Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

ASTRO BANG!!

View previous topic View next topic Go down

ASTRO BANG!!

Post  Yassin on Mon Sep 14, 2009 12:17 pm

Kawan naik hamun dgn geng astro ini kala ke bandar... deme duk mempromosi astro je...kadang tu...kala sekali dua tak pe juge .... ni sampai 3-4 kali duk mengulor @ memberi risalah astro tu....bosan betul aku...tak kira jantan bertina....betul2 punya tension kawan.....

astro bang......x 1
>>> terima kasih dah ada....(lembut lagi bahasa...ada bahasa laa jawab tu)

astro bang.....x 2
>>>...dah ada.... (kasar dah sikit )

asrto bang.....x 3
>>>>> DAH ADAAAAAAAAA DAHH ( Mata macam nak terkeluar, mulut macam nak menelan dgn muka haram senyum )

Kala ke empat kalinya emboh makan penampor agok kawan budok tu....
( bulan-bulan puasa ini jgn buat bagai sangat hahahaha)
Saranan aku kala macam ini lah keadaannya baik deme buka satu kaunter... nak daftar, nak apa lagi senang kawan rasa tak payah nak buat keje macam ni menyampoh dik org ada faham tak?
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  jasnoraizan on Mon Sep 14, 2009 12:22 pm

Yassin wrote:Kawan naik hamun dgn geng astro ini kala ke bandar... deme duk mempromosi astro je...kadang tu...kala sekali dua tak pe juge .... ni sampai 3-4 kali duk mengulor @ memberi risalah astro tu....bosan betul aku...tak kira jantan bertina....betul2 punya tension kawan.....

astro bang......x 1
>>> terima kasih dah ada....(lembut lagi bahasa...ada bahasa laa jawab tu)

astro bang.....x 2
>>>...dah ada.... (kasar dah sikit )

asrto bang.....x 3
>>>>> DAH ADAAAAAAAAA DAHH ( Mata macam nak terkeluar, mulut macam nak menelan dgn muka haram senyum )

Kala ke empat kalinya emboh makan penampor agok kawan budok tu....
( bulan-bulan puasa ini jgn buat bagai sangat hahahaha)
Saranan aku kala macam ini lah keadaannya baik deme buka satu kaunter... nak daftar, nak apa lagi senang kawan rasa tak payah nak buat keje macam ni menyampoh dik org ada faham tak?

sabor sin....tu dah keje dia....aok kena lah faham ...cer aok yg keje cam deme2 nuh ..mcmmana agok2nye..?
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  SHARK on Mon Sep 14, 2009 12:23 pm

relax le bang Yasin.. diorang cuma cari rezki.. masing2 ada pekerjaan.. munkin setakat ni hanya kerja tu diorang dpt lakukan (mungkin takde kelayakan sesuai utk kerja lain, atau belum dpt keje yg sesuai..)

kita jgn cepat marah2 org.. munkin pekerjaan itu menjengkelkan hati kita (saya jugak pernah pikir camtu).. tapi tak semua org bernasib baik dpt keje relaks, dok dlm opis hawa dingin... ada yg keje kat luar..berpanas..berhujan (polis trafik cthnya...), sekurang2nya mereka cari rezki tanggung diri sendiri, maupun tanggung family...

syukur mereka (kebanyakannya muda2 lagi tuh) tak jadi penjenayah atau ke kancah maksiat... gro ke..bar tender ke...dll...

sekadar pandangan...
avatar
SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 39
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  jasnoraizan on Mon Sep 14, 2009 12:27 pm

sharkrun wrote:relax le bang Yasin.. diorang cuma cari rezki.. masing2 ada pekerjaan.. munkin setakat ni hanya kerja tu diorang dpt lakukan (mungkin takde kelayakan sesuai utk kerja lain, atau belum dpt keje yg sesuai..)

kita jgn cepat marah2 org.. munkin pekerjaan itu menjengkelkan hati kita (saya jugak pernah pikir camtu).. tapi tak semua org bernasib baik dpt keje relaks, dok dlm opis hawa dingin... ada yg keje kat luar..berpanas..berhujan (polis trafik cthnya...), sekurang2nya mereka cari rezki tanggung diri sendiri, maupun tanggung family...

syukur mereka (kebanyakannya muda2 lagi tuh) tak jadi penjenayah atau ke kancah maksiat... gro ke..bar tender ke...dll...

sekadar pandangan...

kwn setuju sgat ngan aok sharkrun...tak semua nye blh buat keje cam tu...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  Deto_8 on Mon Sep 14, 2009 12:31 pm

kawan rasa maksud Yassin budok tu bagi ke dia sampai empat kali...tu yang Yassin hamun sangat tu Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  Yassin on Mon Sep 14, 2009 12:35 pm

Kawan tak marah apa lagi nok mengata keje deme tu...keknya kena paham2 laa mekala muka kita dah berkerut semcm je...ada baik jangan ditanya....bukan sekali dua dah masuk kali kebrape dah oit....
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  jasnoraizan on Mon Sep 14, 2009 12:37 pm

Yassin wrote:Kawan tak marah apa lagi nok mengata keje deme tu...keknya kena paham2 laa mekala muka kita dah berkerut semcm je...ada baik jangan ditanya....bukan sekali dua dah masuk kali kebrape dah oit....

kwn pun faham sin..tp aok ambik je flyers yg dia orang bg tu...lps tu aok nak buang ..buang la...tp kalau maki hamun kat deme2 tu tak patut la...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  Yassin on Mon Sep 14, 2009 12:43 pm

jasnoraizan wrote:
Yassin wrote:Kawan tak marah apa lagi nok mengata keje deme tu...keknya kena paham2 laa mekala muka kita dah berkerut semcm je...ada baik jangan ditanya....bukan sekali dua dah masuk kali kebrape dah oit....

kwn pun faham sin..tp aok ambik je flyers yg dia orang bg tu...lps tu aok nak buang ..buang la...tp kalau maki hamun kat deme2 tu tak patut la...

hehehehe x sampai tahap tu lagi weh....keknya bulan2 pose ini moh hamun juge melayan kerenoh demenye...
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  zulkbo on Mon Sep 14, 2009 3:14 pm

nak buat goner
nasiblah juru promosi
tu jumpa abang yassin kita
ni..keh selalu gak kena
kekadang senyum jer
jawab pun tak nak
sajee nak cari pahala
sedekah..
"senyum kan sedekah"
Laughing

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  ozzy on Mon Sep 14, 2009 4:22 pm

Yassin wrote:Kawan tak marah apa lagi nok mengata keje deme tu...keknya kena paham2 laa mekala muka kita dah berkerut semcm je...ada baik jangan ditanya....bukan sekali dua dah masuk kali kebrape dah oit....

Hehe..aok ni Yassin kalau setakat astro tu bagi kwn. buat x nampak je..hulur lah banyok mana pun koi ambik buang je..hok kwn tak tahan ni peminta sedekah ni..ada kalanya ada juga rasa simpati tgk betul2 susah kwn hulur juga barang singgit tapi kalau kita tgh makan dtg seorang pompuan pimpin laki yg buta (atau buat2 buta x taula)..sbb apa kwn kata gitu pegang tongkat tapi jalan mencelah2 (cilok kata mat rempit) mcm x pakai tongkat boleh elak pulak tu meja hok susun rapat2 tak ke musykil deme...pengalaman kwn penah kena hamun pasal x bagi duit dgn pengemis ni alasan dia x cukup duit nak balik kampung ..duit tu ada saja x nak bagi..hah sedak je dia hamun kwn tapi hamun kwn dia x tau..kawan bukan hamun jek siap sumpah dia betul2 hidup merempat ..ambik..lepas pada tu kwn dah susah nak ngulur ke deme ni..lebih2 lagi yg datang bertongkat sambil dipimpin tangannya..aokme pun pasti penah tgk ye dak..apa kata kalau kena kes gini
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  apens7 on Mon Sep 14, 2009 5:26 pm

just nak share..

dulu ader gak member bgtau, bos dia pesan kalau ada salesman nak masuk opis diorg jgn halang.... sbb diorg tu nak carik rezeki.... pastu bos dia siap cakap lagi cuba bygkan kalau salesman tu dr keluarga kita, atau sedara mara...

so tpikir gak kwn btul gak ckp bos dia... kbanykan opis dah siap tampal no allowed for salesman.. huhuhu...

kwn rasa kalau taknak, just tolak cara baik jer la.... diorg pun manusia gak, kansssss??? hehehehe Very Happy
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  apens7 on Mon Sep 14, 2009 5:29 pm

fourzy wrote:
Yassin wrote:Kawan tak marah apa lagi nok mengata keje deme tu...keknya kena paham2 laa mekala muka kita dah berkerut semcm je...ada baik jangan ditanya....bukan sekali dua dah masuk kali kebrape dah oit....

Hehe..aok ni Yassin kalau setakat astro tu bagi kwn. buat x nampak je..hulur lah banyok mana pun koi ambik buang je..hok kwn tak tahan ni peminta sedekah ni..ada kalanya ada juga rasa simpati tgk betul2 susah kwn hulur juga barang singgit tapi kalau kita tgh makan dtg seorang pompuan pimpin laki yg buta (atau buat2 buta x taula)..sbb apa kwn kata gitu pegang tongkat tapi jalan mencelah2 (cilok kata mat rempit) mcm x pakai tongkat boleh elak pulak tu meja hok susun rapat2 tak ke musykil deme...pengalaman kwn penah kena hamun pasal x bagi duit dgn pengemis ni alasan dia x cukup duit nak balik kampung ..duit tu ada saja x nak bagi..hah sedak je dia hamun kwn tapi hamun kwn dia x tau..kawan bukan hamun jek siap sumpah dia betul2 hidup merempat ..ambik..lepas pada tu kwn dah susah nak ngulur ke deme ni..lebih2 lagi yg datang bertongkat sambil dipimpin tangannya..aokme pun pasti penah tgk ye dak..apa kata kalau kena kes gini

bab sedekah bukan kwn taknak bg ke pengemis (hok mintak kat restoren atau kat pasar2 malam).. tapi elok sedekah kat masjid or pusat zakat terus... kita tau mana duit sedekah kita tu pegi...
kan aper sbb da mcm2 dengar... pengemis2 jalanan ni didalangi sendiket2 tertentu....
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  lepat_ubi on Tue Sep 15, 2009 12:44 pm

Deto_8 wrote:kawan rasa maksud Yassin budok tu bagi ke dia sampai empat kali...tu yang Yassin hamun sangat tu Laughing

betol...betol...betol....kalo yer pun...cari la org lain pulok...kalo dah sehari 4 kali hala ke dia jer... mau tak hangin brother yasin kiter...ekekeke
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  zulkbo on Wed Sep 16, 2009 3:09 am

apens7 wrote:
fourzy wrote:
Yassin wrote:Kawan tak marah apa lagi nok mengata keje deme tu...keknya kena paham2 laa mekala muka kita dah berkerut semcm je...ada baik jangan ditanya....bukan sekali dua dah masuk kali kebrape dah oit....

Hehe..aok ni Yassin kalau setakat astro tu bagi kwn. buat x nampak je..hulur lah banyok mana pun koi ambik buang je..hok kwn tak tahan ni peminta sedekah ni..ada kalanya ada juga rasa simpati tgk betul2 susah kwn hulur juga barang singgit tapi kalau kita tgh makan dtg seorang pompuan pimpin laki yg buta (atau buat2 buta x taula)..sbb apa kwn kata gitu pegang tongkat tapi jalan mencelah2 (cilok kata mat rempit) mcm x pakai tongkat boleh elak pulak tu meja hok susun rapat2 tak ke musykil deme...pengalaman kwn penah kena hamun pasal x bagi duit dgn pengemis ni alasan dia x cukup duit nak balik kampung ..duit tu ada saja x nak bagi..hah sedak je dia hamun kwn tapi hamun kwn dia x tau..kawan bukan hamun jek siap sumpah dia betul2 hidup merempat ..ambik..lepas pada tu kwn dah susah nak ngulur ke deme ni..lebih2 lagi yg datang bertongkat sambil dipimpin tangannya..aokme pun pasti penah tgk ye dak..apa kata kalau kena kes gini

bab sedekah bukan kwn taknak bg ke pengemis (hok mintak kat restoren atau kat pasar2 malam).. tapi elok sedekah kat masjid or pusat zakat terus... kita tau mana duit sedekah kita tu pegi...
kan aper sbb da mcm2 dengar... pengemis2 jalanan ni didalangi sendiket2 tertentu....

SAYA SETUJU NGAN AWOK SAUDARA
sama jer kita..
huh huh huh Laughing

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  Yassin on Wed Sep 30, 2009 9:54 am

Azab sgt dah ker ASTRo neh ??? semalam ada yang telepon kekawan dia kata dia dpd Astro marketing " hello bang yaa...hello abg dah masuk Astro kat umah eeerrr...nak jawab pun naik hamun aku...lepas dgn bersahaja kawan jawab dahhh...nie nombor tepon dia huhuhuhu...0376202368
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  jasnoraizan on Wed Sep 30, 2009 10:01 am

Yassin wrote:Azab sgt dah ker ASTRo neh ??? semalam ada yang telepon kekawan dia kata dia dpd Astro marketing " hello bang yaa...hello abg dah masuk Astro kat umah eeerrr...nak jawab pun naik hamun aku...lepas dgn bersahaja kawan jawab dahhh...nie nombor tepon dia huhuhuhu...0376202368

aok tak ada astro lg tak..sin, sbb tu la dia asyik nyacor aok je....kalau aok dah msk astro tak kan lah dia asyik nak promote kat aok je... Laughing Laughing
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  Yassin on Wed Sep 30, 2009 12:01 pm

jasnoraizan wrote:
Yassin wrote:Azab sgt dah ker ASTRo neh ??? semalam ada yang telepon kekawan dia kata dia dpd Astro marketing " hello bang yaa...hello abg dah masuk Astro kat umah eeerrr...nak jawab pun naik hamun aku...lepas dgn bersahaja kawan jawab dahhh...nie nombor tepon dia huhuhuhu...0376202368

aok tak ada astro lg tak..sin, sbb tu la dia asyik nyacor aok je....kalau aok dah msk astro tak kan lah dia asyik nak promote kat aok je...

Nok kabor puluh tahun tu entoh laa keknya kawan rasa beribu doh duit kawan bayor bil ke astro tu....
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  jasnoraizan on Wed Sep 30, 2009 12:14 pm

dia nak suruh aok ambik pakej yg paling mahal la tu.....sbb aok salah seorang customer dia yg tak penah miss bila bayor bil....on time...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: ASTRO BANG!!

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum