Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  Yassin on Mon Aug 17, 2009 11:46 pm

Kadang tu kas duduk macam jadi jaga kat dalam http://www.pahangcommunity neh...hehehe sunyi sepi je duduk sorang2... org lain koner gamoknya yek? oit....sapa diluar kawan didalam oit..... Rolling Eyes
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  jasnoraizan on Tue Aug 18, 2009 10:57 am

Yassin wrote:Kadang tu kas duduk macam jadi jaga kat dalam http://www.pahangcommunity neh...hehehe sunyi sepi je duduk sorang2... org lain koner gamoknya yek? oit....sapa diluar kawan didalam oit..... Rolling Eyes

ooi....org lain bkn mcm aok..asyik nak mengadap pc je 24 jam...lain keje tayoh buat ke....keh...keh..keh...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  Deto_8 on Tue Aug 18, 2009 11:23 am

jasnoraizan wrote:
Yassin wrote:Kadang tu kas duduk macam jadi jaga kat dalam http://www.pahangcommunity neh...hehehe sunyi sepi je duduk sorang2... org lain koner gamoknya yek? oit....sapa diluar kawan didalam oit..... Rolling Eyes

ooi....org lain bkn mcm aok..asyik nak mengadap pc je 24 jam...lain keje tayoh buat ke....keh...keh..keh...

adatlah tu...dorang ada komitmen lain gok...ada masa lapang dorang akan reply...yang penting nampak mende tu berjalan...jangan terus mati...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  Yassin on Tue Aug 18, 2009 11:57 am

jasnoraizan wrote:
Yassin wrote:Kadang tu kas duduk macam jadi jaga kat dalam http://www.pahangcommunity neh...hehehe sunyi sepi je duduk sorang2... org lain koner gamoknya yek? oit....sapa diluar kawan didalam oit..... Rolling Eyes

ooi....org lain bkn mcm aok..asyik nak mengadap pc je 24 jam...lain keje tayoh buat ke....keh...keh..keh...

Nok buat goner rodong mmg kas nie berkeje bukan sekadar mengadap PC mmg berkeje dgn PC kala tak de PC umpama kas tak berkeje laa weh.... dari pejabat sampai umah...tido kawan maka tido laa PC......senang citer 25 jam Laughing sehari dgn PC
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  labu sayong on Tue Aug 18, 2009 8:46 pm

Laaa..dah berase cam jaga pulok..bageh la..mulie keje tu..ade mase koi jenguk la auok..
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  Yassin on Wed Aug 19, 2009 12:35 am

labu sayong wrote:Laaa..dah berase cam jaga pulok..bageh la..mulie keje tu..ade mase koi jenguk la auok..

Molek juge mekala rajin bawak2 air teh tarik ker ok dah...biskut mayat pun padan dah hehehehe
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  Yassin on Wed Aug 19, 2009 12:36 am

oit hari dah dekat pukul 12.00 mlm nei sebut mayat2 baik kawan chau...dulu.....
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  koy101 on Sat Sep 19, 2009 5:37 am

Kan kerajaan tgh galakkan rukun tetangga la nih... hehehe... kira amal jariah la bang.... menjaga keharmonian web nih.... hehehe. Besor pahala tuh...
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  Yassin on Sat Sep 19, 2009 9:31 am

koy101 wrote:Kan kerajaan tgh galakkan rukun tetangga la nih... hehehe... kira amal jariah la bang.... menjaga keharmonian web nih.... hehehe. Besor pahala tuh...

hehehe neh topik masa awal abg kesini dulu2...mmg lom ada pengawal keselamantan skg dah ada sebab tender dah buka jadi pengawal keselamtan pun dah ada...hehehe
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  ozzy on Thu Jul 01, 2010 5:24 pm

Sunyi je hari ni...sibuk belaka gamoknya..kwn koi hok sorang tu x leh wat mende pasei ande cctv hehe.. Very Happy
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  Yassin on Thu Jul 01, 2010 9:32 pm

ozzy wrote:Sunyi je hari ni...sibuk belaka gamoknya..kwn koi hok sorang tu x leh wat mende pasei ande cctv hehe.. Very Happy

Salam pozi..kawan ada keknya macam biasa ayat power dia bizi...dtg juga kadang tu...cuma tak dan nak menyampuk..hehehe... Very Happy
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  ebe on Fri Jul 02, 2010 3:37 pm

biasanya jaga ni ada senapang patoh.. awok pakai abe bang

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  ainie rashid on Wed Jul 07, 2010 12:27 pm

Yassin wrote:Kadang tu kas duduk macam jadi jaga kat dalam http://www.pahangcommunity neh...hehehe sunyi sepi je duduk sorang2... org lain koner gamoknya yek? oit....sapa diluar kawan didalam oit..... Rolling Eyes


Bro Yassin.....
saya nak tanya..... tengkenye tu maksudnya ape ek???? dan diguna di daerah mana ek???
( kwn tanya sebab airi ni ari rabu....so nak tahu maksud bahasa daerah ni......) Very Happy Very Happy Very Happy Embarassed Embarassed Embarassed
avatar
ainie rashid
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 243
Points : 265
Join date : 15/12/2009
Age : 45
Location : / J 2 / Kuantan

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  ebe on Wed Jul 07, 2010 1:45 pm

kawan rasa ada "ketikanya" hehehheheh main agok je la

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  Yassin on Wed Jul 07, 2010 4:11 pm

ainie rashid wrote:
Bro Yassin.....
saya nak tanya..... tengkenye tu maksudnya ape ek???? dan diguna di daerah mana ek???
( kwn tanya sebab airi ni ari rabu....so nak tahu maksud bahasa daerah ni......) Very Happy Very Happy Very Happy Embarassed Embarassed Embarassed

Salam cikgu ayat tengke ini amat popular di gunakan sekitar Jerantut, Lipis Dan Temerloh maksudnya lebih kurang - ada masa atau ketikanya.
Dalam contoh ayat - aok datang tak kena tengke lalu. - Awak datang tak kena masa langsung.
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  ainie rashid on Wed Jul 07, 2010 8:37 pm

Yassin wrote:
ainie rashid wrote:
Bro Yassin.....
saya nak tanya..... tengkenye tu maksudnya ape ek???? dan diguna di daerah mana ek???
( kwn tanya sebab airi ni ari rabu....so nak tahu maksud bahasa daerah ni......) Very Happy Very Happy Very Happy Embarassed Embarassed Embarassed

Salam cikgu ayat tengke ini amat popular di gunakan sekitar Jerantut, Lipis Dan Temerloh maksudnya lebih kurang - ada masa atau ketikanya.
Dalam contoh ayat - aok datang tak kena tengke lalu. - Awak datang tak kena masa langsung.

Waalaikummussalam.....
Tak yah lah panggil sy ni cikgu.... malu saya dibuatnya..... Embarassed Embarassed
OOOOOoook........ faham dah.... terima kasih berkongsi... he he he Very Happy Very Happy
avatar
ainie rashid
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 243
Points : 265
Join date : 15/12/2009
Age : 45
Location : / J 2 / Kuantan

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  Cik_N on Thu Jul 08, 2010 1:21 am

ainie rashid wrote:
Yassin wrote:
ainie rashid wrote:
Bro Yassin.....
saya nak tanya..... tengkenye tu maksudnya ape ek???? dan diguna di daerah mana ek???
( kwn tanya sebab airi ni ari rabu....so nak tahu maksud bahasa daerah ni......) Very Happy Very Happy Very Happy Embarassed Embarassed Embarassed

Salam cikgu ayat tengke ini amat popular di gunakan sekitar Jerantut, Lipis Dan Temerloh maksudnya lebih kurang - ada masa atau ketikanya.
Dalam contoh ayat - aok datang tak kena tengke lalu. - Awak datang tak kena masa langsung.

Waalaikummussalam.....
Tak yah lah panggil sy ni cikgu.... malu saya dibuatnya..... Embarassed Embarassed
OOOOOoook........ faham dah.... terima kasih berkongsi... he he he Very Happy Very Happy

wah bagus kak ainie...saya pun nak tanya juga apa maksud tengke tu..tapi kak ainie doh tanya dulu.. beloh bera ni jrg guna pktaann tu (koi je org len tak kot)....

hehehe...nak suke ayat kak ainie nie..malu sgt dia yer..tapi kak ainie ni memang pemalu amatt!! (kalau ada LIKE sure kak ainie dah LIKE kat ayat saya ni dok???) hehehe..jgn mare ye kak ainie x comel nanti....Razz Basketball bounce cheers flower
avatar
Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  zulkbo on Thu Jul 08, 2010 1:48 pm

salam semua..
sesekali molek juga
ada yang berkelapangan
jadi PENUNGGU pcc ni
he he.. Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  MD on Thu Jul 08, 2010 2:04 pm

zulkbo wrote:salam semua..
sesekali molek juga
ada yang berkelapangan
jadi PENUNGGU pcc ni
he he.. Very Happy

kena tunggu,kalau tak nanti berhantu...hehehe

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  ainie rashid on Thu Jul 08, 2010 7:51 pm

Cik_N wrote:
ainie rashid wrote:
Yassin wrote:
ainie rashid wrote:
Bro Yassin.....
saya nak tanya..... tengkenye tu maksudnya ape ek???? dan diguna di daerah mana ek???
( kwn tanya sebab airi ni ari rabu....so nak tahu maksud bahasa daerah ni......) Very Happy Very Happy Very Happy Embarassed Embarassed Embarassed

Salam cikgu ayat tengke ini amat popular di gunakan sekitar Jerantut, Lipis Dan Temerloh maksudnya lebih kurang - ada masa atau ketikanya.
Dalam contoh ayat - aok datang tak kena tengke lalu. - Awak datang tak kena masa langsung.

Waalaikummussalam.....
Tak yah lah panggil sy ni cikgu.... malu saya dibuatnya..... Embarassed Embarassed
OOOOOoook........ faham dah.... terima kasih berkongsi... he he he Very Happy Very Happy

wah bagus kak ainie...saya pun nak tanya juga apa maksud tengke tu..tapi kak ainie doh tanya dulu.. beloh bera ni jrg guna pktaann tu (koi je org len tak kot)....

hehehe...nak suke ayat kak ainie nie..malu sgt dia yer..tapi kak ainie ni memang pemalu amatt!! (kalau ada LIKE sure kak ainie dah LIKE kat ayat saya ni dok???) hehehe..jgn mare ye kak ainie x comel nanti....Razz Basketball bounce cheers flower

Cik N !!!!!! Embarassed Embarassed Embarassed
avatar
ainie rashid
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 243
Points : 265
Join date : 15/12/2009
Age : 45
Location : / J 2 / Kuantan

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  MD on Fri Jul 09, 2010 11:53 am

Ainie,
aok jangan tunggu hari Rabu je baru nok menanye...,hari lain pun boleh weh... Laughing

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  ainie rashid on Fri Jul 09, 2010 8:48 pm

MD wrote:Ainie,
aok jangan tunggu hari Rabu je baru nok menanye...,hari lain pun boleh weh... Laughing


Tq MD..
Banyak gak perkataan sy tak faham... nanti berkelapangan.... nok juga bertanya sambil menambah pengetahuan tentang slanga daerah ni....... terima kasih......
Very Happy Very Happy Embarassed scratch Very Happy
avatar
ainie rashid
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 243
Points : 265
Join date : 15/12/2009
Age : 45
Location : / J 2 / Kuantan

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  dikwan on Fri Jul 09, 2010 10:57 pm

ainie rashid wrote:
Yassin wrote:
ainie rashid wrote:
Bro Yassin.....
saya nak tanya..... tengkenye tu maksudnya ape ek???? dan diguna di daerah mana ek???
( kwn tanya sebab airi ni ari rabu....so nak tahu maksud bahasa daerah ni......) Very Happy Very Happy Very Happy Embarassed Embarassed Embarassed

Salam cikgu ayat tengke ini amat popular di gunakan sekitar Jerantut, Lipis Dan Temerloh maksudnya lebih kurang - ada masa atau ketikanya.
Dalam contoh ayat - aok datang tak kena tengke lalu. - Awak datang tak kena masa langsung.

Waalaikummussalam.....
Tak yah lah panggil sy ni cikgu.... malu saya dibuatnya..... Embarassed Embarassed
OOOOOoook........ faham dah.... terima kasih berkongsi... he he he Very Happy Very Happy

ye betoi mat ler tu..kas org jtet slalu amt dengor dari org tua berckap gitu.. Very Happy Very Happy
avatar
dikwan
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 50
Points : 52
Join date : 13/12/2009
Age : 32
Location : wangsa maju

http://www.premiumcopier.com

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  MD on Sat Jul 10, 2010 12:36 pm

ainie rashid wrote:
MD wrote:Ainie,
aok jangan tunggu hari Rabu je baru nok menanye...,hari lain pun boleh weh... Laughing


Tq MD..
Banyak gak perkataan sy tak faham... nanti berkelapangan.... nok juga bertanya sambil menambah pengetahuan tentang slanga daerah ni....... terima kasih......
Very Happy Very Happy Embarassed scratch Very Happy

aok tanye je...lagi pun free of charge, Laughing

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  ozzy on Wed Jul 21, 2010 4:38 pm

Ada tengkenya rasa mcm jaga kat sini....mcm hr ni... Razz
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Ade tengkenya kawan macam jadi jaga je sini....

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum