Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  Yassin on Wed Aug 19, 2009 9:34 am

Kalau setiap kali permulaan puasa (utk makan sahur) org kita biase sibuk juge membuat sedikit persiapan lauk pauk utk dimakan di malam pertama puase utk memegang puasa kata org tua tu....Jadi kas nok tanya laa deme me abender ker lauk deme utk memegang puase esok ?? (mungkin malam Selasa 10/8/2010 nei mula sahur kut)
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  along on Wed Aug 19, 2009 10:10 am

keh suruh mak keh buat pais ikan patin....
baru ada slera nak sahur.... Laughing Laughing
avatar
along
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1090
Points : 1280
Join date : 15/06/2009
Age : 29
Location : jerantut - wangsa maju

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  Yassin on Wed Aug 19, 2009 10:17 am

along wrote:keh suruh mak keh buat pais ikan patin....
baru ada slera nak sahur.... Laughing Laughing

Kas tengoh mikir..............abender ke lauk nok suruh akaknya memasok...payoh juge..selera org dah veteran neh hehehehehe............... Rolling Eyes
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  along on Wed Aug 19, 2009 10:29 am

Yassin wrote:
along wrote:keh suruh mak keh buat pais ikan patin....
baru ada slera nak sahur.... Laughing Laughing

Kas tengoh mikir..............abender ke lauk nok suruh akaknya memasok...payoh juge..selera org dah veteran neh hehehehehe............... Rolling Eyes


aok mkn nasi ulam je la...
sesuai dengan selera vateran.... Laughing
avatar
along
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1090
Points : 1280
Join date : 15/06/2009
Age : 29
Location : jerantut - wangsa maju

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  MD on Wed Aug 19, 2009 11:15 am

Klasik topik ni...

biasanya begitu lah kalau duk kampung..dan ianya juga masih dilakukan oleh generasi kini yang duk di bandar.....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  lepat_ubi on Wed Aug 19, 2009 4:18 pm

Yassin wrote:Kalau setiap kali permulaan puasa (utk makan sahur) org kita biase sibuk juge membuat sedikit persiapan lauk pauk utk dimakan di malam pertama puase utk memegang puasa kata org tua tu....Jadi kas nok tanya laa deme me abender ker lauk deme utk memegang puase esok ?? (mungkin malam jemaat nei mula sahur kut)

kalo duk kat rumoh beh la....kek nye kalo duk hostel....makan biskut je la jawab nyer.... Sad Sad Sad Sad
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  Yassin on Wed Aug 19, 2009 4:52 pm

lepat_ubi wrote:
Yassin wrote:Kalau setiap kali permulaan puasa (utk makan sahur) org kita biase sibuk juge membuat sedikit persiapan lauk pauk utk dimakan di malam pertama puase utk memegang puasa kata org tua tu....Jadi kas nok tanya laa deme me abender ker lauk deme utk memegang puase esok ?? (mungkin malam jemaat nei mula sahur kut)

kalo duk kat rumoh beh la....kek nye kalo duk hostel....makan biskut je la jawab nyer.... Sad Sad Sad Sad

NOK MENITIS PULOK AIR MATA KAS MEMBACENYE HUHUHUHU..... Crying or Very sad

PISANG LEMOK MANIS SANTAN KELAPA MUDE....
ADIK USOH NANGIS BILA BESAR KAWIN AJE......

HEHEHEHE........ Shocked
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  Yassin on Wed Aug 19, 2009 4:54 pm

along wrote:keh suruh mak keh buat pais ikan patin....
baru ada slera nak sahur.... Laughing Laughing

Weh...pais ikan talapia tempoyok kas kabor popalit terangkat!!!
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  zulkbo on Thu Aug 20, 2009 12:35 pm

makan apa ada jer lah ..keh ngan orang umah anak-anak semanya sempoi jer...dah biasa posa ni tiap minggu pun selalu ada puase.. Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  Yassin on Thu Aug 20, 2009 6:06 pm

zulkbo wrote:makan apa ada jer lah ..keh ngan orang umah anak-anak semanya sempoi jer...dah biasa posa ni tiap minggu pun selalu ada puase.. Very Happy

kala ada yg best2 selere juge...karang buka2 je sange....kering je hilang juge selere....tengok ikan kering tegolek...
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  jasnoraizan on Thu Aug 20, 2009 6:09 pm

Yassin wrote:
zulkbo wrote:makan apa ada jer lah ..keh ngan orang umah anak-anak semanya sempoi jer...dah biasa posa ni tiap minggu pun selalu ada puase.. Very Happy

kala ada yg best2 selere juge...karang buka2 je sange....kering je hilang juge selere....tengok ikan kering tegolek...

rezeki....ok la tu ada jugak yg boleh dimakan ...cuba negok org2 susoh tu ape le gamoknye nak dimakan ....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  Yassin on Thu Aug 20, 2009 7:49 pm

jasnoraizan wrote:
Yassin wrote:
zulkbo wrote:makan apa ada jer lah ..keh ngan orang umah anak-anak semanya sempoi jer...dah biasa posa ni tiap minggu pun selalu ada puase.. Very Happy

kala ada yg best2 selere juge...karang buka2 je sange....kering je hilang juge selere....tengok ikan kering tegolek...

rezeki....ok la tu ada jugak yg boleh dimakan ...cuba negok org2 susoh tu ape le gamoknye nak dimakan ....

kawan juga simpati dgn mereka dan amat bersyukur dgn rezeki yg diberi oleh allah...alhamdullilah.
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  lepat_ubi on Thu Aug 20, 2009 9:20 pm

Yassin wrote:Kalau setiap kali permulaan puasa (utk makan sahur) org kita biase sibuk juge membuat sedikit persiapan lauk pauk utk dimakan di malam pertama puase utk memegang puasa kata org tua tu....Jadi kas nok tanya laa deme me abender ker lauk deme utk memegang puase esok ?? (mungkin malam jemaat nei mula sahur kut)

gulai lemok telor itik weh.....
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  zulkbo on Thu Aug 20, 2009 10:13 pm

Off topik sikit..keh rasa tak de yang paling popular ka KL ni selain murtabak waktu berbuka puasa
Ada satu warung tu kat Ampang Tasek buat meniaga besar-besaran musim puasa ni
Rega pun murah RM 1.50,tu tahun lepas lah..
Orang punya la ramai beratur membeli... Laughing


_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  zulkbo on Thu Aug 20, 2009 10:16 pm

Pun agak popular kat sini..OTAK-OTAK.. Very Happy


_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  zulkbo on Thu Aug 20, 2009 10:17 pm

lepat_ubi wrote:
Yassin wrote:Kalau setiap kali permulaan puasa (utk makan sahur) org kita biase sibuk juge membuat sedikit persiapan lauk pauk utk dimakan di malam pertama puase utk memegang puasa kata org tua tu....Jadi kas nok tanya laa deme me abender ker lauk deme utk memegang puase esok ?? (mungkin malam jemaat nei mula sahur kut)

gulai lemok telor itik weh.....

cuti sekolah tak bersahur di kampung ke Lepat? Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  Yassin on Thu Aug 20, 2009 11:06 pm

Deme neh belom pose lagi dah buat kas terlior hahahaha keknya martabak org jerantut neh x kurang hebatnya mus laa rase esok.............
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  Yassin on Thu Aug 20, 2009 11:07 pm

zulkbo wrote:
lepat_ubi wrote:
Yassin wrote:Kalau setiap kali permulaan puasa (utk makan sahur) org kita biase sibuk juge membuat sedikit persiapan lauk pauk utk dimakan di malam pertama puase utk memegang puasa kata org tua tu....Jadi kas nok tanya laa deme me abender ker lauk deme utk memegang puase esok ?? (mungkin malam jemaat nei mula sahur kut)

gulai lemok telor itik weh.....

cuti sekolah tak bersahur di kampung ke Lepat? Very Happy

nok jge keknya bimbang pulok nye kena lipat hahahaha
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  lepat_ubi on Thu Aug 20, 2009 11:57 pm

zulkbo wrote:
lepat_ubi wrote:
Yassin wrote:Kalau setiap kali permulaan puasa (utk makan sahur) org kita biase sibuk juge membuat sedikit persiapan lauk pauk utk dimakan di malam pertama puase utk memegang puasa kata org tua tu....Jadi kas nok tanya laa deme me abender ker lauk deme utk memegang puase esok ?? (mungkin malam jemaat nei mula sahur kut)

gulai lemok telor itik weh.....

cuti sekolah tak bersahur di kampung ke Lepat? Very Happy

kas tak sempat pun pose kat rumoh....ari jemaat kas balik dah...ari ahad pun dah stat belajor...gitu la gaye nye org merantau..... Sad Sad Sad Sad Sad
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  ozzy on Tue Aug 03, 2010 10:36 am

Doh ada yang planning belake ke nok nyambut bulan posa ni..lauk mende nok bersahur ..kuih mende nok buke.. Very Happy
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  ainie rashid on Tue Aug 03, 2010 1:44 pm

ozzy wrote:Doh ada yang planning belake ke nok nyambut bulan posa ni..lauk mende nok bersahur ..kuih mende nok buke.. Very Happy

Kawan lak bukan sakit kepala fikir menu buka puasa... tapi
Baler..... pepagi ni buka peti sejuk.......alaaaa... suhu dalam peti sejuk sama ngan suhu kat luar...
...susah la pulak..... ih ih ih......
Very Happy Very Happy Very Happy
avatar
ainie rashid
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 243
Points : 265
Join date : 15/12/2009
Age : 45
Location : / J 2 / Kuantan

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  ozzy on Tue Aug 03, 2010 4:44 pm

ainie rashid wrote:
ozzy wrote:Doh ada yang planning belake ke nok nyambut bulan posa ni..lauk mende nok bersahur ..kuih mende nok buke.. Very Happy

Kawan lak bukan sakit kepala fikir menu buka puasa... tapi
Baler..... pepagi ni buka peti sejuk.......alaaaa... suhu dalam peti sejuk sama ngan suhu kat luar...
...susah la pulak..... ih ih ih......
Very Happy Very Happy Very Happy

Apa susah..order je baru.. Very Happy
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  Cik_N on Tue Aug 03, 2010 5:09 pm

Yassin wrote:Kalau setiap kali permulaan puasa (utk makan sahur) org kita biase sibuk juge membuat sedikit persiapan lauk pauk utk dimakan di malam pertama puase utk memegang puasa kata org tua tu....Jadi kas nok tanya laa deme me abender ker lauk deme utk memegang puase esok ?? (mungkin malam jemaat nei mula sahur kut)

nompang nanyer skit weh malam jemaat bile ter??
avatar
Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  MD on Tue Aug 03, 2010 5:12 pm

Cik N,
Hak ni tajuk tahun lepaih,keknya diperangatkan semula sebab minggu depan nok puase dah...ini topik evergreen!

p/s umoh aok gas dah sampai ke? hehehehe...elok settlekan cepat.

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  Cik_N on Tue Aug 03, 2010 5:16 pm

MD wrote:Cik N,
Hak ni tajuk tahun lepaih,keknya diperangatkan semula sebab minggu depan nok puase dah...ini topik evergreen!

p/s umoh aok gas dah sampai ke? hehehehe...elok settlekan cepat.

lorr patut la..koi ingatkan yassin saloh nengok kalendor negara cina td... hehehehe... sowi yer...

doh ander doh.. ketnye x reti nok nyambungkan ke dapor...huhuhu...nunggu ayoh dtg semalam, baru ke boleh...hehehe
avatar
Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Nok Memegang Puase ni lauk apa? [ 11/8/2010 ]

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum