Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

View previous topic View next topic Go down

Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  Yassin on Tue Sep 29, 2009 12:14 pm

Saya dapat tahu bender ini drp seorang kawan....

Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...tak perlu bersusah payah cuma bersandar pada kes itu aje...sekali pandang mmg jalan mudah...abis bini tua dan org lain tak leh nak kata apa kuat-kuat dia org kata "ya laa dah jodoh dia" terima aje lah...secara tak langsung suami tadi boleh bersenang-senang setelah bersusah sedikit, tak payah nak pikir itu ini cuma menanggung sedikit risiko lebih kurang.....

Cuma kalau ada yang berniat jgn tiru cara dan aksi ini heheheheh(SEBARANG PENIRUAN DAN MENCETAK SEMULA ADALAH DILARANG SAMA SEKALI) cara paling mudah dia bawak pompuan itu tmpt agak seseuai dan dia sendiri telepon pegawai agama dan memberi tahu disini ada org tengah berkhalwat tak pasal-pasal kena ngap dan tangkap basah konunnya...pastu dia goreng kan org rumah dan yang lain.. yang dia kena naya konunya...tapi ini ada antara permianan yang amat licik.

Ada sapA-sape nak komen??

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  zulkbo on Tue Sep 29, 2009 8:03 pm

ada ke orang buat
keje gini..
mana orang umah
pun mesti bengang punya
Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  Yassin on Tue Sep 29, 2009 10:18 pm

zulkbo wrote:ada ke orang buat
keje gini..
mana orang umah
pun mesti bengang punya
Very Happy

tektik kotor ngat mekala gaya gini....apa pun tak tumbuh tak melata...tak sungguh tak dikata.

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  zulkbo on Wed Sep 30, 2009 2:15 am

Yassin wrote:
zulkbo wrote:ada ke orang buat
keje gini..
mana orang umah
pun mesti bengang punya
Very Happy

tektik kotor ngat mekala gaya gini....apa pun tak tumbuh tak melata...tak sungguh tak dikata.

pada keh mana lelaki normal
mesti ada keinginan nak tambah
cawangan..tapi cara cadangan kawan aok
ni berisiko tinggi..malu pun ada,maruah jgn citer
silap heboh sekampung..
keh prefer biar la elok,buat pun benda elok
nak menikah mcm bina masjid gak Rolling Eyes Very Happy Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  Yassin on Wed Sep 30, 2009 10:42 pm

zulkbo wrote:
Yassin wrote:
zulkbo wrote:ada ke orang buat
keje gini..
mana orang umah
pun mesti bengang punya
Very Happy

tektik kotor ngat mekala gaya gini....apa pun tak tumbuh tak melata...tak sungguh tak dikata.

pada keh mana lelaki normal
mesti ada keinginan nak tambah
cawangan..tapi cara cadangan kawan aok
ni berisiko tinggi..malu pun ada,maruah jgn citer
silap heboh sekampung..
keh prefer biar la elok,buat pun benda elok
nak menikah mcm bina masjid gak Rolling Eyes Very Happy Very Happy


katanya malu pun sekejap, org mengata...letih mulut berenti laa...
berakit-rakit kehulu berenang2 ketepian katanya lagi
Bagi kawan secara pribadi tak terniat nak buat kerje gini..err tidak laa kawan...soal maruah tu."Biar kita tidak dihormati bak kata org tu tapi kita masih punyai harga diri" huhuhuhu...... Very Happy .

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  ebe on Thu Oct 01, 2009 10:11 am

kawan nak kawen lagi sorang kalo bini kawan sanggup sain.. hahahahaha

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu


ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  Yassin on Thu Oct 01, 2009 10:24 am

ebe wrote:kawan nak kawen lagi sorang kalo bini kawan sanggup sain.. hahahahaha


kala ngikut ker org tine ni mati kering dia tak bagi kita kawin lagi....menlainkan kala istilah terkawin.....hehehe

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  Qaisara on Fri Nov 13, 2009 4:30 pm

duit juga tu... bukan ke tangkap khalwat kena masuk court n bayar denda...

Qaisara
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 104
Points : 116
Join date : 10/11/2009
Location : Balok, Kuantan, Pahang

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  WADY on Fri Nov 13, 2009 4:43 pm

mudah mmg mudah mcm mudah.my jerr tapi kena cantas kwn tak tahu.... heheheh

WADY
Ketua Kampung
Ketua Kampung

Posts : 148
Points : 169
Join date : 07/11/2009
Age : 40
Location : Batu 8, Jalan Gambang, Kuantan Pahang Darul Makmur {PCC 142}

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  ebe on Fri Nov 13, 2009 5:47 pm

takpayah buat mcm ni.. sbab kene kuar duit jugek nanti.. denda ttap kene bayo... tapi kawin murah la skit.. hahahahah...

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu


ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  ikha on Fri Nov 13, 2009 6:31 pm

Qaisara wrote:duit juga tu... bukan ke tangkap khalwat kena masuk court n bayar denda...

bt0l2..
dnda je da kna rm2000..

ikha
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 69
Points : 83
Join date : 05/11/2009
Age : 27
Location : Jelatek

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  apens7 on Fri Nov 13, 2009 6:37 pm

saya satu bini pun takde lagi.. goner? huhuhuhuk Sad

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  Yassin on Fri Nov 13, 2009 6:49 pm

apens7 wrote:saya satu bini pun takde lagi.. goner? huhuhuhuk Sad

Goner doh abis ker awek kat peken nun rodongg?? ah maruuuu Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  ozzy on Fri Nov 13, 2009 6:53 pm

Yassin wrote:
apens7 wrote:saya satu bini pun takde lagi.. goner? huhuhuhuk Sad

Goner doh abis ker awek kat peken nun rodongg?? ah maruuuu Razz

Koi rasa bukan pasal awek la sin..pasal belanja skrang ni..stndard hantaran skarang dah rm10k..ler ni masa meminang pihak laki tanya hantaran berapa..pihak pompuan balas main angkat dua tangan je (10 jari)..belum masuk belanja lain2 lagi..perghhhhh

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  apens7 on Fri Nov 13, 2009 6:55 pm

ozzy wrote:
Yassin wrote:
apens7 wrote:saya satu bini pun takde lagi.. goner? huhuhuhuk Sad

Goner doh abis ker awek kat peken nun rodongg?? ah maruuuu Razz

Koi rasa bukan pasal awek la sin..pasal belanja skrang ni..stndard hantaran skarang dah rm10k..ler ni masa meminang pihak laki tanya hantaran berapa..pihak pompuan balas main angkat dua tangan je (10 jari)..belum masuk belanja lain2 lagi..perghhhhh

a ah.. salah satu sebab nyeee.. huhuhuhu

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  Yassin on Fri Nov 13, 2009 7:02 pm

apens7 wrote:
ozzy wrote:

Koi rasa bukan pasal awek la sin..pasal belanja skrang ni..stndard hantaran skarang dah rm10k..ler ni masa meminang pihak laki tanya hantaran berapa..pihak pompuan balas main angkat dua tangan je (10 jari)..belum masuk belanja lain2 lagi..perghhhhh

a ah.. salah satu sebab nyeee.. huhuhuhu

Perkahwinan itu satu ikatan...jadi buat laa pakat jgn besor ngat bender nok diikatnya..bawak bincang laa mmg tak nafikan sema bender mahal belake...keknya jgn lah sampai tak boleh bawak bincang..sampai x boleh tolak ansurnya...tak pun kita tolong menolong mengeluarkan kos bersama boleh ringan jugak... sebenarnya istilah perkahwinan itu sendiri sifatnya membina utk sebuah kehidupan..masakan sempurna jika sorang aje nok membina... Very Happy

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  apens7 on Fri Nov 13, 2009 7:11 pm

kalau ikut islam... akad, mas kawin.. tu sahaja...

hantaran2 ni budaya melayu.. atau budaya indu... (dowry) Rolling Eyes

apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  zulkbo on Fri Nov 13, 2009 10:36 pm

apens7 wrote:kalau ikut islam... akad, mas kawin.. tu sahaja...

hantaran2 ni budaya melayu.. atau budaya indu... (dowry) Rolling Eyes

buat menjaga hati yang tua....
alhamdulillah..koi dulu kawin orang utara
hantaran semua dikira mas kawin
belanja kenduri semua bapa pengantin pompuan
keluar(adat orang sana).... Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Cara mudah dan terkini nak beristeri kedua...

Post  Sponsored content Today at 4:28 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum