Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Kenapa berat pulak PCC ini?

Page 2 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Deto_8 on Mon Sep 28, 2009 1:39 pm

Yassin wrote:
Deto_8 wrote:tulah dia....kalau tau lama doh letok gambor...

Betul ngat kata dik org tua2 tu tak kenal maka tak cinta.....

nyer tahu di lepat maruu..nyer maroh kekawan......kabor dia kawan main je...hehehehehe.....

biasalah tu...

sambil2 nyakat orang muda ni seronok gak kan.....

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  jasnoraizan on Mon Sep 28, 2009 1:40 pm

Yassin wrote:
Deto_8 wrote:tulah dia....kalau tau lama doh letok gambor...

Betul ngat kata dik org tua2 tu tak kenal maka tak cinta.....

nyer tahu di lepat maruu..nyer maroh kekawan......kabor dia kawan main je...hehehehehe.....

ape nok maruunye ...sin org dah berkenan ...ONNNN JE... Laughing Laughing
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Mon Sep 28, 2009 1:42 pm

jasnoraizan wrote:
Yassin wrote:
Deto_8 wrote:tulah dia....kalau tau lama doh letok gambor...

Betul ngat kata dik org tua2 tu tak kenal maka tak cinta.....

nyer tahu di lepat maruu..nyer maroh kekawan......kabor dia kawan main je...hehehehehe.....

ape nok maruunye ...sin org dah berkenan ...ONNNN JE...

Berutung dan tuah badan aok laa weh..........kenduri pulok laa lepas raye neh hehehehe.......
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  jasnoraizan on Mon Sep 28, 2009 1:44 pm

makan free lg lah nampok gayenye kita weh....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Mon Sep 28, 2009 1:50 pm

Makin berat kelain dah PCC nie...heheheh minta tolong EBE selesaikan kes DETO nei...jasnoraizan
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Deto_8 on Mon Sep 28, 2009 1:59 pm

payoh weh!....wali dia MD ngan tokan Laughing

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  lepat_ubi on Wed Sep 30, 2009 1:23 pm

muahahaha..... Laughing Laughing Laughing Laughing tak gurau tak mesra....betul tak abg deto....???
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  jasnoraizan on Wed Sep 30, 2009 1:25 pm

lepat_ubi wrote:muahahaha..... tak gurau tak mesra....betul tak abg deto....???

betul...betul..betul....(versi upin dan ipin)
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  lepat_ubi on Wed Sep 30, 2009 1:28 pm

jasnoraizan wrote:
lepat_ubi wrote:muahahaha..... tak gurau tak mesra....betul tak abg deto....???

betul...betul..betul....(versi upin dan ipin)


nak mengundurkan diri dah...nak pg kelas pulok...
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  jasnoraizan on Wed Sep 30, 2009 1:32 pm

lepat_ubi wrote:
jasnoraizan wrote:
lepat_ubi wrote:muahahaha..... tak gurau tak mesra....betul tak abg deto....???

betul...betul..betul....(versi upin dan ipin)


nak mengundurkan diri dah...nak pg kelas pulok...

elok bebenor la tu...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Sun Oct 04, 2009 10:36 am

Apa ke masalahnya kawan nok tanya kawan tak dapat nak masuk ke PCC ini drp hari jumaat lepas lagi..hingga hari nie hari ahad baru kawan boleh masuk itu pun kawan masuk menlalui drp email kawan kala nok terus ke sini tak kuar pun web sitenya http://www.pahangcommunity.com secara terus.... ker deme tutup jalan kawan adus Very Happy ...web site lain molek je boleh masuk....ce kabor getek?
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Deto_8 on Sun Oct 04, 2009 2:04 pm

web server under maintenance...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  faisalmik on Sun Oct 04, 2009 2:06 pm

mlm tadi pun ada kadang2 takbleh masuk...kuar server error...
avatar
faisalmik
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 698
Points : 744
Join date : 15/04/2009
Age : 42
Location : Wangsa Maju/Teluk Baharu

http://www.tokgajah.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Deto_8 on Sun Oct 04, 2009 2:09 pm

insya Allah hari ini dan seterusnya OK...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Sun Oct 04, 2009 5:59 pm

Deto_8 wrote:insya Allah hari ini dan seterusnya OK...


entah hari pun macam suam2 kuku je gayanya... deme x ngabor lalu no operet PCC hehehehe.....
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Deto_8 on Sun Oct 04, 2009 6:07 pm

nanti kawan tanya dengan lebih lanjut pada pak guard kita

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  ebe on Sun Oct 04, 2009 7:03 pm

terima kasih kerana masih lagi setia dengan PCC walaupon kite ada beberapa masalah sekarang. Menjawab soalan kenapa slow & server error. Untuk pengetahuan semua masalah ini terjadi dan masih dalam siasatan pihak hosting. apa yang dijanji kan ada server baru asap.

OK well this is most likely has to be something with the changing over to the new server.i am trying to help people but it\'s just way to slow and every other reply i try to post i get the DSN error.. this has been coming up on and off on many of members links i have been checking.my forums and this support forum. i am trying to get a message into the office but i cant get in there. Sad

So there\'s nothing we can do about at this point.We have to all be patient and just wait it out.We have been down this road before and forumotion always gets everthing working and i am sure they are working to to get everthing back up to par.Also remember this new server is good news. once it\'s up and running properly it is intended for all of us not to have issues like this and the ones that where in the past.Also remember there are new updates coming in shortly. i am not sure exactly when only that they are coming any day now and this can also be contributing to the connections problems we are encountering.( however at this time i can not confirm this)

I understand this can be frustrating but we just have to wait it out. if you are one that is able to get on your forum long enough. be sure to send a mass email or homepage message for all your members informing them that your forum is experiencing some server problems and to keep checking back and the problem should be worked out withing the next day or two.

i do not know if it\'s going to be that long? but just to try to keep your members at ease because i understand they can be upset and frustrated as well.. so It might be better to let them know it can be a day or two.
I will try back here every few hours to see what i can help out with and if there is anymore info on the situation.

Thank you.
hang in there folks. forumotion will get it all sorted out asap.

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Deto_8 on Sun Oct 04, 2009 7:40 pm

tenkiu brader john...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Sun Oct 04, 2009 7:43 pm

ebe wrote:terima kasih kerana masih lagi setia dengan PCC walaupon kite ada beberapa masalah sekarang. Menjawab soalan kenapa slow & server error. Untuk pengetahuan semua masalah ini terjadi dan masih dalam siasatan pihak hosting. apa yang dijanji kan ada server baru asap.
Thank you.
hang in there folks. forumotion will get it all sorted out asap.
[/quote]

Oit sampai berasap ?? jgn sampai boom sudah...lagi naya kita...
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  koy101 on Mon Oct 05, 2009 3:08 am

huh! ok hah... laju dah nak masuk.....
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  koy101 on Fri Oct 09, 2009 1:18 am

Dah wat balik dah nih..... payoh nak masuk...
bila dah masuk lak.... asal klik kat tread lain jer.... trus 'server not found'

Paling teruk.... dah tulis reply ckit nyer panjang.... asal klik 'send' jer.....
trus kuar 'server not found', abis ilang sumer idea... huhuhu....
jadi malas trus nak posting....
avatar
koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  labu sayong on Fri Oct 09, 2009 8:01 am

koy101 wrote:Dah wat balik dah nih..... payoh nak masuk...
bila dah masuk lak.... asal klik kat tread lain jer.... trus 'server not found'

Paling teruk.... dah tulis reply ckit nyer panjang.... asal klik 'send' jer.....
trus kuar 'server not found', abis ilang sumer idea... huhuhu....
jadi malas trus nak posting....

laaa..same la..lemoh semangat koi eh koy...
avatar
labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 31
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Fri Oct 09, 2009 8:55 am

koy101 wrote:Dah wat balik dah nih..... payoh nak masuk...
bila dah masuk lak.... asal klik kat tread lain jer.... trus 'server not found'

Paling teruk.... dah tulis reply ckit nyer panjang.... asal klik 'send' jer.....
trus kuar 'server not found', abis ilang sumer idea... huhuhu....
jadi malas trus nak posting....

Koy kawan nasihat ker aok, aok taip kat Word dulu pas tu copy paste je kat sini (kala nulis panjang2 tu ) ini masalahnya kadang tu kala guna ban ben bun (broadband) mmg gitu line mudah slow silap2 x de lain jadi kuarlah server not found mmg haruu kawan kerap kena masalah yang sama naip manjang road dah nok send je LEBUR ..maka redho je laa....
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  ebe on Fri Oct 09, 2009 10:44 am

Kepada koy,

diharap jawapan ini merungkai segala masalah anda, sila click

http://www.pahangcommunity.com/news-announcement-f22/forum-maintenance-completed-t508.htm#13424

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu

avatar
ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  zulkbo on Sat Oct 10, 2009 12:43 am

server problem
line slow maka
sunyilah PCC
tak der yang masuk
koi sesorang jer Rolling Eyes Rolling Eyes

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum