Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Kawan nak cadangkan utk MDJ

View previous topic View next topic Go down

Kawan nak cadangkan utk MDJ

Post  Yassin on Fri Sep 18, 2009 12:19 pm

Saya tengok masalah di Bandar Jerantut ini ada dua tiga masalah yang perlu dipandang serius..pertama keadaan jalan di sekitar bandar agak banyak kerosakanya , sepit dan tiada tempat parking yang sempurna terutama semasa pekan sehari dan musim perayaan.

Kedua mungkin perkara ini terlepas pandang...bila kita amati2 pihak MDJ boleh dikatakan tiada langsung menyediakan tong-tong sampah kecil yang sesuai disatu-satu tempat seperti di kaki lima kedai dllnya untuk sampah2 ringan seperti kotak rokok, kotak minuman dllnya. Keadaan ini pasti mengundang sampah sarap dibuang bukan atas dasar sesuka hati tapi kerana tiada pilihan selain dibuang kedalam longkang dan sebagainya.

Semoga ada tindakan sewajarnya daripada berkaitan.

(Topik ini lebih sekadar makluman dan tindakan pihak MDJ)
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kawan nak cadangkan utk MDJ

Post  zulkbo on Tue Sep 29, 2009 12:29 am

harap ada lah orang
MDJ yang baca thread aok
ni yassin Very Happy Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Kawan nak cadangkan utk MDJ

Post  Yassin on Tue Sep 29, 2009 9:08 am

zulkbo wrote:harap ada lah orang
MDJ yang baca thread aok
ni yassin

Walaupun thread kawan nie tak dibaca dlm waktu terdekat ini tapi kawan berharap mekala deme baca sesekali bolehlah ambil tindakan awal...kala deme baca hari ini tak amik tindakan awal supa tak baca juge tak ada ertinya juge....hehehe..

www.mdjerantut.gov.my/
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kawan nak cadangkan utk MDJ

Post  Deto_8 on Tue Sep 29, 2009 10:18 am

memang hasrat kawan untuk menjadikan PCC sebagai One Stop Centre (OSC) bagi forumer mengadu masalah2 setempat...PCC bolehlah dianggap sebagai pengantara dan juga "Karam Singh Walia edisi internet"

masalah2 ini boleh di forwardkan kepada agensi2 dan ADUN yang terlibat...sekarang ni era digital & IT, insya Allah semua masalah boleh diadu melalui SMS dan emel...pastu kita tengok camne respon dorang tu...kita keep track semua aduan & rekodkan

kawan menyokong penuh usaha Yassin ni...tapi lagi elok kalau setiap aduan tu ada gambar

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kawan nak cadangkan utk MDJ

Post  Yassin on Tue Sep 29, 2009 10:27 am

Deto_8 wrote:memang hasrat kawan untuk menjadikan PCC sebagai One Stop Centre (OSC) bagi forumer mengadu masalah2 setempat...PCC bolehlah dianggap sebagai pengantara dan juga "Karam Singh Walia edisi internet"

masalah2 ini boleh di forwardkan kepada agensi2 dan ADUN yang terlibat...sekarang ni era digital & IT, insya Allah semua masalah boleh diadu melalui SMS dan emel...pastu kita tengok camne respon dorang tu...kita keep track semua aduan & rekodkan

kawan menyokong penuh usaha Yassin ni...tapi lagi elok kalau setiap aduan tu ada gambar

Deto...kawan nok cerita juge sikit pengalaman kawan bab adu-mengadu nei....dulu kat Pahang FM ada dia org buat bender macam ini program dia kawan lupa dah tapi disana boleh mengadu, komen atau cadang utk TNB, JBA dan lain-lain Jabatan berkiatan .... jadi kawan amik juge sikit bahagian dalam rancangan tersebut mengadu kisoh memohon pihak TNB memotong / mencantas pokok yang dah terkena kabel api kat umah kawan tu....maka DJ disitu telah memanjangkan kepada pihak TNB...MALANGnya...kawan seakan-akan di marah oleh Pegawai TNB berkenaan kerana melapor ke radio....kawan tak paham juge...sedang program tu disediakan utk maklum balas terus ke Jabatan berkenaan....

U/p : agok kawan pegawai berkenan base tak peka juge...tak tahu isu dan kisah semasa.
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kawan nak cadangkan utk MDJ

Post  Deto_8 on Tue Sep 29, 2009 10:36 am

apa ke halnya nak marah kan?...kalau tak komplen kang membuta aje dorang tu...

sekarang ni banyak channel nak komplen...kat suratkhabar melalui SMS pun boleh...keknya orang yang menerima komplen tu kena terimalah...kalau takde masalah orang tak komplennya...

teringat 2 tahun lepas kawan mengadu masalah longkang kat Majlis Bandaraya Shah Alam guna emel je...kawan Cc emel tu pada orang2 penting cam MB, Datuk Bandar & ADUN...esok terus datang repair...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kawan nak cadangkan utk MDJ

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum