati ibunya terbaring berlumuran darah di kepala.

Ibrahim berkata, melihat isterinya tidak sedarkan diri, lelaki itu melarikan diri dengan menunggang motosikal sebelum kejadian itu disedari penduduk kampung.

“Laporan berhubung kejadian itu dibuat penduduk kampung di Balai Polis Padang Tengku, dekat sini, pada jam 6.15 petang kelmarin dan pemeriksaan dijalankan pegawai perubatan Hospital Kuala Lipis (HKL) mengesahkan mangsa meninggal dunia di tempat kejadian.

“Mayat mangsa dihantar ke HKL untuk dibedah siasat pagi ini (semalam),” katanya.

Menurutnya, polis sudah menubuhkan pasukan khas termasuk menggunakan Unit Anjing Pengesan untuk memburu suspek berusia 46 tahun di sekitar daerah ini dan Mempaga, Bentong.

sumber - http://www.hmetro.com.my/articles/Pijakisterihinggamati/Article/
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  zulkbo on Tue May 04, 2010 2:04 pm

sikap orang kita
macam2 yang koi jumpa
kebanyakan tak berterima
kasih bila menerima sesuatu
selalu berlagak pandai bila
baru nak pandai..
contoh dalam meniaga
jarang kita jumpa
kedai melayu yang
ucapkan terima kasih
bila kita membuat bayaran Rolling Eyes Sad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  zulkbo on Tue May 04, 2010 2:08 pm

koi ni dah kerja dengan cina
dah dekat 18 tahun..kata2
thank you
nandri
sie sie
terima kasih

adalah petua
merapatkan hubungan
selain customer return
jadi pegangan koi
customer kadang-kala
dah berpuluh tahun
jadi pengikut
terima kasih
semua..

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  ozzy on Thu Aug 19, 2010 12:10 pm

Kalau boleh time memilih kuih kat bazar ramadan ter moleknya parking la motor tu kat tepi..orang lain pakat jalan kaki milih kuih aok dok atas motor malas nok berjalan..fikir la sama ke org lain dah la sesok org ramai terpaksa pulok ngelok aok yg nyambil naik motor milih kuih.. Evil or Very Mad
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  MD on Thu Aug 19, 2010 12:35 pm

ozzy wrote:Kalau boleh time memilih kuih kat bazar ramadan ter moleknya parking la motor tu kat tepi..orang lain pakat jalan kaki milih kuih aok dok atas motor malas nok berjalan..fikir la sama ke org lain dah la sesok org ramai terpaksa pulok ngelok aok yg nyambil naik motor milih kuih.. Evil or Very Mad

sebaiknya Aok print ayat nih edarkan kat diorang hehehehehe...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  Yassin on Thu Aug 19, 2010 12:37 pm

ozzy wrote:Kalau boleh time memilih kuih kat bazar ramadan ter moleknya parking la motor tu kat tepi..orang lain pakat jalan kaki milih kuih aok dok atas motor malas nok berjalan..fikir la sama ke org lain dah la sesok org ramai terpaksa pulok ngelok aok yg nyambil naik motor milih kuih.. Evil or Very Mad

Mmg itulah sikap org kita...
kawan gitu juga paling bosan nengok org nyer bantai berborak ditengah laluan org ditengah bazar ramadhan itu... kita nok lalu pun susah kena ngelok ke deme.. Twisted Evil
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  Cik_N on Thu Aug 19, 2010 12:45 pm

aritu beli air tebu di pasor ramadhan...bila time berbuka koi semangat nok menelannya tetiba rasa masam plok..agoknye bercampo hok semalam gamokkan kalo dok takkan masa gitu... gitula sikap org2 kite....
avatar
Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  MD on Thu Aug 19, 2010 12:54 pm

Cik_N wrote:aritu beli air tebu di pasor ramadhan...bila time berbuka koi semangat nok menelannya tetiba rasa masam plok..agoknye bercampo hok semalam gamokkan kalo dok takkan masa gitu... gitula sikap org2 kite....

1. mgkn air tebu bercampur dengan yang semalam...
2. mungkin air dari tebu yg tua
3. mungkin bercampur dengan air...

sebaiknya,
1. pilih tebu yg ruas panjang,matang dan bukan yang tua...
2. lepas disisir kulit,basuh dulu baru mesin..
3. pastikan ditapis airnya sebelum dijual...

p/s - pengalaman petang ahad baru nih [ tolong orang mesin dan jual air tebu hehehehe ]

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  ann on Thu Aug 19, 2010 1:15 pm

- Ngapa kita beria-ia suruh orang ambil sijil halal.........

- Ngapa kita tak pilih tempat tersedia halal..............

- Ngapa kita tak sediakan makanan untuk kita.............

- Ngapa kita berharap pada orang...................

ker gitu Sikap Orang kita.............
avatar
ann
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 202
Points : 234
Join date : 06/08/2010
Location : Kuantan

http://www.ann-collection.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  ozzy on Thu Aug 19, 2010 1:52 pm

Cik_N wrote:aritu beli air tebu di pasor ramadhan...bila time berbuka koi semangat nok menelannya tetiba rasa masam plok..agoknye bercampo hok semalam gamokkan kalo dok takkan masa gitu... gitula sikap org2 kite....

Koi mekala kena gini cukup panas hati...doh la tekak kering posa terliur nengok air tebu kat bazar ramadan...sekali bila sampai masanya berbuka air tu pulak masam addoiiiyai sakitnya hati ye dok ...
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  Cik_N on Thu Aug 19, 2010 3:53 pm

Cik_N wrote:aritu beli air tebu di pasor ramadhan...bila time berbuka koi semangat nok menelannya tetiba rasa masam plok..agoknye bercampo hok semalam gamokkan kalo dok takkan masa gitu... gitula sikap org2 kite....

MD: he3..kih3..keh3...koi tahu aok berminat memberi respon pd topik air tebu koi ni...ketnya nanti aok jangan bg koi 10 jug air hok ats gini nnti koi rejet borang permohonan aok ter....

Ozzy: bukan takat panas hati.. panas badan terus..molek ngat ke perangei diorg menjual gitu gayernyer dlm pose2 gini... org kalu boleh bulan pose nok lagi sedekoh deme nok lagi ke dosa je sebak aniaya ke orang.. saboo jela.. pasni tobat x beli doh kat tempat situho lg..cari kedei lain la...beli kt MD jelah mesti buy 1 jug free 3 jug Razz
avatar
Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  MD on Thu Aug 19, 2010 4:00 pm

Cik N,

memang orang Pahang gemor air tebu weh,keknya hak molek la...

p/s - pasei 10 jug tu,tak boleh mintok kurang ke ..hehehehhe

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  Cik_N on Thu Aug 19, 2010 4:26 pm

MD wrote:Cik N,

memang orang Pahang gemor air tebu weh,keknya hak molek la...

p/s - pasei 10 jug tu,tak boleh mintok kurang ke ..hehehehhe

mintok kurang? goner koi nok kaborkan yekkk... ketnya ginila...ikut sifirnyer mengkala byk jug kebarangkalian utk bejaya akan lebih ceroh, pikir3lah dulu...ekeke....
avatar
Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  MD on Thu Aug 19, 2010 4:44 pm

Cik_N wrote:

mintok kurang? goner koi nok kaborkan yekkk... ketnya ginila...ikut sifirnyer mengkala byk jug kebarangkalian utk bejaya akan lebih ceroh, pikir3lah dulu...ekeke....

''Sikap Orang Kita..'' yang baik hehehhe...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  ozzy on Thu Aug 19, 2010 5:11 pm

MD wrote:
Cik_N wrote:

mintok kurang? goner koi nok kaborkan yekkk... ketnya ginila...ikut sifirnyer mengkala byk jug kebarangkalian utk bejaya akan lebih ceroh, pikir3lah dulu...ekeke....

''Sikap Orang Kita..'' yang baik hehehhe...


hehehe..koi tumpang gelok getek..
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  MD on Thu Aug 19, 2010 5:13 pm

ozzy wrote:

hehehe..koi tumpang gelok getek..

tumpang gelok???ke nok masuk name jugok?

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  ozzy on Thu Aug 19, 2010 5:18 pm

MD wrote:
ozzy wrote:

hehehe..koi tumpang gelok getek..

tumpang gelok???ke nok masuk name jugok?

x mboh..koi x berapa gemor air tebu..
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  Yassin on Thu Aug 19, 2010 11:06 pm

ozzy wrote:
MD wrote:
ozzy wrote:

hehehe..koi tumpang gelok getek..

tumpang gelok???ke nok masuk name jugok?

x mboh..koi x berapa gemor air tebu..

Kawan bagi sajer x emboh air tebu..batuk cirit berbagai nike kena hehehe...
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  Cik_N on Fri Aug 20, 2010 3:44 pm

Yassin wrote:
ozzy wrote:

x mboh..koi x berapa gemor air tebu..

Kawan bagi sajer x emboh air tebu..batuk cirit berbagai nike kena hehehe...

hehehhee... jarang koi jumpe org x minat ke tebu... aokme berdua mmg tokleh la isi borang permohonan gaye MD ter...hehehehe... borang permohonan pe?? tanya MD lahh... Razz
avatar
Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Sikap org kita...

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum