Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

Citer Antu...

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Citer Antu...

Post  koy101 on Tue Oct 06, 2009 3:01 am

Hahaha.... sajer jer nak tambah tempat aku main citer antu nih.... tp mana la kalu ader lak yg leh citer antu lg best... post jer la kan.....

Best gak... baca pagi-pagi buta nih....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  koy101 on Tue Oct 06, 2009 3:02 am

Di petik dr posting aku kat dalam web kelab keta kembara


Lokasi/taun : Sg. Gebul, Kuala Kangsar / 1997

Aku ni dulu keje repair mesin mini hidro, sume 2 kat dlm utan. Citer ni waktu aku nak repair mesin kat Sg. Gebul, KKangsar. MAsuk berdua pakai SJ 413. Nak sampai stesen kena redah sg 2 dulu.

Siap repair, dlm kul 5 lebih ( ptg ), ari pun dah gelap cam nak ujan. Kome pun kuar n bawak keta lintas sg 2 (sg xbesar, 4biji kembara berbaris jer). Ntah mcmmana member aku bawak, keta dah sangkut. Tul2 tgh sg sebelah air terjun. Mcm2 dah cuba, xleh lepas gak. MAka kome buat keputusan, 1org kena kuar mintak tlg, 1org lg tunggu keta, takut hanyut bawak dek air.

Sbb aku dah mmg terlebih comel, aku pilih tunggu. Member aku lak jalan kaki kuar ( + - 6km lalu utan ). Memula aku pakat duk lepak atas bonet dpn, sambil mencemarkan kualiti udara. Aku ingat2 dlm kul 6ptg, tetiba aku dengar bunyi air memercik. Aku toleh kiri kanan xnampak apa2. Lepak lg. Rokok dah brape btg tah xingat.

Aku dgr bunyi air mercik lg, lg jelas. Bunyi kat batu hampar sebelah lubuk air terjun. Aku tgk tul2, aku nampak air mercik ke atas, lebih kurang mcm korang kaut air mandi kat sg la. Tp aku xnampak org. Nampak air 2 jer cam ada org mandi kat c2 ( batu hampar tu pun basah cam ada org tgh mandi ). Apalg, aku dgn kompidennya, turun n jln naik ke darat. Capai handset ( walaupun aku tau dia tulis 'no service') dan stat call sapa2 dlm address book.Ada la dlm 15min gitu. Sat2 aku jenguk, nampak air mercik lg. Tipon lg.

Member aku dtg balik naik motor ngan org kampung. Reramai kitaorg tarik keta naik atas, alhamdullilah keta xapa2. Kome trus kuar la. Sampai luar, member aku stop kat gerai tepi jln, pekena kopi.

Tetiba member aku tanya, 'ngko xde jumpa atau nampak atau dengar apa2 ker wak2 tunggu tadi??' Aku tanya ngape.
Dia cakap, sepanjang dia jln, dia dengar bunyi org jln dlm semak sebelah kiri, blakang ckit dr dia. Bila dia brenti, bunyi org jalan 2 brenti. Bila dia jln laju, bunyi 2 pon ngikut laju. bila jln pelan, bunyi 2 pon pelan gak. Aku pun citer gak apa yg aku nampak. Lepas minum, kitaorg trus blah balik KL.

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  koy101 on Tue Oct 06, 2009 3:03 am

Dipetik dari posting citer aku kat dlm www.kembara.net


Ni 1 lg citer.

Lokasi / taun : Sg. Kinjang ( Lata Kinjang ) Tapah, 1997

Korang tau tak Lata Kinjang? Kalau korang lalu PLUS arah utara, sebelum sampai tol Tapah, korang akan nampak satu air terjun tinggi ( belah kanan ). Kalau tgk bebetul, kat puncak air terjun 2, korang akan nampak bangunan atap kaler biru. 2 stesen mini hidro gak.

Nak dijadikan citer, aku kena bawak admin aku g sana ( jantan, sorang ) ntah dia nak check hapa ntah. Aku naik ke atas dlm kul 11pg (amik masa dlm 30min, jalan tegak 55*). Siap keje, dlm kul 3ptg. Tgh bersiap nak turun, hujan turun selebat-lebatnya. Dah stail aku, turun dlm ujan. Kalau tunggu lg, nanti jln jd licin. Lg bahaya.

Sbb hujan, aku turun man man. Licin n cermin dpn dah stat kelabu ( kabus ). Wak2 2, aku lum kenal 'windscreen fog cleaner' lg. Aku xtau cermin kabus sb sejuk ujan ke sejuk air-cond.

Tgh aku turun slow2, admin aku tetiba menjerit ( cam pompuan jerk bunyi dia ). Aku terperanjat n brek mengejut. Keta ( SJ413) trus sliding n melintang jln ( jln ngam2 jer utk 1 keta - tanah merah ). Nasib baik xterjun gaung. Dlm woiii... Kalu jatuh, kompem arwah.

Aku tgk muka dia dah pucat. Aku xtau pucat seblom aku brek atau pasai keta sliding. Aku tanya la ( dlm nada memaki ) 'ngko apahal?? Dah nak mampos ngejutkan aku cam2?'
Dia pandang aku sambil jari nunjuk kat cermin keta, 'Ada org lukis gambor' katanya. Aku tgk cermin depan 2, ada gambor pompuan pada kabus. Lawa gak. Aku sempat la tgk garisan kabus kat cermin2 bergerak nyiapkan muka 2.

Aku wat xtau jer la, stat balik keta dan turun. Sepanjang jln, admin aku asyik tanya camne muka pompuan tu leh muncul kat cermin, sambil terketar-ketar. Aku wat donno jer la, payah bercakap ngan org blajar luar negeri ni.Sampai Tapah, ujan dah berenti. Aku trus balik KL. Esok Admin aku MC.

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  koy101 on Wed Oct 07, 2009 3:05 am

Dipetik dr posting aku kat dlm www.kembara.net

Seperti mana yg diceritakan oleh kekawan aku S dan F.

Lokasi / taun : Sg. Mahang, Selama / taun x ingat dah.

Kat Sg. Mahang ni pun ada mini hidro gak. Nak dijadikan citer, mesin dia ni dah rosak. Kena bawak kuar generator dia utk repair. Sbb jln teruk n jambatan cukup2 jer utk org saiz aku melintas, lori besar xleh masuk.

Kedua member aku ni pun ditugaskan lah utk bawak kuar benda alah tu, bawak naik Land CruiserII pick up (4000cc ), keta paling power dlm company aku. Dipendekkan citer ( kalau tak, jd cam citer anep lak ), masa diaorg tgh lalu jambatan maut tu, ditakdirkan jambatan patah. Pick up terus mendongak ( tayar blkg terjun) hampir 70*, generator jatuh dlm sungai. Mmg kompom, dgn keta2 tu skali kena kaut balik ngan kren.

Disebabkan dah maghrib, S & F pun diantor le dek budak kitaorg g tido kat rest house kat pekan selama. Siap amik bilik, S&F pun gi la kuar melampiaskan nafsu perut dema, sesambil beborak ngan tokey kedai mkn kat sana.Dlm kol 11mlm, perut dah kenyang, borak sakan pun, tokey xbg diskaun, disamping org kiri kanan dah tutup idung ( dema ni mandi pg tadi jerrr... ) dema pun balik ke bilik.

Lepas mandi sakan, membuang bau badan, dema pun lepak la atas katil ( bilik katil bujang x2 ). Dah siap berselimut, lampu dah tutup, bini dah tipon, get ready 2 sleep.

Lepas kol 12tghmlm, pintu bilik kena ketuk. Bertalu-talu. Maka dgn muka bengang, F pun g la bukak pintu 2. Ada 2 org polis dok berdiri dpn pintu.( Fuh! Nasib baik bkn pencegah maksiat - kalu tak masak, soal jwb bertalu-talu walaupun kita tido sorang2 ).

Polis tu cakap, nak amik keterangan pasai eksiden siang tadi. F pun ajak la dema masuk, S pun trus la bangun ( ye la, tak kan xnak layan tamu. Polis lak 2 ). Maka polis 1 dan polis 2 pun bertanya la soklan2 lazim, "camne leh eksiden", "xlesen ke" nak bawok brg g mane", "asal mane", kenal org 2, kenai org ni tak", "adik cun tak" dan mcm2 lg. F & S pun layan la, jwb mana patut. Nak lelebih, mata dah ngantuk.

Lepas kol 1 pg, soal jwb pun selesai. 2 2 polis pun mintak diri ( kot nak tido c2 pon xleh, katil bujang 2 jerr... ).
S & F pun tutup lampu n capai selimut. Nothing happen.

Tetiba.... jeng..jeng..jeng..
S & F serentak terbangun dan memandang satu sama lain. Dan serentak bertanya...

S : 'Dol, bile ngko wat report polis? Bkn cadangnya ari esok?'
F : 'Wai, bkn statement kena wat kat balai kerrr..??'

Dengan kelajuan mengalahkan polis angkasa gaban, dema berdua bingkas bangun dan berlari kuar ( tanpa memikirkan kekalau kain sarung dema terlondeh atau idak ) dan menuju ke pak guard kat depan ( nak ckp lobi pun xleh, reception lg la xleh ). Tgk tgk, pak guard sedang lena tgh bermimpi bercinta ngan siti nurhaliza ( wak2 2 minah ni bergetah lg ). Dema pun tanpa malu2, mengejutkan pak guard.

F : "Pakcik, tadi ada polis dtg cari kami tak", dlm bahasa baku.
P.Guard yg tgh mamai : " Ngko dah gile? Dah kul brape ni? Pintu pagar dpn dah kunci dah, mana ada org leh masuk", ( errr... korang translate la sendiri ayat tadi dlm bahasa kedah ). " Dah, p tido. Ngaco jerrr...

S & P pun berpandanganlah sesama sendiri, dan dengan longlainyer melangkah balik ke bilik. Ye la, nak check out g tmpt lain pun, mana ada umah tumpangan bukak dah, dah la nak jln kaki lak 2.

Dan sepanjang pagi tu la, dema berdua x tido. Hanya berpelukkan sesama sendiri ( jgn salah paham, diaorg bkn gay ) di atas satu katil jerr... Sampai kalu nak melepas hajat pun, masuk tandas berdua. ( tang ni jgn tanya aku )



Disclaimer : kalo diaorg nipu, nipu la aku ( tanpa niat ). Korang xleh bawak aku g mahkamah. Lg pun mahkamah selama 2, lebih kurang rest house gak suasananya.

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  koy101 on Wed Oct 07, 2009 3:06 am

Dipetik dr posting aku kat www.kembara.net

Lokasi / Taun : Bkt Fraser, Pahang / 1995

Korang pernah g Bkt. Fraser tak? Korang tau tak kebanyakkan banglo kat atas sana dinamakan ikut daerah kat Pahang ni? Ada banglo Temerloh ( steak house ), Pekan, Rompin, Jerantut dll. Dan yg pernah naik Bkt Fraser, korang mesti tau yg kat atas ni xde apa2 kecuali kaki golf n pengantin baru ( ni promote nih, Pioneer ).

Aku dulu, pernah keje kat Fraser Pine Resort, agak jauh dr pusat bandar ( errr... boleh laaa...)@ umah sewa aku ( dpn balai polis ). Pegi balik keje ada van angkut, tapi aku kekadang kena balik lewat, kalu ada function laa.. Bawak motor cabuk kawan aku. Top Speed 95km ( turun bukit ), jln biasa 50jer. Kalu naik bukit, silap2 kena masuk 4wheel drive.

Kalu dr bandar nak g Pine Resort ni, ada dua jln. 1 ikut jln datar ( tp kena lalu tmpt berkumpul geng anjing n b*#@ )melepasi tempat kuda dan unah KTM. Banyak dah kes kena gigit kat cni. 1 lg ikut bukit, dkt ckit la. Kena lalu Banglo Temerloh nuju ke simpang banglo jerantut seblom jumpa umah KTM. Tul2 kat simpang nak g banglo Jerantut tu, ada sebuah umah tinggal, dok atas bukit. Lama dah, sejak zaman omputeh lg.

Umah tinggal ni lak banyak citernye. Nak tolak bg runtuk, bulldozer xmau jln, sat2 mati. Esok lusa, drebar dia lak yg jln. Kekadang org nampak pompuan mat saleh kat c2 dan banyak lg la citer yg kalu korang dengar, korang mesti melopong bukak mulut kerana kagum atas terrernyer org kat atas ni jd penglipur lara.Jd umah ni xpernah la ada org dok, sampai semak samun.

Satu lg nak bgtau, hampir sume jln kat Bkt ni, lalu gaung. Korang silap drift, korang ter76.

Nak dijadikan citer, ada satu mlm tu, aku kena balik lewat, sbb anak bini JEneral kita, nak nyanyi karaoke. Lepas dema sume ilang suara dan aku dah kemas peralatan, dah kul 1.30pg. Aku pun capai helmet dan tunggang la motor nak balik.

Sbb dah lewat sgt, aku ikut jln bukit. Nak ikut jln bawah, skrg ni si belalai pendek tengah rancak berdisco, mati aku kang kena steamroll. Bkn senang nak samak ni, tau tak?
Mlm ( errrr.. pagi ) tu mmg cantik. Terang bulan mengambang penuh. Maka aku dgn tenangnya, stat motor dan tunggang.

Turun bkt 90kmj, Naik bkt KTM dah 50kmj, makin lama maki slow ( bkt tu tinggi nak sampai kat simpang umah hantu tu ), tapi xsampai 4WD lg. Tgh syok2 layan selekoh, tetiba jer jalan tu dipenuhi kabus. Putih pekat, cam pej kesihatan tgh sembor nyamuk. Punyer la banyak kabus, dlm sekelip mata jer, jgn ke nak nampak jln, telinga aku pun, aku dah xnampak dah.

Naluri aku ( ala... cam spiderman tu.. ) mengatakan BREK! Dan otak aku pun terus tekan brek kaki dan tangan ( terlupa jap, motor tu aku rasa dah bertaun xpernah tuko brek pad ). Bila motor yg dah mmg pelan 2 xmao brenti gak, maka foot brek pun terpaksalah ditekan ( ke jln ) dgn kuat.

Maka, berdiri lah aku sambil mengangkang-kan motor sorang2 dlm kabus pekat tuh. Dengan pelan, aku turun dr motor ( tgn x lepas dr handle, jatuh kang pueh lak aku nak meraba ). Aku meraba dalm kabus tu pakai kaki aku, sambil menyeret motor. Baru 5langkah (kecik), kaki aku dah jumpa gaung. Mmg ngam2 aku brek, kalu idak arwah aku. ( Terima kasih utk super power aku nih )

Aku mula memikir, nak jln trus ke nak tunggu jer kat c2. Badan dah rasa seram sejuk dah ni. Seram - pasai bunyi anjing melolong makin kuat dan mcm makin dkt jerr.. Sejuk - "errr... cuba korang dtg cni kul 2 pg, nengok sejuk ke idak.Suhu kat cni mmg sesuai utk pengantik baru cam Pioneer 2.

Aku amik keputusan nak jln trus. Sekarang korang cuba pejamkan mata ( lepas baca ni sampai abis la, jgn la ni gak ), bayangkan korang sedang pegang dua-dua handle motor pakai dua2 tangan korang, jln gostan sambil narik motor 2. Kaki melangkah satu2, sambil melangkah 2, meraba2 gak la cari tanah. Dah dpt bayang, betapa mr. bean nyer korang..

Gitu ler kelaku aku, utk tempoh aku rasa hampir 30 min. Bunyi anjing lak cam dekat jer... seolah-olah ade je kat blakang. Dlm tgh meraba2 tu, secara tetiba gak, kabus tu ilang. Sekelip mata. Xde kesan langsung. Aku tgk keliling, dan perasan aku betul-betul kat simpang jln ke Banglo Jerantut. Bermakna....

Aku dongak kepala aku katas, rumah antu tul2 atas bkt. Dlm tercengang tu, aku rasa cam nampak pompuan mat saleh tgh berdiri kat balkoni umah sambil tersenyum kat aku. Aku apa lg, trus melompat atas motor dan meluncur turun bkt. ( Apa? korang ingat aku nak senyum balik ke??? ) Stat motor pakai gear jer dah. Aku pulas tali minyak tu sampai abis, xingat dah kelajuan mak. dia 50jer.. Juga xingat jln turun bkt ni same je selekoh mautnya.

Aku cume nak sampai umah, tukar baju, naik ke loteng n tarik toto aku penuh 1 badan. Nasib baik esok aku mmg dah cuti.

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  koy101 on Fri Oct 09, 2009 1:08 am

Dipetik dari posting aku kat dlm www.kembara.net

Lokasi / Taun : Jalan K.Kubu Baru - Bkt Fraser - Raub / 1996

Ada sape2 yg pernah atau biasa melalui jalan K.Kubu Baru - Raub (ikut Bkt Fraser ) tak? Kalu yg xpernah, biar aku bgtau sat, jalan dia mmg syok utk bawak motor, buat korner baring. Kalau bawak keta, drift memanjang. Baik naik atau turun. Jln ni sempit dan sunyi, dipagari hutan dr K.Kubu ke Tras, Raub. Ada x ade, Rest House kat Gap Bkt Fraser tu ajer.

Kalu skrg ni, jln dr K.Kubu dah besar ckit dan lain, sejak dema buat empang Sg. Selangor. Jln lama dah tenggelam. Dan antara yg tenggelam tu, termasuklah satu tanah perkuburan lama ( islam ) kat kg. pertak ( kmpg tu pun dah tak wujud, tenggelam dah.)

Citer ni berlaku seblom jln berubah. ( Music please ..)
Aku slalu lalu jln tu, sbb on the way, aku singgah naik Bkt Fraser, lepak. xkira la siang atau mlm.

Ada satu mlm ( xingat dah tarikh ), aku cam biasa la, ikut jln tu. Bawak Hilux buruk man-man jer... NAk cepat2 wat hapa, aku nak tido umah kawan aku. Jln ni mmg gelap dan xde tiang lampu pun. So kira-kira lampu keta aku high beam memanjang ler.

Waktu aku rasa ada ler dlm kul 11mlm gitu. Aku tgh syok2 layan stering dan selekoh ( jln ni mmg xde nyer lurus, selekoh jer ), dgn kelajuan maksima 60kmj ( kalu korang leh bawak lebih dr tu, aku tabik korang ).

Kira2 3km lepas kubur tu, dlm masa aku amik satu selekoh tu, tetiba lampu keta aku nyuluh org tgh berbaris atas jln raya, jalan slow2. Aku yg terperanjat beruk ( tp muka aku tak ler cam berok, hensem ), terus tekan brek n turunkan cahaya lampu. Meng-creet gak la tayar hilux tu, nasib baik aku xlanggar org yg kat blakang skali.

Walaupun bunyi brek tu pepaleh ler kuat, dema haram menoleh blakang pun, nengok kan aku, trus jer jalan slow2.
Aku yg dah gabra ni wat xtau jer la. Pelan2, aku ngikut jer diaorg jln. Kurang 5kmj. Main clutch n brek jer. Sbb slow, kira cam aku nyuluh jalan dema la.

Lupa lak, aku slalu drive bukak tingkap. Jadi tgh ngikut tu, sayup2 aku dengar dema tgh meratib. Jd, aku pelik la. Aku tgk bebetul, ada la dlm 50 org sume, lelaki sume, pakaian dema jubah hijau.

Dalam satu kesempatan, selekoh panjang ckit, aku dpt la nampak yg kat depan skali. Rupa2nya, dema tgh bawak jenazah. Dalam ati aku, "abis aku, terkena lagi ni".
Slow2, aku jarakkan la hilux ckit, takut gak siol. Tp aku lg maleh nak patah balik. Jd aku ikut jer la, walaupun dah kuar peluh jantan kat merata badan.

Dlm ngikut tu, sesayup aku dgr bunyi tayar men-cret, bertalu2, sah ade org kat blakang. Jd, aku duk nengok la ikut cermin sisi. Bila aku nampak keta tu dah dkt, aku bg signal jgn motong, lampu n tangan melambai-lambai. Aram jadah, drebar dia peduli, trus motong aku. Bile ngam2 sebelah keta aku, dier trus brek emergency ( tak kan xbrek, kalu dah tgk org mengusung jenazah kat depan, ye tak? Dah la tgh malam, kat dalam utan lak tu ). Nasib baik xterjun gaung jerr...

Pelan jer, drebar tu ( aku lupa keta hapa) g blakng hilux aku. Pulak, aku ingat dia nak duk depan skali. MAka ada la dua keta. Korang ulang perenggan kat atas sebanyak 3 kali lagi ( maleh aku nak nulis, same jer ). Sampai akhirnya ada 4 kenderaan yg ngikut.

Dlm 45min gitu, kaki aku dah lenguh ni, jarak aku dr dema yg berjalan kat depan tu adaler 50meter gitu. Lepas satu selekoh tajam, tetiba jer sume org dah xde, lesap, bayang pun xde ( err... mlm ade bayang kerrr? ) . Aku tgk gak la kiri kanan kut2 ada tanah kubur ker, lampu ker, haram xde.

Aku trus pecut balik la, dah dkt kul 12 tgh mlm dah. Men-cret la hilux aku buat drift. Sume keta tu ngikut jer, xde satu pun yg nak motong, walhal depa punye keta power2.
Bila sampai kat Gap, aku pun brenti, nak merokok jap. 4 4 keta pun brenti gak sama. Drebar keta pertama turun dan trus g kat aku, org cine, muda lg.

Drebar : 'lu nampak ka apa gua nampak tadi'
AKu : 'Gile ngko kalu aku xnampak, yg ngko g potong keta aku apahal?'
Drebar : 'Gua ingat lu main2, itu olang dali mana haa?'
Aku : 'Ntah, tetiba jer muncul'
Drebar : 'Itu dia olang ilang mana??'
Aku : 'Hush, mana aku tau, lu mau g mana?'
Drebar : 'Laub, lu?'
Aku : 'Gua mau naik atas, ok gua jalan dulu la'
Drebar : 'hah! lu mau naik atas aaa, bukan tulun laub ka? Haiyaa..'
( Dlm masa ni, tetiba jer riuh, rupenya sume drebar lain dah dkt aku )
Aku : 'Ok la tokey, gua jalan dulu'

Aku trus masuk gear dan jalan naik BKt Fraser. MAleh nak lelama, kang kawan aku dah tido, mampus aku. Aku pun tinggalkan 4 biji keta kat blakang.

p/s : esok ari, org jkr yg jaga Gap duk citer ada 4 biji keta dah jumpa bunian. Dema pakat tido dlm satu keta kat Gap.

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  koy101 on Fri Oct 09, 2009 1:09 am

Dipetik dari posting aku kat dlm www.kembara.net

Ni satu lg citer pasai jalan k.kubu - bkt fraser - raub.

Ada satu petang tu, aku tgh lepak kat gerai tepi jalan, kat k. kubu baru. Nge-teh sesambil mkn pisang goreng sorang2. Tgh lepak, ada la sorang pakcik ni, nak minum gak. Sume meja dah penuh, meja aku jer kosong lg, dia pun lepak la ngan aku. Sekadar berbudi bahasa ( iklan jap ) aku borak2 la jap ngan dia. Dlm borak2 tu, tetiba muncul citer antu... Camni le ler citer dier.. ( Errr.. aku dah lupe nama pakcik tu, kita panggil Din je la )

Lokasi / Taun : Pertak / akhir 70an/awal 80an kot

Din ni keje dia bawak keta sewa ( hah kalau sapa yg x tau tu, ni cam teksi gak, tp kena bayor penuh 1 keta la kalu nak g mana2 ) kat K. Kubu Baru ni. Slalu gak la ngantor org ke KL, Bkt Fraser ataupun raub.

Pada satu petang yg tenang, angin bertiup sepoi-sepoi bahasa ( sorry, ngarut jap. amik feel ), Din tgh bawak keta antor org g kg. pertak. Siap antor, dia patah balik la ke K. Kubu. Ngam2 seblom masuk kawasan pekan, dia nampak sorang awek cun / jambu tgh berdiri kat tepi jalan, menghala ke Pertak. ( Kalu ikut cakap Din, awek tu comel cam siti nurhaliza la waktu tu, siap ada potongan lg )

Din ni bujang lg, jd dia pun memberhentikan keta tul2 dpn awek tu, dan turun, Dengan niat nak ngurat la..

Din : Cik adik nak gi mana ni? Dah senja senja gini?
Awek : Nak balik bang, dr umah nenek
Din : Nak balik mana ? xtakut ker sorang sorang ?
Awek : Umah atas ckit kg. pertak. Dah puas tunggu, bas xde.
Din : xpe la macam tu, biar abg antar. Abg pun baru balik dari sana tadi.
Awek : Abg bawak keta sewa ye? Saya xde duit nak bayar bang.
Din : Xpe, Abg ikhlas nak antar. Adik ni apa nama?
Awek : Ani, bang.
Din : Nama abang Din, meh la naik keta abg.

Maka, awek tu pun naik la keta si Din ni, siap jd mem lg, Din tolong bukakan pintu keta ( tp duk depan la, bkn blakang ). Ulat bulu kalu dah gatal....

Maka Din pun menunjukkan keterreran dia bawak keta, buat U-Turn nak balik ngala ke Pertak ( Eleh, zaman ni mana ada double line lg, lesen ntah2 x pakai pun ).
Sepanjang perjalanan, maka berboraklah si Din ngan si Ani ni, dgn niat nak ngurat dan kalu boleh dijadikan bini.
Tengah syok2 berborak, tetiba Ani bersuara...

Ani : Bang, rumah saya dah terlepas la..
Din : Eh! Ye ker?? ( padahal dlm ati ckp ' siol, dah sampai lak'). Mana umahnyer?
Ani : Kat blakang bang
Din : Xpe. Xpe. Abg pusing jap.

Maka, skali lagi Din menunjukkan kepakarannya memusing keta tanpa apa2 signal.

Din : Mana umahnyer? Dah gelap ni, abg xnampak.
Ani : Depan ckit tu jer..Haa.. Brenti kat cni bang.

Din pun memberhentikan keta kat tgh jalan. Mana ada org lain lalu kat ctu waktu pas maghrib gini. Area komunis lg. Sebaik saja keta berenti, Ani pun trus kuar dr keta. Din yg terperanjat xdpt flying kiss, pun turut keluar sama.

Din : Mana rumahnye? ( Dgn niat nak jumpa la org tua awek ni. Senang nak ajak dating lg ).
Ani : Tuuu... ( sambil nnjuk ke satu arah )

Mata Din pun ngikut la arah yg ditunjukkan oleh Ani. Dan satu-satunyer benda yg dia nampak ialah deretan nisan kubur lama ( kubur ni mmg lama tul, catatan terakhir pada batu nisan taun 18** - sebelum dipindahkan pasai kawasan tu nak kena tenggelam ).

Ani : Senang- senang, datang la jenguk Ani kat cni, ye bang.

( Sambil bercakap ni, Ani melayangkan badan dia ngala ke tanah perkuburan tu dan kemudian hilang, cam kabus, Din hanya nengok jerr .... )

Din cakap, org jumpa dia dgn keta kat Rawang seminggu pas tu. Dan dia xleh bercakap dkt sebulan. Lepas jumpa bomoh ntah yg ke berapa, baru dia jd orang balik. Dan dlm keta dia, diaorg kata penuh ngan tanah dan siap ada batu nisan lg.

Sambil bercerita ni, mata si Din ni ( dah umor dkt 50 dah,) galak ngekor bontot sorang awek ni sambil muji-muji body awek saiz XXL tu ).

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  koy101 on Fri Oct 09, 2009 1:10 am

Dipetik dari posting aku kat dlm www.kembara.net


Ni citer waktu aku kecik, rasa2 cam umur 10 taun gitu.

Ayah aku ni kerja buruh biasa jer kat Majlis Daerah tmpt aku ni. Kalu sebut jawatan dia, JAGA. Alaa... kira-kira cam 'security guard' zaman la ni. Sbb ayah aku ni 'JAGA', waktu keje dier belah mlm la. Dan ayah aku ni ditempatkan kat satu Dewan Besor kat cni.

Aku dulu, kalu ada aktiviti skolah belah ptg, memalam mmg aku duk kat tempat keja ayah aku, sbb bas dah xde nak balik umah. Pepagi esok baru balik. Dan slalu gak la ngikut ayah aku ronda Dewan tu.

Nak wat citer, ( ye la kan, kang xjadi lak citer aku ni.. ) ada satu mlm tu, aku lepak la ngan ayah aku kat Dewan. Pas makan mlm, ( mkn bekal mak aku bg utk ayah aku, kongsi ngan aku - tapi aku pelahap lebih dr separuh, ayah aku bagi jerr.. Kasih Ayah. AKU SAYANG AYAH AKU ), ayah aku ajak g ronda dewan. Aku ngikut jer. Best jln pimpin tangan ayah ni ( sampai la ni, aku kalau jln ngan ayah aku, aku suka pimpin tangan dia gak ).

Memula ronda kat luar Dewan, ada tempat-tempat kena masuk kunci ( mcm log book tp manual ), pas tu ayah aku ajak masuk dlm pejabat lak. Lepas dia check sume pintu kat dlm pejabat tu dah kunci molek molek, dia nak round kat dlm Dewan lak.

Sbb aku kecik lg gamaknye, kecian lak dia tgk aku letih pusing satu Dewan. Ayah aku suoh aku tunggu dia kat dlm pejabat ni jer. Aku, OK jer, ( ayah aku ni tegas orangnye, kut aku cakap aku takut kang, mau aku makan penampar, almaklum , bekas askar ).

Jadi, tinggal la aku sorang sorang kat dlm pejabat ni. Besar wooo... luasnya leh wat dua court badminton. Mcm biasa la kan, dah opis gomen. Meja penuh ngan fail2 kertas. Ada meja utk typist. ( Zaman ni mane ada komputer. Tipon yg atas meja tu pun ckit punye bagak, dail main pusing pusing lagi). Mesin taip pun yg besar / panjang giler tu.

Dalam masa nunggu ayah aku ni, aku pusing pusing la satu pejabat tu. Bila dah letih tu, aku duk la lepak kat satu meja ni. Kursi pusing-pusing ( dulu mane nak merasa duk kursi cam ni ), sebelah dia meja mesin taip besor tu.

Tengah syok-syok main pusing pusing kursi tu, tetiba jer, mesin taip sebelah aku ni bergerak-gerak. Memula perlahan, ko makin lama makin laju. Brenti jap aku, nengok-kan mesin taip tu.

Betul-betul cam ada org tgh menaip. Benda panjang tu siap gerak dr kanan ke kiri, pas tu kena tolak ke kanan balik. Aku nengok jer la... lama gak. Ade la kira-kira 3min gitu.

Tapi dah dasar budok kecik, bukannye takut. Aku dgn selamba nyer boleh kata....

"Weh! Bodoh kerr...??? Kut yer pun nak taip, isi la kertas dulu.... Bodoh!!"

Dan semua pergerakan kat mesin taip tu berenti.

Tak lama pas tu, ayah aku sampai balik. Dia ajak kuar g opis dia ( errr... store ). Aku ikut jer laa....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  ebe on Fri Oct 09, 2009 10:31 am

kawan taktau samada posting kawan nie kategori cite hantu ke tak?


malam semalam waktu kerja malam... pukul 3 pg mcm tuh kawan ngan sorang lagi member nak keluar mentekedarahh... waktu kawan ngah panaskan engine kete berlari sorang pakgad... ketuk cermin kete kawan.. pastu kawan bukak la central terus die bukak pastu masok kete.. kawan tanya kenapa bang.. die jawab lorat utara BESAQ BESAQ... kawan start kete bawak die minum sekali... suruh cerita apa yang jadi sampai sudah tak cerita... muka mcm mayat pucat lesu...

_________________



Download e-Book diatas & anda akan dibayar RM0.50 setiap download. Tiada bayaran | Free Of Charge | Belum cuba Belum tahu


ebe
Security Guard
Security Guard

Posts : 414
Points : 5452
Join date : 14/09/2009
Age : 33
Location : Technology Park Malaysia

http://www.bisneskad.biz

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  Yassin on Fri Oct 09, 2009 10:38 am

Hidup-hidup kawan nei tak penoh lagi jumpe hantu...sipi-sipi tu kut ada....bau kelibat sikit-sikit ada tapi dalam erti kata TERGENGUL belom lagi...kadang dalam rasa ketakut itu nak juga tengok.... hantu ini tapi kala boleh jangan terjumpe sorang2, kala pengsan tak de org nak angkat kala2-3 org tu nok juga.

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  koy101 on Fri Oct 09, 2009 11:12 am

ebe wrote:kawan taktau samada posting kawan nie kategori cite hantu ke tak?


malam semalam waktu kerja malam... pukul 3 pg mcm tuh kawan ngan sorang lagi member nak keluar mentekedarahh... waktu kawan ngah panaskan engine kete berlari sorang pakgad... ketuk cermin kete kawan.. pastu kawan bukak la central terus die bukak pastu masok kete.. kawan tanya kenapa bang.. die jawab lorat utara BESAQ BESAQ... kawan start kete bawak die minum sekali... suruh cerita apa yang jadi sampai sudah tak cerita... muka mcm mayat pucat lesu...

hmmmm.... misteri gak citer pak guard tuh..... kena wat siasatan nih ebe... hehehehe....

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  sam on Sat Oct 17, 2009 2:30 pm

koi takut gok kat hantu, koi gelor die hantu kaki...hantu ni mmg leh mendatangkan ancaman, silap2 leh bawak maut la.. beliau ialah hantu kaki pukul, kaki pau, kaki botol, kaki betine, kaki judi mcm2 lagi la, bkn takat menyusahkan org, megkala tak dpt bende die nok, haru Laughing

sam
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 898
Points : 919
Join date : 15/04/2009
Location : FROM THE MILKY WAY TO DARUL BAWAR

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  Deto_8 on Mon Oct 19, 2009 12:36 am

samdol wrote:koi takut gok kat hantu, koi gelor die hantu kaki...hantu ni mmg leh mendatangkan ancaman, silap2 leh bawak maut la.. beliau ialah hantu kaki pukul, kaki pau, kaki botol, kaki betine, kaki judi mcm2 lagi la, bkn takat menyusahkan org, megkala tak dpt bende die nok, haru Laughing

yang kat umoh aok tu...upload sekali gambor dia

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!

Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  koy101 on Mon Oct 19, 2009 1:08 am

Deto_8 wrote:
samdol wrote:koi takut gok kat hantu, koi gelor die hantu kaki...hantu ni mmg leh mendatangkan ancaman, silap2 leh bawak maut la.. beliau ialah hantu kaki pukul, kaki pau, kaki botol, kaki betine, kaki judi mcm2 lagi la, bkn takat menyusahkan org, megkala tak dpt bende die nok, haru Laughing

yang kat umoh aok tu...upload sekali gambor dia

pergh!! siap ader gambo... yes.... upload...

koy101
Tok Penghulu
Tok Penghulu

Posts : 1084
Points : 1132
Join date : 17/09/2009
Age : 42
Location : Temerloh / Bentong

http://www.kembara.net

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  T.O.K.A.N on Mon Oct 26, 2009 7:01 pm

koi ada jgk citer antu nie..
kisah benar nie berlaku pada tahun 2008,pas main futsal dengan geng2 PCC
kat Frenzy..

kisahnyer begini..


p/s : esokla koi citer..

T.O.K.A.N
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 157
Points : 156
Join date : 03/07/2009

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  Yassin on Mon Oct 26, 2009 7:03 pm

T.O.K.A.N wrote:koi ada jgk citer antu nie..
kisah benar nie berlaku pada tahun 2008,pas main futsal dengan geng2 PCC
kat Frenzy..

kisahnyer begini..


p/s : esokla koi citer..

maru macam nok nengok gerak khas je heheheh sembung minggu depan.... Razz

Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  labu sayong on Mon Oct 26, 2009 7:10 pm

Yassin wrote:
T.O.K.A.N wrote:koi ada jgk citer antu nie..
kisah benar nie berlaku pada tahun 2008,pas main futsal dengan geng2 PCC
kat Frenzy..

kisahnyer begini..


p/s : esokla koi citer..

maru macam nok nengok gerak khas je heheheh sembung minggu depan.... Razz

Mmg maru..penat koi tgu page neh bk...

labu sayong
Tok Empat
Tok Empat

Posts : 598
Points : 623
Join date : 09/06/2009
Age : 30
Location : Johor/Jengka 4

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  lepat_ubi on Wed Oct 28, 2009 3:39 pm

Emmm…ni kisah benar yg baru koi saksi kan awal pagi tadi…lbh krg dlm kul 12 lbh membw ke kul 2 lbh ( pagi)…ape yg koi tgk adalah bdk kena hysteria…koi sblm ni tak penoh tgk…tu yg rase teruja dan unSANGKArable sbb dpt tgk secara live unplugged.. memula cuak juge…tapi nok gelak pun ada…first time in my life tgk interaction antara jin ngan manusia…memang extreme lar….kitorg reramai pegang bdk tu… yg jadi problem nya…jin tu tak nak keluar….jin tu ckp dia nak keluar tapi tak tau camne nak kuar…bdk2 ni (yg pandai2 bab cenggini) pujuk arr jin tu…tapi dia main2 plak… memula ckp nak kuar tapi tak nak plak…jin tu ngaku dah stay ngan bdk tu dah 5 thn….lame tu…pastu dia ngaku dia tu jin kafir…interaksi ngan jin tu mmg lame arr…(L.U hanye diam smbl membace alfatihah ngan ayat kursi…hehehe…tak ckp pun ngan jin tu…) selama ni hanye tgk kat tibi @ org duk gigibiru (BLUETOOTH) kat henpon jer… menurut sumber yg blh dipercayai (TAK BERNAMA, ROYTERS, DLL) dah alme bdk tu jd camtu but family dia jns yg tak caye ngan makhluk2 halus ni…patutnye kite kena caye…bukan la nak suruh taksub tapi sekadar percaye Allah mencipta makhlukNya berbagai2….ad yg nmpk, ada yg tak nmpk…menyaksikan kejadian semlm membuat kan L.U berfikir…sesungguhnya tiap2 kejadian yg berlaku ada pengajaran bagi orang2 yg mahu berfikir dan mengambil iktibar…

p/s: penat taip….

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 27
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  strikerbuncit on Wed Oct 28, 2009 3:46 pm

lepat_ubi wrote:Emmm…ni kisah benar yg baru koi saksi kan awal pagi tadi…lbh krg dlm kul 12 lbh membw ke kul 2 lbh ( pagi)…ape yg koi tgk adalah bdk kena hysteria…koi sblm ni tak penoh tgk…tu yg rase teruja dan unSANGKArable sbb dpt tgk secara live unplugged.. memula cuak juge…tapi nok gelak pun ada…first time in my life tgk interaction antara jin ngan manusia…memang extreme lar….kitorg reramai pegang bdk tu… yg jadi problem nya…jin tu tak nak keluar….jin tu ckp dia nak keluar tapi tak tau camne nak kuar…bdk2 ni (yg pandai2 bab cenggini) pujuk arr jin tu…tapi dia main2 plak… memula ckp nak kuar tapi tak nak plak…jin tu ngaku dah stay ngan bdk tu dah 5 thn….lame tu…pastu dia ngaku dia tu jin kafir…interaksi ngan jin tu mmg lame arr…(L.U hanye diam smbl membace alfatihah ngan ayat kursi…hehehe…tak ckp pun ngan jin tu…) selama ni hanye tgk kat tibi @ org duk gigibiru (BLUETOOTH) kat henpon jer… menurut sumber yg blh dipercayai (TAK BERNAMA, ROYTERS, DLL) dah alme bdk tu jd camtu but family dia jns yg tak caye ngan makhluk2 halus ni…patutnye kite kena caye…bukan la nak suruh taksub tapi sekadar percaye Allah mencipta makhlukNya berbagai2….ad yg nmpk, ada yg tak nmpk…menyaksikan kejadian semlm membuat kan L.U berfikir…sesungguhnya tiap2 kejadian yg berlaku ada pengajaran bagi orang2 yg mahu berfikir dan mengambil iktibar…

p/s: penat taip….

penat taip takpe L.U..jgn penat cakap,cfirm bersembur air liur..hehehe Razz

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  lepat_ubi on Wed Oct 28, 2009 3:47 pm

strikerbuncit wrote:
lepat_ubi wrote:Emmm…ni kisah benar yg baru koi saksi kan awal pagi tadi…lbh krg dlm kul 12 lbh membw ke kul 2 lbh ( pagi)…ape yg koi tgk adalah bdk kena hysteria…koi sblm ni tak penoh tgk…tu yg rase teruja dan unSANGKArable sbb dpt tgk secara live unplugged.. memula cuak juge…tapi nok gelak pun ada…first time in my life tgk interaction antara jin ngan manusia…memang extreme lar….kitorg reramai pegang bdk tu… yg jadi problem nya…jin tu tak nak keluar….jin tu ckp dia nak keluar tapi tak tau camne nak kuar…bdk2 ni (yg pandai2 bab cenggini) pujuk arr jin tu…tapi dia main2 plak… memula ckp nak kuar tapi tak nak plak…jin tu ngaku dah stay ngan bdk tu dah 5 thn….lame tu…pastu dia ngaku dia tu jin kafir…interaksi ngan jin tu mmg lame arr…(L.U hanye diam smbl membace alfatihah ngan ayat kursi…hehehe…tak ckp pun ngan jin tu…) selama ni hanye tgk kat tibi @ org duk gigibiru (BLUETOOTH) kat henpon jer… menurut sumber yg blh dipercayai (TAK BERNAMA, ROYTERS, DLL) dah alme bdk tu jd camtu but family dia jns yg tak caye ngan makhluk2 halus ni…patutnye kite kena caye…bukan la nak suruh taksub tapi sekadar percaye Allah mencipta makhlukNya berbagai2….ad yg nmpk, ada yg tak nmpk…menyaksikan kejadian semlm membuat kan L.U berfikir…sesungguhnya tiap2 kejadian yg berlaku ada pengajaran bagi orang2 yg mahu berfikir dan mengambil iktibar…

p/s: penat taip….

pena taip takpe L.U..jgn penat cakap,cfirm bersembur air liur..hehehe Razz

hahha...aok ni...koi senyap jer ni

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 27
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  jasnoraizan on Wed Oct 28, 2009 3:48 pm

strikerbuncit wrote:
lepat_ubi wrote:Emmm…ni kisah benar yg baru koi saksi kan awal pagi tadi…lbh krg dlm kul 12 lbh membw ke kul 2 lbh ( pagi)…ape yg koi tgk adalah bdk kena hysteria…koi sblm ni tak penoh tgk…tu yg rase teruja dan unSANGKArable sbb dpt tgk secara live unplugged.. memula cuak juge…tapi nok gelak pun ada…first time in my life tgk interaction antara jin ngan manusia…memang extreme lar….kitorg reramai pegang bdk tu… yg jadi problem nya…jin tu tak nak keluar….jin tu ckp dia nak keluar tapi tak tau camne nak kuar…bdk2 ni (yg pandai2 bab cenggini) pujuk arr jin tu…tapi dia main2 plak… memula ckp nak kuar tapi tak nak plak…jin tu ngaku dah stay ngan bdk tu dah 5 thn….lame tu…pastu dia ngaku dia tu jin kafir…interaksi ngan jin tu mmg lame arr…(L.U hanye diam smbl membace alfatihah ngan ayat kursi…hehehe…tak ckp pun ngan jin tu…) selama ni hanye tgk kat tibi @ org duk gigibiru (BLUETOOTH) kat henpon jer… menurut sumber yg blh dipercayai (TAK BERNAMA, ROYTERS, DLL) dah alme bdk tu jd camtu but family dia jns yg tak caye ngan makhluk2 halus ni…patutnye kite kena caye…bukan la nak suruh taksub tapi sekadar percaye Allah mencipta makhlukNya berbagai2….ad yg nmpk, ada yg tak nmpk…menyaksikan kejadian semlm membuat kan L.U berfikir…sesungguhnya tiap2 kejadian yg berlaku ada pengajaran bagi orang2 yg mahu berfikir dan mengambil iktibar…

p/s: penat taip….

penat taip takpe L.U..jgn penat cakap,cfirm bersembur air liur..hehehe

koi penoh gak mengalaminya...keatas org yg palaing hampir ngan koi...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  lepat_ubi on Wed Oct 28, 2009 3:51 pm

jasnoraizan wrote:
strikerbuncit wrote:
lepat_ubi wrote:Emmm…ni kisah benar yg baru koi saksi kan awal pagi tadi…lbh krg dlm kul 12 lbh membw ke kul 2 lbh ( pagi)…ape yg koi tgk adalah bdk kena hysteria…koi sblm ni tak penoh tgk…tu yg rase teruja dan unSANGKArable sbb dpt tgk secara live unplugged.. memula cuak juge…tapi nok gelak pun ada…first time in my life tgk interaction antara jin ngan manusia…memang extreme lar….kitorg reramai pegang bdk tu… yg jadi problem nya…jin tu tak nak keluar….jin tu ckp dia nak keluar tapi tak tau camne nak kuar…bdk2 ni (yg pandai2 bab cenggini) pujuk arr jin tu…tapi dia main2 plak… memula ckp nak kuar tapi tak nak plak…jin tu ngaku dah stay ngan bdk tu dah 5 thn….lame tu…pastu dia ngaku dia tu jin kafir…interaksi ngan jin tu mmg lame arr…(L.U hanye diam smbl membace alfatihah ngan ayat kursi…hehehe…tak ckp pun ngan jin tu…) selama ni hanye tgk kat tibi @ org duk gigibiru (BLUETOOTH) kat henpon jer… menurut sumber yg blh dipercayai (TAK BERNAMA, ROYTERS, DLL) dah alme bdk tu jd camtu but family dia jns yg tak caye ngan makhluk2 halus ni…patutnye kite kena caye…bukan la nak suruh taksub tapi sekadar percaye Allah mencipta makhlukNya berbagai2….ad yg nmpk, ada yg tak nmpk…menyaksikan kejadian semlm membuat kan L.U berfikir…sesungguhnya tiap2 kejadian yg berlaku ada pengajaran bagi orang2 yg mahu berfikir dan mengambil iktibar…

p/s: penat taip….

penat taip takpe L.U..jgn penat cakap,cfirm bersembur air liur..hehehe

koi penoh gak mengalaminya...keatas org yg palaing hampir ngan koi...


ye ker? citer la sket
koi baru tgk first time semlm...
extreme..

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 27
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  strikerbuncit on Wed Oct 28, 2009 3:53 pm

NEXT STORY PLEZZZZ... Question pale No

strikerbuncit
Ahli Dewan Undangan Negeri

Posts : 1885
Points : 2077
Join date : 29/04/2009
Location : [PCC023] - Putrajaya / Old Trafford

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  jasnoraizan on Wed Oct 28, 2009 3:53 pm

dia kene pun ..mcm saka lah...

jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  lepat_ubi on Wed Oct 28, 2009 3:54 pm

jasnoraizan wrote:dia kene pun ..mcm saka lah...

citer je la

lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 27
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: Citer Antu...

Post  Sponsored content Today at 10:52 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum