Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Kerjaya kita...

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  Yassin on Thu Oct 01, 2009 12:45 pm

Macam-macam ngat keje deme blake yeek....

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  MD on Thu Oct 01, 2009 12:50 pm

faisalmik wrote:aku keje kat spital....tak caye tanya MD ngan Deto...keje aku ngeri skit...keje kat bilik mayat...ari2 tgk mayat....ada masa terluang bukak PCC... affraid

kawan ada pengalaman keje dengan bilik mayat ni...nnt kawan juga kongsi cerita...

kawan ni aliran Mechanical & Engineering - so memang merasa kerja dari bawah hingga kini.....mcm mcm pengalaman dah lalui,untuk 4 5 tahun kebelakangan ni lebih kepada pengurusan perkhidmatan pelanggan,strategik planning...P&L...arrrgggghhhh macam2 bende kawan buat sebenarnya ....


Last edited by MD on Thu Oct 01, 2009 12:51 pm; edited 1 time in total

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  Abang Jem on Thu Oct 01, 2009 12:51 pm

Deto_8 wrote:sket lagi apis11 terjun bangunan...

pulak dahhhh!!! Surprised

Abang Jem
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 591
Join date : 06/05/2009
Location : Ada Aku Kisah???

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  strikerbuncit on Thu Oct 01, 2009 12:51 pm

Saya kerja kat Putrijaya (Putrajaya susahla,byk jantan) Rolling Eyes

Orang kata:
-keje saya tgkap org buat maksiat
-menguruskan hal org bkawen+bcerai

Saya kata:
-keje saya taip menaip je
-kdg2 jd urusetia
-pastu buka tenet
-pastu berjalan2 melawat rakan se-ofis
-punchcard,then balik rmh

Sleep drunken albino

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  Deto_8 on Thu Oct 01, 2009 12:51 pm

budok2 ni pantang lepe...ada je nak melencongnya...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  jasnoraizan on Thu Oct 01, 2009 12:52 pm

strikerbuncit wrote:Saya kerja kat Putrijaya (Putrajaya susahla,byk jantan)

Orang kata:
-keje saya tgkap org buat maksiat
-menguruskan hal org bkawen+bcerai

Saya kata:
-keje saya taip menaip je
-kdg2 jd urusetia
-pastu buka tenet
-pastu berjalan2 melawat rakan se-ofis
-punchcard,then balik rmh


best la keje aok(hok yg orang kata tu la)....kalau ada operasi blh la ikut.....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  Abang Jem on Thu Oct 01, 2009 12:58 pm

faisalmik wrote:aku keje kat spital....tak caye tanya MD ngan Deto...keje aku ngeri skit...keje kat bilik mayat...ari2 tgk mayat....ada masa terluang bukak PCC... affraid

baru teman tahu kije sebenar abg lampard nie...wah....bukan calang-calang org yg sanggup buat kije tue..
xpelah kan..yg penting " kije itu ibadah" Very Happy

Abang Jem
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 591
Join date : 06/05/2009
Location : Ada Aku Kisah???

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  apis11 on Thu Oct 01, 2009 1:12 pm

AwangKacok wrote:kije saya melibatkan urusan dgn mahasiswa ,mahasiswi..sekian...

apis...hang kije apa yer....kat mana? bos laki ke pompuan?nom fax opis berapa?no plate kete bos apa? Laughing

jgn la tanye mcm2 abg jem...nnt kli i bg tau..ade org pollooooo sayer...sayer teruna lagi nih...kirenye selain keje hakiki sayer..keje hakiki lain ialah menjaga keterunaan sayer...hahahaahahahahahahahaha..abg jem jgn pollo tau... lol! lol! lol! lol! lol! lol!

apis11
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 620
Points : 620
Join date : 10/04/2009
Age : 33
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  Abang Jem on Thu Oct 01, 2009 1:17 pm

apis11 wrote:
AwangKacok wrote:kije saya melibatkan urusan dgn mahasiswa ,mahasiswi..sekian...

apis...hang kije apa yer....kat mana? bos laki ke pompuan?nom fax opis berapa?no plate kete bos apa? Laughing

jgn la tanye mcm2 abg jem...nnt kli i bg tau..ade org pollooooo sayer...sayer teruna lagi nih...kirenye selain keje hakiki sayer..keje hakiki lain ialah menjaga keterunaan sayer...hahahaahahahahahahahaha..abg jem jgn pollo tau... lol! lol! lol! lol! lol! lol!

yerla..yerlaa....x tanya dah... Evil or Very Mad
tau la raya baru2 ni pakai baju kiki lala....patutlah nampak gembira yg hakiki.. Razz

Abang Jem
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 591
Join date : 06/05/2009
Location : Ada Aku Kisah???

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  ozzy on Thu Oct 01, 2009 1:17 pm

Yassin wrote:Macam-macam ngat keje deme blake yeek....



Yassin..Ni la keje keh..jual produk tu..OZZY tu jenama koi la..kalau nok order beritau kwn..produk 'PENCUCI LANTAI SERAI WANGI'... Laughing

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  jasnoraizan on Thu Oct 01, 2009 1:19 pm

fourzy wrote:
Yassin wrote:Macam-macam ngat keje deme blake yeek....



Yassin..Ni la keje keh..jual produk tu..OZZY tu jenama koi la..kalau nok order beritau kwn..produk 'PENCUCI LANTAI SERAI WANGI'...

DETO TAK BG NIH...PROMOTE BISNESS....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  SHARK on Thu Oct 01, 2009 1:19 pm

nak kongsi gak la pasal keje. kwn cari lokasi paling best utk buat telaga..dah jumpa tempat nak korek telaga, baru kawan propose ke bahagian seterusnya utk korek dan develop telaga tu..pastu boleh la diorang proses hasil telaga tu dan hanto ke kilang refinery mcm kat Paka tuh... pastu end produk (salah satunya) yg aokme guna untuk tuang dlm kereta dan motor tuh.baru enjin aokme boleh jalan dan berfungsi seadanya..sekian serba sedikit keje kawan..

SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  Abang Jem on Thu Oct 01, 2009 1:21 pm

sharkrun wrote:nak kongsi gak la pasal keje. kwn cari lokasi paling best utk buat telaga..dah jumpa tempat nak korek telaga, baru kawan propose ke bahagian seterusnya utk korek dan develop telaga tu..pastu boleh la diorang proses hasil telaga tu dan hanto ke kilang refinery mcm kat Paka tuh... pastu end produk (salah satunya) yg aokme guna untuk tuang dlm kereta dan motor tuh.baru enjin aokme boleh jalan dan berfungsi seadanya..sekian serba sedikit keje kawan..

yeke? x tanya pun..hahaha....
shark...teman gurau je....awok jgn marah plak... Very Happy

Abang Jem
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 591
Join date : 06/05/2009
Location : Ada Aku Kisah???

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  jasnoraizan on Thu Oct 01, 2009 1:22 pm

sharkrun wrote:nak kongsi gak la pasal keje. kwn cari lokasi paling best utk buat telaga..dah jumpa tempat nak korek telaga, baru kawan propose ke bahagian seterusnya utk korek dan develop telaga tu..pastu boleh la diorang proses hasil telaga tu dan hanto ke kilang refinery mcm kat Paka tuh... pastu end produk (salah satunya) yg aokme guna untuk tuang dlm kereta dan motor tuh.baru enjin aokme boleh jalan dan berfungsi seadanya..sekian serba sedikit keje kawan..

HAH..KALAU KEJE2 KOREK-MENGOREK NIH KITA BLH LA SERAHKAN KAT ..... SHARKUN..NIH

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  ozzy on Thu Oct 01, 2009 1:28 pm

[quote="jasnoraizan"]
fourzy wrote:
Yassin wrote:Macam-macam ngat keje deme blake yeek....


DETO TAK BG NIH...PROMOTE BISNESS....

Loorr..Nok buat gone..memang tu keje kwn..deme juga hok tanya..keh kabo la yg bete mmg keh keje jual mende tuh Very Happy

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  Yassin on Thu Oct 01, 2009 1:36 pm

fourzy wrote:
Yassin wrote:Macam-macam ngat keje deme blake yeek....



Yassin..Ni la keje keh..jual produk tu..OZZY tu jenama koi la..kalau nok order beritau kwn..produk 'PENCUCI LANTAI SERAI WANGI'...


x pe janji halal...berniaga lagi bagus drp makan gaji....

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  SHARK on Thu Oct 01, 2009 1:40 pm

AwangKacok wrote:
sharkrun wrote:nak kongsi gak la pasal keje. kwn cari lokasi paling best utk buat telaga..dah jumpa tempat nak korek telaga, baru kawan propose ke bahagian seterusnya utk korek dan develop telaga tu..pastu boleh la diorang proses hasil telaga tu dan hanto ke kilang refinery mcm kat Paka tuh... pastu end produk (salah satunya) yg aokme guna untuk tuang dlm kereta dan motor tuh.baru enjin aokme boleh jalan dan berfungsi seadanya..sekian serba sedikit keje kawan..

yeke? x tanya pun..hahaha....
shark...teman gurau je....awok jgn marah plak... Very Happy

tak kira, nak maroh jugak... Mad

SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  jasnoraizan on Thu Oct 01, 2009 1:55 pm

WALAU APA PUN KEJE AOK ME2 SEMUA LAKUKAN .....(YG HALAL SHJ)..ADALAH SATU IBADAH....

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  lepat_ubi on Sun Oct 04, 2009 5:36 pm

sharkrun wrote:nak kongsi gak la pasal keje. kwn cari lokasi paling best utk buat telaga..dah jumpa tempat nak korek telaga, baru kawan propose ke bahagian seterusnya utk korek dan develop telaga tu..pastu boleh la diorang proses hasil telaga tu dan hanto ke kilang refinery mcm kat Paka tuh... pastu end produk (salah satunya) yg aokme guna untuk tuang dlm kereta dan motor tuh.baru enjin aokme boleh jalan dan berfungsi seadanya..sekian serba sedikit keje kawan..

kalo tak salah paham...
ni keja mcm ada kaitan dgn minyak jer...
betul ker????
koi belum bekerjaya tetapi sentiasa byk keja..
tak penoh nye abih...
muahahaha...
koi belajo lagi...

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 27
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  sam on Sun Oct 04, 2009 7:02 pm

sharkrun wrote:nak kongsi gak la pasal keje. kwn cari lokasi paling best utk buat telaga..dah jumpa tempat nak korek telaga, baru kawan propose ke bahagian seterusnya utk korek dan develop telaga tu..pastu boleh la diorang proses hasil telaga tu dan hanto ke kilang refinery mcm kat Paka tuh... pastu end produk (salah satunya) yg aokme guna untuk tuang dlm kereta dan motor tuh.baru enjin aokme boleh jalan dan berfungsi seadanya..sekian serba sedikit keje kawan..
org myk... keje koi lak, sentiasa dpt peluang jmp org luar dan berbeza. kalau ada org menyumpah, kalau takde lansung boleh resah Laughing
mgkn sedikit hr lagi tukar keje la plok ni.. hehehe

sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  ebe on Sun Oct 04, 2009 7:05 pm

minggu kerjaya kalih ni kite... hehheheh

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu


ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  SHARK on Tue Oct 06, 2009 1:49 am

lepat_ubi wrote:
sharkrun wrote:nak kongsi gak la pasal keje. kwn cari lokasi paling best utk buat telaga..dah jumpa tempat nak korek telaga, baru kawan propose ke bahagian seterusnya utk korek dan develop telaga tu..pastu boleh la diorang proses hasil telaga tu dan hanto ke kilang refinery mcm kat Paka tuh... pastu end produk (salah satunya) yg aokme guna untuk tuang dlm kereta dan motor tuh.baru enjin aokme boleh jalan dan berfungsi seadanya..sekian serba sedikit keje kawan..

kalo tak salah paham...
ni keja mcm ada kaitan dgn minyak jer...
betul ker????
koi belum bekerjaya tetapi sentiasa byk keja..
tak penoh nye abih...
muahahaha...
koi belajo lagi...

ye betul. carigali petroleum yg lebih tepat. Dol, aku bukan orang minyak walupun aku ni gelap haaa...

SHARK
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 600
Join date : 16/04/2009
Age : 38
Location : Empangan Klang Gate

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  Deto_8 on Tue Oct 06, 2009 10:16 am

kawan keje mengukur bahan untuk pembinaan....

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  ebe on Tue Oct 06, 2009 12:06 pm

kerja baru kawan menjaga jambatan jambatan antarabangsa supaya tidak mengalami masalah lalulintas...

malaysia > spore
malaysia > korea
malaysia > Taiwan

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu


ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  ozzy on Tue Oct 06, 2009 12:16 pm

ebe wrote:minggu kerjaya kalih ni kite... hehheheh

keje kwn. kehulu kehilir pastu cokoh depan komputer mcm skrg ni... Very Happy

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: Kerjaya kita...

Post  Sponsored content Today at 5:49 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum