Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Page 4 of 34 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 19 ... 34  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  Deto_8 on Wed Oct 07, 2009 12:10 pm

jasnoraizan wrote:kwn nih bersemangat nok main nih..kalau btl la deto blh bawak msk dua tiga bekas pemain pahang dalam PCC....

yang ni bukan bekas player yang veteran...tapi player muda sebagai daya tarikan untuk orang datang tengok

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  jasnoraizan on Wed Oct 07, 2009 12:12 pm

Deto_8 wrote:
jasnoraizan wrote:kwn nih bersemangat nok main nih..kalau btl la deto blh bawak msk dua tiga bekas pemain pahang dalam PCC....

yang ni bukan bekas player yang veteran...tapi player muda sebagai daya tarikan untuk orang datang tengok

kalau dpt main dalam team PCC..LG BAIK...
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  apens7 on Wed Oct 07, 2009 12:19 pm

kita dikenali sbg PCC or YEFC? hopefully YEFC.. baru gajah muda.. hehehe
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  Deto_8 on Wed Oct 07, 2009 12:23 pm

apens7 wrote:kita dikenali sbg PCC or YEFC? hopefully YEFC.. baru gajah muda.. hehehe

Young Elephants from PahangCommunity.com (PCC)

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  matt le blanc on Thu Oct 08, 2009 10:05 am

Deto_8 wrote:
apens7 wrote:kita dikenali sbg PCC or YEFC? hopefully YEFC.. baru gajah muda.. hehehe

Young Elephants from PahangCommunity.com (PCC)

ok I note that...so PCC akan antar 2 team Young Elephant FC (YEFC) and Old Elephant FC lah kan kekekek...whatever, klu team MARA tu nak join, you guys leh letak under your 2nd team or 3rd team...

but pls emphasize to them, this is a Charity Tournament...hadiah yg juara akan dpt hanya lah medal budak sekolah and no cash prize...our aim is to collect donation for Khairul and to foster good relationship among the efans community...

kita nak buktikan bahawa efan juga mampu membantu bekas pemain yg dlm kesusahan, tak leh nak depending on FA alone...

matt le blanc

Posts : 18
Points : 18
Join date : 05/10/2009

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  Mrcipizs on Thu Oct 08, 2009 10:14 am

betul tu bro.. FA pun diam je.. xmembantu..

rata2 player yg nak main kt progrm nie xmerungut pun kena bayar brp.. bila kita sebut charity diorg ok je..
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  J.Milan22 on Thu Oct 08, 2009 10:46 am

besarla..time menang n menjadi jore jer di julang..
tapi klu dalam kesusahan semua pakat2 tak amek port... Razz Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
padahal dulu maser mula2 phg ngah tip-top,khairul lah salah sorang yg menaikkan imej pahang sehingga di gelar gergasi pantai timur...
avatar
J.Milan22
EXCO

Posts : 2416
Points : 2494
Join date : 14/04/2009
Location : Sempadan San Siroo.....

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  Abang Jem on Thu Oct 08, 2009 10:50 am

deto....
jika nak tambah team utk program ni...
buat masa ni ada dua team....MARA dgn FAM..
koi dah tanya kawan kat FAM..depa boleh hantar team...tapi kena buat surat jemputan laaa...
jika awok boleh buat...kedua surat...satu untuk MARA...satu utk FAM...
kasi kat koi....biar koi bagi depa...
dlm surat tue...nyatakanlah kesemua maklumat..termasuk kos dan objektif program...t.kasih
Very Happy
avatar
Abang Jem
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 591
Join date : 06/05/2009
Location : Ada Aku Kisah???

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  Deto_8 on Thu Oct 08, 2009 10:53 am

FAM tu Persatuan Bolasepak Malaysia ke?.....kalau betul baguslah...

organizer ada press release...nanti kawan bagi ke aok...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  Mrcipizs on Thu Oct 08, 2009 10:57 am

Yo yo O je FAM.. tp kalu ya baguslah..

kepala besar join jugak..
avatar
Mrcipizs
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1106
Points : 1131
Join date : 15/04/2009
Age : 36
Location : Angkasa?

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  Abang Jem on Thu Oct 08, 2009 11:03 am

Deto_8 wrote:FAM tu Persatuan Bolasepak Malaysia ke?.....kalau betul baguslah...

organizer ada press release...nanti kawan bagi ke aok...

awok dfat je surat tue...koi cuba mana yg mampu...mudah-mudahan laaa..
MARA tue sebab depa badan berkanun....so...kena ala2 goverment sikit...mesti ada surat...hehe
FAM tue jika depa nak join atau x...kita hormati jelah kan...xnak xpe...jika nak..kita alukan...terpulang lah pada depa...kita hanya menjemput...hehehe. Very Happy
avatar
Abang Jem
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 591
Join date : 06/05/2009
Location : Ada Aku Kisah???

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  faisalmik on Thu Oct 08, 2009 11:37 am

bagus la FAM nak join..hantar la team Harimau Muda...leh lwn tim Young Elephant...hehe...
avatar
faisalmik
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 698
Points : 744
Join date : 15/04/2009
Age : 42
Location : Wangsa Maju/Teluk Baharu

http://www.tokgajah.com

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  Deto_8 on Thu Oct 08, 2009 11:40 am

AwangKacok wrote:
Deto_8 wrote:FAM tu Persatuan Bolasepak Malaysia ke?.....kalau betul baguslah...

organizer ada press release...nanti kawan bagi ke aok...

awok dfat je surat tue...koi cuba mana yg mampu...mudah-mudahan laaa..
MARA tue sebab depa badan berkanun....so...kena ala2 goverment sikit...mesti ada surat...hehe
FAM tue jika depa nak join atau x...kita hormati jelah kan...xnak xpe...jika nak..kita alukan...terpulang lah pada depa...kita hanya menjemput...hehehe. Very Happy

ok, nanti kawan bincang ngan Matt HMC...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  MD on Thu Oct 08, 2009 11:42 am

kalau tak silap kawan persatuan pemain bola sepak pro dah ditubuhkan,elok juga kalau ada penglibatan diorang ni...
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  Abang Jem on Thu Oct 08, 2009 11:48 am

deto...bincang sekali..jika MARA jadi join...depa nak guna nama pasukan depa sendiri boleh ke?atau kena main bawah nama PCC...t.kasih zul..hehe
avatar
Abang Jem
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 588
Points : 591
Join date : 06/05/2009
Location : Ada Aku Kisah???

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  Deto_8 on Thu Oct 08, 2009 11:50 am

AwangKacok wrote:deto...bincang sekali..jika MARA jadi join...depa nak guna nama pasukan depa sendiri boleh ke?atau kena main bawah nama PCC...t.kasih zul..hehe

hal ni dah discuss ngan Matt HMC...jawapannya kalau nak main kena guna nama PCC alone ataupun gabung nama cam MARA-PCC

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  matt le blanc on Thu Oct 08, 2009 3:34 pm

first of all, terima kasih atas all your feedback...ok pasal team MARA, FAM dan PFA let me terangkan satu persatu...

Surat Jemputan
initially, perancangan awal sya cuma more on friendly match 4 penjuru...tapi bila dah dpt involvement from several committed person mcm Deto, bende ni jadi besar...target kite is actually on the efan sahaja, that is why team luar kiter tak jemput...on MARA kes, klu dorg nak main kita x kisah tapi kena guna nama PCC...same goes to team FAM...pasal surat minta maaf, this is just a charity tournament so forget about formalities (except to sponsors lah)...klu dorg nak join gak, as I mentioned, kena guna banner PCC coz they all bukan efan...

I believe most of the teams letak player yg terdiri drpd member dorg coz for the sake of fun...and I am giving PCC the collaberation opportunity so that you guys leh promote your website and prove that PCC is relevan to the country's football scene particularly for Pahang...

PFA
Mmg dlm perancangan utk sanction this event dgn PFA...tak pun collaboration dgn dorg...sya dah dpt contact dgn sec gen, Mr Subra...perbincangan akan dilakukan selepas mendpt greenlight drpd HMC's other management...protocol sya kena jaga...HMC is not own by me, I am just a contributor and member...

so I hope, semua persoalan telah terungkai...kita make this event happening and prove to FAs yg kita bukan sekadar bersorak, mengutuk dan mengomel tentang Msian football...let's make our presence felt...


Last edited by matt le blanc on Thu Oct 08, 2009 3:59 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : spelling error)

matt le blanc

Posts : 18
Points : 18
Join date : 05/10/2009

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  jasnoraizan on Thu Oct 08, 2009 3:50 pm

koi setuju ngan matt...kalau diorang2 tu nak join kena pakai la nama PCC..(KALAU DPT SPONSER PCC LG BAGUSSSSSS...)
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  apens7 on Thu Oct 08, 2009 4:37 pm

ok la tu... to matt le blanc, bagus la bagi kelonggaran pada non - efans utk join.. biar pun terpaksa guna nama gabungan cam MARA-PCC... sebab bende ni nak buat amal... bende amal, lagi ramai join lagi banyak sumbangannya utk khairul azman nanti... apa pun organizer has the right to make final decision.. doh nama pun organizerrrr.. hehehe
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  matt le blanc on Thu Oct 08, 2009 4:57 pm

apens7 wrote:ok la tu... to matt le blanc, bagus la bagi kelonggaran pada non - efans utk join.. biar pun terpaksa guna nama gabungan cam MARA-PCC... sebab bende ni nak buat amal... bende amal, lagi ramai join lagi banyak sumbangannya utk khairul azman nanti... apa pun organizer has the right to make final decision.. doh nama pun organizerrrr.. hehehe

mmg betul lagi byk team lagi byk sumbangan tapi kang tournament jadi sumbeng payah pulak kan hehehe...tambahan klu dorg punya intention adalah utk beramal, by all means cuma syarat dia under or combine banner ngan efan...

hehehe actually takut gak tak tersiap tournament utk sehari...ikut hati nak 20 team kekeke tapi rasa kita x mampu nak buat...

matt le blanc

Posts : 18
Points : 18
Join date : 05/10/2009

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  jasnoraizan on Thu Oct 08, 2009 4:59 pm

matt le blanc wrote:
apens7 wrote:ok la tu... to matt le blanc, bagus la bagi kelonggaran pada non - efans utk join.. biar pun terpaksa guna nama gabungan cam MARA-PCC... sebab bende ni nak buat amal... bende amal, lagi ramai join lagi banyak sumbangannya utk khairul azman nanti... apa pun organizer has the right to make final decision.. doh nama pun organizerrrr.. hehehe

mmg betul lagi byk team lagi byk sumbangan tapi kang tournament jadi sumbeng payah pulak kan hehehe...tambahan klu dorg punya intention adalah utk beramal, by all means cuma syarat dia under or combine banner ngan efan...

hehehe actually takut gak tak tersiap tournament utk sehari...ikut hati nak 20 team kekeke tapi rasa kita x mampu nak buat...

bepade-pade doh le.......janji charity nih berjalan lancar....dapt membantu(tercapai matlamatnye..)
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  apens7 on Thu Oct 08, 2009 5:01 pm

ye la.. kalau dah 20 team mau kene buat liga satu season nyer... tak kisah la.. yg baik saya sokong.. hehehe
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  jbfc on Fri Oct 09, 2009 1:24 am

tahniah pada matt kerana inisiatif dan utmost effort. InsyaALLAH lepas nih kehadiran e-fans nih akan dihargai jika perancangan kita nih terlaksana dgn jayanya...!PCC sure InsyaALLAH akan pastikan setiap usaha tuh dilipatgandakan seiring dgn matlamat charity tournament nih.! Surprised

jbfc
Orang Kampung
Orang Kampung

Posts : 70
Points : 71
Join date : 23/04/2009
Location : Temerloh Darul Naim

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  Deto_8 on Mon Oct 12, 2009 8:36 pm

update :

Team :

1. HMC FC - status confirm
2. HMC ULTRAS - status, confirm
3. HMC Vintage - status, TBA
4. Sabahrhinos (SRC) - status, confirm
5. Selangor Fan Club (SFC) - status, confirm
6. The Young Elephant (PahangCommunity.Com) status, confirm
7. MARA-PCC (PahangCommunity.Com) status, confirm

Pasukan Jemputan :
8. Hijau Kuning A (HKC A) status, confirm
9. Hijau Kuning B (HKC B) status, confirm
10. Kelate.net (KDN) A status, confirm
11. Kelate.net (KDN) B status, confirm

HMC Vintage (Ex-National Yang Dah Confirm)
1. K. Gunalan
2. P. Maniam
3. Dollah Salleh
4. S. Somasundram
5. V. Murugan
6. Zainal Abidin Hassan
7. Ahmad Yusof
8. Zainal Nordin
9. Subadron Aziz
10. V. Saravanan

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  Deto_8 on Mon Oct 12, 2009 10:15 pm

Venue Tournament :

Stadium Pancarona Putrajaya

tempat kita lawan Kelate.net aritu...memang superblah stadium ni

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Borak Tournament - Jasamu Dikenang Khairul Azman

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 34 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 19 ... 34  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum