Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Adab Beristeri.

View previous topic View next topic Go down

Adab Beristeri.

Post  Yassin on Tue Sep 22, 2009 11:56 am


Petua menjaga hati isteri Tunjukkan rasa sayang terhadap isteri samada melalui kata-kata maupun perbuatan seperti pelukan.
Jauhilah daripada ucapan yang menyinggung perasaan isteri sekalipun dalam keadaan marah
Apabila dalam keadaan marah yang amat sangat, berusahalah mengawaldiri. Beristigfar dan berselawat serta berwuduk. Ingatlah semula segala kenangan manis dan memahami bahawa isteri memerlukan bimbingan isteri dan memahami bahawa tiada orang yang tidak melakukan kesilapan.
Apabila timbul rasa bosan ataupun jemu terhadap isteri, cubalah ulangi kembali masa-masa manis ketika dulu atau ajaklah isteri keluar makandi tempat yang agak istimewa, ataupun melancung ke tempat-tempat yang indah.

* Janganlah merendah-rendahkan isteri di depan orang lain.
* Janganlah memuji wanita lain di depan maupun belakang isteri.
* Hargailah dan berilah pujian kepada pengorbanan isteri.
* Bantulah isteri dalam kerja-kerja seperti memasak, mengemas dan sebagainya.
* Cubalah fahami keadaan dan masalah isteri dengan mengambil berat perasaan dan kesihatan isteri terutamanya ketika haid dan mengandung.
* Berilah bimbingan kepada isteri dalam melakukan sesuatu agar ia bertambah semangat dan bermotivasi.
* Bantulah isteri dalam melakukan kebaikan dan ibadah
* Berdoalah agar hati dan perasaannya sentiasa patuh kepada Allah dan hormat pada suaminya.

Apa pun sifat wanita itu sendiri lebih suka dipuji berbeza dengan lelaki suka diberi.
Untuk kebahagiaan bersama wanita juga kena memahami sifat lelaki itu sendiri yang bergelar suami.

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Adab Beristeri.

Post  zulkbo on Tue Sep 22, 2009 5:00 pm

keh setuju benor ngn thread ni
memang betul semua pompuan suka dipuji
contoh biarpun seorang isteri dah berisi katakan
seelok puji dia 'AWAK NAMPAK SEMAKIN BERSERI BILA BERISI"
tapi...secara halus katakan padanya kalau berisi sangat byk penyakit
katakan pada sidia tak boleh sakit sebab semua orang bergantung
kat sidia..secara halus dia pasti akan mengurangkan berat badannya
itu cara keh laa...
apa komen yang lain Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Adab Beristeri.

Post  Jeck Sparow on Thu Dec 17, 2009 4:55 pm

Bete amatlah adab adab yang bro Yassin LIst Down Tuhhh bounce

Jeck Sparow
A.D.O
A.D.O

Posts : 1467
Points : 1874
Join date : 15/05/2009
Location : Bera

Back to top Go down

Re: Adab Beristeri.

Post  Awangmaseru on Thu Dec 17, 2009 6:29 pm

isteri..
engko jauh kawan jauh
engko dekat kawan dekat

Awangmaseru
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 252
Points : 294
Join date : 30/11/2009
Age : 55
Location : ulu cheka/jerantut

http://www.mohlaweh.multiply.com

Back to top Go down

Re: Adab Beristeri.

Post  Yassin on Thu Dec 17, 2009 8:18 pm

Jeck Sparow wrote:Bete amatlah adab adab yang bro Yassin LIst Down Tuhhh bounce

Sama-sama berkongsi maklumat Jeck....ingat mengingati.... Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Adab Beristeri.

Post  koy101 on Thu Dec 17, 2009 11:15 pm

aku xder lagi.... hehehehe.... xyah nak beradap sangat la yek.... hehehe.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Adab Beristeri.

Post  Yassin on Sun Jun 06, 2010 6:08 pm

koy101 wrote:aku xder lagi.... hehehehe.... xyah nak beradap sangat la yek.... hehehe.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Kemana hilangnya sahabat kawan ini sudah beristeri kah dia? Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Adab Beristeri.

Post  zulkbo on Wed Jun 09, 2010 9:38 pm

Yassin wrote:
koy101 wrote:aku xder lagi.... hehehehe.... xyah nak beradap sangat la yek.... hehehe.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Kemana hilangnya sahabat kawan ini sudah beristeri kah dia? Very Happy

sibuk kerja dalam hutan tu
mana nak carik line tenet
he he he Laughing

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Adab Beristeri.

Post  Yassin on Thu Jun 10, 2010 11:06 pm

zulkbo wrote:
Yassin wrote:
koy101 wrote:aku xder lagi.... hehehehe.... xyah nak beradap sangat la yek.... hehehe.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Kemana hilangnya sahabat kawan ini sudah beristeri kah dia? Very Happy

sibuk kerja dalam hutan tu
mana nak carik line tenet
he he he Laughing

Kawan bimbang dia dah terjumpa Tuan puteri dalam hutan tu....tak jumpa jalan keluar. Sad

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Adab Beristeri.

Post  zulkbo on Thu Jun 10, 2010 11:10 pm

Yassin wrote:
zulkbo wrote:
Yassin wrote:
koy101 wrote:aku xder lagi.... hehehehe.... xyah nak beradap sangat la yek.... hehehe.... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Kemana hilangnya sahabat kawan ini sudah beristeri kah dia? Very Happy

sibuk kerja dalam hutan tu
mana nak carik line tenet
he he he Laughing

Kawan bimbang dia dah terjumpa Tuan puteri dalam hutan tu....tak jumpa jalan keluar. Sad

gamok merajuk kat anok tok empat kita kut
he he....larikkkks cheers

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Adab Beristeri.

Post  Yassin on Thu Jun 10, 2010 11:16 pm

zulkbo wrote:
Yassin wrote:

Kawan bimbang dia dah terjumpa Tuan puteri dalam hutan tu....tak jumpa jalan keluar. Sad

gamok merajuk kat anok tok empat kita kut
he he....larikkkks cheers

Renung dan telikan kawan gitu juga.....
Maka merajuklah pada yang sayang
dan berkasihlah pada yang sudi.....
pesanan ikhlas kawan....

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Adab Beristeri.

Post  Cik_N on Thu Jun 10, 2010 11:19 pm

Yassin wrote:
zulkbo wrote:
Yassin wrote:

Kawan bimbang dia dah terjumpa Tuan puteri dalam hutan tu....tak jumpa jalan keluar. Sad

gamok merajuk kat anok tok empat kita kut
he he....larikkkks cheers

Renung dan telikan kawan gitu juga.....
Maka merajuklah pada yang sayang
dan berkasihlah pada yang sudi.....
pesanan ikhlas kawan....

ulkkkkkkkkkkkkkkkk....... tercekik dok tengoh ngepong jagungg... Embarassed kuss semangat... scratch

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Adab Beristeri.

Post  Yassin on Thu Jun 10, 2010 11:22 pm

zulkbo wrote:
Yassin wrote:

Kawan bimbang dia dah terjumpa Tuan puteri dalam hutan tu....tak jumpa jalan keluar. Sad

gamok merajuk kat anok tok empat kita kut
he he....larikkkks cheers

Weh..kawan nok nanya anok tok4 mana yang di kenan tu??

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Adab Beristeri.

Post  zulkbo on Thu Jun 10, 2010 11:22 pm

Cik_N wrote:
Yassin wrote:
zulkbo wrote:
Yassin wrote:

Kawan bimbang dia dah terjumpa Tuan puteri dalam hutan tu....tak jumpa jalan keluar. Sad

gamok merajuk kat anok tok empat kita kut
he he....larikkkks cheers

Renung dan telikan kawan gitu juga.....
Maka merajuklah pada yang sayang
dan berkasihlah pada yang sudi.....
pesanan ikhlas kawan....

ulkkkkkkkkkkkkkkkk....... tercekik dok tengoh ngepong jagungg... Embarassed kuss semangat... scratch

blog aok dah berabuk Cik-N
JENGOK2 la sikit..kesian koi Idea

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Adab Beristeri.

Post  Cik_N on Thu Jun 10, 2010 11:31 pm

zulkbo wrote:

blog aok dah berabuk Cik-N
JENGOK2 la sikit..kesian koi Idea

tu la.. tgh kumpulkan kekuatan la nh.. mmg ginila sokmo.. lambat nak mula.. kalu dah mula payoh nak behenti...

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Adab Beristeri.

Post  Yassin on Thu Jun 10, 2010 11:36 pm

Cik_N wrote:
zulkbo wrote:

blog aok dah berabuk Cik-N
JENGOK2 la sikit..kesian koi Idea

tu la.. tgh kumpulkan kekuatan la nh.. mmg ginila sokmo.. lambat nak mula.. kalu dah mula payoh nak behenti...

Tak baik lah weh buat gitu...sian ke blog aok tu...citerlah pasei kucingg berkelahi ker ok apa...hehehehe.........

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Adab Beristeri.

Post  Cik_N on Thu Jun 10, 2010 11:45 pm

Yassin wrote:

Tak baik lah weh buat gitu...sian ke blog aok tu...citerlah pasei kucingg berkelahi ker ok apa...hehehehe.........

hehehehe.. yela2... koi buat la citer pasal kucing kelahi nagn kucing berodong nanti...hehehe...

Cik_N
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 940
Join date : 28/11/2009
Location : Temerloh

http://cikkelisa.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Adab Beristeri.

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum