Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

Latest topics
» salam perkenalan kepada rodong2 seluruh pahang
by jai bentong Mon Dec 23, 2013 4:40 pm

» Perpustakaan Manga (Komik & Novel versi BM sahaja)
by Manga2 Mon Oct 21, 2013 3:50 pm

» Artis,Pelakon dan Penggiat Seni Berasal dari Pahang
by sayedchenor Fri Sep 13, 2013 6:05 pm

» Kemana hilangnya ilmu Pawang2 dan bomoh2 handal DiNegeri Pahang ini?
by sayedchenor Fri Sep 13, 2013 5:45 pm

» org pahang
by sayedchenor Fri Sep 13, 2013 5:29 pm

» Malam 25 Chenor
by wan azuar Fri Aug 02, 2013 8:58 am

» nak cari kerja di bentong
by eddiebentong Tue May 21, 2013 8:24 pm

» BioZone Food Purifier Hai-O Termurah di Malaysia
by anjang Mon Apr 22, 2013 11:15 pm

» Salam Perkenalan Ahli Baru- Vol 2
by zulkbo Thu Feb 14, 2013 4:12 am

» Imam perang Gendut. Siapakah beliau.?
by Pahlawan Hilir Fri Dec 07, 2012 2:20 am

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 4:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 12:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

bandar pusat jengka 5 5 1

bandar pusat jengka

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: bandar pusat jengka

Post  zulkbo on Mon Feb 01, 2010 10:21 am

wan wrote:sy org baru di sini....duk j2...saje nk tgok2 apa ada dlm PCC... Hallo every body...salam anak jengka dr laut china selatan

Terima kasih Wan sudi masuk sini..
bersamalah kita menjalin salam ukhwah
sesama islam..kerja dalam laut ke aok?
kerja kapal erkk scratch

_________________
Manusia yang dihormati ialah orang yang sentiasa menghormati orang lain..
................................جزاك اللهُ خيراً‎ ..................................
http://www.zulkbo.com/

zulkbo
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts: 6398
Points: 6904
Join date: 15/06/2009
Location: PCC 049

http://www.zulkbo.com/

Back to top Go down

Re: bandar pusat jengka

Post  ozzy on Wed Mar 03, 2010 11:17 am

Bekas buruh rayu bantuan rawat kanser hidung

MARAN 3 Feb. - Seorang bekas buruh tidak menyangka bonjol yang disangka bisul di hidungnya sejak lapan bulan lalu, rupa-rupanya penyakit kanser.
Wan Paridulatras Wan Ahmad, 46, dari Felda Jengka 3 di sini pada mulanya menyangka benjol itu ada kaitan dengan penyakit resdung yang dialaminya beberapa tahun lalu.
Wan Paridulatras ketika ditemui berkata, selama ini dia hanya mendapatkan rawatan di klinik kerajaan dan swasta merawat resdung yang dialaminya.
''Namun benjol itu semakin membesar hingga merebak ke bahagian mata lalu saya mendapatkan rawatan lanjut di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah (Hoshas), Temerloh sebelum dirujuk ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), Kuantan kerana keadaan semakin serius.
''Pihak hospital mengesahkan saya menghidap penyakit kanser yang serius tahap empat yang melibatkan bahagian hidung kiri, mata kiri, sebahagian otak dan semakin menghampiri ke mata kanan,'' katanya kepada Utusan Malaysia ketika ditemui di rumahnya di Felda Dahlia Jengka 3 hari ini.
Sementara itu, isterinya, Arbiah A. Rani berkata, ketika ini, suaminya perlu menjalani rawatan kimoterapi sebanyak sekali dalam sebulan bermula September lalu di HUSM, Kubang Kerian.
Rawatan itu, jelasnya, disusuli dengan radioterapi yang segala kos perjalanan dan rawatan ditanggung sendiri.
Arbiah berkata, suaminya bekerja sebagai buruh kontrak pembalakan tetapi terpaksa berhenti selepas disahkan menghidap kanser lapan bulan lalu.
"Kami bersama enam anak terpaksa menumpang di rumah ibu yang merupakan seorang peneroka Felda Dahlia Jengka 3 sejak lapan bulan lalu," katanya.
sumber - http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0204&pub=utusan_malaysia&sec=Timur&pg=wt_06.htm&arc=hive

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts: 2216
Points: 2310
Join date: 21/05/2009
Location: Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: bandar pusat jengka

Post  ozzy on Wed Mar 03, 2010 11:33 am

Polis lumpuh kegiatan curi kabel di Jengka

MARAN 16 Jan. - Polis yakin dapat melumpuhkan kegiatan curi kabel telefon membabitkan kerugian RM101,900 selepas tertangkapnya enam suspek termasuk dua pembeli dalam 'Ops Kabel' di Felda Jengka pada Selasa dan kelmarin.
Dalam serbuan pertama pada pukul 8.30 pagi, Selasa lalu, sepasukan polis diketuai Inspektor Muhammad Rizman Ramly menahan tiga lelaki berusia antara 23 dan 37 tahun di sebuah rumah di Felda Jengka 12.
"Dua daripada suspek berasal dari Felda Jengka 12 dan seorang lagi dari Jerantut, masing-masing penganggur dan penagih dadah. Selain itu mereka juga mempunyai rekod jenayah lalu," katanya di sini hari ini.
Ahmad Johari memberitahu, hasil serbuan itu, polis merampas kabel telefon sepanjang 100 meter yang belum diproses dan dawai serta kulit kabel dipercayai dicuri dari beberapa tempat di Felda Jengka.
Menurutnya, kabel telefon itu mengandungi 65 kilogram dawai tembaga dengan harga pasaran RM8 sekilogram.
Katanya, siasatan awal mendapati suspek dipercayai terlibat dalam kes mencuri kabel telefon di Felda Jengka 11, Felda Jengka 12, Felda Jengka 13, Felda Jengka 14, dan Felda Jengka 23 bermula pada 25 Januari 2008 hingga 10 Januari lalu.
"Perbuatan khianat mereka itu menyebabkan ribuan pengguna telefon di tanah rancangan terbabit terputus perkhidmatan dalam tempoh tertentu sehingga Telekom Malaysia (TM) Berhad terpaksa menggantikan kabel baru," katanya.
Dalam serbuan kedua pada pukul 2.30 pagi kelmarin, kata Ahmad Johari, polis menahan seorang lelaki berusia 31 tahun di sebuah rumah di Felda Jengka 21 dan merampas wayar tembaga yang telah dibakar.
Katanya, penganggur berasal dari Felda Jengka 21 itu, mempunyai sembilan kes mencuri kabel bermula pada 11 Januari 2008 sehingga 18 Disember 2009 di Felda Jengka 18, Felda Jengka 21 dan Felda Jengka 23 membabitkan kerugian RM61,800.
Susulan itu, ujarnya, polis menyerbu sebuah premis barang-barang lusuh tanpa lesen di Matau dekat sini, sebelum menahan seorang peniaga lelaki berusia 24 tahun kerana membeli barang curi.
sumber - http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0117&pub=utusan_malaysia&sec=Timur&pg=wt_03.htm&arc=hive

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts: 2216
Points: 2310
Join date: 21/05/2009
Location: Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: bandar pusat jengka

Post  termizi2010 on Thu Apr 15, 2010 2:56 pm

Kt bandar jengka dh ade KFC....

termizi2010
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts: 155
Points: 164
Join date: 15/04/2010
Age: 30
Location: shah alam/jengka 7

Back to top Go down

Re: bandar pusat jengka

Post  lepat_ubi on Thu Apr 15, 2010 2:58 pm

termizi2010 wrote:Kt bandar jengka dh ade KFC....


koi x penoh pg lg..lame x blk jengka..

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts: 1316
Points: 1348
Join date: 25/05/2009
Age: 25
Location: TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: bandar pusat jengka

Post  termizi2010 on Thu Apr 15, 2010 3:03 pm

lepat_ubi wrote:
termizi2010 wrote:Kt bandar jengka dh ade KFC....


koi x penoh pg lg..lame x blk jengka..
x penah pi.. sbb kt bandar jengka xde benda yg menarik sgt....

termizi2010
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts: 155
Points: 164
Join date: 15/04/2010
Age: 30
Location: shah alam/jengka 7

Back to top Go down

Re: bandar pusat jengka

Post  lepat_ubi on Thu Apr 15, 2010 3:11 pm

termizi2010 wrote:
lepat_ubi wrote:
termizi2010 wrote:Kt bandar jengka dh ade KFC....


koi x penoh pg lg..lame x blk jengka..
x penah pi.. sbb kt bandar jengka xde benda yg menarik sgt....


ces....how dare u!!
wakakkaka

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts: 1316
Points: 1348
Join date: 25/05/2009
Age: 25
Location: TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: bandar pusat jengka

Post  termizi2010 on Thu Apr 15, 2010 3:14 pm

kalo x dh byk trip bas ke jengka....n byk pasaraya kt jengka...dan lain2 kemudahan yg setaraf dengan nye...

termizi2010
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts: 155
Points: 164
Join date: 15/04/2010
Age: 30
Location: shah alam/jengka 7

Back to top Go down

Bandar pusat jengka

Post  malik23 on Fri Nov 05, 2010 11:27 am

baru ni aku balik kg...pergi le..ke Bandor Pusat jengka tu...nampak dah banyak perubahan jalan dia kat kawasan bandar cantik baru lepas tar..aku nampak satu Hotel buka kat jengka..nama dia Issoria Hotel ..sapa sapa cari tempat bermalam boleh le stay kat sana....senang g je kat www.issoriahotel.com

malik23

Posts: 1
Points: 2
Join date: 05/11/2010

Back to top Go down

Re: bandar pusat jengka

Post  MD on Sat Nov 06, 2010 11:17 am

malik23 wrote:baru ni aku balik kg...pergi le..ke Bandor Pusat jengka tu...nampak dah banyak perubahan jalan dia kat kawasan bandar cantik baru lepas tar..aku nampak satu Hotel buka kat jengka..nama dia Issoria Hotel ..sapa sapa cari tempat bermalam boleh le stay kat sana....senang g je kat www.issoriahotel.com

terima kasih atas info,selamat datang...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts: 4886
Points: 5166
Join date: 15/04/2009
Location: U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: bandar pusat jengka

Post  ozzy on Wed Nov 24, 2010 3:02 pm

Ada rodong tengah mencari rumah sewa di kws jengka...Jika sesapa tahu tlg bagi lokasi atau contact number ..
* prefer Bandar Pusat Jengka...

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts: 2216
Points: 2310
Join date: 21/05/2009
Location: Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: bandar pusat jengka

Post  MD on Wed Nov 24, 2010 3:10 pm

ozzy wrote:Ada rodong tengah mencari rumah sewa di kws jengka...Jika sesapa tahu tlg bagi lokasi atau contact number ..
* prefer Bandar Pusat Jengka...

Aok try mesej ke Rozi, dia duk sana weh...

p/s - kawan yakin sane banyok rumah kosong...

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts: 4886
Points: 5166
Join date: 15/04/2009
Location: U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: bandar pusat jengka

Post  ozzy on Wed Nov 24, 2010 3:13 pm

MD wrote:
ozzy wrote:Ada rodong tengah mencari rumah sewa di kws jengka...Jika sesapa tahu tlg bagi lokasi atau contact number ..
* prefer Bandar Pusat Jengka...

Aok try mesej ke Rozi, dia duk sana weh...

p/s - kawan yakin sane banyok rumah kosong...

koi x de no dia..lagipun bkn koi yg nok rumah sewa tu..koi cuma tlg nyampaikan permintaan dr seseorang yg koi sendiri x kenal..tolong nyampaikan aje..kot2 sapa2 kat sini tau

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts: 2216
Points: 2310
Join date: 21/05/2009
Location: Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: bandar pusat jengka

Post  MD on Wed Nov 24, 2010 3:15 pm

Aok tinggalkan mesej dalam FB dia...pastu info tu [kala ade,] bg ke member aok tu

_________________
Muka nampak Garang,Dalam Hati ada Taman....

MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts: 4886
Points: 5166
Join date: 15/04/2009
Location: U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: bandar pusat jengka

Post  ozzy on Wed Nov 24, 2010 3:26 pm

MD wrote:Aok tinggalkan mesej dalam FB dia...pastu info tu [kala ade,] bg ke member aok tu

FB tu apa ? ... scratch

koi bukan nak FB koi nak tlg cari rumah sewa Razz

ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts: 2216
Points: 2310
Join date: 21/05/2009
Location: Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum