Selamat Datang ke Komuniti Anak Pahang. Forum untuk apa jua berkaitan dengan negeri tercinta

Terima kasih atas sokongan
Log in

I forgot my password

MALAYSIA FUTSAL E-FANS & MEDIA 2010

Wed Apr 07, 2010 5:53 pm by Deto_8

Futsal E-fans & Media Edisi Ketiga Tahun 2010 dijangka diadakan pada 5hb June 2010, Sabtu.

Insya Allah PCC akan menghantar 1 team....

Meeting penyelarasan akan dibuat dalam masa terdekat.


Comments: 42

PCC MENYOKONG KEMPEN HARAPAN TANPA SUARA - KAMI PRIHATIN

Wed Apr 28, 2010 1:25 pm by sakur@86



Comments: 19

Facebook
Pahang Community on Facebook
Pahang Sports Zone FB
Pahang Sports Zone on Facebook

KATA-KATA HIKMAT

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

KATA-KATA HIKMAT

Post  ozzy on Tue Oct 13, 2009 1:13 pm

Teringat kenangan dizaman persekolahan dulu kawan suka sangat kumpul kata2 hikmat tak kiralah yang digunting dari surat khabar atau majalah..sayangnya koleksi kawan tu dah hilang.Jadi kalau kawan2 kat sini ada terkumpul atau terjumpa kata-kata hikmat sudilah sama-sama berkongsi di sini..

yang kawan ingat - ' USAHA TANGGA KEJAYAAN '... Very Happy
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Deto_8 on Tue Oct 13, 2009 1:53 pm

bagus topik ni....

kata2 hikmat untuk memotivasikan diri...

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama & Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Tue Oct 13, 2009 1:55 pm

Deto_8 wrote:bagus topik ni....

kata2 hikmat untuk memotivasikan diri...

kata2 hikmat untuk rodonger's PCC KAKI2 FUTSAL "TURUN JANGAN TAK TURUN" & "MAIN JGN TAK MAIN" pada 16/10/09 nih....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Oesandro Jr. on Tue Oct 13, 2009 3:00 pm

"Quality begins and ends with the individual. Quality people do quality work"
Quote from Ranjit singh malhi.
avatar
Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  lepat_ubi on Tue Oct 13, 2009 3:25 pm

kata2 ni L.U dpt dlm buku..
apa yang penting bukanlah kesibukan mu...
tetapi yang lebih penting adalah apa yang membuatkan kamu sibuk


orang yang berjaya bukan tak pernah gagal...
tetapi dia berani bangkit di setiap kegagalan nya itu...

di saat engkau gagal..
sebenarnya kejayaan sedang menghampirimu...
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Tue Oct 13, 2009 3:29 pm

“Rahsia kejayaan ialah mengetahui sesuatu yang orang lain tidak tahu”

“Tuntutlah ilmu seperti mana seorang ibu mencari anak tunggalnya yang hilang”
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Yassin on Tue Oct 13, 2009 3:54 pm

fourzy wrote:Teringat kenangan dizaman persekolahan dulu kawan suka sangat kumpul kata2 hikmat tak kiralah yang digunting dari surat khabar atau majalah..sayangnya koleksi kawan tu dah hilang.Jadi kalau kawan2 kat sini ada terkumpul atau terjumpa kata-kata hikmat sudilah sama-sama berkongsi di sini..

yang kawan ingat - ' USAHA TANGGA KEJAYAAN '...

Rupenya kita serupe pozi....
Dulu kawan ada simpan 4 karung guni kata2 hikmat nei....keknya dalam suka-suka bender itu rupenya....ianya tidak lebih hanya sedap di baca...utk dihayati tu payoh sikit...nak buat tak tentu lagi.....sampai hari ini mekala ada kata-kata macam tu kawan tetap suka membacanya....
avatar
Yassin
PCC Jerantut
PCC Jerantut

Posts : 2708
Points : 3033
Join date : 12/08/2009
Location : Bandar Jerantut [PCC084]

http://www.pahangcommunity.com

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  ozzy on Tue Oct 13, 2009 4:43 pm

Oesandro Jr. wrote:"Quality begins and ends with the individual. Quality people do quality work"
Quote from Ranjit singh malhi.
<-----Bukan Karam Singh walia ke yang kata..ekeke..


' SEMBAHYANGLAH KAMU DIBELAKANG IMAM SEBELUM KAMU DISEMBAHYANGKAN DIHADAPAN IMAM '
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  MD on Tue Oct 13, 2009 4:43 pm

fourzy wrote:Teringat kenangan dizaman persekolahan dulu kawan suka sangat kumpul kata2 hikmat tak kiralah yang digunting dari surat khabar atau majalah..sayangnya koleksi kawan tu dah hilang.Jadi kalau kawan2 kat sini ada terkumpul atau terjumpa kata-kata hikmat sudilah sama-sama berkongsi di sini..

yang kawan ingat - ' USAHA TANGGA KEJAYAAN '... Very Happy

tu Sek Menengah Jengka 6 punya tu kan....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  ozzy on Tue Oct 13, 2009 4:46 pm

MD wrote:
fourzy wrote:Teringat kenangan dizaman persekolahan dulu kawan suka sangat kumpul kata2 hikmat tak kiralah yang digunting dari surat khabar atau majalah..sayangnya koleksi kawan tu dah hilang.Jadi kalau kawan2 kat sini ada terkumpul atau terjumpa kata-kata hikmat sudilah sama-sama berkongsi di sini..

yang kawan ingat - ' USAHA TANGGA KEJAYAAN '... Very Happy

tu Sek Menengah Jengka 6 punya tu kan....

hahaha..betul2 ingat lagi aok yee...
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Oesandro Jr. on Tue Oct 13, 2009 4:48 pm

fourzy wrote:
Oesandro Jr. wrote:"Quality begins and ends with the individual. Quality people do quality work"
Quote from Ranjit singh malhi.
<-----Bukan Karam Singh walia ke yang kata..ekeke..


' SEMBAHYANGLAH KAMU DIBELAKANG IMAM SEBELUM KAMU DISEMBAHYANGKAN DIHADAPAN IMAM '

"rumah terbakar nampak asap..
hati terbakar..siapa yang tahu.."
avatar
Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  MD on Tue Oct 13, 2009 4:49 pm

mesti ingat weh...name tag form 5 pun kawan masih simpan lagi,elok lagi...

kawan penah dengar orang cina cakap '' dalam satu bukit,tak boleh ada 2 harimau...musti hali hali gado punya.....''
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  MD on Tue Oct 13, 2009 4:49 pm

Oesandro Jr. wrote:
fourzy wrote:
Oesandro Jr. wrote:"Quality begins and ends with the individual. Quality people do quality work"
Quote from Ranjit singh malhi.
<-----Bukan Karam Singh walia ke yang kata..ekeke..


' SEMBAHYANGLAH KAMU DIBELAKANG IMAM SEBELUM KAMU DISEMBAHYANGKAN DIHADAPAN IMAM '

"rumah terbakar nampak asap..
hati terbakar..siapa yang tahu.."

teringat ke BUJAL....
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Tue Oct 13, 2009 4:49 pm

fourzy wrote:
MD wrote:
fourzy wrote:Teringat kenangan dizaman persekolahan dulu kawan suka sangat kumpul kata2 hikmat tak kiralah yang digunting dari surat khabar atau majalah..sayangnya koleksi kawan tu dah hilang.Jadi kalau kawan2 kat sini ada terkumpul atau terjumpa kata-kata hikmat sudilah sama-sama berkongsi di sini..

yang kawan ingat - ' USAHA TANGGA KEJAYAAN '...

tu Sek Menengah Jengka 6 punya tu kan....

hahaha..betul2 ingat lagi aok yee...

kata2 tu bkn setakat sek j6 je yg gunakan...seluruh sek kat malaysia nih pun gunakanye jugek.,......(jgn nok perasan la...)keh...keh..keh....
avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  ozzy on Tue Oct 13, 2009 4:51 pm

MD wrote:mesti ingat weh...name tag form 5 pun kawan masih simpan lagi,elok lagi...

kawan penah dengar orang cina cakap '' dalam satu bukit,tak boleh ada 2 harimau...musti hali hali gado punya.....''

wakakakaka....lain mcm jek nih..yang keh biasa dengor hali2mau ..dah start dah..kang yassin nampok habis...
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Deto_8 on Tue Oct 13, 2009 4:51 pm

Sementara Biarlah Begini

_________________
bangga menjadi pioneer....bangga juga melihat orang lain berjaya...TAHNIAH!
avatar
Deto_8
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 5641
Points : 6570
Join date : 11/04/2009
Location : Saujana Utama &amp;amp; Jengka 3 [PCC 003]

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  lepat_ubi on Tue Oct 13, 2009 4:52 pm

jasnoraizan wrote:
fourzy wrote:
MD wrote:
fourzy wrote:Teringat kenangan dizaman persekolahan dulu kawan suka sangat kumpul kata2 hikmat tak kiralah yang digunting dari surat khabar atau majalah..sayangnya koleksi kawan tu dah hilang.Jadi kalau kawan2 kat sini ada terkumpul atau terjumpa kata-kata hikmat sudilah sama-sama berkongsi di sini..

yang kawan ingat - ' USAHA TANGGA KEJAYAAN '...

tu Sek Menengah Jengka 6 punya tu kan....

hahaha..betul2 ingat lagi aok yee...

kata2 tu bkn setakat sek j6 je yg gunakan...seluruh sek kat malaysia nih pun gunakanye jugek.,......(jgn nok perasan la...)keh...keh..keh....

ala....seantero dunia guna...cume versi lain jer....
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  lepat_ubi on Tue Oct 13, 2009 4:53 pm

Deto_8 wrote:Sementara Biarlah Begini

mcm kenal ayat tu... Evil or Very Mad Evil or Very Mad
avatar
lepat_ubi
A.D.O
A.D.O

Posts : 1316
Points : 1348
Join date : 25/05/2009
Age : 28
Location : TRANUNG KITE..../ JENGKA 04

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Oesandro Jr. on Tue Oct 13, 2009 4:54 pm

Deto_8 wrote:Sementara Biarlah Begini

wakakakakWKA..
"samdolize yourself"
avatar
Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  ozzy on Tue Oct 13, 2009 4:55 pm

Deto_8 wrote:Sementara Biarlah Begini
kata hikmat juge ke ni ???..mcm tak berapa dalam je.. Very Happy

' ROCK NEVER DIE ' ..kata2 hikmat MD keh tlg sampaikan je..ekekekeke
avatar
ozzy
Skuad Terjah PCC
Skuad Terjah PCC

Posts : 2216
Points : 2310
Join date : 21/05/2009
Location : Jengka 6, PJ

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  jasnoraizan on Tue Oct 13, 2009 4:55 pm

Oesandro Jr. wrote:
Deto_8 wrote:Sementara Biarlah Begini

wakakakakWKA..
"samdolize yourself"

avatar
jasnoraizan
Timbalan Menteri Besar

Posts : 2512
Points : 2623
Join date : 20/07/2009
Location : Seksyen U5 shah alam/jengka 8

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  apens7 on Tue Oct 13, 2009 5:45 pm

" son, you break my heart"
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Oesandro Jr. on Tue Oct 13, 2009 5:52 pm

pens,
ni bukan kata2 dlm iklan anti rokok tu ker??
avatar
Oesandro Jr.
JKK Kampung
JKK Kampung

Posts : 343
Points : 350
Join date : 08/10/2009
Location : Dari jemapoh ke Manchestee singoh Melaka dulu

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  apens7 on Tue Oct 13, 2009 6:01 pm

yup.. sesuai ngn topik ni... hikmat kata2 ni tak hengat.. sampai anak dia berenti merokok.. ekekekeke
avatar
apens7
EXCO

Posts : 2343
Points : 2445
Join date : 15/04/2009

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  MD on Tue Oct 13, 2009 6:02 pm

''Jangan Bimbang....''
avatar
MD
PCC Kuala Lumpur
PCC Kuala Lumpur

Posts : 4886
Points : 5166
Join date : 15/04/2009
Location : U5 Shah Alam/Jengka 4

Back to top Go down

Re: KATA-KATA HIKMAT

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum