Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Fesyen Lama Dibarukan

View previous topic View next topic Go down

Fesyen Lama Dibarukan

Post  zulkbo on Sun Sep 20, 2009 12:57 am



FESYEN biduanita tersohor, Saloma, pernah menjadi ikutan wanita pada zaman seangkatannya.
Potongan baju kembang dengan kain sempit belah di depan dan baju pendek dengan kain kembang antara fesyen yang menjadi ikutan pada masa itu.
"Seperti yang kita semua ketahui, fesyen pakaian tahun 60-an memang mempunyai elemen klasik yang sentiasa malar segar.

"Ia sentiasa diminati tetapi rekaannya mungkin mengalami sedikit perubahan untuk disesuaikan dengan aliran fesyen semasa," katanya.

Faudziah berkata, dia memilih untuk menggunakan material mewah seperti Dubai Itali dan sifon sebagai fabrik utama kerana ia mempunyai ciri yang diingini.

Selain fabrik polos, material bercorak juga semakin digemari kerana jika kena dengan rekaan, ia tampak elegan.

Antara corak yang mendapat sambutan ialah flora, abstrak serta polkadot klasik.

"Tidak dinafikan masyarakat hari ini amat menggemari fabrik lembut seperti sifon dan Dubai Itali kerana ia bukan saja cantik tetapi amat selesa untuk dipakai.

"Menambahkan seri, fabrik berkenaan juga hadir dengan hiasan manik menarik yang menyerlahkan lagi sesuatu rekaan," katanya.

Sementara itu, untuk koleksi kanak-kanak, butik berkenaan menyediakan pelbagai jenis rekaan pada harga bermula daripada RM80.

Antara rekaan yang boleh dimiliki ialah baju kurung tradisional, moden (sedondon dengan ibu) serta kebaya bersulam.

"Ramai wanita hari ini gemar tampil berpakaian sedondon dengan anak mereka.

"Apa pun, pemilihan fabrik perlu sesuai kerana ia boleh merencatkan penampilan baik si ibu mahupun anak," katanya.

Butik yang sudah bertapak lebih 18 tahun itu menumpukan kepada batik buatan tangan, sutera Itali, songket Terengganu, tudung serta pakaian pengantin itu menyediakan pelbagai jenis koleksi pakaian untuk lelaki dan wanita.

Terima kasih

Pakaian: Butik Zurfauzie, Aras 2, SACC Mall, Shah Alam

Lokasi : KK Home Deco, SACC Mall, Shah Alam

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Fesyen Lama Dibarukan

Post  zulkbo on Sun Sep 20, 2009 5:59 pm

certa bab baju lama dibarukan
baju kurung pahang cukup mendapat
perhatian..
tapi dah dimoden sikit keh nengok..
bagaimanapun tetap dinamakan baju kurung pahang
sampai keh gi kat pekan rabu yang terkenal di
alor star nih banyak kedai menjual baju kurung pahang
BANGGA.. keh rasanya Very Happy Very Happy cheers

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Fesyen Lama Dibarukan

Post  zulkbo on Sun Sep 20, 2009 6:03 pm


setengah tukang jahit panggil
baju ni "pesak gantung"


yang ni awok tengok
dah ada "cuff" kat tangan
lebih kepada jubah sekarang
cuma yang tinggal kat pesak
di pinggang yang mengekalkan
versi baju kurung pahang


Last edited by zulkbo on Mon Sep 21, 2009 3:08 pm; edited 1 time in total

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Fesyen Lama Dibarukan

Post  ebe on Mon Sep 21, 2009 11:45 am

ada beza ke versi alor star ngan versi yang normal bro?

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu


ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Fesyen Lama Dibarukan

Post  zulkbo on Mon Sep 21, 2009 3:05 pm

ebe wrote:ada beza ke versi alor star ngan versi yang normal bro?

namanye jer..
kat sana lebih dikenali(pesak gantung)
satu lagi jahitan
100% jahit mesin
original baju kurung pahang
jahitan sulam tangan
jadi baju "pesak gantung" kat
alor star ni lebih moden berbanding
baju pahang klasik ...




ni yang versi original

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Fesyen Lama Dibarukan

Post  Yassin on Mon Sep 21, 2009 3:39 pm

zulkbo wrote:
ebe wrote:ada beza ke versi alor star ngan versi yang normal bro?

namanye jer..
kat sana lebih dikenali(pesak gantung)
satu lagi jahitan
100% jahit mesin
original baju kurung pahang
jahitan sulam tangan
jadi baju "pesak gantung" kat
alor star ni lebih moden berbanding
baju pahang klasik ...




ni yang versi original

boleh jadi tailor laa pulok...heheheh

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Fesyen Lama Dibarukan

Post  zulkbo on Mon Sep 21, 2009 9:04 pm

Yassin wrote:
zulkbo wrote:
ebe wrote:ada beza ke versi alor star ngan versi yang normal bro?

namanye jer..
kat sana lebih dikenali(pesak gantung)
satu lagi jahitan
100% jahit mesin
original baju kurung pahang
jahitan sulam tangan
jadi baju "pesak gantung" kat
alor star ni lebih moden berbanding
baju pahang klasik ...




ni yang versi original

boleh jadi tailor laa pulok...heheheh

yang sebenarnye
keh memang tailor
abang yassin kita
Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Fesyen Lama Dibarukan

Post  J.Milan22 on Mon Sep 21, 2009 11:38 pm

zulkbo wrote:

Pakaian: Butik Zurfauzie, Aras 2, SACC Mall, Shah Alam

Lokasi : KK Home Deco, SACC Mall, Shah Alam

koi klu tgokk pompuan paki baju gini konfromm terpegun n terpikat..hehehehe

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Fesyen Lama Dibarukan

Post  zulkbo on Mon Sep 21, 2009 11:44 pm

J.Milan22 wrote:
zulkbo wrote:

Pakaian: Butik Zurfauzie, Aras 2, SACC Mall, Shah Alam

Lokasi : KK Home Deco, SACC Mall, Shah Alam

koi klu tgokk pompuan paki baju gini konfromm terpegun n terpikat..hehehehe


yang besor ok
jangan yang kecik tuh
kena rotan aok
bawah umo lagi
huh huh huh Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Fesyen Lama Dibarukan

Post  J.Milan22 on Tue Sep 22, 2009 12:02 am

ngejas hok kecik die dulu...
suhh jadi org tengoh tuk akok die gamoknyer..hehehe

J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Fesyen Lama Dibarukan

Post  Yassin on Tue Sep 22, 2009 12:54 am

zulkbo wrote:
J.Milan22 wrote:
zulkbo wrote:

Pakaian: Butik Zurfauzie, Aras 2, SACC Mall, Shah Alam

Lokasi : KK Home Deco, SACC Mall, Shah Alam

koi klu tgokk pompuan paki baju gini konfromm terpegun n terpikat..hehehehe


yang besor ok
jangan yang kecik tuh
kena rotan aok
bawah umo lagi
huh huh huh Very Happy

hok baju cekelat tu ada gaya iras2 org umah hehehehe.........

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Fesyen Lama Dibarukan

Post  zulkbo on Tue Sep 22, 2009 1:09 am

Yassin wrote:
zulkbo wrote:
J.Milan22 wrote:
zulkbo wrote:

Pakaian: Butik Zurfauzie, Aras 2, SACC Mall, Shah Alam

Lokasi : KK Home Deco, SACC Mall, Shah Alam

koi klu tgokk pompuan paki baju gini konfromm terpegun n terpikat..hehehehe


yang besor ok
jangan yang kecik tuh
kena rotan aok
bawah umo lagi
huh huh huh Very Happy

hok baju cekelat tu ada gaya iras2 org umah hehehehe.........

cun melecun tuhh Shocked
apapun kena ngan awok la
yang hesemmm..
cheers

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Fesyen Lama Dibarukan

Post  Yassin on Tue Sep 22, 2009 9:04 am

zulkbo wrote:
Yassin wrote:
zulkbo wrote:
J.Milan22 wrote:
zulkbo wrote:

Pakaian: Butik Zurfauzie, Aras 2, SACC Mall, Shah Alam

Lokasi : KK Home Deco, SACC Mall, Shah Alam

koi klu tgokk pompuan paki baju gini konfromm terpegun n terpikat..hehehehe


yang besor ok
jangan yang kecik tuh
kena rotan aok
bawah umo lagi
huh huh huh Very Happy

hok baju cekelat tu ada gaya iras2 org umah hehehehe.........

cun melecun tuhh Shocked
apapun kena ngan awok la
yang hesemmm..
cheers

Jgn kabo gitu...kita hesem berlake yang buruk tu perangainya...

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Fesyen Lama Dibarukan

Post  Sponsored content Today at 4:18 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum