Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Bersopan di Jalan raya.

View previous topic View next topic Go down

Bersopan di Jalan raya.

Post  Yassin on Fri Sep 18, 2009 9:42 am

Kadang kita tak tau macam mana cara menyopankan rakyat malaysia khasnya orang melayu kita sendiri masa bawak kereta kalau di amati bab adab sopan tanggungjawab dan tolak ansur abis lebur walaupun kita org melayu semmg budi bahasa, adab sopan telah diajar masa kecik-kecik lagi......walaupun tidak semua yang segelintir tu yang buat masalah.

Kadang ikut suka dia org aje membuang sampah sarap termasuk kotak tisu, tin minuman dan sebagai drp kereta sedang berlakang dia tu ada kereta lain. Paling sakit hati tak memberi lampu isyarat jika nak membelok...kadang tu dah dekat sgt baru nak bagi lampu isyarat...kadang tu dia bawak kereta macam dia sorang je bayor cukai jalan...nak laju nak slow ikut suka dia je...kita yang duk mengekor dia sakit mata sakit hati.

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Bersopan di Jalan raya.

Post  koy101 on Sat Sep 26, 2009 4:01 pm

Semalam nyer biter, ketua polis negara pun dah fed up dah pasai rakyat malaysia punye sikap masa memandu... siap bg statement, " kut letak hukuman mati pun, rakyat m'sia nih wat donno jer, masih suker langgo peraturan jalan raya".

Stat Khamis, bentong nih dh stat jem dah jalan dier... kut ari ni dan esok... aku rasa lg la... dan dlm jem jem tuh... aku grenti nyer mesti ader ler yg potong Q, yg wat peei bukan-bukan.... yer la.. kan baru lepas raya... lepas bermaafan kat sumer ...kira dosa dah kosong dah... badan jadi ringan jer... tuh yg xberapa nak sedap tuh... kena la wat dose baru lak... kan.. kan...

Susah nak cakap kan.... tp kebanyakkan rakyat m'sia nih... bila tangan dah pegang stering... mmg trus 'power up', trus jadi 'F1 driver'.... lupa dah kat org lain... dier jer yg bayo road tax segala... tau nak pelesit jer..... hmmm.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Bersopan di Jalan raya.

Post  Yassin on Sat Sep 26, 2009 4:31 pm

Ketua polis negara pun dah fed up dan ada juge menyebut...ada sesetengah dikalangan Peminpin dan ahli Politik juga amat tidak berhemah membawak kereta (walaupun kadang mungkin bukan dia draber dia tapi atas arahan dia...alasan nak kejor masa....sape nok tahan mekala flat kereta nombor 1-10 Smile undang2 ttp undang2 sepatutnya deme lebih menghormati undang2 kerana mereka yang membuat dasar.

Kawan biase juga naik highway...kadang2 flat kereta nombor 1-10 ini bawak kereta tak kurang 200km/jam atau lebih... err apa citer tu?? hok tukang teropong pun tak sempat nak tembok nombor flat ame ker laju macam pelesit Evil or Very Mad gitu hehehehe..........no komenlah weh...

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Bersopan di Jalan raya.

Post  zulkbo on Sat Sep 26, 2009 10:21 pm

orang kaya ni
masa dia kekadang
lebih penting dari segalanya
apalah sangat saman RM300
pada diaorang..apapun
sebagai orang kaya terutama
pemimpin kenalah buat contoh kat rakyat
elok benorlah bila ada cadangan agar
dihukum penjara pulak untuk pesalah begini Rolling Eyes

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Bersopan di Jalan raya.

Post  Yassin on Sun Sep 27, 2009 10:40 am

zulkbo wrote:orang kaya ni
masa dia kekadang
lebih penting dari segalanya
apalah sangat saman RM300
pada diaorang..apapun
sebagai orang kaya terutama
pemimpin kenalah buat contoh kat rakyat
elok benorlah bila ada cadangan agar
dihukum penjara pulak untuk pesalah begini Rolling Eyes

kawan pun bersetuju ngat buat hukuman penjara ini sebab bagi org kaya ini duit mmg x de makne....tapi kawan bimbang deme berdalih pulak ..koner sana koner sini last2 draber dia yg masuk penjara..sebab dia akan kata, bukan saya yang bawak draber saya yang bawak...huhuhu..

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Bersopan di Jalan raya.

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum