Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Kenapa berat pulak PCC ini?

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Sat Oct 31, 2009 5:48 pm

zulkbo wrote:alhamdulilah koi
masih steady tiada apa-apa
masalah ngan broadband atau
laptop koi Very Happy

Broadband kawan masalah kadang tak reti juga dgn bender ni
kala kat umah start kul 9 -12 mlm mmg line dia senok kadang2 kebus..
kat opis tahan sikit malam x penah gi opis..pada hal jarak drp umah ke opis
kurang 500meter aje apa pun kadang tu pelik juga web site lain boleh masuk
PCC jem terus..kalau malam laa...


Last edited by Yassin on Sat Oct 31, 2009 7:47 pm; edited 1 time in total

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  ebe on Sat Oct 31, 2009 7:26 pm

Yassin wrote:
zulkbo wrote:alhamdulilah koi
masih steady tiada apa-apa
masalah ngan broadband atau
laptop koi Very Happy

Broadband kawan masalah kadang tak reti juga dgn bender ni
kala kat umah start kul 9 -12 mlm mmg line dia senok kadang2 kebus..
kat opis tahan sikit malam x penah gi opis..pada hal jarak drp umah ke opis
kurang 500km aje apa pun kadang tu pelik juga web site lain boleh masuk
PCC jem terus..kalau malam laa...

500km?

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu


ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Sat Oct 31, 2009 7:49 pm

ebe wrote:
Yassin wrote:
zulkbo wrote:alhamdulilah koi
masih steady tiada apa-apa
masalah ngan broadband atau
laptop koi Very Happy

Broadband kawan masalah kadang tak reti juga dgn bender ni
kala kat umah start kul 9 -12 mlm mmg line dia senok kadang2 kebus..
kat opis tahan sikit malam x penah gi opis..pada hal jarak drp umah ke opis
kurang 500km aje apa pun kadang tu pelik juga web site lain boleh masuk
PCC jem terus..kalau malam laa...

500km?

Huhuhuh....salah taip Razz nak tulis 500meter

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  zulkbo on Sat Oct 31, 2009 8:59 pm

ramai yang tak masuk hari ni
sebab" line tak clear" ke..
heran line koi laju jer hari ni
dok sorang-sorang lah
huh huh huh Shocked Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  ebe on Sat Oct 31, 2009 9:20 pm

kawan masih menyiasat dengan pihak hosting pasal aokme.. tapi kawan rasa mungkin dapat solve kerana kawan akan naikkan idle time.. so diharapkan dapat membantu..

terima kasih kerana sokongan anda sekalian

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu


ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Sat Oct 31, 2009 9:37 pm

zulkbo wrote:ramai yang tak masuk hari ni
sebab" line tak clear" ke..
heran line koi laju jer hari ni
dok sorang-sorang lah
huh huh huh Shocked Very Happy

Goner zul kawan masuk aok keluar, kawan keluar aok masuk macam keje shift la pulok kita.... Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  koy101 on Sun Nov 01, 2009 1:05 am

ebe wrote:kawan masih menyiasat dengan pihak hosting pasal aokme.. tapi kawan rasa mungkin dapat solve kerana kawan akan naikkan idle time.. so diharapkan dapat membantu..

terima kasih kerana sokongan anda sekalian

Terima Kasih ebe atas perhatian masalah kome nih sumer...

Besor kemungkinan pasai berukband nih....
La nih aku kat Ktn, laju jer.... hehehe..... mungkin kat sini, aku leh masuk 3.5G nyer size kut... mekalau kat bentong nuuu... 3G separuh.... huhuhu.....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  zulkbo on Sun Nov 01, 2009 1:30 am

Yassin wrote:
zulkbo wrote:ramai yang tak masuk hari ni
sebab" line tak clear" ke..
heran line koi laju jer hari ni
dok sorang-sorang lah
huh huh huh Shocked Very Happy

Goner zul kawan masuk aok keluar, kawan keluar aok masuk macam keje shift la pulok kita.... Razz

tak kena shift kita minggu ni
gamok nyer.. Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Sun Nov 01, 2009 9:34 am

zulkbo wrote:
Yassin wrote:
zulkbo wrote:ramai yang tak masuk hari ni
sebab" line tak clear" ke..
heran line koi laju jer hari ni
dok sorang-sorang lah
huh huh huh Shocked Very Happy

Goner zul kawan masuk aok keluar, kawan keluar aok masuk macam keje shift la pulok kita.... Razz

tak kena shift kita minggu ni
gamok nyer.. Very Happy

dalam erti kata BERAT juga tu....jaga topik hehehe Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  zulkbo on Sun Nov 01, 2009 9:15 pm

line clear...
laju dan... sesangat laju
sayang tak der orang online
koi sesorang jer.... Sad

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  koy101 on Sun Nov 01, 2009 10:48 pm

zulkbo wrote:line clear...
laju dan... sesangat laju
sayang tak der orang online
koi sesorang jer.... Sad

hok laju ngko sorang jer, bro.... hahaha...
ngko dah potong ker????

Laughing Laughing Laughing

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  zulkbo on Mon Nov 02, 2009 12:00 am

koy101 wrote:
zulkbo wrote:line clear...
laju dan... sesangat laju
sayang tak der orang online
koi sesorang jer.... Sad

hok laju ngko sorang jer, bro.... hahaha...
ngko dah potong ker????

Laughing Laughing Laughing

of course Rolling Eyes Rolling Eyes Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  koy101 on Mon Nov 02, 2009 11:46 am

koy101 wrote:
ebe wrote:kawan masih menyiasat dengan pihak hosting pasal aokme.. tapi kawan rasa mungkin dapat solve kerana kawan akan naikkan idle time.. so diharapkan dapat membantu..

terima kasih kerana sokongan anda sekalian

Terima Kasih ebe atas perhatian masalah kome nih sumer...

Besor kemungkinan pasai berukband nih....
La nih aku kat Ktn, laju jer.... hehehe..... mungkin kat sini, aku leh masuk 3.5G nyer size kut... mekalau kat bentong nuuu... 3G separuh.... huhuhu.....

Alhamdulillah..... dah rasa ringan semacam jer PCC nih....
dr mlm semlm.... sampai la nih.... dah xder nengok 'server not found'
pertukaran dr tread ke tread ngan posting reply pun laju jer...
Mekasih ebe....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  MD on Mon Nov 02, 2009 11:49 am

Thanks Admin & EBE... flower

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  koy101 on Mon Nov 16, 2009 3:41 pm

Kenapa aku nyer dah xder notifications masuk ke email aku dah?? utk topik yg aku watch.... susah nak tau bila ader yg balas...
Dah check kat profile... sumer ok...

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  zulkbo on Mon Nov 16, 2009 3:53 pm

koy101 wrote:Kenapa aku nyer dah xder notifications masuk ke email aku dah?? utk topik yg aku watch.... susah nak tau bila ader yg balas...
Dah check kat profile... sumer ok...

kalau aok pakai broadband
sama ngan koi..
katanya..nak upgrade
tu yang jadi gitu scratch

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  koy101 on Mon Nov 16, 2009 4:03 pm

zulkbo wrote:
koy101 wrote:Kenapa aku nyer dah xder notifications masuk ke email aku dah?? utk topik yg aku watch.... susah nak tau bila ader yg balas...
Dah check kat profile... sumer ok...

kalau aok pakai broadband
sama ngan koi..
katanya..nak upgrade
tu yang jadi gitu scratch

Tok aih.... aku pakai berukband nih hah.... hahahaha..
Ooooooooo... gitu.... ok. tq.

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  zulkbo on Sat Nov 28, 2009 6:49 pm

koi tak tau samaada kat alor setar ni line broadband koi
lembab..atau PCC yang dah lembab.. scratch

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Sat Nov 28, 2009 6:51 pm

zulkbo wrote:koi tak tau samaada kat alor setar ni line broadband koi
lembab..atau PCC yang dah lembab.. scratch


kawan kat sini ok je line, PCC pun ok x de masalah zul...

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  lepat_ubi on Sat Nov 28, 2009 6:51 pm

zulkbo wrote:koi tak tau samaada kat alor setar ni line broadband koi
lembab..atau PCC yang dah lembab.. scratch

bro...kat sini ok je...

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 27
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Sat Nov 28, 2009 6:57 pm

Zul....weh...aok tersangkut dok tu?? dlm keberatan... maru doh heheheheh... Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  lepat_ubi on Sat Nov 28, 2009 7:02 pm

Yassin wrote:Zul....weh...aok tersangkut dok tu?? dlm keberatan... maru doh heheheheh... Very Happy

kat sini maghrib dah wes...moh la beransur...

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 27
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Yassin on Sat Nov 28, 2009 7:05 pm

lepat_ubi wrote:
Yassin wrote:Zul....weh...aok tersangkut dok tu?? dlm keberatan... maru doh heheheheh... Very Happy

kat sini maghrib dah wes...moh la beransur...


Jom kawan pun sama!

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  zulkbo on Sat Dec 19, 2009 5:00 pm

koi rasa team moderator tengah melakukan sesuatu
kat sistem PCC sbb koi rasa laju jer..
lagi satu ada sedikit perubahan pada
Post a reply


agak baik..terima kasih..

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  koy101 on Sat Dec 19, 2009 5:32 pm

Aah la bro... aku pun perasan.....
Laju semacam jer aku masuk la nih... padahal guna berukband ni hah.....
Dah xder nak hang ker hapa......
Tq moderator..... Embarassed Embarassed Embarassed

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 43
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Kenapa berat pulak PCC ini?

Post  Sponsored content Today at 4:23 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum