Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Motorsikal berkuasa tinggi

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  ozzy on Tue Oct 13, 2009 1:05 pm

sharkrun wrote:aii...bila la boleh dapat amoi ni...



eh silap...maksud kawan, bila la boleh dapat motor nih...



Street Fighter - Ducati
Harga: RM163,000.00

Pergghhhhhh..meleleh air liur kawan wehh...tapi lepas tgk rege tersedut balik la pulok Very Happy
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  SHARK on Tue Oct 13, 2009 4:56 pm

jasnoraizan wrote:
sharkrun wrote:
MD wrote:
sharkrun wrote:


Shark,
gambor ni dah lulus KDN kan heheheheee...

lulus sekadar untuk bergambar...bukan untuk 'pandu uji'...

pandu uji hok mana ...merah ke hitam....?

malas nak komen, awokme bebas menggunakan imaginasi masing2...hehe
avatar
SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  SHARK on Tue Oct 13, 2009 6:08 pm

rondongers..kawan balik dulu lah dgn moto baru...

vroomm..vrooooommmmm...

avatar
SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  jasnoraizan on Tue Oct 13, 2009 6:09 pm

sharkrun wrote:rondongers..kawan balik dulu lah dgn moto baru...

vroomm..vrooooommmmm...


ngape tok bergerok ..shark....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  MD on Tue Oct 13, 2009 6:09 pm

sharkrun wrote:rondongers..kawan balik dulu lah dgn moto baru...

vroomm..vrooooommmmm...


ni mesti nak layan lap kat UNITAR tu....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  SHARK on Tue Oct 13, 2009 11:17 pm

MD wrote:
sharkrun wrote:rondongers..kawan balik dulu lah dgn moto baru...

ni mesti nak layan lap kat UNITAR tu....

MD memang memahami... alang2 tuh terus naik genting highland.....
avatar
SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  SHARK on Tue Oct 13, 2009 11:19 pm

jasnoraizan wrote:
sharkrun wrote:rondongers..kawan balik dulu lah dgn moto baru...

vroomm..vrooooommmmm...


ngape tok bergerok ..shark....

moto ni laju ngat wehh...kang bergerok kang takdan nak snap gambo...ambik gambo tengah pegun je la....henpon cap ayam...
avatar
SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  ozzy on Wed Oct 14, 2009 10:07 am

sharkrun wrote:
MD wrote:
sharkrun wrote:rondongers..kawan balik dulu lah dgn moto baru...

ni mesti nak layan lap kat UNITAR tu....

MD memang memahami... alang2 tuh terus naik genting highland.....

Naik genting highland lalu kut ulu yam ..layan corner dulu.. Very Happy
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  jasnoraizan on Wed Oct 14, 2009 10:43 am

avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  Deto_8 on Wed Oct 14, 2009 10:53 am

motor apa ni? futuristik betul

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  jasnoraizan on Wed Oct 14, 2009 10:57 am

[quote="jasnoraizan"]


Kwn cuma nak ajak bro2 semua teliti keindahan teknologi yang ada pada superbike pertama yang cukup hebat iaitu vectrix rMoto tapi gagal berada dipasaran bukan kerana tiada sambutan. Malah mendapat tempahan yang cukup hebat di serata dunia.pereka bentuknya iaitu RobBrady
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  ozzy on Wed Oct 14, 2009 10:58 am

jasnoraizan wrote:

Fuyyooooo....mau cecah ratus ribu nii..
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  jasnoraizan on Wed Oct 14, 2009 11:02 am

fourzy wrote:
Fuyyooooo....mau cecah ratus ribu nii..










avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  strikerbuncit on Wed Oct 14, 2009 11:16 am

Bolehla letak bantal sebiji atas tank minyak tuh..mst pjalanan btambah selesa..hehehe
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  jasnoraizan on Wed Oct 14, 2009 11:18 am

strikerbuncit wrote:Bolehla letak bantal sebiji atas tank minyak tuh..mst pjalanan btambah selesa..hehehe

kalau doh tambah bantal ..tu bkn nye perjalanan bertambah selesa tp perjalanan ke tempat ...yg lebih.. lebih...lebih.,, selesa/sengsara... pilih mana nok...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  jasnoraizan on Wed Oct 14, 2009 11:38 am



Baru-baru ni kwn ada review Honda CS1 yang cukup hebat di Indonesia dan selang beberapa bulan ia dilancarkan di Indonesia kawasaki juga memperkenalkan senjata hebatnya bagi kategori itu.

Kawasaki Athlete 125 merupakan saingan sengit mesin honda itu dengan mempunyai reka bentuk sangat ekstrem dan futuristik. Jika di Malaysia rupanya boleh dikatakan seakan Suzuki Belang 150R namun Kawasaki ini tampak lebih radikal. Bertuah betul peminat-peminat motor di negara jiran kita.

Kalau tak silap saya model ini juga dipasarkan di Filipina dengan nama Fury 125. Namun rakyat Indon bertuah kerana Kawasaki menawarkan pakej istimewa iaitu versi rim sports dan disk break depan belang. Wow! Apakah rahsianya? Kena tanya pihak Kawasaki.
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  strikerbuncit on Wed Oct 14, 2009 11:44 am

jasnoraizan wrote:

Baru-baru ni kwn ada review Honda CS1 yang cukup hebat di Indonesia dan selang beberapa bulan ia dilancarkan di Indonesia kawasaki juga memperkenalkan senjata hebatnya bagi kategori itu.

Kawasaki Athlete 125 merupakan saingan sengit mesin honda itu dengan mempunyai reka bentuk sangat ekstrem dan futuristik. Jika di Malaysia rupanya boleh dikatakan seakan Suzuki Belang 150R namun Kawasaki ini tampak lebih radikal. Bertuah betul peminat-peminat motor di negara jiran kita.

Kalau tak silap saya model ini juga dipasarkan di Filipina dengan nama Fury 125. Namun rakyat Indon bertuah kerana Kawasaki menawarkan pakej istimewa iaitu versi rim sports dan disk break depan belang. Wow! Apakah rahsianya? Kena tanya pihak Kawasaki.

perghh!!..dah mcm motor suria baja hitam aku tgok..terkenang zaman muda2 dulu..ekeke.. Razz
avatar
strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  jasnoraizan on Wed Oct 14, 2009 11:49 am

strikerbuncit wrote:
jasnoraizan wrote:

Baru-baru ni kwn ada review Honda CS1 yang cukup hebat di Indonesia dan selang beberapa bulan ia dilancarkan di Indonesia kawasaki juga memperkenalkan senjata hebatnya bagi kategori itu.

Kawasaki Athlete 125 merupakan saingan sengit mesin honda itu dengan mempunyai reka bentuk sangat ekstrem dan futuristik. Jika di Malaysia rupanya boleh dikatakan seakan Suzuki Belang 150R namun Kawasaki ini tampak lebih radikal. Bertuah betul peminat-peminat motor di negara jiran kita.

Kalau tak silap saya model ini juga dipasarkan di Filipina dengan nama Fury 125. Namun rakyat Indon bertuah kerana Kawasaki menawarkan pakej istimewa iaitu versi rim sports dan disk break depan belang. Wow! Apakah rahsianya? Kena tanya pihak Kawasaki.

perghh!!..dah mcm motor suria baja hitam aku tgok..terkenang zaman muda2 dulu..ekeke..

kat malaysia takdok model nih....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  ozzy on Wed Oct 14, 2009 12:00 pm

[quote="jasnoraizan"]
strikerbuncit wrote:
jasnoraizan wrote:



perghh!!..dah mcm motor suria baja hitam aku tgok..terkenang zaman muda2 dulu..ekeke..

kat malaysia takdok model nih....

Dia punya monoshock absorber yang menarik tu..seolah-olah motor ni menampung bebanan dari depan bukan bebanan dari penunggang/pembonceng ? apapun pengalaman koi bersama RG Sport dulu memang mantap bila layan corner..monoshock absorber mmg pilihan tepat dan mantap untuk layan corner ulu yam..hehe
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  acey on Wed Oct 14, 2009 3:11 pm

bro jasnoraizan, awok mmg ada pakai moto besor ke ? moto apa ?

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  acey on Wed Oct 14, 2009 3:12 pm

bukannya apa, org yang banyok info ni selalunya mmg terlibat dengan geng moto besor tu

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  jasnoraizan on Wed Oct 14, 2009 4:23 pm

acey wrote:bukannya apa, org yang banyok info ni selalunya mmg terlibat dengan geng moto besor tu

kwn ni ,nak kata pakai motor besor sgt dok la...tp setakat hok 150cc tu ada le........
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  acey on Wed Oct 14, 2009 4:56 pm

kalu nengok gaya info ni, bukan 150 ni, paling kurang pun 1500 punya

awok pakai superbike ke easyrider ke naked n macam2 lagi la, koi pun bukan tau sangat

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  acey on Wed Oct 14, 2009 4:58 pm

koi kalu dalam mimpi n angan2, pakai 1000 cc la, tp kalu tengoh sedor, koi pakai ex-5

acey
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 266
Points : 269
Join date : 23/07/2009

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  zulkbo on Wed Oct 14, 2009 7:36 pm

acey wrote:koi kalu dalam mimpi n angan2, pakai 1000 cc la, tp kalu tengoh sedor, koi pakai ex-5

aok nye starndard guru besar ceyy
kenalah pakai volvo dok umah
kondo...
huh huh huh Very Happy

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/
avatar
zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 6398
Points : 6904
Join date : 15/06/2009
Location : PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: Motorsikal berkuasa tinggi

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum