Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Kenapa berat pulak PCC ini?

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Wed Sep 23, 2009 1:53 pm

Dalam masa sesari dua ini atau dalam minggu ini (sepanjang cuti hari raya) bila kawan online kat PCC ini agak berat je berjalannya kenapa? nak kata line, website lain ok je ke... ada keje2 menaiktaraf sedang di lakukan?

Info-info laa getek.... Very Happy
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Deto_8 on Wed Sep 23, 2009 2:31 pm

kawan pun ada rasa sedikit slow PCC....

majoriti admin + crew masih dalam mood raya...insya Allah seawal minggu depan kawan cuba selesaikan masalah ni...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  ebe on Wed Sep 23, 2009 2:59 pm

Dari pengamatan kawan. isu slow ini terhasil kerana site international. kawan dah log report kepada pihak ke 3 utk issue ni. sama2 kita nantikan jawapan mereka.

21 335 ms 331 ms 329 ms po1.fcr04.dal01.dallas-datacenter.com [66.228.118.214]
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 34
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  koy101 on Wed Sep 23, 2009 5:28 pm

huh! aku ingat aku nyer line yg problem... nak post jer.. dier tibai 'hang'. cuba 2 3 kasli pun sama gak... last1 malas nak post....
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Wed Sep 23, 2009 7:59 pm

ebe wrote:Dari pengamatan kawan. isu slow ini terhasil kerana site international. kawan dah log report kepada pihak ke 3 utk issue ni. sama2 kita nantikan jawapan mereka.

21 335 ms 331 ms 329 ms po1.fcr04.dal01.dallas-datacenter.com [66.228.118.214]
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.

Jadi sahlah line tak clear...mmg sampai sekarang pun kala nak post mesej di buat ded je...sabor jelah... Very Happy
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  zulkbo on Thu Sep 24, 2009 1:16 am

keh pun sama gak...
pakai broadband maxis kat alor setar
tukar pakai wi max adik ipar keh
download video laju jer
tapi kat PCC slow giler
jaga-jaga admin byk site
sekarang kena "attack"
ni baru sampai Jengka3
on laptop guna broadband maxis
waaduhhh..slow giler kat sini dapat
GPRS jer line nye.. Rolling Eyes Rolling Eyes

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  ebe on Thu Sep 24, 2009 8:46 am

salam semua,

berita gembira untuk PCCian.. sila cuba untuk berforum harini.. sekiranya anda masih mengalami masalah sama sila komen disini.. latest update daripada pihak hosting, masalah yang terhasil 2 3 hari lepas kerana mereka membuat major update pada server..

terima kasih kerana masih setia bersama PCC. selamat maju jaya

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 34
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Thu Sep 24, 2009 11:57 am

ebe wrote:salam semua,

berita gembira untuk PCCian.. sila cuba untuk berforum harini.. sekiranya anda masih mengalami masalah sama sila komen disini.. latest update daripada pihak hosting, masalah yang terhasil 2 3 hari lepas kerana mereka membuat major update pada server..

terima kasih kerana masih setia bersama PCC. selamat maju jaya

Sebelah pagi ini kawan cuba juga online kat PCC ini namun "keberatan" itu masih ada tapi tidaklah seteruk dihari sebelumnya....nak buka satu page pun merangkak juge....tahap kesempurnaanya kawan masih tidak 100% lagi. Nak post mesej payah juge slow semacam je.
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  ebe on Thu Sep 24, 2009 12:05 pm

terima kasih feedback ppertama.. saya akan usahakan guna cara lain plak.. kalo boleh keep trying kalo ada problem bagtau

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 34
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  MD on Thu Sep 24, 2009 12:09 pm

dari sektor kawan pulok pagi tadi je macam berat sikit...skang dah ok...
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  ebe on Thu Sep 24, 2009 12:13 pm

mintak feedback untuk sekarang.. kawan ada buat something...rasa mcm laju dah nie

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 34
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  MD on Thu Sep 24, 2009 12:16 pm

ebe wrote:mintak feedback untuk sekarang.. kawan ada buat something...rasa mcm laju dah nie

rasa pon laju dah ni....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  ebe on Thu Sep 24, 2009 12:32 pm

alhamdulillah.. lagu mana ngan orang lain.

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 34
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Thu Sep 24, 2009 1:48 pm

setakat 12.46Pm nie gaya dah ok laju laa.....
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  koy101 on Thu Sep 24, 2009 2:08 pm

Kul 1.07 tghari....

Rasa cam ok dah.... xder la 'hang' lg waktu nak post....
Nak berkalih dr topikl ke topik pun dah laju dah.... xder la lama nunggu...

Terima kasih ebe....
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  zulkbo on Thu Sep 24, 2009 10:51 pm

ebe wrote:salam semua,

berita gembira untuk PCCian.. sila cuba untuk berforum harini.. sekiranya anda masih mengalami masalah sama sila komen disini.. latest update daripada pihak hosting, masalah yang terhasil 2 3 hari lepas kerana mereka membuat major update pada server..

terima kasih kerana masih setia bersama PCC. selamat maju jaya

thanks ebe
dah ok dah
gprs pun laju gak
huh huh huh Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Deto_8 on Sun Sep 27, 2009 8:05 pm

terima kasih pak guard... cheers

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Sun Sep 27, 2009 10:12 pm

Deto_8 wrote:terima kasih pak guard... cheers

tul tu..wat susah-susah je...org berhari raya...yang dia kena keje.... Very Happy
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  zulkbo on Mon Sep 28, 2009 2:46 am

Yassin wrote:
Deto_8 wrote:terima kasih pak guard... cheers

tul tu..wat susah-susah je...org berhari raya...yang dia kena keje.... Very Happy

KENA GELAR SOJAR NEGARA
bukan pak guard nih Very Happy Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  lepat_ubi on Mon Sep 28, 2009 12:23 pm

Deto_8 wrote:terima kasih pak guard... cheers


abg deto......dahsat la aok punye avatar.....perggghhhh.....tabik spring ah....
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Mon Sep 28, 2009 12:38 pm

lepat_ubi wrote:
Deto_8 wrote:terima kasih pak guard...


abg deto......dahsat la aok punye avatar.....perggghhhh.....tabik spring ah....


Kawan kabor dah tadiii itu lah hakikatnya....hehehehe...........
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Deto_8 on Mon Sep 28, 2009 1:24 pm

Yassin wrote:
lepat_ubi wrote:
Deto_8 wrote:terima kasih pak guard...


abg deto......dahsat la aok punye avatar.....perggghhhh.....tabik spring ah....


Kawan kabor dah tadiii itu lah hakikatnya....hehehehe...........

jangan weh!.... ni yang tetiba nak tambah kuota...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Mon Sep 28, 2009 1:29 pm

Deto_8 wrote:
Yassin wrote:
lepat_ubi wrote:
Deto_8 wrote:terima kasih pak guard...


abg deto......dahsat la aok punye avatar.....perggghhhh.....tabik spring ah....


Kawan kabor dah tadiii itu lah hakikatnya....hehehehe...........

jangan weh!.... ni yang tetiba nak tambah kuota...

Molek sebut DETO lepas ke abg dah...kawan tak tau.....
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Deto_8 on Mon Sep 28, 2009 1:31 pm

tulah dia....kalau tau lama doh letok gambor... Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Mon Sep 28, 2009 1:33 pm

Deto_8 wrote:tulah dia....kalau tau lama doh letok gambor...

Betul ngat kata dik org tua2 tu tak kenal maka tak cinta.....

nyer tahu di lepat maruu..nyer maroh kekawan......kabor dia kawan main je...hehehehehe.....
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum